Schapontwerp: originele oplossingen voor comfort en schoonheid (29 foto’s)

Omslachtige kasten en nachtkastjes dienen als betrouwbare opslag voor dingen van elke omvang. Het is echter met behulp van hangende planken mogelijk om de wand in elke kamer op een speciale manier te versieren. Als u de selectie van deze interieurelementen bijzonder verantwoord benadert, kunnen de prachtige planken ook zeer ruim zijn.

Zwarte planken op kantoor
Houten planken in het interieur

Speciale voordelen

De universaliteit van de schappen is dat dergelijke attributen kunnen worden gemaakt van alle materialen, met behulp van een verscheidenheid aan decor. Ze zien er organisch uit in elke stilistische trend en ideologisch concept. Mooie plaatsing van deze items is geschikt in de badkamer en in de keuken, in de kinderkamer en de woonkamer, in de slaapkamer en zelfs in het toilet.

Planken in de kinderkamer

Plank gemaakt van spaanplaat

Een van de belangrijkste voordelen van de schappen zijn de volgende punten:

 • Dit is een uitstekende manier om dingen op te slaan die altijd bij de hand moeten zijn. Het is veel handiger om shampoo of haarlak te gebruiken als deze items op open planken worden geplaatst;
 • De verlichting van open planken is het gemakkelijkst om te doen, met het ultieme spectaculaire uiterlijk;
 • Eenvoudige ontwerpen zijn eenvoudig zelf te maken, besparen op het eindproduct en creëren een exclusief ding;
 • In kinderkamers, een salon of een entreehal die op deskundige wijze uit de schappen wordt gemaakt, zal het mogelijk zijn om in wezen een plek te sparen voor games en werk;
 • Interessant ontwerp en ruimtelijkheid van de planken voor bloemen of boeken elimineert de "lege" muren, waardoor de situatie in de kamer veel comfortabeler wordt.
Geometrisch ontwerp van planken
Planken in hightech-stijl

Elke muurconstructie is een eenvoudige en goedkope manier om zowel grote als kleine ruimtes te versieren. Met de hulp van de kleinste van de planken voor schoenen of dragers van glas in de keuken, kunt u gewone omstandigheden is een bijzondere charme en kleur, en zelfs werkruimte op te slaan.

Kenmerken van constructie en toepassingsgebied

Het ontwerp van planken hangt grotendeels af van hun ontwerpkenmerken. Er is een groot aantal opties voor het ontwerpen en configureren van vergelijkbare producten:

 • verwijderbaar;
 • vastgesteld;
 • opgeschort;
 • Floor;
 • hoek;
 • Minimalistisch met één functioneel oppervlak;
 • Enorme ontwerpen in het interieur, die eruit zien als enorme kasten met open nissen;
 • Versierde installaties in de holtes en nissen van binnenmuren.

Er zijn gesloten, open en gecombineerde structuren. Een van de alternatieven die de functionele kwaliteiten van beide combineren, zijn de planken met glazen deuren.

Ontwerp van planken op kantoor
Ontwerp van boekenplanken

Decoratieve gesmede plank

Rijkdom aan vormen en een verscheidenheid aan stilistische beslissingen

Het ontwerp van de planken impliceert volledige vrijheid, niet alleen bij het kiezen van het materiaal, maar ook bij de keuze van vorm, configuratie, afmetingen en hulpdecor. Een conventionele keukenplank kan gebogen of gebogen zijn, gevormd tot een grillige lijn of zelfs een complex patroon.

Rond ontwerp van boekenplanken
Decoratieve planken in de keuken

Op een brede muur in de woonkamer of slaapkamer met behulp van eenvoudige elementen is het mogelijk om een ​​plank te vormen, een golf na te bootsen. In een miniatuurgang of gang is ruimte voor een bescheiden "ruit" of "vierkant".

Een belangrijke rol wordt gespeeld door de veronderstelde functionele belasting. Bijvoorbeeld, het ontwerp van planken in de keuken bestemd voor het bewaren van specerijen en het ontwerp van glazen planken in de kinderkamer, waar foto's en onderscheidingen van het kind zich bevinden, zullen niet veel van elkaar verschillen. Maar het ontwerp van de boekenplanken en de oprichting van structuren voor de massale bloemstukken zijn significant verschillend van elkaar.

Rek van de boot in de keuken
Boekenplanken in loftstijl

Layout Secrets

De inrichting van de planken, zoals de indeling van alle interieurartikelen, vereist verbeeldingskracht en een zekere smaak. Weggegooid door miniatuurproducten, is het belangrijk om de hoeveelheid details niet te overdrijven. In een ruimte met een totale oppervlakte van 18 vierkante meter zouden er bijvoorbeeld niet meer dan 10 planken moeten zijn. Dit is een geldig nummer. In het algemeen is het noodzakelijk om 3-5 planken te beperken. Je kunt ze naar eigen inzicht indelen:

 • Een a
  anvulling op de algehele kasten en "muren";
 • Vullen van holtes aan de muur;
 • Het vormen van een onafhankelijke installatie aan de muur.
Planken in de vorm van een beer
Origineel ontwerp van metalen planken

In het interieur kijken planken organisch boven de bank, onder of boven de raamopening, langs de hele muur, laag op de vloer of bijna onder het plafond. De meest functionele plaatsen voor planken:

1
 • Boekenplanken in de studeerkamer of in de kinderkamer, direct in het trainingsgedeelte;
 • Een kleine constructie boven het bureau in elke kamer;
 • Installatie in de keuken voor opslag van diverse producten, huishoudelijke artikelen of als decoratie in het interieur;
 • In de badkamer bij de douche, bad of wastafel;
 • In de gang en gang als een winkel voor sleutels en andere kleine attributen.

Liefhebbers van 'groene hoeken' gebruiken planken als elementen voor het maken van echte bloemige composities. Met eenvoudige elementen in de buurt van het venster (als je een goede isolatie) of in een meer afgelegen hoek (als de planten zoals schaduw) kunt u een comfortabel ontwerp in alle opzichten voor het huis kleuren.

Het minimale ontwerp van planken in het interieur
Boekenplanken in Art Nouveau-stijl
Origineel ontwerp van de boekenplank

stilistiek

Tegenwoordig bieden meubelfabrikanten zowel sobere klassiekers als een schokkende avant-garde. Zoek een geschikt model voor de stijl zal niet moeilijk zijn. En speciale ambachtslieden kunnen iets met hun eigen handen doen of eenvoudige modellen gebruiken als basis voor het meest adembenemende decor van boekenplanken of attributen voor de keuken.

Ontwerp van hangende planken
Planken voor gerechten

Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

 • Binnenin high-tech, compact of minimalistische Nouveau of klassieke aangebrachte gewichtsloos schappen verborgen soort bevestiging glas, hoogwaardige kunststof of metaal;
 • In de thematische kinderkamer zijn veel interessante ideeën te realiseren. Hoekplanken worden in dit geval als de meest ruime en betrouwbaar beschouwd. De eenvoudigste variant zijn de meerkleurige modellen, die kunnen worden aangevuld met kleurrijke tekeningen;
 • In de keuken kunt u een symbiose van open en gesloten planken plaatsen, die zijn ontworpen om "niet-esthetische" dingen op te slaan, evenals voor een effectieve demonstratie van het keukendecor. Om de huisvrouwen gemakkelijk de juiste deur op het juiste moment te openen, is het belangrijk om de schappen op armlengte in de buurt van het werkgebied te plaatsen;
 • In de badkamer hangen hang- of hoekschappen gemaakt van materialen die goed vocht verdragen. Meestal is het glas en plastic;
 • In klassieke interieurcomposities worden eenvoudige houten planken voor boeken, souvenirs en diverse decorstukken geplaatst.

De meest buitengewone ideeën en ideeën kunnen in de realiteit worden gerealiseerd, met behulp van een eenvoudige plank (je kunt zelfs oud en vervallen) voor een spectaculaire decoratie van de ruimte. In dit geval worden alle mogelijke materialen gebruikt: van gewone verf en attributen voor decoupage tot 3D 3D-stickers en tekeningen van het kind.

Planken in het interieur van de gang
Planken in de stijl van de Provence

Klassieke ontwerpopties voor ruimte

Het eenvoudigste ontwerp van wandplanken omvat het gebruik van een spel met een achtergrond en objecten die op een geïnstalleerde structuur worden geplaatst. U kunt een plank met een ongewone vorm gebruiken en deze in een onopvallend interieur plaatsen. Er is ook een omgekeerde versie: een eenvoudige en verstoken van elke decoratieve excessen mount tegen een achtergrond van ongewone en ongewone decor.

Transformeer het interieur niet alleen in staat om een ​​origineel ontwerp van boekenkasten ingebouwd in een standaard set van meubilair te creëren, maar ook door het veranderen van de hoogte van hun locatie, indien mogelijk zal zijn. Naast de nieuwe locatie is het belangrijk om de vulling van de planken zelf op te frissen. Vazen, beeldjes, bekers en andere memorabele souvenirs zien er altijd fantastisch uit.

Rek met diamantcellen
Ontwerp van doorlopende schappen

Hoe maak je een plank met je eigen handen?

Als het ontwerp van planken aan de muur met uw eigen handen de aanwezigheid van een speciaal ontwerp impliceert, kunt u zelf meubels en decor maken. Wanneer ideeën al zijn gevormd, materialen voor decoratie en andere apparatuur zijn geselecteerd, is het noodzakelijk om zorgvuldig de structurele kwaliteiten van de plank zelf in overweging te nemen.

Boekenplanken in de slaapkamer

De meest populaire materialen: spaanplaat, hout en gipsplaat. In dit werk heb je een boormachine, een schroevendraaier, een niveau, een liniaal en een gewoon potlood nodig. Vergeet de bevestiging niet. Dit kan een speciaal systeem zijn met hoeken of een betrouwbare lijm, als het een kwestie is van lichte scharnierende structuren die een puur decoratieve missie uitvoeren. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat de hoeksc
happen iets moeilijker zijn dan de planken op de muur.

Planken van glas in het interieur
Boekenplanken in het interieur

Eerst vormen ze de tekening van het toekomstige schap, vormen de details, denken door de nuances van hoe ze aan elkaar worden gehecht. Als u over de vaardigheden beschikt om met elektriciteit te werken en bekend bent met de specifieke kenmerken van het werk van LED-verlichtingsproducten, kan een nieuw meubel worden aangevuld met een overeenkomstige verlichting.

Driehoekige boekenplanken

In feite kunnen absoluut alle ideeën in de realiteit worden vertaald. Dit vereist alleen de meest noodzakelijke kennis, minimale vaardigheden en een verantwoorde manier van werken. Het uiteindelijke resultaat zal in dit geval niet teleurstellen.

Hoek boekenplanken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 70 = 80