Rode kleur in het interieur (50 foto’s): mooie tinten en succesvolle combinaties

De rode kleur symboliseert een onbuigzame wil, een verlangen naar een doel en passie. Zijn kleuren zijn dol op veel ontwerpers. Met behulp van rood worden accenten gemakkelijk in het interieur geplaatst. Psychologen zeggen dat het zich aanpast aan activiteit, verhoogt de toon.

Rood, blauw, beige en bruin in het interieur van de woonkamer

Rode kleur kan het interieur revitaliseren, een stemming creëren. Maar het moet zeer competent worden gebruikt: één verkeerde slag - en er zal een heldere dissonantie zijn, harmonie zal verdwijnen. Hoe gebruiken ontwerpers rood in het interieur?

Rode, witte en bruine kleuren in het interieur van de moderne keuken
Woonkamer met een rode muur en accessoires

Rode, witte en zwarte kleuren in het interieur van de woonkamer met een open haard
Rode muren in de gang
Rode en beige keukenset

Rode suite en stoelen in de keuken

Tinten rood in het interieur

Ontwerpers gebruiken vaak niet de kleur van de vlam, maar de tinten, die in bijna elke kamer van toepassing zijn. Er zijn verschillende favoriete rode tinten voor het interieur:

  • terracotta;
  • baksteen;
  • nobele wijn;
  • scharlaken, etc.

Geen enkel object en materiaal, in rood geverfd, ziet er goed uit in het interieur. Een glanzend plastic oppervlak met rode kleur draagt ​​bijvoorbeeld een opwindende activiteit. Maar de baksteen, klei of stof zien er nogal ingetogen uit.

Rood, beige en wit in de woonkamer met open haard

Rood, beige en wit in de woonkamer met open haard

Het rood heeft meer kalme tinten:

  • bordeaux;
  • alizarine;
  • wijn;
  • terracotta;
  • gedempte koraaltinten.

Ze zijn minder agressief en kunnen worden versterkt, in tegenstelling tot de heldere tonen van rood. Deze tinten zijn onmisbaar bij het creëren van rijke, elegante interieurs. In de ingetogen kleuren rood kunt u een slaapkamer, woonkamer en studeerkamer creëren.

Rood, grijs, bruin en wit in het interieur van de woonkamer

De juiste keuze van de schaduw van rood is een noodzakelijke voorwaarde vanuit het oogpunt van de verlichting van de kamer. Als de kamer donker en slecht verwarmd is, kies dan warme rode tinten die een gevoel van warmte zullen geven. En paarse tinten zullen het interieur van een grote woonkamer plechtig en rijk maken.

Bij het kiezen van een schaduw, is het belangrijk om de stijl en afmetingen van de kamer te overwegen. Donkere kleuren zijn niet geschikt voor kleine ruimtes.

Rode tonen kunnen worden gebruikt voor gestileerde interieurs. De geest van India verschijnt bijvoorbeeld in de slaapkamer, als u deze met rode patronen op kussenslopen, lakens en andere accessoires toevoegt.

Witte, grijze en rode kleuren in de woonkamer
Rode accenten in de woonkamer met open haard
Zwarte en rode keukenset
Grijze aanrecht en schort in de rode keuken
Modulaire rode sofa in de woonkamer
Varianten van rode slaapkamers
Rode muren in de woonkamer

Kenmerken van rode interieurs

Een verzadigde rode kleur verlaagt visueel de ruimte, zodat deze niet in kleine ruimtes kan worden gebruikt.

Als u rode tinten voor de woonkamer kiest, voelt deze de kracht en energie. Wanneer deze kleur wordt gecombineerd met gouden accessoires, zal de woonkamer aristocratisch en pompeus zijn.

1
Rood, zwart en bruin in de woonkamer

De beste keuze voor de woonkamer is rood meubilair in het interieur, dat indrukwekkend is tegen de achtergrond van witte muren en plafond. Rode sofa in het interieur van de woonkamer brengt alle leden van
het gezin, vrienden. Een dergelijke activiteit in de ontvangstruimte is alleen welkom.

Wat de slaapkamer betreft, er mag geen nadruk op rood zijn, anders kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen. Maar roze of licht bordeaux is heel acceptabel voor de slaapkamer: ze helpen een romantische sfeer te creëren en hebben geen enkele invloed op een gezonde droom. Een ongewoon interieur wordt verkregen uit een combinatie van gedempt rood met afgewisselde witte tinten en donkere seks.

Rood, grijs en wit in de woonkamer

Veel rode kleur in de keuken wekt de eetlust op. De beste optie voor deze kamer is een combinatie van rode elementen met chromen details en zwart-witte inserts.

De rode kleur van de badkamer kan een dubbelzinnige reactie veroorzaken. Iemand zal blij zijn, maar iemand zal deze badkamer helemaal niet leuk vinden.

Over het algemeen worden de interieurs van rode kleur gekozen door mensen die mobiel, doelgericht en dynamisch zijn. Ze geven er de voorkeur aan actief thuis te rusten.

Rode en witte badkamer
Rood, blauw, wit, zwart en bruin in het interieur van de keuken
Rode bibliotheek in het huis
Rode muren en accenten in textiel in de slaapkamer
Rode en grijze keukenset

Rood gecombineerd met andere kleuren in het interieur

Met behulp van rode kleuren kan een saaie kamer worden omgezet in een meesterwerk van ontwerpers. Het belangrijkste is om de kleuren correct te gebruiken en de accenten correct te plaatsen. De rode tinten zien er geweldig uit in de woonkamer, badkamer, toilet, fitnessruimte en op plaatsen met actieve recreatie. Er zijn ton-tonen waarmee deze dynamische en heldere kleur goed combineert.

Rood en wit interieur

Wit is een integraal metgezel van rood. Het neutraliseert uitstekend de overmatige activiteit van rood. De combinatie van rood en wit in het interieur symboliseert zorg, rechtvaardigheid en reinheid, vergroot de ruimte. Dit interieur trekt mensen aan en maakt je blij met het frisse contrast

Rood en wit interieur van de woonkamer

Rood en wit interieur is een win-win-combinatie. Dit duo vereist geen extra accenten, maar veel verdunnen het met zwarte kleur, wat dynamiek aan het interieur geeft. Rood staat dicht bij monochrome kleuren, dus het bereik met drie kleuren van deze tonen zal er goed uitzien.

Om de rood-witte combinatie er organisch uit te laten zien, gebruiken ontwerpers de techniek van patronen en monochrome objecten. De hoofdregel hierbij is om patronen en eentonigheid in dezelfde hoeveelheid te gebruiken. Dus, als je wilt om de ruimte te maken een monochroom, sommige objecten toe te voegen met een patroon, of, omgekeerd, patroon interieur 1-2 duidelijk accent te maken. Bijvoorbeeld, in de eetkamer monophonic behang kan tapijt leggen met een patroon, en in de slaapkamer met gedessineerde behang kan worden self-gekleurde gordijnen of andere decoratieve elementen.

De belangrijkste techniek die wordt gebruikt in rode en witte interieurs is "rood op wit". Maar de omgekeerde techniek "wit op rood" zal hoogstwaarschijnlijk een negatief effect hebben. Zo'n interieur lijkt scherp en flitsende. Het is een feit dat wit een neutrale, balancerende kleur is en dat het geen accent kan zijn.

Rood en wit keukenbinnenland
Rode en witte ruime keuken
Rode en witte modieuze badkamer
Rode en witte badkamer
Rode en witte woonkamer in art-nouveaustijl
Rode tegel in een witte badkamer
Rood en wit badkamersbinnenland
Rode en witte ongewone woonkamer
Rode en witte kast

Rood en geel (oranje)

De warmste tinten creëren altijd een zomer, vrolijke stemming. Rood-gele combinatie is geschikt voor kinderkamers, keukens, fitnesscentra. Maar overweeg voordat u de toongegevens kiest, het gemak van een dergelijke combinatie voor de bewoners. Kijk aan welke kant de kamer staat. Als het zonlicht is, is het de moeite waard om uw aandacht te richten op een ander kleurbereik, omdat het effect van verbeterde verwarming ongemak kan veroorzaken.

Rood en geel accent in de woonkamer

Ook voor hyperactieve kinderen is het niet nodig om rood-geel-oranje tinten te selecteren: in zo'n kamer zal het moeilijk zijn om zich op iets te concentreren. Het verminderen van de actieve invloed van warme kleuren kan te wijten zijn aan witte en beige kleuren.

De combinatie van rood en goud geeft een compleet andere sfeer. Deze pompeuze combinatie is geschikt in luxe hotels, kunstgalerijen, restaurants. Heel nobel oogt een alliantie van bordeauxrode tinten en goud. In de roodgouden interieurs wordt vaak een zwarte kleur toegevoegd, waardoor de ruimte er netjes uitziet.

Rood en geel accent in de kinderkamer
Rode en gele accenten in de woonkamer

Rood en beige

Beige schaduw beperkt de activiteit van rood, dus dit interieur oogt zacht en kalm. Deze bond heeft geen derde kleur nodig. Hier is het alleen belangrijk om te kiezen welke kleur de leider zal worden. Als het beige is, is de sfeer in de kamer gezellig en wegwerpbaar. Een vlek in het patroon of metselwerk zorgt voor levendigheid.

Voor verzadigde rode, zand-, stro- en aardetinten passen. En voor neutraal beige zijn alle tinten rood, zelfs scharlaken, wijn of dik vuurrood geschikt. Met de combinatie van lichte schakeringen van beige en rood, is het handig om een ​​retrostijl in de kamer te creëren, omdat een dergelijke tandem heel lang geleden verscheen. Ja, en in moderne interieurs is deze unie goed ingeburgerd.

Rode en beige slaapkamer

Gebruik trouwens niet slechts één tint beige in dit duo: dit interieur zal eentonig en saai worden. Het is beter om vloeiende kleurovergangen te maken met verschillende tinten beige kleuren. Als de beige is geselecteerd als achtergrondkleur, maak dan een groot rood accent of een paar kleine accenten zodat de rode kleur niet verloren gaat. Het kan bijvoorbeeld, naast de kussens op de bank, rode gordijnen zijn in het interieur. Fotobehang met grote felle rode kleuren op een beige achtergrond zal met succes het interieur van de woonkamer versieren. Als je rood behang in het interieur lijmt, mogen ze maar door één muur worden bezet, anders wordt het interieur somber en zelfs agressief.

Beige en rode gang
Set met rode accenten in beige keuken
Beige rode woonkamer
Beige rode slaapkamer

Rood en blauw (turkoois)

Deze combinatie is uiterst zeldzaam in interieurs. Deze kleuren zijn antagonistisch van aard. Het blauw is het ijs en het rood is de vlam. Bovendien zijn beide kleuren verschillend qua temperatuureffect. Maar met een bekwame combinatie van hen kan een zeer gezellige sfeer ontstaan. Het is hierbij van belang welke kleur de leidende kleur zal zijn en welke complementair zal zijn, waarbij de algehele temperatuur van de ruimte zal afhangen. Wil je het warm maken, neem dan een lichtrood als achtergrond, en blauw is alleen een aanvulling op de foto. Om een ​​cool interieur te creëren, moet blauw domineren en rood als accent.

Rood-blauwe eetkamer

Rood en blauw interieur ziet er goed uit in de kinderkamer, als de basis lichtblauw is. Het zeethema is hier erg handig.

Voor een slaapkamer is het beter om een ​​lichtblauwe achtergrond te kiezen en alleen rood om de nadruk te leggen op respect en verfijning.

Let op: verschillende tinten rood zijn geschikt voor de blauwe, en het is beter om rijke rode tinten voor de blauwe te kiezen.

Als u een ongewoon interieur wilt maken, verbindt u het rood en turkoois. Een dergelijke alliantie zorgt voor een goed humeur en creëert een gevoel van comfort en welvaart.

Rood en blauw accent in het interieur van de woonkamer

Rood en groen

Groen is een aanvulling op de rode kleur, dus naast elkaar zullen ze nog intenser lijken. Dit is een zeer effectieve unie, dus dit interieur prikkelt het oog, emoties en kan niet permanent zijn.

Voor de terughoudendheid van deze kleuren moeten discrete tinten rood en groen worden gebruikt. Bovendien is het de moeite waard om ze te verdunnen met wit of beige.

Rood en bruin

Donkerbruine tinten bevatten deels rood, zodat ze deels deels verwant kunnen worden genoemd. Bruine kleur is terughoudend en alledaags, de kleur van stabiliteit en ijver. Deze toon geeft een rode kleur en laat de hele ruimte er solide uitzien.

In donkerbruine en bordeauxrode tonen kun je een Engelse stijl creëren en door gouden tinten toe te voegen kun je de pompeuze Victoriaanse stijl reproduceren.

Roodbruine keuken

Rood en roze

Mode voor een combinatie van rood, oranje en roze kwam uit het oosten, waar ze graag zoete smaken en geuren mengen, evenals verzadigde warme kleuren. Dus de vereniging van roze en rood kan oost-exotisch worden genoemd. Gebruik deze combinatie met de nodige voorzichtigheid, aangezien ons oog wordt gebruikt om kleurencombinaties te matigen.

Rode en roze woonkamer

Rood en grijs (grijsblauw)

Grijs en grijs-blauw mengen harmonieus met lichte tinten rood. Voor deze tandem is het echter beter om een ​​witte, beige, go
uden of donkerbruine tint toe te voegen. In zo'n drievoudige combinatie kun je elke kamer in huis opmaken.

Rode en grijze woonkamer
Rode en grijze keuken
Rood-grijze eetkamer

Rood en paars

Een heldere combinatie van rood en paars is relevant voor de keuken. Denk er bij het kiezen van kleuren aan dat ze op harmonieuze wijze moeten worden gecombineerd op het gebied van warmte en helderheid. Ontwerpers raden categorisch niet aan dit duet te verdunnen met een neutrale kleur - wit of beige.

Rode en paarse slaapkamer

Als u bang bent dat de rode kleur de bewoners van het huis na verloop van tijd kan verslijten, gebruik het dan in decor, textiel of kleine details.

Het kan rood beddengoed zijn, dekens of een bedlampje met een vlam.

Je hebt je interieur in een neutraal bereik ontworpen en het lijkt je al eentonig en saai? Koop een paar rode stoelen en de kamer zal onmiddellijk op een nieuwe manier spelen.

Rode, grijze en witte kleuren in het interieur van de hoekkeuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 1