Stijlpop-art in het interieur (22 foto’s): inrichting van de kamer met eigen handen en voorbeelden van ontwerp

De stijl van pop-art in het interieur daalde af in de appartementen van de muren van kunsttentoonstellingen in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het originele concept van pop-art is om van de meest gewone voorwerpen een kunstwerk te maken. Dit type ontwerp wordt gekenmerkt door expressie, felle kleuren, een spel met maten en vormen. De muren krijgen een origineel ontwerp in de vorm van portretten van beroemdheden, met de hand geschilderde posters, gevarieerd behang. Zo'n gewaagd ontwerp van het huis past bij jonge energieke mensen die niet bang zijn om gasten te choqueren.

Een kleine woonkamer-keuken in de stijl van pop art

Opvallende kenmerken van design in de stijl van de pop-art:

  • De basis voor een glamoureus decor is wit geschilderde muren. Originele ideeën zijn belichaamd in heldere posters en schandalige graffiti. De decoratie van de muren opent de ruimte voor verbeelding, die je zelf kunt realiseren: de ene hoek kan worden behangen, de andere wordt bedekt met decoratieve pleister, de derde - foto's van beroemdheden, zoals John Lennon of Merlin Monroe.
  • Meubels voor pop-art design zijn gekozen met een lichte, ongewone vorm gemaakt van kunststof of hout. Pop art "houdt niet van" omslachtige bedden, grote kasten, zware kroonluchters. Bij het ontwerpen van pop-art worden glanzende gladde oppervlakken op tafels actief gebruikt. Een typisch idee voor pop-art zijn de stoelen in de vorm van een glas of een palm.
  • Pop-art gebruikt zowel natuurlijke als kunstmatige materialen, waardoor het een relatief goedkope stijl is. Kunststoffen, kunststoffen en papier worden gecombineerd met hout en natuurlijk leer.
  • Omdat popart zich richt op het decoreren van muren, moeten de vloeren wit van toon en strikt neutraal zijn, zonder pakkende elementen. Kleuren tot een enkele kleurige coating voegen een tapijt toe. Soortgelijke eisen zijn van toepassing op het plafond. Het kan single-of multi-level zijn, geschorst of gewoon geschilderd, maar zonder ornamenten en decor.
  • Elementen van decor - het belangrijkste deel in pop-art. Fraaie schermen, kleurrijke kussens, kleurrijke tafels en stoelen, pretentieuze beeldjes, opvallende symbolen in de vorm van repetitieve afbeeldingen in verschillende kleuren. Fans van de stijl van de handgemaakte kunnen op hun kasten en tafels gemaakt met hun eigen handen souvenir items. In het ontwerp van pop-art, buitengewone accessoires in de vorm van lichtgevende objecten, zijn glanzende chroomoppervlakken toegestaan.
Slaapkamer in de stijl van pop art
Grote woonkamer-keuken in de stijl van pop-art

Pop-art achtergronden

Behang voor het huis, ingericht in de stijl van pop art, heel, heel divers. Meestal geven ze de voorkeur aan monofone rustige coatings, zodat alle aandacht wordt getrokken door schilderijen, posters en andere versieringsobjecten. In sommige gevallen zijn er achtergronden met een ongecompliceerd glamoureus patroon, zoals harten of beeldjes op basis van tekenfilms uit de jaren 60.

Behang in een appartement in de stijl van pop-art

Een interessante oplossing is de decoratie van verschillende muren van de kamer met monochroom behang van verschillende kleuren. En, natuurlijk, voor de stijl van de pop-art zijn muurschilderingen in de vorm van een herhalende tape met portretten van Marilyn Monroe, Elvis of Che Guevara in verschillende kleurensets perfect. Wallpaper kan met succes collages uit kranten vervangen, maar beter beklede papieren seculiere tijdschriften. De kledingkast kan ook worden bedekt met behang. Het ziet er dus uit als een nis in de muur, eerder dan als ingebouwd groot formaat meubilair.

Interieur van de woonkamer in de stijl van pop art
De woonkamer verfraaien in de stijl van pop art
Gezellige woonkamer-keuken in de stijl van pop art

Kroonluchter Pop Art

Kroonluchter - de belangrijkste bron van verlichting thuis na, natuurlijk, zonlicht. Daarom is het hoofddoel van de kroonluchter het licht zodanig te verspreiden dat de creatieve creativiteit van ontwerpers het meest effectief wordt gedemonstreerd. De kroonluchter voor pop-art moet vreemd zijn en gemaakt zijn van plastic, gekleurd glas of zelfs papier.

De contouren van de kroonluchter voor het interieur in de stijl van pop art kunnen heel divers zijn: van het uitgebreide gebogen plafonds tot de naakte beschermer op het snoer. De kleurprestaties van dergelijke kroonluchters zijn ook zeer divers: van wit en beige tot plafondtinten tot de regenboogkleurige regenboog van de schreeuwende decoratie van de kamer. Naast hangende kroonluchters worden luminescerende verlichtingselementen in het spanplafond gebruikt.

Prachtige vierkante kroonluchter in de stijl van pop art

Een kleine kroonluchter in een licht interieur in de stijl van pop art

kussens

De aantrekkingskracht van pop-art voor beginners in ontwerp is dat in de belichaming van fantasie voor decoratie het onmogelijk is om het te overdrijven. Elk 'abnormaal' idee kan een hoogtepunt van de pop-art worden. Bijvoorbeeld decoratieve kussens met afbeeldingen van populaire filmsterren en een podium in zuur-giftige stijl met roze haar, paarse oogleden en bordeauxrode huid.

Kussens in de stijl van de pop-art

Dergelijke kussens, neerge
zet op banken, stoelen en zelfs kasten, zien er erg interessant uit, creëren een speelse emotionele sfeer van pop art. Kussens zijn gemaakt van verschillende soorten textiel en hebben een verscheidenheid aan kleuren. Van vorm kunnen ze standaard vierhoekig of onconventioneel zijn in de vorm van hexahedron of trapezium. Als de eigenaar van het huis geen vreemden is voor borduurwerk, kan hij of zij dergelijke kussens met haar eigen handen maken.

Kussens in de stijl van pop-art voor binnenhuisarchitectuur

Tabel met pop-art

Meubels in de pop-art houden zich aan de ene kant aan minimalistische criteria en aan de andere kant vertoont het een onbeperkte verscheidenheid aan ideeën in de keuze van kleuren, contouren en materialen. De tafel in het ontwerp van de popart moet in de eerste plaats de aandacht niet afleiden van het decor van muren en pompeuze souvenirs.

Decoratieve tafels in de woonkamer in de stijl van pop art

Koffietafels zijn laag met een glanzende glanzende afwerking. Eettafels hebben een hoogte die overeenkomt met hun doel en ook zonder onnodige elementen in de afwerking. Creatieve ideeën kunnen worden belichaamd in een tekening in de geest van pop art op het tafelblad. Kunstenaars krijgen de mogelijkheid om dergelijke decoraties met hun eigen handen te maken.

Zwart en wit ronde salontafel in de stijl van pop art
Verlichting in de slaapkamer in de stijl van pop art
Glazen tafel in de woonkamer in de stijl van pop art

Inkomhal

Degenen die besluiten hun voorkamer in de stijl van de pop-art te verslaan, bedenken dat dit soort ontwerp decoratief is, het is zijn taak om indruk te maken, uw gasten te verrassen met creatieve oplossingen. De gang vereist niet veel meubels, zoals de stijl zelf.

1
Gang in de stijl van pop-art

In pop-art wordt een combinatie van neutrale achtergrond, decor en meubilair van flitsende zuurkleuren gebruikt. Als je een garderobe voor de gang kiest, moet je bedenken dat popart in meubels de voorkeur heeft voor minimalisme. Daarom hebt u ingebouwde kasten en compacte hangers nodig.

Gele muren in de gang in de stijl van pop-art

badkamer

Het verfraaien van de badkamer in de stijl van de pop-art wordt uitgevoerd in lichte heldere kleuren. Het attribuut van een dergelijk bad kan een afbeelding zijn van zure kleuren in de stijl van Andy Warhol. Pop-art probeert in de badkamer schreeuwende kleuren te creëren. In een badkamer met zo'n ontwerp kun je veel interessante ideeën realiseren. Voor de decoratie van muren worden tegels van verschillende kleuren en natuurlijk tekeningen gebruikt. De onderwerpen zijn het meest divers: van zwemmers tot beroemdheden tot computerspellen. Een ander creatief idee is om één badkamermuur monochroom te maken en de tweede om uit te voeren in een kleurenpalet. Met deze benadering zal de veelkleurige van een deel effectief contrasteren met de monotonie van de ander.

Kleine badkamer in de stijl van pop art

Degenen die net beginnen te experimenteren met pop-art in de badkamer, kunt u eenvoudige elementen aanbevelen die door henzelf zijn gemaakt. Dergelijke artikelen geven het badkamerontwerp een soort "cartoonishness", maar indien gewenst kan de eigenaar van het huis ze altijd vervangen. Pop-art is een gratis stijl, maar alles is prima met mate. Om het niet te overdrijven met kleuren en ideeën, is het beter eerst een schets te maken van het toekomstige badkamerontwerp. Hiermee kun je het effect van het originele decor evalueren voordat je ideeën met je eigen handen gaat vertalen.

Stijlpop-kunst in het interieur - een emotionele, buitensporige richting in het ontwerp, die een golf van emoties veroorzaakt. Daarom moet je, voordat je je huis inricht, overwegen of deze oproerige kleuren je zullen vermoeien. Misschien is het beter om de pop-art in één of hooguit twee kamers te voltooien, zodat je je huis niet verandert in een tentoonstelling van massakunst op de rand van absurditeit.

Badkamer in de stijl van pop art
Rode en witte badkamer in de stijl van pop art

Decoratieve Art Deco Art

Het verfijnde ontwerp van art deco is ontstaan ​​in Europa aan het begin van de twintigste eeuw. Dit ontwerp kon zich alleen veroorloven aan vertegenwoordigers van de economische elite van de samenleving. Modern art deco is een duur interieurmerk met een elegante combinatie van modern en klassiek. Alle elementen van dit interieur zijn gemaakt met hoogwaardige fabrieksapparatuur, er kan geen sprake van zijn dat we een elite-inrichting creëren met onze eigen handen.

Woonkamer in art-decostijl

Het interieur van de slaapkamer in de Art Deco-stijl bevat dure materialen en verzamelobjecten. Luxe paleiskroonluchter, duur gordijnstof, tafel van waardevol hout, spiegels in gebeeldhouwde frames. De decoratie maakt gebruik van wandtapijten, wandtapijten en reliëfbehang.

Beige en bruine woonkamer in Art Deco-stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 − 40 =