Plafondzonwering: soorten en voordelen (26 foto’s)

Gordijnen geven de kamers een compleet uiterlijk, comfort en comfort. Voor hun installatie worden kroonlijsten gebruikt. En als eerder voor het bevestigen van gordijnen vaak toegepast lijstwerk, die aan de muur boven het raam waren verbonden, in onze tijd, in de regel worden gebruikt voor het plafond kroonlijsten. Hun gebruik maakt het mogelijk om de meest gewaagde ontwerpfantasieën te realiseren. In dit geval is de bevestiging van gordijnen aan het plafond verborgen, waardoor het ontwerp nauwkeuriger is.

Plafond blinds met een bando

Plafond beige gordijnen

Plafond rechte gordijnen

Plafond kroonlijst is gemaakt van verschillende materialen, en de keuze is afhankelijk van de gebruikte gordijnen. Het gebruik van een dergelijke kroonlijst heeft een aantal belangrijke voordelen, en als u zich aan de regels van uw keuze houdt, kunt u het optimale ontwerp voor elke kamer en gordijnen kopen.

Plafond witte gordijnen

Plafond zwarte gordijnen

Plafondgordijnen op een radius kroonlijst

Wanneer is het het beste om een ​​plafondlijst te gebruiken?

Plafondlijsten voor gordijnen - een handig en modern element van het interieur, zoveel mensen geven er de voorkeur aan met conventionele muurontwerpen. In sommige gevallen is het gebruik ervan echter gewoon noodzakelijk:

 • Een hoog raam. Als het raam bijna vanaf het plafond begint, zal het gordijn bij gebruik van een wandgordijn onder het raamblad liggen.
 • Een kleine hoogte van de plafonds. Als de gordijnen vanaf het plafond beginnen, neemt de hoogte van het plafond visueel toe en de zwevende gordijnen zullen de plafonds visueel nog lager maken.
 • Gipsplaatwanden. Het is niet veilig om een ​​kroonlijst op dergelijke wanden te installeren, vooral als u kroonlijsten nodig heeft voor zware gordijnen met meerdere lagen.

Het is echter mogelijk om in andere gevallen de plafondbevestiging van gordijnen te gebruiken. Dit is een geweldige manier om de hoogte van de plafonds visueel te vergroten, ruimte te geven en het interieur een moderne en stijlvolle uitstraling te geven.

Plafondgordijnen in klassieke stijl

1

Plafondgordijnen met decoratieve mix

Plafondgordijnen op een kroonlijst met vier rijen

Soorten plafondlijsten

Om ervoor te zorgen dat de ontwerpen volledig in overeenstemming zijn met de materialen van het plafond en de gordijnen, moet u weten hoe u een plafondgordijnstang voor gordijnen kiest. Er zijn verschillende soorten ontwerpen, die verschillen in het fabricagemateriaal.

Plafondgordijnen op een houten kroonlijst

Plafondgordijnen op de erker

Hoofdtypen:

 • Metalen plafondlijsten. Er zijn stalen en aluminium kroonlijsten voor gordijnen. Ze hebben een laag gewicht, maar hebben tegelijkertijd goede sterkte- en duurzaamheidindicatoren. Dergelijke ontwerpen worden aanbevolen om te kiezen voor ontwerp in de stijl van techno, loft of hightech.
 • Wood. Voor hun productie wordt een reeks naalden, kersen, eiken of noten gebruikt. U kunt echter varianten van exotische houtsoorten vinden. Aan het plafond zijn kroonlijsten, massieve gordijnen of originele gordijnen geschikt voor hout. De boom is in de regel geverfd. Er zijn producten met ongewoon houtsnijwerk. Houten kroonlijsten kenmerken zich door duurzaamheid, duurzaamheid en een representatief uiterlijk. Geschikt voor ontwerp in elke stijl.
 • Plafondconstructies van kunststof. Plastic gordijnroeden zijn de meest populaire en betaalbare modellen. Ze verschillen in aantrekkelijke uiterlijk en verscheidenheid aan opties. Ze kunnen met één, twee of drie sporen zijn. Kroonlijsten worden gebruikt voor spanplafonds, gipsplaatstructuren en andere plafondontwerpopties. Perfect gecombineerd met kunststof ramen. Kan in de slaapkamer, de keuken en elke andere kamer worden opgehangen.
 • String. Ze vertegenwoordigen een of meerdere metalen snaren die aan de beugels aan het plafond zijn bevestigd. Wordt gebruikt om een ​​tule, een organza gordijn of een licht gordijn op te hangen. Zware gordijnbeugels kunnen niet uitstaan, en het ontwerp zal eenvoudig doorzakken onder hun gewicht. Bij een aanzienlijke lengte van de kroonlijst worden in het midden extra beugels gebruikt, zodat deze niet hangen. Dergelijke kroonlijsten kunnen recht of rond zijn, evenals kroonlijsten voor de erker. Geschikt voor modern ontwerp. In dit geval kan de kroonlijst voor erkers rond of profiel zijn.

Plafond gordijnen

Plafondgordijnen in de woonkamer

Plafondgordijnen op de kroonlijst

Ook kunnen de kroonlijsten worden verdeeld in soorten volgens dit principe:

 • Enkele rij. Ze hebben maar één rij haken, zodat ze alleen een gordijn of tule kunnen ophangen. Dergelijke profiellijsten voor gordijnen worden meestal voor de keuken gebruikt.
 • Dubbele rij. De meest voorkomende optie. Ze hangen tule en gordijnen op.
 • Drie-rij. Met de drie rijen kroonlijst op het plafond kunt u gordijnen, tule en lambrequins introduceren. Meestal gebruikt voor woonkamer of slaapkamer.

Plafondgordijnen in gipsplaatuitsparing

Plafondgordijnen met een lambrequin

Plafondschermen op de band

U kunt ook de optimale kroonlijst kiezen op basis van de ontwerpkenmerken. Er zijn vers
chillende soorten variëteiten en bevestiging van gordijnen:

 • Gordijnstang voor rolgordijnen. Het heeft een speciale textieltape. Plafond kroonlijst wordt meestal gebruikt als Romeinse gordijnen worden gebruikt voor het bestempelen van ruimte. Hangend dit gordijn op de band, kunt u een lichtgewicht analoog van het scherm krijgen.
 • Flexibele plafondlijsten voor gordijnen. Ideaal voor bogen en erkers. Uitstekende gordijnrails voor spanplafonds, gipsplaat, erkers dankzij een gebogen ontwerp, dat uiterst eenvoudig te installeren is.
 • Twee rijen plafondconstructies met een lint voor lambrequin. Voer de functies uit van drie rijen kroonlijsten, maar neem minder plaats in op het plafond.
 • Plafondprofielslip. Kan worden gebruikt voor erkers, bogen, gipsplaat en spanningsstructuren. Laat op een profiel tule, gordijnen en lamsvellen ophangen voor gordijnen.

Om de gordijnen perfect in het ontwerp van de kamer te laten passen, is het noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan hun keuze, evenals de selectie van de optimale kroonlijsten.

Plafondgordijnen op metalen kroonlijst

Plafondgordijnen in Art Nouveau-stijl

Plafondgordijnen op kunststof kroonlijst

Kenmerken van de installatie

Om een ​​nette uitstraling van de structuur en de duurzaamheid te garanderen, moet u weten hoe u gordijnen en een plafondkroonlijst op moet hangen. Dit heeft alleen invloed op het ontwerp van de ruimte, maar ook op de kenmerken van de uitvoering van plafonds.

Plafondgordijnen met verlichting

Plafondgordijnen op een halfronde kroonlijst

Plafondgordijnen in de stijl van de Provence

De bevestiging van verborgen plafondgordijnen is afhankelijk van het type plafondafdekking:

 • Gordijnstang voor gordijnen in spanplafond. In dit geval zijn er twee soorten bevestiging. Meestal eindigt het spanplafond ter hoogte van de dakrand. In dit geval verbergt het canvas de bevestigingen, en het lijkt erop dat de gordijnen rechts van het plafond vallen. In het tweede geval moeten in het spanningsweb lekke banden worden gemaakt en moet de kroonlijst aan de basisbedekking worden bevestigd.
 • Kroonlijst in een vals plafond. Als het plafond van gipsplaat is, moeten de structuren die eraan zijn bevestigd licht zijn, bijvoorbeeld een touwtje of een plastic kroonlijst. In het geval van een betegeld verlaagd plafond, worden alleen kunststof of andere lichtgewichtconstructies gebruikt die zijn bevestigd aan aluminium geleiders.
 • Betonnen basis. Voor de bevestiging worden deuvels gebruikt. Hoe zwaarder de gordijnen hangen, hoe meer dergelijke gaten nodig zijn.

Het gebruik van plafondgordijnrails is een uitstekende optie voor het verfraaien van elke kamer. Dergelijke constructies verhogen de hoogte van de plafonds visueel. Het mechanisme van de bevestiging zit verborgen in een speciale nis, die een gevoel van zwevende gordijnen creëert. Dergelijke ontwerpen kunnen ook worden gebruikt voor het bestempelen van ruimte, het delen met Romeinse gordijnen of lichte tule. Bij het kiezen van de materiaal- en ontwerpkenmerken, wordt het aanbevolen om de installatie toevertrouwen aan professionele meesters.

Plafond satijnen gordijnen

Plafondgordijnen op de verborgen kroonlijst

Plafondgordijnen in de slaapkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

26 + = 34