Stereoscopisch behang: rijke decoreigenschappen (77 foto’s)

Onder het begrip 3d achtergronden is het gebruikelijk om een ​​filmafwerkingsmateriaal met een toegepast beeld te bedoelen, dat dankzij een speciale bewerking door middel van een computerprogramma het uiterlijk van een driedimensionale ruimte creëert. Het wordt bereikt door de wetten van de optica toe te passen en de eigenaardigheden van de visuele perceptie van de persoon. En om dit effect te versterken, helpt speciale verlichting. Het is vermeldenswaard dat voor dit soort behang een effen oppervlak belangrijk is, vooral omdat eventuele gebreken de kwaliteit van het stereoscopische effect verminderen.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch 3D-behang

Stereoscopisch abstract behang

Stereoscopisch wit behang

Stereoscopisch papierbehang

Stereoscopisch behang zwart en wit

Stereoscopisch jugendstilbehang

Stereoscopisch zwart-wit behang

Stereoscopisch behang met marmer

1

Stereoscopisch behang panoramisch

Stereoscopisch behang in pastelkleuren

Over de aantrekkelijkheid en de breedte van de mogelijkheden 3D-achtergronden zijn inferieur, zelfs aan veel van de meest hightech en dure afwerkingsmaterialen, omdat niet elke soort decoratie zulke bescheiden eisen aan de basis als behang heeft. Ze kunnen zelfs aan lichte scheidingswanden worden gelijmd, als alleen het oppervlak goede kleefeigenschappen had (het vermogen tot hechting aan het oppervlak) en vrij gelijkmatig was.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang met bloemen

Stereoscopisch behang met een boom

Stereoscopisch behang onder een boom

Stereoscopisch behang in de kinderkamer

Stereoscopisch behang in pastelkleuren

Stereoscopisch behang in de gang

Stereoscopisch behang in de stijl van de Provence

Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang met een afbeelding

Stereoscopisch behang in het interieur ziet er echter erg indrukwekkend en zonder lichte trucs uit, zodat ze zelfs met een relatief bescheiden budget voor reparaties kunnen worden gebruikt. De belangrijkste attractie van 3d wallpapers bestaat uit verschillende punten:

  • duidelijkheid en kleur - zelfs de mooiste wallpapers zijn expressief;
  • een illusie van volume, met een visueel uitdijend effect - een kamer met een dergelijke decoratie lijkt verbonden te zijn aan een extra ruimte, soms behoorlijk uitgebreid, als een landschap wordt afgebeeld;
  • originaliteit - het interieur met een dergelijke decoratie is bijna altijd uniek en stijlvol.
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang in huis

Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang roze

Stereoscopisch behang met rozen

Stereoscopisch grijs behang

Stereoscopisch blauw behang

Kwalitatieve en operationele kenmerken van het behang met een stereoscopisch effect

De basis voor het afdrukken is een polymeerfilm, soms met een losse basis (het zogenaamde niet-geweven 3D-behang). Het behang met een dergelijke ondergrond is iets minder veeleisend voor de gladheid van de basis en gemakkelijker te plakken, maar duurder. De druktechnologie biedt niet alleen interessante ontwerpmogelijkheden, maar ook een hoge duurzaamheid van de kleurstof en het beeld als geheel. De afbeelding wordt vele jaren bewaard in de oorspronkelijke vorm, tenzij deze wordt beschadigd door een sterk mechanisch effect.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch geometrisch behang

Stereoscopisch blauw behang

Stereoscopisch muurbehang

Stereoscopisch behang in de woonkamer

Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang in de slaapkamer

Stereoscopisch behang in de eetkamer

Stereoscopisch behang met driehoeken

Stereoscopisch tropisch behang

Deze categorie behang kan worden gewassen (er zijn speciale soorten, met name bestand tegen vocht), ze zijn sterker dan papier en hebben niet de neiging te verbranden, wat het risico op verspreiding van het vuur vermindert.

Stereoscopisch 3D-behang kan klein (enkel) of panoramisch zijn en enkele meters breed in beslag nemen. Panoramisch heeft nog een handige functie: met hun hulp is het handig om een ​​kamer in te delen, wat zeer actueel is met de huidige tendens om studio-appartementen te bouwen. Maar in gewone woningen en in niet-residentiële gebouwen creëren panoramische 3D-achtergronden zeer interessante mogelijkheden: de ruimte ziet er gedecoreerd uit met bas-reliëfs of kolommen, objecten van metaal of hout. En als het 3D-behang een landschap toont, dan lijkt de muur een panoramisch raam te zijn dat openstaat voor de stadsstraat, een oude tempel, een mysterieus bos, in de onderwaterwereld.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang in industriële stijl

Stereoscopisch behang in het interieur

Stereoscopisch behang op kantoor

Stereoscopisch behang onder de steen

Stereoscopisch behang met een patroon

Stereoscopisch behang in de badkamer

Stereoscopisch behang in oosterse stijl

Stereoscopisch geel behang

Rijkdom en complexiteit van keuze

Stereoscopisch behang van vandaag wordt op de markt van afwerkingsproducten gepresenteerd in een zeer breed assortiment - van klassiek strikte neut
rale afbeeldingen tot openhartige abstractie, van echte landschappen tot sprookjesachtige foto's voor een kinderkamer. Meestal worden ze gebruikt voor muren, maar er zijn veel opties ontwikkeld voor het lijmen van het plafond.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang in landelijke stijl

Stereoscopisch behangboek

Stereoscopisch behang met kolibrie

Stereoscopisch behang bruin

Vanwege de expressiviteit van de afbeeldingen moet 3D voorzichtig worden gekozen, omdat ze het interieur gemakkelijk visueel overbelasten. Daarom is de tekenkeuze beter om professionals te vertrouwen die speciale computerprogramma's gebruiken om het interieur opnieuw te maken. Met dergelijke programma's kunt u beoordelen hoe goed de stereoscoop de ruimte zal aanvullen en hoe de situatie eruit zal zien op de achtergrond.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang in de keuken

Stereoscopisch behang in het appartement

Let op: voor dit type achtergrond is een zorgvuldige verbinding van de details van de foto nog belangrijker dan voor andere! Bij een verkeerde combinatie gaat niet alleen de harmonie van het beeld verloren, maar ook de volledigheid van het stereo-effect. Daarom is het voor het lijmen van een groot panoramisch beeld redelijker om gekwalificeerde meesters uit te nodigen voor de afwerking, terwijl losse achtergronden met een klein patroon eenvoudig zelf te plakken zijn.

Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang
Stereoscopisch behang

Stereoscopisch behang met bladeren

Stereoscopische behangvloer

Stereoscopisch behang op de zolder

Stereoscopisch behang in fijn patroon

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 3 =