Prachtige tegels voor natuursteen: kenmerken van textuur (35 foto’s)

Decoratieve tegels voor steen - een mooi, functioneel, betrouwbaar en duurzaam afwerkingsmateriaal, waarmee u een exclusief stijlvol ontwerp in elke kamer kunt creëren.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Het decoreren van je eigen huis of kantoor met decoratieve stenen tegels is niet alleen een eerbetoon aan mode, het is een uitstekende gelegenheid om een ​​interieur uit te rusten dat er altijd duur en luxueus uitziet, maar tegelijkertijd vrede inspireert, positieve emoties oproept.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Prachtige looks malachiet, marmer, graniet, gezaagd tot lagen, maar dit is veel te duur voor een gewone man in de straat. Een uitstekende vervanger voor natuurlijk materiaal is een tegel voor natuursteen, die technisch en esthetisch niet slechter is dan een natuurlijke analoog.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Voordelen van tegels voor natuursteen:

 • Eenvoudige verwerking en installatie.
 • Een voordelige verhouding tussen kwaliteit en prijs. De kosten voor het afwerken van de muren en de vloer met een kunststeen zijn beschikbaar voor kopers met elk inkomen.
 • Milieuvriendelijk: het materiaal bevat of stoot geen stoffen uit die gevaarlijk zijn voor mens en milieu.
 • Een ruime keuze aan kleuren, tekeningen, texturen.
 • Lange levensduur.
Tegel onder de steen

De tegel onder de kunststeen is gemaakt van gips en keramiek. Er zijn veel varianten van dit afwerkingsmateriaal, die verschillen in de manier waarop ze zijn gemaakt en qua uiterlijk.

Tegel onder de steen

Keramische tegels onder de steen voor decoratie van gebouwen

Het meest populaire materiaal voor het leggen op muren en vloeren is keramische tegels voor steen. Het wordt met succes gebruikt bij de inrichting van een gang, een eetkamer, een keuken, een badkamer en een woonkamer, gekenmerkt door uitstekende prestaties, die gedurende de gehele gebruiksduur worden gehandhaafd.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Keramiek (keramiek) decoratieve stenen tegels geproduceerd in een breed bereik met tekeningen op het oppervlak van dit scherm onregelmatig en minuten nuances, scheuren of breuken aderen, vloeiende overgang van de ene kleur naar de andere en porositeit van het natuurlijke materiaal. Dergelijke tegels kunnen stralen warmte en comfort, of maak sober interieur, een notitie maken van romantiek en op te vrolijken, zijn kleurrijk en leuk, rustig of gedempte kleuren, gebreken te verbergen en wijzen op de plaats van zijn waardigheid.

Tegel onder de steen

Kenmerken van keramische tegels:

 • Het is mogelijk om op de muur en op de vloer te liggen zonder de betrokkenheid van specialisten.
 • Niet bang voor de impact van hoge en lage temperaturen, hun verschillen, dus het kan worden gebruikt in zowel onverwarmde kamers als op straat.
 • Goed bestand tegen hoge luchtvochtigheid.
 • Heeft een hoge sterkte en duurzaamheid.
 • Vindt geen vuil en geurtjes.
 • Verlies geen kleur na verloop van tijd.
 • Houdt de integriteit onder mechanische belasting.
 • Niet bang voor agressieve chemicaliën die zich in detergentia bevinden, waardoor ze gemakkelijk en snel kunnen worden gereinigd.
 • Keramische binnentegels worden goed gecombineerd met andere afwerkingsmaterialen van zowel kunstmatige oorsprong als natuurlijk.
 • Brandt niet en ondersteunt geen verbranding.
 • Licht in gewicht, vergeleken met natuursteen.

Tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei en kwartszand met toevoeging van andere ingrediënten om sterkte, kleur en andere kenmerken te geven. De afgewerkte massa is gevormd, gebakken, bedekt met glazuur of blijft ruw. Er zijn verschillende technologieën voor de productie van keramische tegels en daarom is het afwerkingsmateriaal anders met enkele versch
illen in eigenschappen en toepassingsgebied.

Tegel onder de steen

Types van keramische tegels

klinker

Dergelijke tegels zijn geglazuurde en ongeglazuurde tegels; Het wordt gebruikt als bekledingsmateriaal voor de wanden en vloeren van de keuken, badkamer, zwembad en andere ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Tegel onder de steen

Porseleinen tegels

Vloertegels voor steen met geen vochtopname en totale afwezigheid van microbarsten worden gebruikt voor de binnenafwerking van het huis, en passen ook op het terras, de veranda en worden zelfs gebruikt voor het afwerken van de paden in de tuin.

1
Tegel onder de steen

Cotto-tegels

Het is gemaakt van rode klei, omdat het een prachtige natuurlijke kleur heeft, het niet bedekt is met glazuur, vloertegels worden gebruikt in de gang en de gang, dergelijke tegels voor keuken en andere kamers zijn goed.

Tegel onder de steen

majolica

Materiaal met een helder geverfd oppervlak. Bijzonder goed is de tegel op de marmeren muur; leg het beter zonder het patroon te volgen en aan de andere kant van de muur, kies grote platen om het aantal steken te minimaliseren. Een dergelijke coating zal een ongelooflijk visueel effect in de kamer creëren, een bepaalde fantastische atmosfeer, die kan worden verbeterd met kunstlicht.

Tegel onder de steen

Trend in de afgelopen jaren is een keramische tegel onder de steen voor binnenhuisdecoratie met een 3D-effect.

Met de hulp kunt u een modieus interieur reproduceren in elke stijl, tot het klassieke ontwerp. In het laatste geval wordt een levendige contrasterende achtergrond gecreëerd waarop traditionele dingen en meubels er nog meer canoniek uit zullen zien.

Tegel onder de steen

Een uniek zicht op het interieur geeft een tegel onder de wilde steen. Een natuurlijke analoog is niet geschikt voor binnenafwerking, omdat het traumatisch is voor een persoon en onhygiënisch. Het kunstmatige materiaal imiteert volledig het natuurlijke, maar heeft uitstekende prestatie-eigenschappen. Tegel kenmerkt ruw oppervlak, omdat geschikt voor het leggen op de vloer in gebieden met veel verkeer en vochtigheid, in het bijzonder in de keuken, hal, badkamer.

Tegel onder de steen

Gips tegel onder de steen in het interieur van het huis

Hoogwaardige imitatie van natuursteen is gipsen tegels. Het materiaal is gemaakt van een gipspolymeermassa, het heeft een lage vorstbestendigheid, omdat een dergelijke steentegel alleen kan worden gebruikt voor interieurwerkzaamheden.

Tegel onder de steen

Eigenschappen van gipstegels:

 • Lichtgewicht.
 • Hygroscopisch - het is in staat de vochtigheidsgraad in de kamer te regelen, dat wil zeggen, overtollig vocht opnemen en isoleren als de lucht te droog is.
 • Dun gelaagd materiaal, zodat de gipstegel onder de steen kan worden gestapeld, zelfs in kleine appartementen, waardoor kostbare centimeters van het gebied worden bespaard.
 • Gips is een natuurlijk materiaal dat het milieuvriendelijk maakt.
 • Het heeft geen geur.
 • Niet verbranden onder de ultraviolette stralen.
 • Het heeft warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.
 • Brandveilig.

De gipsen wandtegels onder de steen passen gemakkelijk en snel, gemakkelijk te verwerken, waardoor de kosten van kapiteins en tijdelijke verliezen worden geëlimineerd. Maar er moet aan worden herinnerd dat het materiaal plasticiteit, zachtheid en breekbaarheid verschilt, daarom is het noodzakelijk er zorgvuldig mee te werken.

Tegel onder de steen

Verdieping van een decoratieve tegel onder een steen in een hal van een woonhuis
Tegel onder de steen

De nadelen van gipstegels omvatten de behoefte aan een speciale vochtafstotende coating, omdat bij overmatig vocht het materiaal kan worden vervormd. Met het oog hierop worden tegels voor muren onder de steen niet aanbevolen voor gebruik in de badkamer en de keuken, maar het is geschikt voor de gang en de hal. Bovendien hoopt het reliëfvlak stof op, dus om het reinigen te vergemakkelijken, moet het worden bedekt met vernis.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

De toepassing van tegels voor natuursteen in het interieur

Het betegelen onder de steen kan in verschillende variaties worden gepresenteerd, en het is niet nodig om de hele muur te bedekken, het zal origineler zijn om het materiaal alleen van zijn kant te leggen, waarbij de structurele elementen van het interieur worden benadrukt.

Tegel onder de steen

Tegel onder grijze natuursteen in de badkamer
Tegel onder de steen

Een goede optie zou de finishing werken keuken, trappen, uitstekende elementen (pilasters en kolommen) zijn. Tegel onder natuurlijke steen maken de woonkamer levendiger en stijlvol, indien zij de deuren en ramen, plaats te versieren voor een bank, een open haard en oblitsevat "stukje natuur" zone. Het belangrijkste is - niet overdrijven, het sluiten van de tegel alle muren en het plafond, het draaien van de ruimte in een woning dwergen, maar deze optie vindt plaats is zeer origineel voor restaurants en bars.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Een steen in het interieur is altijd mooi, maar om een ​​echt uniek huis of appartement, kantoor of café te maken, is het aan te bevelen gebruik te maken van de diensten van een ontwerper die een tegel voor een kunststeen kiest in overeenstemming met de afmetingen en stijl van de kamer.

Tegel onder de steen
Tegel onder de steen

Muur van tegels voor natuursteen in de badkamers van een privé huis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 57 = 58