Rode gordijnen in het interieur – de keuze aan gepassioneerde naturen (24 foto’s)

Rood is de kleur van actie en passie. De muren, rood geverfd, overbelasten de psyche: er is een gevoel van overmatige hitte en benauwdheid. In de regel nemen ontwerpers geen rode kleur aan als basis voor het plannen van interieurs van woonruimten, het wordt alleen gebruikt als kleuraccenten, vlekken, impregnaties. Accenten kunnen worden beschouwd als meubelstoffering, decoratieve kussens en poefs, vloermatten, dekens, spreien, gordijnen met rode kleur.

Rode gordijnen met een bando

Gordijnen rood verduisterend

Interessante tinten rood

Scharlaken, lila, karmozijnrood, cinnaber, bordeauxrood - acteren in verschillende tinten rood. Ze zijn allemaal conventioneel verdeeld in warm en koud.

Warme tinten rood:

  • bordeaux;
  • scharlaken;
  • granaatappel;
  • jacobsvlinder;
  • roestig.

Koude tinten rood:

  • fuchsia;
  • frambozen;
  • kardinaal;
  • Alizarine.

Blouse gordijnen

Gordijnen met rode bloemen

Ontwerp van rode gordijnen

Gordijnen verduistering - zonnebrandcrème en geluiddichte gordijnen, ontworpen voor slaapkamers. De dragende basis van de verduisteringsstof bevat een zwarte draad, zodat de materie tot 90% van de zonnestralen absorbeert.

Gordijnen met een lambrequin zijn een veel voorkomend ontwerp van rode gordijnen met een decoratief bovendeel. Moderne mode voorziet niet in portieres. Lambrequin creëert plechtigheid en verbergt zo nodig gebreken in de bovenkant van het venster. Gordijnen met een lambrequin zijn ideaal voor de hal.

1

Rode Romeinse gordijnen - gordijnen, die bij opstapeling gelaagd met horizontale plooien. Goede keuze voor slaapkamers. Van het palet van rood, kijkt het goed de diepe bordeauxrode schaduw van Roman gordijnen tegen de achtergrond van pastelkleurmuren.

Rode tule is een elegante combinatie van karmijnrode tule en een lichtgrijs interieur van de woonkamer. Tulle tinten cinnaber of alizarine zullen de sfeer van de keuken bepalen, die naar het noorden kijkt.

Rode fluwelen gordijnen - een van de elementen van de barokstijl. Zachte lichte tinten rood (scharlaken, baksteen, cinnaber, koraal) zullen de grote zaal verlevendigen, die natuurlijk licht mist.

Rode gordijnen voor overdag

Rode gordijnen met geometrische patronen

Rode gordijnen in het interieur

Voordat u gordijnen met rode tinten gebruikt, moet u er rekening mee houden dat de rode kleur visueel de ruimte verbergt.

Gastenkamer of kamer

Zware rode gordijnen in het interieur van de woonkamer worden gecombineerd met behang in pastelkleuren. Hoe kleiner de ruimte, hoe transparanter en dunner de gordijnen zouden moeten zijn. Rode gordijnen in het interieur van een kleine woonkamer kunnen worden geselecteerd uit luchtige tule. Gordijnen van baksteen, scharlaken of crimson tinten plus witte tule - de klassieke elegante sfeer van de hal.

De slaapkamer

Rood geborduurd met gouden gordijnen in de slaapkamer - een teken van oosterse stijl. Een klassieke combinatie voor een slaapkamer zijn: zware nachtgordijnen in wijn- of baksteenkleur en lichte tule.

Roze gordijnen in de woonkamer

Dubbele rode gordijnen in de keuken

Rode gordijnen met een lambrequin

kwekerij

Gebruik geen rode gordijnen of rode tule om de kinderkamer in te richten. Toegestane rode gordijnen, verdund met een volumineus ingewikkeld ornament van lichte tonen.

Keuken en eetkamer

Keukengordijnen met rode kleur kunnen de eetlust stimuleren en verhogen.

Liever een zachte Engelse kooi als de natuurlijke verlichting van de eetkamer veel te wensen overlaat. Rode gordijnen in de keuken zijn geschikt in het geval van donkere werkoppervlakken of bij gebruik van donker hout in het interieur. Nauwkeurige gordijnen voor de keuken framboos schaduw op de achtergrond van de witte kamer zal een gevoel van een gezellig landhuis creëren.

Rode gordijnen gemaakt van linnen

Rode gordijnen in Art Nouveau-stijl

Rode gordijnen van mousseline

Gordijnen van modieuze kleuren, gecombineerd met rode kleur

Grijze gordijnen

De combinatie van grijze en rode tinten contrasterend en energiek, geschikt voor decoratie van de hal of gastenkamer in de Art Nouveau-stijl.

Rode en gouden gordijnen

De combinatie van rode gordijnen in fluwelen en gouden lambrequins is een plechtige en pompeuze klassieker, geschikt voor grote zalen. In de woonkamer, gedaan in pastelkleuren, kunt u een combinatie van externe jacquard gordijnen van licht-gouden schaduw en interieur bordeauxrode gordijnen, genaaid van satijn.

Rode enkelkleurige gordijnen

Rode gordijnen met pick-ups

Rode gordijnen in het interieur van de slaapkamer

Frambozengroene gordijnen

Het lijkt een interessante driekleurige combinatie: framboos / pistache / wit. Voor de compositie kun je tule en dichte lambrequin gebruiken.

Rode en witte gordijnen

Dieprode of koraalgordijnen met witte ornamenten of bloemen zijn ideaal voor een sle
cht verlichte slaapkamer. Delicate dieprode gordijnen in een romantische stijl zullen zelfs de eenvoudigste inrichting versieren.

Donkerrode gordijnen met goud

Gordijnen verduisteren prachtige wijn- of kastanjebruine tinten met gouden ornamenten - een klassieker in het ontwerp van het boudoir.

Rode gordijnen met print

Rode gordijnen in de stijl van de Provence

Rode rechte gordijnen

Rode gordijnen met zwarte ornamenten

De combinatie van rood en zwart ziet er contrasterend en agressief uit. Desalniettemin zien zwarte en witte inserts er op de rode achtergrond goed uit.

Rode gordijnen en witte kooi

Geruite stof zorgt voor een gevoel van comfort en een thuis. In de landen van het oude Europa zijn klassieke geruite gordijnen een onveranderlijke eigenschap van een landhuis. In de jaren zestig ontstond een Engelse kooi van twee kleuren: rood-wit en rood-blauw. Klassieke geruite gordijnen naaien uit een breed scala aan materialen. Afhankelijk van de algemene oriëntatie van het interieur, kan het vlas, brokaat, zijde of strakke tule zijn.

Rode Romeinse gordijnen

Gordijnen met een rood patroon

Rode rolluiken

Moderne ontwerpers gebruiken gordijnen van rode kleur in allerlei gestileerde interieurs: van klassiekers tot avant-garde. Verzadigde tinten rode, dichte stoffen gordijnen, lambrequins - met klassieke gordijnen in de kamers.

Engelse kooi (combinatie van wit en rood) bepaalt de sfeer in de keuken. In de slaapkamer en de kinderkamer moet de keuze voor rode gordijnen zeer zorgvuldig worden benaderd. In ontspanningsruimten mag niets de persoon van een persoon irriteren, ongeacht de gezondheidstoestand en leeftijd.

Rode gordijnen in de slaapkamer

Rode gordijnen met een patroon

Rode gordijnen in de badkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

75 − 73 =