Plafond “sterrenhemel” in het binnenland: miljoenen bovenstoffelijke sterrenstelsels (22 foto’s)

Stretch-plafond "sterrenhemel" is een van de meest populaire afwerkingsoplossingen in moderne appartementen. De brede introductie van lichttechnologieën maakt het mogelijk unieke composities te creëren die, zelfs in termen van prijsbeleid, dagelijks meer en meer toegankelijk worden.

Wit plafond"звездное небо" в спальне
Zwart plafond"звездное небо"

De geschiedenis van de oorsprong van 'ster'-trends in de decoratie

Men gaat ervan uit dat het idee om spanplafonds met 'hemelse' thema's te maken, afkomstig is uit Amerika. Bill Witherspoon - een kunstenaar en een creatief persoon - die eens dringend het kantoor van de tandarts bezocht, kon niet betalen voor diensten. De klant zal de tandarts een originele manier van betalen aanbieden: Bill besloot het plafond van de kast te versieren met tekeningen die de lucht nabootsten. Bezoekers van de tandarts reageerden enthousiast op zo'n ongewoon ontwerp, gezien het feit dat ze in de leunstoel konden ze onbeperkt bewonderen. In de loop van de tijd is de imitatie van de sterrenhemel een van de meest gewilde installaties in het moderne interieurontwerp geworden.

plafond"звездное небо" в детской

plafond"звездное небо" в интерьере детской

Opties voor elke smaak

Dankzij de technologische doorbraak kunt u verschillende projecten maken voor het decoreren van het plafond: met scharnierende structuren, met optische vezels, LED's, breedformaat fotoprints, een combinatie van een ongelooflijke hoeveelheid traditionele afwerkingsmaterialen en nieuwe technische apparaten. Gezien het "ruimteconcept" van het decor, kunnen we vandaag twee hoofdtypes van plafonds onderscheiden die ons in staat stellen om het effect van de sterrenhemel te maken:

  1. Dynamisch plafond is een vrij agressieve oplossing, die het gebruik van dynamische effecten en verschillende programma's voor het aanpassen van helderheid, flikkering van kleuren en flikkerintensiteit vereist. Een dergelijk plafond onder de sterrenhemel zou meer geschikt zijn in de woonkamer of in de keuken om een ​​feestelijke sfeer te creëren. In een slaapkamer of een kinderkamer werkt een te dynamisch beeld vervelend;
  2. Statisch plafond - een stellaire imitatie, zacht en natuurlijk, fascinerend met een soepele trilling. Zo'n relatief neutraal flikkerend decor kan ontspannen, terwijl je je op bed voorbereidt.

Vanuit de positie van prijs en beveiliging verdient "statica" de voorkeur. Tijdens het installatieproces is minder elektronica vereist en is het "plafond" met verlaagd plafond eenvoudiger en betrouwbaarder. Dynamisch plafond ziet er spectaculair uit in clubs, cafés en andere uitgaansgelegenheden.

plafond"звездное небо" в доме
plafond"звездное небо" с фотопечатью

De meest populaire varianten van "ruimte" plafonds

Het plafond "sterrenhemel" met flikkering of zonder het is een universele optie voor vrijwel elke locatie. De afwerkingsoplossing is een aanvulling op de buitengewone situatie in de keuken, brengt een vleugje magie naar de kinderkamer, maakt de sfeer in de slaapkamer romantisch en ontspannend, en verandert de woonkamer in een centrum voor hedendaagse kunst. Het blijft alleen om de techniek van het regelen van de appartementen te bepalen.

Spanplafonds en afbeeldingen

De meest populaire manier om een ​​"ruimte" te maken in uw appartement is om een ​​spanplafond met een sterrenhemel te gebruiken, uitgezet als een grafisch beeld. Het is extreem eenvoudig en altijd mooi. Op een matte film wordt een echte foto van de ruimte toegepast in hoge kwaliteit.

Deze optie kan worden aangevuld met even eenvoudige schansen. Met behulp van verlichtingsapparatuur is het eenvoudig om een ​​gedempt licht en lichte schemering te creëren.

Foto's worden vaak aangevuld met LED-achtergrondverlichting - een populaire en absoluut milieuvriendelijke optie waarmee u de "sterren" vanuit een speciaal perspectief kunt bewonderen. De sterren zullen niet helder en helder zijn, maar de entourage zelf zal zeer spectaculair zijn.

plafond"звездное небо" с галактиками
plafond"звездное небо" в гостиной

Glasvezel en realistische ruimtemotieven

Glasvezel is een populair materiaal voor het maken van bijzonder realistische ruimtemotieven. Spanningsmuren "sterrenhemel" worden gecreëerd door een melkweg van kleine lichtpuntjes, die als sterretjes fungeren.

De diameter van de kleine bronnen is 0,25 mm. De belangrijkste lichtbron zijn speciale lichtgeneratoren en glasvezelkabels. Bijzonder populair zijn kant-en-klare systemen bestaande uit één krachtige generator en meer dan honderd haartjes optische vezel.

plafond"звездное небо" в интерьере
plafond"звездное небо" в домашнем кинотеатре

Flitspalenplafonds kunnen in elk formaat worden gemaakt, waarbij de intensiteit van het beeld, de kracht van flikkering, de helderheid van de lichten, experimenteren met modi en verschillende kenmerken worden geregeld. In verlichting kunnen bijvoorbeeld alleen witte flikkeringen of gekleurde elementen worden gebruikt, de plafondverlichting kan van kle
ur veranderen, de intensiteit van de straling, gloeien en plotseling vervagen.

1

Om het plafond te strekken, imitatie van de ruimte, altijd blij, wordt de glasvezel aangevuld met een helder patroon. Met fotoprint kunt u het plafond bij daglicht bewonderen en de verlichting op de glasvezel garandeert een spektakel in het donker.

Rond plafond"звездное небо"
plafond"звездное небо" в интерьере квартиры

Planetaire schaal op het plafond van een modern appartement

Gezien dergelijke brede technologische mogelijkheden bieden ontwerpers onvermoeibaar fantastische ideeën voor inrichting. Afzonderlijke aandacht verdient een plafond op twee niveaus met het beeld van een planeet.

Een speciale verfijning is dat het centrale element van het plafond een enorm hemels lichaam is. Om de tekening er realistisch en kleurrijk uit te laten zien, wordt hetzelfde fotoprint gebruikt. Het beeld kan worden aangevuld door andere sterren, maar in een bepaald geval hebben ze geen extra accentuering nodig.

Uitgerekt plafond"звездное небо"

Met behulp van light-emitting diodes of optische vezels wordt het silhouet van de planeet benadrukt, waardoor het beeld een speciale mystieke en romantische connotatie krijgt. Complexe ontwerpen laten u toe om de "gemoedstoestand" van het hemellichaam te beheersen. Dus de sterrenhemel in de slaapkamer kan een zachtroze licht uitstralen, en verander onder de stemming van de eigenaren van de appartementen de lichtintensiteit en het kleurenpalet.

Voor fans van actie en speciale effecten, kun je een foto van de sterrenhemel aan het plafond toevoegen door enkele plotselinge "gebeurtenissen". Bijvoorbeeld een betoverende val van een meteoriet of een heldere "sterregen".

plafond"звездное небо" с планетами

LED's - sterren

Het gebruik van LED's wordt nog steeds beschouwd als vrij duur plezier, maar gerechtvaardigd in termen van foutloze prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid. Het is geen wonder dat het plafond van een gipskarton «de sterrenhemel» of het decor van een magische ruimte in een badkamer door experts wordt aanbevolen om te onderscheiden door middel van lichtgevende diodesamenstellingen.

LED's spelen de rol van sterren. Ze zijn zo gerangschikt dat het uit twee niveaus bestaande spanplafond er echt uitziet als een kosmische leegte. Het is beter om van tevoren het decor te bedenken en het uiterst effectief en realistisch te maken.

Verlaagd plafond"звездное небо"

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat het plafond "sterrenhemel" niet zal flikkeren of flikkeren. LED's kunnen alleen in de stabiele modus werken. De verlichtingselementen zijn vrij groot, dus de verstrooiing van de sterrenstralen werkt niet. In plaats daarvan kun je zelfs van de grootste LED's vrij een sterrenbeeld bouwen of zelfs een paar tekens van de dierenriem tekenen.

Zo'n plafond "sterrenhemel" in de kinderkamer zal kleine amateurs van de astronomie behagen. Enorme "sterren" kunnen worden aangevuld met heldere tekeningen, niet alleen op het plafond, maar ook op de muren. Zo kun je vanuit een eenvoudige kamer voor een kind een echte locatie creëren voor magische avonturen.

plafond"звездное небо" с принтом

Glasvezel- en kristalverstrooiers

Het plafond in de vorm van een sterrenhemel is een speciale verfijning. Velen, die een soortgelijk ontwerp hebben gekozen, geven er de voorkeur aan niet te sparen. Dit geldt voor zowel de kwaliteit als de exclusiviteit van het materiaal, en de effectiviteit van het archiveren van zo'n ongewoon interieurelement.

plafond"звездное небо" с созвездиями

Een van de meest effectieve opties voor het versieren van een plafond op twee niveaus is de combinatie van traditionele elementen van glasvezel en kristalroosters Swarovski. De technologie is gebaseerd op standaardsamenstellingen, die worden aangevuld met aanvullende elementen van het gelaat. Ze imiteren ook de gloed van sterren.

plafond"звездное небо" в спальне

Zulke composities lijken erg ongewoon. Voor een hangende plafond "sterrenhemel", gemaakt op zo'n prachtige manier, is het belangrijk om het juiste interieur te kiezen. Klassiek neutraal of neutraal De Provence ziet er weerloos uit.

plafond"звездное небо" светодиодный

Fluorescerende gloed

Het creëren van een "ruimte" op het plafond in een van de kamers, meestal niet beperkt tot twee of drie technieken. Er zijn echter vrij waardige monocomposities. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan fotografische tekeningen, uitgevoerd met behulp van fluorescerende verf.

Stretchplafond van stof"звездное небо"

Overdag ziet het plafond er nogal gewoon uit. 'S Nachts zullen spectaculaire sterrenpatronen duidelijk zichtbaar zijn. Dit is een eenvoudige, betaalbare manier om absoluut elk type kamer te versieren.

plafond"звездное небо" с точечными светильниками

"Space" in moderne appartementen is een ideale oplossing voor elk pand. Dit is de meest spectaculaire en fantastische oplossing voor een kinderkamer. Met behulp van mysterieuze flikkering wor
dt de atmosfeer in de slaapkamer getransformeerd. Het blijft alleen om te bepalen met het belangrijkste concept van decor en de meest geschikte technologie in elk geval te kiezen.

plafond"звездное небо" в квартире-студии
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 7 =