Raamdecoratie (22 foto’s): prachtige designopties

Een raam in een kamer van een huis, appartement of villa heeft lang niet langer de basisfunctie van bescherming tegen licht vervuld. Meerdere manieren van decoratie maken het een helder object van het interieur, samen met een ander. Het ontwerp van ramen met gordijnen is niet de enige optie die u misschien leuk vindt!

Raamdecoratie met grijsgrijze gordijnen

TOP-5 taken die moeten worden opgelost bij het correct inrichten van een venster

Voordat u het venster in een bepaalde ruimte gaat versieren, moet u de taken bepalen. En dan zal de gekozen versie van het decor niet alleen een esthetisch plezier brengen van contemplatie, maar ook een plezier. De taken zijn als volgt:

 1. Bescherming van de kamer tegen blootstelling aan ultraviolet licht door het binnendringen van licht in het interieur te beperken.
 2. Creëer een zekere mate van vertrouwelijkheid.
 3. Verbetering van de geluidsisolerende eigenschappen van de kamer.
 4. Reductie van warmteverliezen.
 5. Decoratief onderdeel dat de stemming en eigen plannen beïnvloedt.
Raam gedecoreerd met glas in lood
Raamdecoratie met beige gordijnen met lambrequins in de eetkamer

Romeinse gordijnen boven de bar
Raamdecoratie met crème gordijnen met een lambrequin in de keuken
Bruine jaloezieën in raamdecoratie

Dichte gordijnen voor een groot raam in de woonkamer

Textiel en ramen, of speciale oplossingen voor woonkamers

Woonkamer - individuele energie, interieur, kleuroplossingen. Als je een manier kiest om een ​​raam in een van deze kamers te versieren, is het de moeite waard aandacht te schenken aan:

 • materiaal waarvan het frame is gemaakt. Houten en kunststof ramen kunnen heel anders "kloppen". Voor bijvoorbeeld het eerste geval wordt gekenmerkt alleen tule, lichtgordijnen, draperieën, gordijnen gemaakt van natuurlijke materialen, maar de tweede uitvoeringsvorm "accepteren" gecombineerde weefsel, verschillende werkwijzen van bevestiging van gordijnen, jaloezieën;
 • algemene stijl van de kamer en de hoofdkleur. Om textiel op te halen, om een ​​idee met een sjabloon uit te drukken, betekent een ander element van de inrichting dat er één centraal punt wordt gevonden tussen afwerkingsmaterialen, meubels en wensen van de eigenaar van de ruimte;
 • het gewenste resultaat. Wil je een helder accent op het raam maken - druk het uit met weefsels (en niet alleen!) Van contrasterende tinten, een decoratief onderdeel dat de aandacht trekt. Wil je je gedachten uit het raam halen? Versier het met pasteltinten zonder patronen, borduurwerk, lambrequins.
 • Gele gordijnen met een print in de woonkamer

  In dit geval moet het ontwerp van het raam in de kinderkamer functioneler en praktischer zijn dan dat van het raam in de slaapkamer van de ouders, bijvoorbeeld. Versier het raam in de slaapkamer van het kind kan transparante tule en gekleurde gordijnen zijn - voor de zomer, voor de winter om meer dichte en warme opties te kiezen. Materials "gebaseerd op sprookjes," asymmetrisch ideeën, decoratieve elementen in de vorm van borduurwerk, kant, naaiden hun eigen handen zandlopers - gevoerd - sieren de kamer als een kind en de baby!

  Een opvallend kenmerk van dit ontwerp is het vermogen van het kind om het mechanisme onafhankelijk te besturen om de nodige hoeveelheid licht binnen te laten en ... aan de gordijnen te trekken en zich klaar te maken voor de slaap. Keuze-opties - Oostenrijkse gordijnen met koorden, gordijnen aan de ogen of staven - dat is de optie!

  De decoratie van een slaapkamerraam kan eenvoudiger en strakker zijn, of romantisch en gemakkelijk, of fantasierijk. Alles hangt af van de wensen van de volwassenen en de stijl van het interieur. De enige voorwaarde is maximaal comfort, een toon van individualiteit en een beetje een raadsel. Als een optie in het ontwerp van het raam in de slaapkamer voor zonnige gebieden - zonwering.

  Gordijnen voor een slaapkamer in een klassieke stijl
  Messen met een print in de keuken
  Tule met borduurwerk en satijnen gordijnen in het interieur van de slaapkamer
  Licht smaragdgroene stoffen voor grote ramen
  Roomwitte gordijnen in de slaapkamer

  Raamdecoratie van andere ruimtes: oneindig veel mogelijkheden

  Raamdecoratie in de badkamer, woonkamer, hal of keuken moet beginnen met een goed begrip van de functionaliteit van de kamer. Bijvoorbeeld, het ontwerp van het raam in de woonkamer - het is transparante weefsel, en slechts pasteltinten, een belangrijke figuur, een variant van "cafe" - tot het midden van het venster of van het plafond tot de vloer op te stellen in een kleine kamer appartementen maximum aan licht en visueel maken de kamer kijken breder of hoger.

  Gele mooie gordijnen in de keuken

  Het ontwerp van het keukenraam verdient speciale aandacht. Het is belangrijk om niet alleen de ruimte met voldoende zonlicht te vullen, maar het ook luxueus gezellig en creatief comfortabel te maken. Tekening, textuur, kleur van het canvas zal worden gekozen in overeenstemming met de stijl van het interieur, maar de materiaalkeuze moet grondig worden benaderd. Textiel voor het keukenraam moet sterk en duurzaam zijn, gemakkelijk afwasbaar en niet van kleur veranderen, vooral als het raam zich in het midden van het werkgebied bevindt. Uitstekend idee voor de keuken - het is tule en organza, tourniquet en vlas, hennep en katoen. Talrijke impregnaties, beschermen tegen vervuiling - in de hulp!

  De dakvensters van een zomerhuisje of een chalet zijn eenvoudig te rangschikken met lichte luchtmaterialen, wat de originaliteit en vorm van de raamopening alleen maar benadrukt. Als een optie in stedelijke stijl of fusionstijl - een sjabloon op de ramen met een overeenkomstig patroon. Fantasie, onvergetelijk!

  Witte tule en crèmekleurige gordijnen voor raamdecoratie
  Raamdecoratie met bloemen
  Raamdecoratie in de kinderkamer

  Balkon en loggia: geen enkele stijl

  Interessant en origineel ontwerp van erkers (of pan) is alleen nodig wanneer de loggia of balkon serveren niet dat soort kast, en pas onlangs omgezet in een volwaardige recreatiegebied of actieve sporten, of een locatie voor een banket-thee. In dit geval is het ontwerp van het venster - de belangrijkste, zo niet de enige manier om een ​​klein gebied van het gewenste vermogen te creëren en maken het levendige en heldere, warme en familie.

  In het geval dat op het grondgebied van de loggia of balkon de houten ramen een kans om een ​​interieur in de stijl van de Provence, eco, ethno, rustiek te creëren. De originaliteit en natuurlijkheid van de stijl is een kans om het raam niet alleen te versieren met hoogwaardig textiel, maar ook met decoratieve gesmede elementen of met de hand gemaakte items.

  Het plastic venster impliceert meestal een klassieke tint van wit, zilver, chocolade of zwart. Een dergelijke belichaming is praktische, functionele kwaliteiten, daarom een ​​zee van mogelijkheden voor moderne stijlen. Vaak krijgt een plastic raam of balkon loggia alleen decoratie - rolluiken, zonwering systemen zoals prachny, betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken tool voor het variëren van de waarde van het daglicht in de kamer.

  Als u een atrium of panoramische ramen heeft, is een optie in de vorm van Romeinse gordijnen met automatische bediening zeer welkom. Het voegt alleen een lakenversie toe naar eigen smaak - en de balkonvensters zullen "sprankelen" met nieuwe kleuren. Voor panoramische vensters zijn aanvaardbare gestructureerde transparante stoffen met veel borduurwerk, originele textuur en textuur, een buitengewoon patroon. Het belangrijkste doel van dit venster is om de schoonheid van het buitenlandschap te ontdekken. Dienovereenkomstig moet het ontwerp van het raam deze mogelijkheid benadrukken en de zichtbaarheid niet verbergen. Capron, tule, sluier zal een enkele kleurenserie creëren met de hoofdkleur van de kamer, fittingen in de vorm van klittenband, knopen, bevestigingsmiddelen zullen helpen aandacht te schenken aan de details.

  En het ontwerp van de ramen zal een opwindende activiteit zijn, waarvan de mogelijkheden veel zijn!

  Gordijnen toegang tot het balkon
  Decoratie grote gordijnen venster
  Veelkleurige gordijnen met lambrequins in de slaapkamer
  Beige gordijnen met lambrequins in de slaapkamer
  Combinatie van gordijnen voor de decoratie van ramen in de woonkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =