Rolluiken zonder boren: ontwerpkenmerken (22 foto’s)

Wat gordijnen zijn zonder te boren en hoe ze onafhankelijk moeten worden geïnstalleerd, is voor veel consumenten van belang. Dit is een vrij eenvoudig ontwerp, dat gebruikersgemak en eenvoudige acties biedt bij het sluiten en openen. Vereist zijn rolluiken op kunststof ramen zonder boren, die desgewenst onafhankelijk kunnen worden geïnstalleerd.

Rassen en kenmerken van structuren

Voordat u de rolgordijnen aan het raamkozijn hangt, moet u vertrouwd raken met:

 • met bestaande structuren;
 • met het principe van hun werk;
 • met de kenmerken van bevestigingssystemen.

Bamboegordijnen zonder te boren

Beige gordijnen zonder te boren

Zonwering in de vorm van gordijnen op kunststof ramen kan van verschillende typen zijn. Pas nadat u de kenmerken van elk ontwerp hebt geleerd, kunt u een van de volgende opties kiezen:

 • Mini (Mini) - een open systeem van een roltype met een trommel, waarop het doek is gewikkeld;
 • "UNI" en "UNI2" zijn gesloten systemen met een doek in de cassette.

Rolluiken op de ramen "Mini" verwijzen naar de budgetvariant, hun bevestiging gebeurt zonder het frame te perforeren. Een eenvoudige constructie bestaat uit een beweegbare as van de houder, waarop een speciaal blad is bevestigd. Dankzij de betrouwbare bevestiging aan één kant, kan het materiaal worden rechtgetrokken, gevouwen en opgeslagen in de gemonteerde positie.

Gordijnen zonder zwart gat boren

Gordijnen met bloemenprint zonder te boren

Het enige nadeel van een dergelijk lichtgewicht ontwerp is het doorhangen van de gordijnen onder zijn eigen gewicht met het open blad en het zwaaien van de binnenkomende lucht, maar dit is een volledig oplosbaar probleem. Met magneten kunt u een uitgerekt rolgordijn in het onderste deel van het frame bevestigen.

Mini-rollen zonder boren zijn erg populair vanwege de beschikbaarheid, compactheid, bescheidenheid en eenvoudige installatie op elk raam.

Gesloten zonwering op de ramen zonder boren vereist een compacte doos. Dit ontwerp zorgt voor een betrouwbare bescherming van de stof tegen de negatieve impact van de externe omgeving - brandt niet, stoft niet, verliest niet zijn oorspronkelijke uiterlijk:

1
 • Cassette gordijnen "UNI" (Uni) bestaan ​​uit een gelamineerde doos, die wordt gepresenteerd in een breed scala van kleuren en imitaties voor natuurlijk hout. Hiermee kunt u zonwering selecteren voor elke kleur van het raam met dubbele beglazing. Aan beide zijden van het systeem zijn stoppers geïnstalleerd die de functie uitvoeren van het begeleiden en voorkomen van uitlijnfouten tijdens het openen en sluiten. Rolgordijn dat in de cassette is gerold, voorkomt niet dat het raam opengaat. In beweging wordt het blad aangedreven door een ketting.
 • Model "UNI2" (Uni2) - een dubbele versie van het ontwerp met een veermechanisme. Rolgordijnen worden zonder boren op kunststof ramen gemonteerd. Het systeem is bevestigd in het bovenste en onderste deel van het isolatieglas, waardoor u de top-up of top-down bodem kunt openen. Gordijnen voor het UNI2-systeem kunnen monofonisch zijn, bestaan ​​uit patronen en patronen en hebben ook een verschillende mate van lichttransmissie, die zorgt voor het vereiste verlichtingsniveau in de kamer.

Dagzonwering zonder boren

Gordijnen op de erker zonder te boren

Verhoogde functionaliteit is in het bezit van Zebra cassette-rolgordijnen, bestaande uit afwisselende banden - gordijnen van black-out (van bijzonder dichte stof) en dimaut (van doorschijnende stof). Beide soorten kleding worden verplaatst, als gevolg hiervan verandert de intensiteit van de lichtstroom en is het mogelijk om het venster "doof" te maken. Het is voldoende om de zonwering te bevestigen en het zonweringsysteem is klaar voor gebruik. Doeken worden verschoven naar de zijkant zonder een volledige lift, en dankzij een strakke pasvorm aan het raam, betrouwbare bescherming tegen burn-out van gordijnen, gordijnen, behang en bekleding is verzekerd.

Vouwgordijnen zonder boren

Gordijnen zonder te boren met een patroon

Als u rolluiken gebruikt zonder te boren, hoeft u geen zelftappende schroeven te gebruiken die de integriteit van het frame schaden, en wanneer u de parasol verwijdert, moeten de gevormde gaten worden gesloten.

Gordijnen zonder te boren in de woonkamer

Gordijnen zonder boren in het interieur

Installatie methoden

U kunt de jaloezieën op twee manieren aan het raam met dubbel glas bevestigen:

 • door middel van verbindingssteunen, die in open positie aan het frame zijn bevestigd. Het installatieprincipe is identiek aan een klem of een conventionele paperclip;
 • dubbelzijdige zelfklevende tape gebruiken (dichte tape).

In het eerste geval wordt de installatie van rolluiken zonder boren uitgevoerd met behulp van een speciale klem, die het raamblad van boven vastlegt. Deze methode is speciaal ontworpen voor de installatie van het "Mini" -systeem. Rolgordijnen kunnen ook op houten ramen worden geïnstalleerd.

Rolluiken zonder te boren

Rolluiken zonder te boren

Bevestiging van rolgordijnen in het tweede geval wordt uitgevoerd door een tweezijdige zelfklevende tape, die in de productiefase op de cassette of trommel wordt geplaatst. Tijdens de installatie wordt de beschermende film van het plakband verwijderd en op het magere aangebracht met een speciale oplossing van het oppervlak van het frame. Degenen die voor de eerste keer jaloezieën installeren, moeten weten dat voordat u gordijnen ophangt, u heel nauwkeurig de punten moet identificeren waarop de bevestigingsmiddelen van het systeem worden geplaatst. Wetende hoe u rolgordijnen fixeert, kunt u de installatie zelf uitvoeren.

Het vastmaken van gordijnen in de winter gebe
urt met het voorverwarmen van het frame door een föhn.

Cassette blinds zonder te boren

Gordijnen bevestigen zonder te boren

Vouwgordijnen zonder boren

Eenvoud is een Romeinse blind, zonder boren bevestigd door middel van een universele kroonlijst op het frame of in een raamopening. Voor dergelijke gordijnen is een telescopische kroonlijst geschikt, die direct in de raamopening wordt geplaatst en instelbaar is. De doeken worden in de up-down richting geassembleerd door de "accordeon", waarvan de mate van samentrekking naar wens wordt aangepast.

Blauwe gordijnen zonder te boren

Gordijnen zonder te boren in de eetkamer

Romeinse gordijnen worden op verschillende manieren op kunststof ramen geïnstalleerd, inclusief speciale plakbandbeugels. Moderne bevestigingssystemen maken het mogelijk dat Romeinse jaloezieën worden bevestigd aan kunststof ramen en kunnen worden geassembleerd met een bedieningseenheid, linten of touwen. Dit soort gordijnen is geschikt voor loggia's en balkons, ze zijn ook handig om op te hangen op het terras en in het zomerpaziljok, het belangrijkste is om de juiste manier van installeren te kiezen.

Gordijnen zonder te boren op het zolderraam

Gordijnen zonder op een kunststofraam te boren

Gordijnen geplooid zonder te boren

voordelen

Met moderne methoden kunt u kant-en-klare rolluiken aan het frame bevestigen, zonder speciale inspanningen. Dergelijke systemen hebben een toenemende vraag gekregen en decoreren dankzij de vele voordelen de raamopeningen:

 • Lamellen van het cassettetype kunnen dicht bij het raam worden gehangen, waardoor ze een eenheid vormen met het profiel.
 • Geschikt voor elke kamer en stijl van het interieur.
 • Bezet de dorpel niet.
 • Ze verschillen in eenvoudige zorg en onderhoud.
 • Vergroot de esthetische kenmerken van een groot of klein venster.
 • Kan fungeren als een onafhankelijk decoratief element in het interieur en perfect worden gecombineerd met traditionele gordijnen, tule gordijnen.

Weten hoe u verschillende soorten gordijnen op een kunststofraam kunt installeren, kunt u zelf aan, zonder een beroep te doen op specialisten. De bevestigingssystemen zijn zeer comfortabel en eenvoudig te installeren zonder het uiterlijk en de integriteit van het kunststof profiel te beschadigen.

Stoffen gordijnen zonder boren

Gordijnen met een patroon zonder te boren

Blinds zonder te boren

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 13 = 19