Spathiphyllum: “white sail” in uw appartement (20 foto’s)

Deze prachtige kamerplant is gehuld in mystiek: men gelooft dat het helpt vrouwelijk geluk te vinden. Qua uiterlijk lijkt de plant op een zeilboot in de oceaan. Het is de moeite waard om hem beter te leren kennen, leren hoe je thuis voor de spathiphyll moet zorgen.

Anthurium
Bloeiende spathiphyllum

plantkunde

Spathiphyllum groeit in de tropen aan beide zijden van de evenaar. Deze vaste plant, die in hoogte van een derde tot een meter reikt. Het heeft geen stengel, en grote ellipsvormige of lancetvormige bladeren, voorzien van lange bladstelen, groeien rechtstreeks uit de grond. De bloemspathiphyllum is een sluier van wit, crème en na bloei groen en kolven van verschillende tinten tot rood.

Spathiphyllum in het interieur van het huis

De plant houdt van vocht, warmte, schaduw, zoals in de inheemse jungle.

Typen spathiphyllum

In de wereld zijn er tot 50 verschillende soorten van deze plant, maar we zullen de meest populaire variëteiten beschouwen.

Spathiphyllum Wallis

Favoriet materiaal van fokkers die op basis daarvan tientallen nieuwe soorten hebben gemaakt. Heeft een hoogte tot 40 cm, witte cob, donkergroene bladeren-lancetten.

Aanbiddelijk of Fagolist

Groter dan Wallis. Donkergroen, langwerpig, met een acuut langwerpig uiteinde, bladeren van deze soort lijken op een lancet. De groen-witte sluier is als een vlag (vandaar een van de namen). Ruimte-exemplaren groeien langzaam.

Spathiphyllum violet

Kannolistny

Een interessant beeld met grote, heldergroene bladeren, vergelijkbaar met de bladeren van de geliefde van vele bloemen van de canna. Het wordt geïdentificeerd door een witgroene sluier, een geelachtig groene cob en een sterke geur.

domino

Bonte, dichte, soms zelfs gegolfde bladeren van spathiphyllum van deze soort iets meer dan een halve meter hoog - het grootste verschil.

Caiti

Ook mooi - de groene kleur van de bladeren wordt aangevuld met gele vlekken. De hoogte is vast - tot 70 cm.

Spathiphyllum in het binnenland

sensatie

Een enorme Nederlandse hybride: een hoogte van maximaal anderhalve meter, geribbelde bladeren van 90x40 cm, de bloeiwijze is van de gebruikelijke witte kleur, maar ook supergroot in de helft van het blad. Schaduwtolerant, geschikt voor kantoren.

Picasso

Een felgekleurde hybride met witte strepen op een donkergroene achtergrond. Soms zijn de bladeren puur wit.

1

Chopin

Elegante hybride, die wereldwijd bekend is geworden. Het is niet erg hoog, het verschilt met rijke groene bladeren met gedeukte aderen. Gevallen zijn goed voor zowel kamers als kleine kantoorruimtes.

Spatifillum in potten

Onderhoudsinstructies

Om ervoor te zorgen dat de plant in de omstandigheden van de stad regelmatig bloeide en geen pijn deed, wordt bloemkwekers geadviseerd om een ​​aantal regels te volgen en aandacht te schenken aan de omstandigheden waarin spattifillum zich bevindt.

licht

Voor planten zijn spathiphyll omstandigheden nodig, zoals thuis: schadelijke en directe zon, en een sterke schaduw. Ideaal - diffuus licht of penumbra. Daarom is het beter om het bij de ramen te zetten met een uitgang naar het noorden. Als ze naar het zuiden gaan, moet je pritenyat bloem.

Spathiphyllum rood

Bij een gebrek aan verlichting zullen sappige groene bladeren donkerder worden, strekken en zal bloeien zeldzaam zijn of verdwijnen.

temperatuur

In de jungle is er geen tocht of kou. Verdraag ze niet en spathiphyllums. Voor deze warmteminnende plant in de lente of de zomer, zal het optimum 22-23 ° C zijn, en in het algemeen van 18 ° C tot 27 ° C. In de herfst en winter, niet lager dan 16 ° C, anders stopt spathiphyllum met bloeien of helemaal niet meer. De kritieke thermische drempel is 10 ° C: in een lagere snelheid gaan de bloemen achteruit en sterven ze af.

Water en vocht

Maak je zorgen over hoe je spathiphyll op de juiste manier kunt spuiten, niet de moeite waard - de procedure is eenvoudig. Alle soorten zoals hoge luchtvochtigheid, groeien sneller met dagelijks sproeien. Als de lucht in de kamer droog is, wordt deze twee keer per dag uitgevoerd, terwijl het water alleen de bladeren moet ontvangen en in geen geval een bloem.

Spathiphyllum in de keuken

Bloemen in het warme seizoen vereisen overvloedige watergift, in de winter - matig. Je moet weten hoe je het goed moet doen: alleen water als de bovenste laag van de grond al droog is, maar nog niet droog. Een gebrek aan vocht laat de bladeren hangen, van het teveel - ze lijken donkere vlekken. Verdund of gefilterd water wordt gebruikt voor alle watermanipulaties.

Spathiphyllum in het interieur van het appartement

extra voedergewassen

In april-september, wanneer er een actieve vegetatie is, wordt spathiphyllum thuis twee keer per maand gevoerd met de gebruikelijke minerale meststof of een complex voor bloeiende planten. Mest voor spathiphyllum mag geen kalk bevatten.

Voor en na het voeren is de bloem goed bewaterd. Bloeiend in de winter, wordt de plant ongeveer een maand later op dezelfde manier gevoerd. Het is belangrijk om middelmatige bemesting te doen: de overmaat aan spathiphyllum "voedsel" duidt op bruine vlekken op de bladeren.

Spatifillum in de trapdecoratie

transplantatie

Het wordt gehouden in de lente, op een moment dat de plant niet bloeit. De pot moet de vorige diameter slechts enkele centimeters overschrijden. Voordat spathiphyllum wordt getransplanteerd en de plant uit de pot wordt getrokken, is het noodzakelijk om de grond goed te bevochtigen en na 40 tot 50 minuten voorzichtig te verwijderen.

Om de bloem te onderzoeken. Als er "baby's" zijn, moeten ze worden verwijderd, dan zal de hoofdplant groot zijn met grote, mooie bladeren. Indien nodig worden de scheuten afzonderlijk getransplanteerd.

Spathiphyllum Mozart

Bodem is zwak zuurrijk, los, zodat overtollig vocht op tijd wordt verwijderd. Een mengsel van gelijke delen genomen: de grond, gemengd met bladeren, rivierzand, humus, turf. Als optie - een inkoopmengeling voor deze soort plus gemalen kolen.

Spathiphyllum in hoge potten

De onderste laag is gelegd drainage tot twee centimeter (kleine kiezels, geëxpandeerde klei), dan is dezelfde hoeveelheid land. Ongeveer in het midden richten we een plant op. We vallen in slaap een substraat, we verdichten een beetje, we water overvloedig.

Spathiphyllum in het interieur van de Art Nouveau

reproduktie

Spathiphyllum reproduceert het gemakkelijkst in de lente tijdens transplantatie. Voortplanting kan stekken zijn of scheiding van wortelstokken. De wortel is netjes verdeeld en verdeeld over individuele potten. Drainage, bodem, "broeikas" - zoals bij het verplanten bij een temperatuur van 20-21 ° C. Stekken wortelen in het zand (in dezelfde "kas"). Met het verschijnen van wortels getransplanteerd in het substraat: twee delen van de aarde met de toevoeging van bladeren en turf, een deel van het land vermengd met graszoden en zand.

Spathiphyllum van Picasso

Als de huisplant spathiphyllum klein is, moet een stukje wortelstok met twee of drie vellen en één groeipunt op de stekken blijven. Geplant in een mengsel van humus, blad, turf en zand, gelijkmatig ingenomen. Interfereer niet met de baksteenkruimel, schors van bomen en een beetje kolen. Andere opties zijn geschikt, zoals bij de transplantatie. Spathiphyllum-rood wordt ook uit zaden gekweekt.

Spathiphyllum op de vensterbank

Redenen voor bezorgdheid

Voor de bloemspathiphyllum moet de verzorging thuis blijvend zijn, anders verliest de plant een aantrekkelijk gezond uiterlijk, droogt deze uit. Overweeg de gebruikelijke opties:

 • gerimpeld, gedraaid, met bruine randen - de grond is droog, te droog of erg koud;
 • verwelking is een overmaat aan vocht;
 • randen werden geel - weinig licht of ongeschikt water voor irrigatie;
 • droge uiteinden van bruine kleur - lage vochtigheid in de kamer, gebrek of teveel aan extra bemesting;
 • de gevlekte bladeren verloren het patroon - niet genoeg licht;
 • er is geen bloei - zeer ruime pot.

Dus, voor de vraag die de bloemisten zorgen baart, hoe je bloeiende spillifullum laat bloeien, is het antwoord kort: warmte en vochtigheid, dagelijkse beregening, veel licht (maar geen directe zon), een geschikte pot.

Spathiphyllum water geven

Plagen, ziekten, problemen

De ergste vijanden van een delicate bloem zijn wolluis, spint, bladluizen. Wat als ze op de plant zouden verschijnen?

bladluis

Selitsya voornamelijk op de nieuw verschenen bladeren, die uit deze draai en val. Om het te vernietigen, wordt de plant behandeld met een atleet of besproeid met een zeep / alcoholoplossing.

Puimige mul

Deze kleine insectenachtige insecten reproduceren zich meestal tussen bladeren. Je kunt ze afvegen met alcohol, in meer ernstige gevallen een actinische of keltan aanbrengen.

Spathiphyllum in het interieur van de slaapkamer

mijt

Propageert in omstandigheden van uitdroging en hitte. Het is noodzakelijk om bladeren met geelachtig bruine stippen te verwijderen en de plant moet worden behandeld met een actinisch of ander insecticide. Maar wat te doen, het is noodzakelijk om de vochtigheidsgraad en de temperatuur in de kamer aan te passen.

Spathiphyllum in de badkamer

Sptifillum is een huisbediende

Waar spathiphyllum is, is het gemakkelijker om te ademen. Dit gevoel is te wijten aan verschillende redenen:

 • hij neemt formaldehyde (dat wordt toegewezen door meubels) uit de lucht, andere schadelijke vluchtige stoffen;
 • bevochtigt de lucht;
 • benadrukt phytoncides, actief "het eten" van kolonies van micro-organismen, inclusief schimmel.

Maar voorzichtigheid is geboden als er allergieën in huis zijn.

Spathiphyllum op de veranda

magie

Men gelooft dat de plant alle vrouwen helpt, en daarom "vrouwelijk geluk" wordt genoemd:

 • getrouwd - om de familie haard, toestemming en echtgenoot te houden van "links" gaan;
 • vrij - om de man van je dromen te vinden;
 • dromen van een kind - zwanger worden, vrucht dragen en met succes bevallen.

Daarom wordt het gepresenteerd als een geschenk: het zal worden gewaardeerd.

Spathiphyllum is een prachtige en nuttige plant. Speciale zorg vereist niet, en esthetisch plezier en gezondheid van de eigenaars voegt toe.

Spathiphyllum in verticaal tuinieren
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

76 − = 75