Staande lampen in het interieur (50 foto’s): stijlvolle modellen en decoratie-ideeën

De kamer verlichten - dit is bijna het hoofdaspect in het interieur. Spelend met clair obscur, creëert de eigenaar onbewust of doelbewust een gemoedsstemming in het huis. Het is heel belangrijk om te kunnen genieten van de romantische sfeer, die zal worden nagebootst door verschillende lichten met gedimd licht, zoals schansen, tafellampen en natuurlijk vloerlampen.

Witte vloerlamp in de woonkamer

Na enige vergetelheid overleven de vloerlampen de periode van wedergeboorte. Nu kun je ze in elk huis opnieuw zien. Helder, soms zelfs verblindend licht, zoals harde geluiden, kan niet alleen vermoeien, maar zelfs irriteren, dus soms is het alleen nodig om een ​​schemering te hebben. Zacht, stromend licht onder de lampenkap, wordt een onmisbare assistent in de strijd tegen vermoeidheid en slecht humeur. Een zacht licht zal kalmeren en ontspannen, de spanning verlichten na een zware dag, en bovendien zal het vrede en kalmte tot leven brengen. En met het huidige tempo van het leven, is het erg belangrijk om te kunnen rusten en kracht te herwinnen zonder van huis te hoeven gaan.

De vloerlamp is een staande lamp die op een voetstuk staat en een directe lichtbron ondersteunt - een lampenkap. Maar niet iedereen weet dat de staande lamp een multifunctioneel ontwerp is dat tegelijkertijd verschillende functies in het interieur vervult.

Stijlvolle witte vloerlamp in het interieur
Gouden vloerlamp in het interieur
Originele metalen vloerlamp in de woonkamer
Ongebruikelijke witte vloerlamp
Creatieve metalen vloerlamp in het interieur
Rode ongebruikelijke staande lamp
Metalen dunne vloerlamp in de woonkamer

Staande lamp in de kinderkamer
Witte staande lamp in een licht interieur
Originele vloerlamp in de slaapkamer

Voordelen van staande lampen

Staanlampen hebben een aantal privileges in tegenstelling tot andere soorten extra verlichting:

 • U hoeft niet te installeren, in tegenstelling tot de schans. Dit is een enorm pluspunt, vooral wanneer er geen mogelijkheid is om een ​​meester te noemen, en er is geen mannelijke macht. Dus om te zeggen - ik kocht het, bracht het naar huis, deed het aan, stopte het in en gebruikte het.
 • Mobiliteit van de structuur. Heel handig in termen van wat de vloerlamp desgewenst op verzoek naar elke hoek van de kamer kan worden overgebracht.
 • Geen standaard nodig. Staanlampen zijn goed omdat ze geen meubels nodig hebben. Er zijn geen nachtkastjes in de buurt van het bed - het maakt niet uit, plaats het apparaat op de grond en lees alles over gezondheid in bed.
 • Zonering van gebouwen. Met behulp van een lamp kan de ruimte eenvoudig in verschillende zones worden verdeeld. Een deel van de ruimte, waar de vloerlamp zich bevindt, wordt natuurlijk toegewezen aan de zone van ontspanning en rust. In deze speciaal aangewezen hoek lezen de eigenaren van het appartement, kijken tv of ontspannen gewoon onder een warme deken, comfortabel zittend op een comfortabele bank.
 • Decoratieve functie. De vloerlamp onder invloed van tijd en vooruitgang is een apparaat geworden dat niet alleen als lichtapparaat dient. Dankzij het enorme assortiment modellen is het mogelijk om met eer en waardigheid te zeggen dat de vloerlamp ook een ornament kan worden, zelfs een monumentaal appartement. Zelfs als je niets in de winkel kunt vinden, kun je het meest exclusieve exemplaar van de bestelling krijgen.

Bovendien kan geen enkel verlichtingsapparaat een dergelijke gezellige en comfortabele loungezone creëren. Het kan lijken op een lange fakkel of boom, een garland en zelfs een straatlantaarn. En het is niet verwonderlijk, want het woord "vloerlamp" kwam uit de Franse taal naar ons, wat in vertaling "fakkel" betekent.

De originele staande lamp in het bordeaux-grijze interieur
Zwarte vloerlamp in de eetkamer
Metalen gebogen vloerlamp in de woonkamer
Staande lamp in retrostijl in de woonkamer
Staande lamp op een houten been in het binnenland
Staande lamp gemaakt van donker metaal en glas
Witte vloerlamp in het appartement
Witte en bruine vloerlamp in de slaapkamer
Gebogen vloerlamp met metalen voet in de woonkamer
Gebogen vloerlamp van metaal en glas
Mooie vloerlamp voor een kinderkamer
Zwarte en bruine vloerlamp in de woonkamer

Staanlampen en hun typen

Vanwege de verscheidenheid aan soorten statieven en vormen van lampenkap, evenals de materialen waaruit ze zijn gemaakt, kunnen staande lampen heel verschillend zijn.

Voet - staan

Afhankelijk van het statief zijn er verschillende soorten staande lampen:

 • Classic. Deze staande lamp heeft een recht statief met een hoogte van 1 tot 2,5 m.
 • Modern. Deze lamp heeft niet alleen een verstelbare voet, maar ook een mooie vorm van een statief, in de vorm van een boog of een gebogen figuur.
 • Op het statief. De standaard kan uit 3 poten bestaan.
 • Met een tafel. U hoeft niet naar een nachtkastje te reiken om een ​​boek te plaatsen of een kop koffie te zetten, omdat de staande lamp voor het gemak op het niveau van de schouder van een liggend persoon is geïnstalleerd.
Staande lamp in de slaapkamer
Gebogen vloerlamp in lichte woonkamer
Staande lamp in hightech-stijl
Roze metalen vloerlamp in de woonkamer
Een ongewone zwarte vloerlamp in de vorm van een vogel

lampekap

Lampenkappen zijn ook gevarieerd. Afhankelijk van het materiaal waarvan de lampenkap direct is gemaakt, zijn er:

 • keramisch
 • papier
 • plastic
 • doek
 • glas
 • En zelfs metaal
Stijlvolle staande lamp met een conische lampenkap

Afhankelijk van de vorm van de lampenkappen kan er zijn:

 • kegel
 • cilindervormig
 • bolvormig
 • hemisferisch
 • bloem

Afhankelijk van het aantal lampenkappen kunnen de armaturen zijn:

 • Met één schaduw
 • En met een paar die een helderder bovenlicht vormen en, dienovereenkomstig, een gedempte lagere.

Er zijn modellen van staande lampen met zwaailichten. Een state-of-the-art nieuwtje is een staande lamp met een spotfunctie, met behulp waarvan licht naar een bepaald gebied kan worden gericht.

1
Staande lamp met planken en drie lampenkappen

Afhankelijk van het ontwerp van de lamp en de vorm van de lampenkap zijn deze in lampen verdeeld:

 • Gericht licht. De stralen worden gericht naar een bepaalde zijde, met de mogelijkheid van verdere aanpassing. Dit model is goed om te lezen.
 • Gereflecteerd. De lichtstroom wordt gericht naar de muren of het plafond, reflecterend vanaf het oppervlak, gelijkmatig en helder verlicht de kamer. In dit geval zal het plafond visueel hoger lijken dan het in werkelijkheid is.
 • Gebroken licht. De lampenkap gaat gelijkmatig over en verspreidt het licht.

Kies daarom een ​​staande lamp en onthoud die taken die u eraan wilt toewijzen. Het mooie uiterlijk van de lamp is goed en een mooi en functioneel verlichtingsapparaat is twee keer zo goed.

Ongebruikelijke witte vloerlamp

Staande lampen in het interieur

Als je een vloerlamp kiest, houd dan rekening met de algemene stijl van de kamer, want de lamp van 2 meter is nogal aanstekelijk en als deze uit het algemene concept wordt gehaald, zal dit feit niet onopgemerkt blijven. Hoewel de vloerlamp, die in tegenstelling tot de hele situatie contrasteert, een hoogtepunt kan worden, is het belangrijkste om dit niet te overdrijven.

Trapeziumvormige vloerlamp

Voor een klassiek en modern respectabel interieur is een art-deco-lamp geschikt. Voor de stijl met dezelfde naam zijn deze staande lampen des te actueler. De vorm van de lampenkap van zo'n lamp expandeert bijna altijd naar de bovenkant, dus het lijkt vaak op een trapezium.

Trapeziumvormige staande lamp met standaard
Trapeziumvormige klassieke staande lamp

Staande lamp met gebogen poot

Voor het interieur in de stijl van hightech, minimalisme, loft en ook voor moderne, moderne interieurs, is een lamp op een gebogen poot, ook wel een gebogen vloerlamp genoemd, geschikt. De standaard is meestal van metaal. De lampenkap lijkt vaker op een glazen bol, maar er zijn ook andere vormenvariaties mogelijk, bijvoorbeeld een plastic cilinder. In de meeste gevallen worden staande lampen verkocht in wit, zwart en grijs, maar een heldere oplossing is mogelijk als u er een accent op moet richten.

Metalen staande lamp met gebogen poot
Staande lamp met gebogen voet van metaal en steen

Luxe staande lampen van kristal

Voor zulke extravagante stijlen als neo-barok of glamour heb je alleen een luxueuze kopie nodig die het interieur glans en glans geeft, een beetje drama, intimiteit en zelfs een soort mystiek. De meeste lampenkappen zijn gemaakt van kristal, glas, kristallen en stof en de voetsteun is gemaakt van roestvrij staal. Dergelijke lampen zijn in de regel te zien in de kleuren zwart en zilver. Maar er is altijd een uitzondering op de regels.

Moderne kristallen vloerlamp
Luxe kristallen vloerlamp

Lampenkap met pony

Voor retrostijl, vintage-stijl, pop-art of voor elk ander, doet de situatie denken aan het oude, een klassiek model met een koperen basis en een kegelvormige lampenkap, vaak versierd met franje, kralen of borduurwerk, is geschikt.

Lampenkap met pony

Bloemen vloerlamp

Een vloerlamp in een kinderkamer kiezen, alle pragmatiek afleggen, plezier hebben en iets heel kinderlijk vrolijks en naïef kiezen. Voor het meisje zal de lamp naderen, waarvan de lampenkap zal lijken op een bloem, goed, of iets in de stijl van een prinses, in roze tinten en linten. Maar voor een jongen is de vloerlamp met een schaduw in de vorm van kleurrijke ballen ideaal.

Maar als u twijfelt of gewoon niet zeker weet wat het beste is voor uw kamer, geef dan de voorkeur aan het gebruikelijke eenvoudige model van neutrale kleur en de gebruikelijke vorm. Hij past in elke stijl.

Ongebruikelijke bloemvloerlamp
Elegante bloemen vloerlamp

Waar is de juiste staande lamp?

De vloerlamp is onmisbaar bij de inrichting van een recreatiegebied, waarvoor een deel van de woonkamer kan worden toegewezen. Meestal is dit de plek waar mensen tv kijken of gasten ontvangen. De hoofdruimte moet natuurlijk in de slaapkamer zijn. Als het appartement echter ruim is, kunt u een loungezone in de hal en zelfs in de keuken regelen. Waarom niet? Zwakke helft van de mensheid moet ook rusten. Dus zelfs in de keuken zal er een kleine rustige hoek zijn voor respijt.

Mooie gele vloerlamp in de woonkamer

Voor het apparaat van een hoek om uit te rusten of te lezen, hebt u slechts één comfortabele stoel, een kleine tafel en een staande lamp nodig. En als u een model van de lamp kiest, die al is uitgerust met een tafel of planken, hoeft u niets anders te doen. Een fauteuil, een staande lamp en een boek in de hand, een spaak of een laptop, afhankelijk van wie gewend is te rusten. Als de familie een baby heeft, kan deze plek voor hem een ​​voedingsplaats worden. Als de baby een kamer heeft, is het het beste om de ontspanningszone daar over te brengen. Voor liefhebbers van literatuur is het aangewezen om naast de fauteuil of bank boekenplanken te plaatsen.

Over het algemeen zal de vloerlamp in de woonkamer op elk gebied geschikt zijn, wat het belangrijkst is dat deze het vrije verkeer niet belemmert. Het kan niet alleen worden gebruikt om een ​​romantische semi-duisternis te creëren, als het interieur dat heeft in de vorm van extra accenten. Op het einde kun je met behulp van een staande lamp een lege plek prachtig opvullen. Twee identieke lampen, die zich aan weerszijden van de bank of open haard bevinden, zullen symmetrie in het interieurontwerp introduceren, samen met dit zal de indruk van ordelijkheid en gezelligheid creëren.

Zwarte vloerlamp met één lampenkap

In de slaapkamer zal de vloerlamp de functie van bedverlichting vervullen en tegelijkertijd, indien de eigenaar dit wenst, de functie van het nachtkastje of de stoeprand. Een staande lamp geeft een veel grotere lichtstroom dan een nachtkastlamp. Idealiter, als het lichtniveau wordt geregeld. Al deze momenten moeten in aanmerking worden genomen bij het kiezen.

Staande lamp in het stedelijke binnenland
Zwarte vloerlamp in loftstijl
Witte vloerlamp in de zwart-witte woonkamer
Staande lamp in de slaapkamer
Staande lamp in de stijl van art deco
Witgouden vloerlamp
Zwarte vloerlamp in Art Deco-stijl
Houten vloerlamp
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 5 =