Tegel in de stijl van de Provence – de perfecte binnenoplossing (30 foto’s)

De Provence is de zuidelijke regio in Frankrijk, waar de zon altijd schijnt, de lavendelvelden bloeien in pittoreske kleuren en de gastvrouwen geen olijfolie en geurige kruiden bewaren voor hun gerechten. De interieurs uitgevoerd in deze stijl hebben onderscheidende kenmerken en een speciale sfeer. Er zijn geen kleinigheden in hen - alles is belangrijk, inclusief hoe correct de tegels voor muren en vloeren zijn gekozen.

Beige Tegel Provence

Marmeren Tegel Provence

Tegel Provence met bloemen

Kenmerken van de Provence-stijl

Als u besluit om een ​​interieur in de stijl van de Provence te maken, moet u de kenmerken ervan zorgvuldig bestuderen. Dus, voor een provence zijn karakteristiek:

 • eenvoud;
 • beknoptheid;
 • gebruik van natuurlijke materialen;
 • objecten onder de oudheid;
 • prevalentie van rustige, pasteltinten;
 • verplichte aanwezigheid van heldere accenten.

Tegel met een afbeelding in de stijl van de Provence

Tegelgrijs in de stijl van de Provence

Zeshoekige stijl in Provençaalse stijl

Provence - dit is in wezen dezelfde landelijke stijl, alleen in de Franse betekenis, en daarom wordt het gekenmerkt door verfijning en romantiek. Maak een echte Provence in het binnenland wordt alleen verkregen als het decor van de muren en de vloer correct is gemaakt. Gebruik hiervoor natuurlijke materialen of kunstmatige materialen die ze nabootsen. In de kamers in Provençaalse stijl zijn de muren en de vloer afgeschermd:

 • boom;
 • keramiek;
 • baksteen;
 • natuursteen;
 • metaal.

Het meest voordelige en veelzijdige materiaal is de keramische tegel Provence. Het voert verschillende functies tegelijkertijd uit. Ten eerste verbergt het onder zich lelijke betonnen muren en bedrading, en ten tweede decoreert het interieur. Tegenwoordig worden keramische tegels in verschillende uitvoeringen en kleuren gepresenteerd, ook in de karakteristieke pastelkrijt. Ook voor het schort in de keuken kun je een tegel met miniatuurafbeeldingen oppakken. Voor de keuken in Provençaalse stijl in de klassieke zin, is een kleine muurtegel, waarop een olijftak, een boeket lavendel, een kruik en citroenen, een eenvoudig plattelandslandschap afgebeeld kan worden, ideaal. Tegels voor keuken in de Provençaalse stijl kunnen worden ingericht met een verscheidenheid aan onderwerpen, vooral - kies wat je wilt.

1

Decor van de spiegel met tegel Provence

Keukenschort gemaakt van tegels Provence

Geglazuurde Tegel Provence

Een tegel kiezen voor de keuken

Om de keuken te versieren heb je vloer- en wandtegels nodig. Deze twee soorten tegels verschillen in dikte. Op de vloer is een dikke tegel geplaatst, en beter - graniet. Voor de keuken wordt het schort meestal gebruikt met een fijnere tegel.

Bij het kiezen van tegels voor de keuken, moet je er op letten:

 • hittebestendigheid;
 • brandveiligheid;
 • vochtbestendigheid;
 • slijtvastheid;
 • schoonheid.

Voor de keuken in de Provençaalse stijl heb je niet alleen een mooie tegel nodig, maar volledig in kleur en design passend bij de gekozen stijl. Een tegel nodig die niet bang is voor vocht en hoge temperaturen. Deze tegel moet bestand zijn tegen agressieve schoonmaakmiddelen en niet barsten, in de buurt van gasbranders. Voor de keuken moet je een kwaliteitstegel selecteren die niet op de tijd zal vervagen en zijn oorspronkelijke uiterlijk niet zal verliezen.

Tegel gedragen in Provençaalse stijl

Terracottategels in Provençaalse stijl

Tegel met reliëf in de stijl van de Provence

Voor de keukenvloer in de stijl van de Provence, moet je een tegel oppakken die geen zichtbare vervuiling is en die alle onregelmatigheden verbergt. Minder zichtbaar vuil op lichte oppervlakken, dus hier zijn geschikte vloertegels in de stijl van beige of zandige kleuren. Het mag geen melk of zwart zijn - modder is zichtbaar op dergelijke oppervlakken, maar tegels voor licht hout of shellrock zijn ideaal. Voor de keuken in deze stijl is niet geschikt glanzende tegels - dit is geschikte vloertegels in de stijl van de Provence met een korrelige, poreuze coating.

Tegel Provence in de badkamer

Tegelsteen in de stijl van de Provence

Keramische tegels in Provençaalse stijl

Voor wanden worden tegels gekozen, waaruit stof en vet gemakkelijk kunnen worden gewist. Hier moet meer aandacht worden besteed aan het kleurenpalet. De beste optie is beige tegels in de stijl van de Provence, maar ook zand, melk of lichtbruin. Om ervoor te zorgen dat het interieur niet te saai was, kunt u heldere accenten aanbrengen: gebruik voor decoratie van de muren blauw, olijf, geel, blauw, violet tegel.

De hoofdpersoon van het keukeninterieur is een betegeld schort. Er is niets dat de ontwerpfantasie beperkt. Het schort kan worden opgemaakt van een monochrome tegel met contrasterende kleuren, en het is mogelijk om te versieren met keramische tegels of tegels met unieke plots. Ook in het midden van het platform kunnen hele afbeeldingen verschijnen van het leven in het dorp, die bestaan ​​uit verschillende rijen keramische tegels.

Het schort in de keuken in de stijl van de Provence kan worden gemaakt voor hout, baksteen, natuursteen - zo'n tegel is ook te vinden in moderne winkels.

Om het interieur een afgewerkt uiterl
ijk te geven, is het tafelblad ook betegeld. In dit geval moet u geglazuurde tegels gebruiken, verhoogde sterkte, die niet bang is voor vocht en stijgende temperaturen. Het werkblad en de schort kunnen met dezelfde tegel worden gelegd. Tegel in de vorm van een mozaïek en onder een natuursteen nadert ook voor een tafelblad.

Tegel voor baksteen in de stijl van de Provence

Gematteerde Tegel Provence

Blue Mosaic Provence

Een badkamer maken in de stijl van de Provence

De stijl van de Provence is zo populair dat hij niet alleen keukens en woonkamers siert, maar zelfs een badkamer. Voor de badkamer wordt de Provence ook gekenmerkt door het gebruik van natuurlijk hout, decoratieve materialen van rust, pasteltinten met heldere accenten, koperen leidingen. In het inwendige van dergelijke baden is geen plaats voor minimalisme, er kunnen geen scherpe lijnen, scherpe hoeken en chroomijzer zijn. De sfeer van de Franse provincie wordt alleen gecreëerd als de badkamertegel correct is geselecteerd. Het zal de achtergrond zijn waarop het hele interieur zal worden gemaakt.

De Provence voor de badkamer moet op een rustige en romantische toon komen. Er moet minder zijn dan in de keuken, heldere accenten en meer diepe, natuurlijke tinten. Dus, in een badkamer in de stijl van de Provence, zullen tegels van de kleur van de smaragdgroene zee, weide grassen, olijven, gesmolten melk en zon passen. Kies een tegel voor het bad van die kleuren die associaties met de natuur veroorzaken, en dan kun je in deze kamer echt ontspannen en loskomen van eindeloze dagelijkse zorgen en problemen.

Mozaïek Provence

Vloertegels Provence

Wandtegels Provence

Voor de badkamer, maar ook voor de keuken, is gekozen voor een stevige tegel, die zijn schoonheid niet verliest met constante blootstelling aan vocht. Je kunt alle oppervlakken bedekken met tegels van dezelfde kleur, en je kunt een scherpe overgang maken tussen de vloeren, muren en het plafond. Op de vloer kun je een stevig keramisch graniet plaatsen en de muur monofonisch maken, in lichte kleuren. In deze stijl is het aangewezen om ook een lichtblauwe, zachtroze of olijfkleurige tegel met een kalme tint te bekijken. Je kunt ook heldere accenten maken met behulp van tegels, maar een beetje anders dan in de keuken.

De badkamer is geschikt tegels met rustige patronen. Bijvoorbeeld, in een melkachtige badkamer op alle muren in het middelste gedeelte kun je een tegel leggen met een turquoise of blauw patroon. Het is ook toegestaan ​​om de muur te verdelen met een tegel onder een rode baksteen. Zo'n tegel wordt gecombineerd met beige, zanderige, melkachtige bloemen.

Tegel gemaakt van natuursteen in de stijl van de Provence

Olijfstijltegel in de stijl van de Provence

Oranje tegels in de stijl van de Provence

Trouwens, als je een echte badkamer wilt maken in de stijl van de Provence, kun je de tegels voor muren volledig laten liggen en ze gewoon beschilderen. Om een ​​stijl te maken moet je van te voren een muur maken. Je kunt het met opzet een beetje achteloos baksteenen, en het dan alleen bedekken met een laag verf. De stijl van de Provence is goed en dat maakt een verscheidenheid aan afwerkingen en combinaties van verschillende soorten bouwmaterialen mogelijk.

Zandtegels in de stijl van de Provence

Vloertegels in de stijl van de Provence

Tegel met print in de stijl van de Provence

Degenen die houden van de stijl van de Provence, maar die waarschijnlijk nooit naar een permanente woning in het zuiden van Frankrijk zullen kunnen verhuizen, moderne ontwerpers bieden een alternatieve oplossing - de creatie van deze stijl thuis. En het maakt helemaal niet uit in het huis of appartement van het gebied waar je woont. Provence-stijl kan zelfs in een kleine kamer worden gecreëerd, u hoeft alleen maar de juiste keramische tegels en andere afwerkingsmaterialen te kiezen en geen fout te maken bij de keuze van meubels en interieurartikelen. De Provence is dichterbij dan het lijkt, je wilt gewoon je droom laten uitkomen.

Tegel met een patroon in de stijl van de Provence

Tegel in de badkamer in de stijl van de Provence

Tegel glanzend in de stijl van de Provence

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 1 =