Tegel met een afbeelding – decoratie van elk interieur (32 foto’s)

Keramische tegels met een patroon worden beschouwd als een van de beste opties voor het afwerken van het interieur, de hal, de keuken en andere ruimtes. Ontwerpers maken altijd een keuze in hun voordeel, omdat het functioneel, duurzaam en erg mooi is. De keuze van tegels moet echter bewust worden benaderd. Als je een fout maakt met zijn keuze, zal het interieur oncomfortabel zijn om te zijn.

Wat moet je weten over het kiezen van een tegel?

Als u zelf een dergelijke tegel kiest, overweeg dan eenvoudige aanbevelingen. Elke tegel met een patroon zal opvallen en de aandacht trekken, dus het moet worden gecombineerd met andere interieuronderdelen. Als bijvoorbeeld in de keuken alle meubels van natuurlijk hout zijn gemaakt, is de tegel onder de boom geschikt voor de vloer.

Tegel met een vlinderpatroon

Beige tegels met een patroon

Tegels met een geometrisch patroon, met oosterse ornamenten met de juiste keuze visueel, kunnen de ruimte uitbreiden en het plafond verhogen, maar hier is het belangrijk om de maat te kennen. Als de tegel met een helder ornament te veel is, zal de kamer moeilijk te houden zijn - de muren en het plafond zullen te zwaar lijken en beginnen te pletten.

Voor ruime kamers met een groot oppervlak geschikte opties voor tegels met een groot patroon. Het kunnen solide afbeeldingen zijn die uit meerdere rijen tegels bestaan. Als u het plafond visueel omhoog wilt brengen, moet u een tegel met een verticaal patroon gebruiken. Tegels voor de badkamer, die klein is, moeten klein zijn. De ideale optie is een mozaïek.

En men moet de hoofdregel niet vergeten: een decoratieve tegelplaats op muren of op de vloer. Als er geometrische tekeningen op de vloer staan, moeten de muren beige, blauw of een andere zijn, maar de belangrijkste is mono. Overlaad de ruimte niet met onnodige decoratieve elementen. Decoratieve tegels kunnen zelfs een van de muren in de kamer decoreren en deze zal er organisch uitzien.

Zwart en witte tegels met een patroon

Klassieke tegels met een afbeelding

Tegel met bloemenpatroon

1

De keuze van tegels moet logisch zijn. De tegel, versierd met afbeeldingen van fruit of scènes uit het dorpsleven, is geschikt voor de keuken, het nautische thema is voor de badkamer, de tegels voor het hout zijn voor de gang.

Tegels worden ingedeeld op verschillende indicatoren. Dus in de plaats van toepassing gebeurt het:

  • voor kamers met weinig verkeer (slaapkamer, studeerkamer);
  • voor kamers met veel verkeer (keuken, hal, gang);
  • voor badkamers;
  • voor kantoren, commerciële ruimten, zalen.

Als je een tegel koopt, moet je weten wat er in de openheid van deze ruimte staat. Als de tegel geen hoge slijtvastheid heeft, is deze niet geschikt voor gebouwen met veel verkeer.

Tegel kleur

Tegel met een afbeelding voor een boom

Tegel met een afbeelding op het schort

Ook worden de tegels geclassificeerd volgens het type patroon. Het gebeurt:

  • met een bloemmotief;
  • met een geometrisch patroon;
  • met etnische ornamenten;
  • onder de steen;
  • met zee-ornament;
  • met een 3D-patroon.

De keuze van het tegelpatroon hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, de door u gekozen interieurstijl en de kenmerken van de ruimte zelf: de hoogte van de plafonds, het gebied, de aard van de verlichting, de kleur van de interieurartikelen.

Gedachte tegel met een patroon

Tegel met geometrisch patroon

Glanzende tegels met een patroon

We versieren de badkamer

Om een ​​tegel met een afbeelding voor de badkamer te kiezen, moet je goed nadenken. In deze kamer moet u zo comfortabel mogelijk zijn, dus de badkamertegels mogen niet irriteren en onaangename associaties veroorzaken. Geel, groen, oranje en andere felle kleuren in de badkamer moeten niet veel zijn.

Om de badkamer breder te laten lijken, zullen wandtegels met een horizontaal patroon ervoor zorgen. Je kunt een eenkleurige tegel met contrasterende kleurstrepen op alle muren aanbrengen en je kunt deze gebruiken als decoratietegel, die grassen, bloemen en bomen toont. De stroken van zo'n tegel verdelen de kamer visueel in twee delen en breiden deze uit. Breng de plafondtegels visueel omhoog met een verticaal patroon.

Tegel met een reliëfpatroon

Grijze tegels met een patroon

Zeshoekige tegels met een patroon

In het ontwerp van de badkamer kun je tegels combineren met natuurlijke materialen. Marmeren tegels zijn bijvoorbeeld grijs of wit en bruin onder een boom. Misschien niet alleen de marmeren vloer, maar ook delen van de muren. Marmeren tegels met gouden vervlechting omlijsten perfect de spiegels in de badkamer.

Vloertegels met een patroon zijn niet geschikt voor kleine badkamers. Complexe geometrie zal alleen zichtbaar zijn in een grote, ruime kamer. Voor de badkamer passen donkere tegels met een patroon ook niet - het toont gedroogde waterdruppeltjes. Het is beter om de vloer te leggen met witte tegels, evenals romige, zanderige en andere lichte tinten.

Geglazuurde tegels met een patroon

Blauwe tegel met een patroon

Tegel met een afbeelding rond de openhaard

Voor grote badkamers zijn donkere tegels met lichte ornamenten geschikt. Afhankelijk van de voorkeuren kan dit een tegel zijn met een bloemmotief, met maritieme motieven of complexe geometrie. In grote kamers ziet er goede tegel met goud, maar ook met spiegelelementen. Degenen die houden van ekostyle, zoals de combinatie van tegels met decoratieve stenen, die een prachtig reliëf hebben. In zo'n badkamer kun je decoratieve interieurstukken plaatsen die gemaakt zijn van bamboestam.

Tegel met patchworkpatroon

Tegel met een afbeelding van pop-art

Tegel met print

Het ontwerp van de badkamers gebruikte betegelde randen met verschillende reliëfpatronen. Alle elementen van keramiek maken zelfs het eenvoudigste interieur nobeler. Als de badkamer aan de muur net een monofone tegel heeft geplaatst en ongeveer in het midden van een dergelijke volumineuze stoeprand, ziet de kamer er heel anders uit.

Als u een groot huis heeft met meerdere badkamers, wordt een van de badkamers voorzien van een tegel met een kinderpatroon. Ook in de badkamers op een van de muren wordt vaak een tegel met een driedimensionaal patroon geplaatst. In een driedimensionale afbeelding kan elk onderwerp zijn: een boeket bloemen, een zeegezicht, een abstractie. Plus 3D-tegels zijn dat elk beeld eruitziet als een geschilderde afbeelding, zodat de ruimte groter wordt.

Tegel met een beeldkeramiek

Tegel met een patroon van keramisch graniet

Tegel met een vierkant patroon

Keuze uit tegels voor keuken en hal

In de gang aan de deur zelf moet je een grijze of beige vaste tegel plaatsen. In de gang is geschikt porselein met een patroon. Het moet van hoge kwaliteit en duurzaam zijn, omdat er in de winter en de herfst elke dag een enorme hoeveelheid water en zand op valt. In hun huizen op de vloer in een ruime hal kun je een tegel met ruiten of vierkanten leggen. Plechtig in de grote zaal kijkt op de vloer een zwarte tegel, maar het vereist een dagelijkse natte reiniging.

Tegel met een patroon in de loftstijl

Mozaïek met een afbeelding

Tegel met een patroon voor marmer

Voor de keuken moet je een muurtegel en vloer kiezen. Het is het tegeldoek boven het werkblad, de gootsteen en de kookplaat die het centrale element van het interieur kunnen worden. Voor de keuken in Provençaalse stijl, tegels met pasteltinten of warme tinten, met veldplanten, waaronder lavendel, maar ook antieke gebruiksvoorwerpen, rustieke landschappen en schilderijen uit het landelijke leven, zullen bij u passen.

Om een ​​schort te ontwerpen in deze en de mediterrane stijl, kunt u kleine tegels met een convex patroon gebruiken. Voor de Middellandse Zee is ook geschikte tegels van blauwe tint, Spaans veelkleurig mozaïek, tegels handgemaakt. Op de grond ziet de bruine tegel onder de boom er organisch uit.

Voor een keuken in loftstijl zijn tegels met een stadsbeeld, voor hi-tech, minimalisme of art deco - met blauwe, rode, zwart-witte geometrische figuren of abstracte elementen geschikt. Op de vloer zijn tegels met een complexe geometrie ook toegestaan ​​in ruime keukens. Welke stijl u ook kiest, bedenk dat de keuken tegels van hoge kwaliteit nodig heeft, die niet bang zijn voor temperatuurschommelingen, permanente blootstelling aan agressieve schoonmaakmiddelen.

Tegel met een fotowand

Tegel met patroon

Tegel met een patroon in pastelkleuren

Tegenwoordig worden pvc-tegels steeds meer gebruikt voor vloeren, omdat polyvinylchloride, in tegenstelling tot keramiek, duurzamer is. Het is niet bang voor vocht, en het vormt geen schimmel en schimmel. Deze tegel is vooral geschikt voor keukens en badkamers.

Als u geen fout maakt bij de aankoop van keramische tegels met een afbeelding en deze correct kiest, wordt het een echt hoogtepunt in elk interieur. Geometrische en florale tekeningen versieren niet alleen het interieur en maken het complexer - ze kunnen de ruimte visueel veranderen door het uit te breiden. Tegels worden minstens 10 jaar geplaatst, dus als je niet zeker bent van je keuze, is het beter om hulp te zoeken bij een professionele ontwerper die je een idee kan geven van het toekomstige interieur.

Leeftijd tegels met een patroon

Beeld van een mozaïek op de muur

Tegel met een afbeelding in de badkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 5