Stijlvolle sideboards in het ontwerp van appartementen en huizen: retro of klassiek (96 foto’s)

Terwijl ze het woord 'buffet' horen, stellen velen zich 'oma's' meubels voor. Ja, enkele decennia geleden was het moeilijk om een ​​appartement te vinden waar dit meubelstuk niet zou zijn. Dat is alleen deze kast voor het bewaren van gerechten in de moderne wereld is heel anders dan zijn voorgangers. Met een stijlvol design en een aantrekkelijke uitstraling past het perfect in het interieur van bijna elke woning en is het "hoogtepunt".

buffet

Dressoir in de woonkamer in Art Deco-stijl

Dressoir in beige woonkamer

Dressoir in de woonkamer wit

Dressoir in de woonkamer is wit laag

Dressoir in de woonkamer wit in de stijl van de cheby chic

Buffet in de woonkamer wit

Geschiedenis van oorsprong en ontwerp

De Franse meubelmakers die leefden en werkten in de 18e eeuw vonden de kast uit. Dit meubel was oorspronkelijk bedoeld om verfijnde eetgerei te huisvesten. In die tijd waren de gerechten gemaakt van keramiek of porselein zo duur dat de eigenaars het tentoonstelden. Hiermee benadrukten ze hun materiële welzijn.

buffet

buffet

Het was echter onveilig om dure borden en kopjes, pannen en slaschalen op te bergen op het oppervlak van tafels en ladekasten. Het was dom om je in de kast te verstoppen. Toen maakten de meubelmasters een kast-buffet. Zijn voorganger was een dressoir - een klein kastje versierd met houtsnijwerk. Het klassieke dressoir was een meubelstuk dat voorwaardelijk uit 2 delen bestond:

  • Bovenste planken met glazen geveldeuren.
  • De onderste ladekast met houten deuren.
buffet

Buffet in de woonkamer

1

Buffet in de woonkamer

Dit ontwerp liet de schoonheid van de gerechten zien, terwijl het zorgde voor de veiligheid ervan.

buffet

Ontwerp van dressoirs in klassieke stijl

buffet

Het ontbijtbuffet in de woonkamer is klassiek

Buffet in de woonkamer zwart in de stijl van de Provence

Buffet in de woonkamer zwart

Dressoir in de woonkamer is klassiek

Dressoir in de woonkamer met decor

Dressoir in de woonkamer in de rustieke stijl

In de achttiende eeuw konden de dressoirs alleen worden geleverd door rijke mensen. Dressoirs voor de woonkamer zijn gemaakt van uitsluitend waardevol hout. Verschijnen in het tijdperk van barok en rococo, was dit meubel verplicht om de algemene tendensen van pretentie te volgen:

  • driedimensionale gebogen poten;
  • overvloed van snijwerk;
  • set decoratieve accessoires;
  • vergulde coating.
buffet

Dressoir in het ontwerp van de woonkamer

Dressoir in de woonkamer in het huis

Dressoir in de woonkamer van eikenhout

Dressoir in de woonkamer met glazen deuren

Later, in het tijdperk van het classicisme, zijn dressoirs en dressoirs voor de woonkamer duidelijk veranderd. Aanvankelijk bewaarden ze alleen keukengerei, maar al snel in de schappen begonnen boeken, prachtige antiek, souvenirs, horloges te hebben. Dit was te wijten aan het feit dat de server nu naar de receptie is verh
uisd. Spectaculaire dingen werden achter glazen deuren geplaatst om constant in zicht te zijn.

buffet

Dressoir in de woonkamer in Franse stijl

Dressoir in de woonkamer glanzend

Dressoir in de woonkamer is blauw

Dressoir in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer in industriële stijl

Dressoir in het interieur van de woonkamer

Het dressoir van de reeks was nog steeds populair, maar er verschenen producten uit meer budgettair materiaal. Dit maakte het mogelijk om dit meubel in de middenklasse te kopen. Het kunstzinnige decor is verdwenen, het ontwerp is beknopter geworden.

buffet

Dressoir in de woonkamer in landelijke stijl

Dressoir in de woonkamer voor boeken

Op onze uitgestrekte sideboards werd populair in de Sovjettijd. Het ontwerp heeft nog een verandering ondergaan. Dit meubelstuk is het meest gekocht voor de keuken. Het huisvesten van de gewone burger van de USSR betekende geen franjes - alles was zo eenvoudig mogelijk. Ingewikkelde inrichting heeft zijn relevantie verloren. De gevel aan het dressoir was niet langer versierd, het was grondig gepolijst.

buffet

Commode in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer met een gesmede inrichting

Dressoir in de woonkamer geschilderd

Dressoir in mahoniehouten woonkamer

Dressoir in de woonkamer gelakt

Dressoir in de loft van de woonkamer

Moderne dressoirs

Ondanks zijn hoge leeftijd is dit meubelstuk nog steeds in trek. Denk niet dat nu het dressoir in het interieur meubilair is dat alleen in bepaalde stijlen wordt gebruikt. Natuurlijk kunnen ontwerpers, om het effect van de klassiekers te bereiken, de eerder populaire modellen gebruiken, maar de bloemigheid en bombast van deze stijl is niet zo relevant. Omwille van de huidige voorkeuren is het dressoir in de woonkamer veranderd in meer actuele modellen.

buffet

Dressoir in de woonkamer uit de reeks

Woonkamermeubilair

Dressoir in de woonkamer is van metaal

Anders dan hun voorgangers, zijn moderne sideboards niet alleen gemaakt van hout, maar ook van acryl, plastic, glas, roestvrij staal. Hiermee kunt u dit meubel absoluut elke decoratieve richting geven.

buffet

Dressoir in de woonkamer van de art nouveau

Dressoir in de woonkamer in neoklassieke stijl

Dressoir in de woonkamer in de nis

Dressoir in de woonkamer is laag

Ondanks de verscheidenheid aan materiaal waaruit het dressoir is gemaakt, verdient natuurlijk hout de voorkeur. Producten gemaakt van grenen, eiken, ceder of sparren behouden hun aantrekkelijke uiterlijk langer, maar vergeet niet over de juiste en tijdige zorg.

buffet

Buffetkast in de woonkamer voor gerechten

Dressoir in de woonkamer retro

Dressoir in de woonkamer gesneden

Dressoir in de woonkamer met een schilderij

Dressoir in de woonkamer roze

Dressoir in de woonkamer in rustieke stijl

De kosten van een dressoir worden aanzienlijk verlaagd als het gemaakt is van spaanplaat. Als u gewend bent om elke 5-8 jaar in een appartement meubels bij te werken, dan zal dit goedkope materiaal bij u passen. Als u van plan bent om meubels voor een langere periode te kopen, moet u weten dat een mooi dressoir na verloop van tijd minder aantrekkelijk wordt.

buffet

Dressoir in de woonkamer grijs

Dressoir in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer grijs in Art Nouveau-stijl

Grijs dressoir in de woonkamer

Buffet in de woonkamer in de stijl van cheby chic

Dressoir in gefineerde woonkamer

Soorten moderne modellen sideboards

Afhankelijk van de kenmerken kunnen worden onderverdeeld in verschillende rassen. De eerste classificatie is inklapbare en niet-scheidbare dressoirs. Niet-demonteerbare modellen zijn duurzamer en stabieler, maar het nadeel is dat ze moeilijker te vervoeren zijn. Demonteerbare modellen zijn eenvoudig te leveren, maar u moet tijd of geld besteden (huur een meester in) om ze te monteren.

buffet

Dressoir in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer is modern

Door functionaliteit zijn sideboards onderverdeeld in:

  • Gorki. Geschikt voor kleine kamers. Het bestaat uit verschillende planken, planken en dozen. Er is een nis waar u de tv en planken kunt plaatsen om bezoekers een verscheidenheid aan decoraties te laten zien.
  • Corner. In de catalogus van elke meubelfabrikant is er niet één hoekkast voor de woonkamer. Dergelijke modellen nemen geen extra ruimte in, maar ze verschillen in hun ruimtelijkheid. In hun ontwerp zijn er planken en dozen met verschillende breedtes. De grootte van de hoekkast is rechtstreeks afhankelijk van de grootte van de kamer. Je kunt een enorm dressoir langs twee muren plaatsen, dan zijn de andere kasten niet nodig.
  • Buffetten. Klassieke versie, die direct is ontworpen voor het bewaren van gerechten.

Het dressoir is een vitrine voor de woonkamer. Om de decorstukken achter het glas te benadrukken, vullen de huidige ontwerpers de sideboards vaak aan met verlichting.

Dressoirs in het interieur

Keukens in de stijl van de Provence - een zeer populaire trend, die in de afgelopen jaren ontwerpers heeft ontwikkeld. Meubelfabrikanten hebben deze trend niet zonder aandacht verlaten - bijna alle toonaangevende bedrijven kwamen met collecties in de stijl van de Provence.

buffet

Dressoir in de woonkamer is van staal

Dressoir in de woonkamer met glazen planken

Dressoir in de woonkamer met glazen deuren

Dressoir op planken in de woonkamer

Dressoir in de eetkamer in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer is donker

Traditionele kleuren voor de keuken in de stijl van de Provence - beige, wit, baksteen, bruin. Dezelfde kleur moet meubilair zijn. Een lichte, ruime kamer wordt een plek waar alle leden van het gezin graag tijd doorbrengen.

buffet

Een wit dressoir kan het belangrijkste hoogtepunt van de kamer worden, maar als u bang bent dat te lichte meubels u onnodige problemen zullen geven bij permanente reiniging, let dan op de wenge-kast. Deze kleur is universeel en perfect te combineren met vele andere tinten.

buffet

Dressoir in de hoek van de woonkamer

Dressoir in de woonkamer is smal

Dressoir in de woonkamer met een patroon

Dressoir in de woonkamer wenge

Dressoir in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer oost

Het dressoir in Provençaalse stijl is aangenaam voor klanten met zijn eenvoud, gemak en elegantie. Op dergelijke meubels ziet u de slijtage onder de oudheid. Als de fabrikant vergeten is om oude meubels te laten groeien en u wilt een volledige match met de stijl, dan kunnen de antieke meubels onafhankelijk worden gemaakt. Deze procedure is veel eenvoudiger dan je je kunt voorstellen. Om het effect van verslechtering van meubels "antiek" te krijgen, moet u het met krijtverf verven. Ze worden verkocht in alle grote bouwmarkten, geproduceerd in een breed scala van kleuren.

buffet

Niet-standaard manieren om sideboards te gebruiken

Hoe dit meubel te gebruiken in de eetkamer, de woonkamer en de keuken, iedereen weet het, maar je kunt ook verbeeldingskracht en creativiteit meenemen, zodat het gebruikelijke dressoir met laden het hoogtepunt van je huis is geworden.

buffet

Dressoir in de woonkamer ingebouwd

Dressoir in de woonkamer met laden

Dressoir in de woonkamer zwart gesneden

Dressoir in de woonkamer groen

Dressoir in de spiegel in de woonkamer

Dressoir in de woonkamer met goud

Home bibliotheek

Mokken en borden, zelfs als ze ongelooflijk mooi zijn, zullen niemand verrassen. De boekenkast zal veel meer belangstelling van de gasten veroorzaken. Natuurlijk passen veel boeken achter het glas niet, maar het is niet nodig. Kies uit uw favoriete boeken afdrukken met de meest kleurrijke hoesjes.

buffet

Garderobe voor de baby

Je kunt een gezelligheid creëren met behulp van een buffetkast in Provençaalse stijl, niet alleen in de keuken. Een prachtig ontwerp en een nette uitstraling van een dergelijke kast passen perfect in het beeld van de kinderkamer. In het bovenste (open) gedeelte kunt u babyspeelgoed en in de lagere (gesloten) kleding en beddengoed opslaan.

buffet

Mini-Museum

Een saaie porseleinen opslagkast kan de plaats worden waar u uw collectie neerzet. Als je zeldzame objecten van decor, souvenirs of sieraden verzamelt, is het de moeite waard je voor te stellen hoe elegant ze achter het glas zullen kijken. Op een lichte stof of opengewerkte servetten kunt u de exposities van uw verzameling opmaken. Absoluut niemand zal je schat passeren.

buffet

Zowel het klassieke als het moderne model van de kast kunnen het interieur van uw huis decoreren en tegelijkertijd alle benodigde items en accessoires plaatsen. Om van tevoren tevreden te zijn over de aanschaf van een buffetkast, overweeg dan voor welk doel u dit meubel zult gebruiken en kies het juiste ontwerp dat geschikt is voor het interieur van uw huis.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

71 − 66 =