Patronen wallpapers: waardigheid, advies over de keuze (40 foto’s)

De chronologie van het eerste behang is afkomstig uit China. Tweehonderd jaar voor onze tijd werd rijstpapier uitgevonden en werden de muren erop geplakt.

In de beschaafde wereld worden veel materialen gebruikt om de kamers in te richten, maar het behang blijft leiden.

Van het thema van versieringen en tekeningen afgebeeld op papieren doeken, hangt de sfeer van het interieur, zijn "ziel", af. Achtergronden met patronen, in tegenstelling tot monochrome, worden vaker gekocht. Omdat de juiste geselecteerde print zorgt voor een unieke sfeer in de kamer.

Achtergronden met een wit en grijs patroon

Turkoois patroonbehang

Papieren achtergronden met een patroon

Wallpapers met een klassiek patroon

Regels voor het kiezen van een patroon

Papieren vellen met afdruk worden beschouwd als een universeel materiaal dat in elke kamer kan worden gebruikt. Ze worden gebruikt in kamers met een onregelmatige vorm, wanneer u het volume van de ruimte moet aanpassen en ernstige fouten in de lay-out moet oplossen. Deze benadering wordt gerealiseerd in het ontwerp van smalle ruimtes: wanneer u behang met de noodzakelijke afdruk op tegenoverliggende zijden van de kamer plakt, wordt de ruimte visueel vergroot. U moet echter weten hoe u de patrooncoating op de juiste manier kunt aanbrengen.

Patroon met bloemenpatroon

Behang met bloemen

1

Damast behang

Algemene ontwerptechnieken:

 • De verlichting van de ruimte hangt direct af van de schaduw van het materiaal: wit behang is ideaal voor kleine ruimtes, vergroot visueel de ruimte;
 • In het geval dat het ontwerp van ruimteafscheidingen slechts een achtergrond in het interieur zal zijn, zou u een enkele kleur lichtbehang of behang met een kleine bloemenprint moeten kopen;
 • Als het belangrijkste doel is om een ​​accent op de muren te maken, kies dan de grote patronen en spectaculaire "sappige" kleuren: blauw, lila, limoen.

Wallpaper voor een boom

Behang met een patroon in de kinderkamer

Eco-design behang

Consumenten krijgen een aanzienlijk assortiment behangafdrukken en -verhalen te zien die elk een bepaalde stijl, onderwerp moeten naleven. Tot populaire varianten van patronen draag:

 • oosten;
 • bloem;
 • geometrie;
 • Damascus;
 • meanderen.

Neem de stijl van de kamer in acht om niet te worden verward met de selectie van de foto. Voor een kamer met een klassiek ontwerp, worden bloemenpatronen beschouwd als traditioneel, damast, voor de nieuwste trends in decoratie: een abstracte geometrische afdruk, fotoboeken van auteurs.

Fotobehang

Geometrisch patroonbehang

Wallpapers met blauw patroon

Kenmerken van behangornament

Geometrisch patroon

Achtergronden met geometrische patronen, vooral met volumetrische, verminderen visueel oneffenheden, defecten in ruimteafscheidingen. Traditionele kleuren bevatten banden, ruiten, lijnen, vierkanten.

Bovendien onderscheiden ze zich door prenten als geruite Schotse ruit en kwartfoezel (Britse variaties). Tartan is een complexe combinatie van cellen met een intens kleurenpalet.

De vierpas is een geordend symmetrisch ornament, geschikt voor decor in een historische stijl. Wanneer u echter een dergelijk patroon kiest, moet u voorzichtig zijn, omdat het de indruk van het interieur kan vervormen.

Behang met een patroon in de woonkamer

Behang met een patroon in het interieur

Wallpapers met een bruin patroon

Tips voor het kiezen van het juiste canvas met een geometrische compositie:

 • het is beter om de complexe afdruk achterwege te laten, zodat de ruimte niet overbelast lijkt te zijn en het ontwerp niet wordt vervormd;
 • het wordt aanbevolen om een ​​tekening op één van de muren te gebruiken, waardoor ruimte in de ruimte kan worden toegewezen of het midden van de kamer wordt toegewezen;
 • de meubels en inrichting in deze stijl moeten zonder scherpe hoeken zijn, gladde contouren hebben;
 • Overbelast niet één interieur tegelijk met verschillende soorten ornament, zelfs met een soortgelijk thema;
 • Houd rekening met het type en het doel van de kamer: experts bevelen kleurrijke en dynamische achtergronden in de hal aan (behang met een gouden patroon, paars, groen behang). Terwijl het ontspannende interieur van de slaapkamer rustige composities en kleuren op de muren vereist (grijs behang met een patroon, beige, bruin).

Belangrijk is de juiste combinatie van kleuren van geometrische elementen en de omgeving: ze moeten elkaar combineren en aanvullen.

Gedessineerd behang in de keuken

Leaf patroon behang

Wallpapers met een metalen patroon

Kies papieren doeken op een manier dat achtergrondkleuren en -tinten overeenkomen met die in accessoires en meubels.

Koude
tinten (wit behang, grijs) transformeren de kamer in "luchtig" en ruim, donker (zwart behang voor muren, bruin) benadrukken de elegantie en de terughoudendheid van de stijl van de kamer.

Damascus

Een dergelijke antieke afdruk als damast wordt vertegenwoordigd door geordende plantaardige composities, sierlijke ronde vorm. Traditioneel wordt het uitgevoerd op licht behang met gouden ornamenten en voegt adel en verfijning toe aan het interieur.

Behang met een patroon in Art Nouveau-stijl

Behang met een zwart-wit patroon

Behang met een patroon in de vorm van zeemeerminnen in de nautische stijl

Om het interieur van de mysterieuze oudheid te laten kiezen voor opties met vergulding, contrastprint (wit behang met een zwart patroon, wit behang met gouden ornamenten). Zwarte patronen op het behang zijn relevant. Dit ontwerpidee ziet er origineel uit.

Voor de traditionele klassieke stijl, neutrale kleuren, lichte tinten, waarop de afdruk dient als een soort van licht prachtige accent (licht behang met beige composities) zijn perfect.

Neo-klassiek behang

Paisley patroon behang

Strepen behang

Wees niet bang voor experimenten met Damascus ornament, want het is geschikt voor ultramoderne gebouwen. Ontwikkelaars die glitter gebruiken, creëren een gemetalliseerd effect, wat de ruimte stijlvol en relevant maakt.

Oost-print

In ongewone oosterse varianten, met hun traditioneel "brandende" temperament, worden harmonie en filosofische pacificatie gevoeld. Deze stijl toont de kleur van Aziatische en Arabische culturen.

Behang met een gouden patroon is altijd in de trend, omdat ze een sfeer van luxe en elegantie creëren. Bekledingen met een zwart patroon - een integraal onderdeel van de oosterse stijl. De prent van hiërogliefen wordt vaak gebruikt, niet alleen in het interieur van het huis, maar ook in het entertainen van restaurants: bars, cafés.

Wallpapers met prints

Achtergrond met patronen

Achtergronden tekenen

Ook populair is de stijl van Paisley, waarvan de afdruk lijkt op een komkommer of een druppel. De compositie lijkt zowel ongewoon als mysterieus.

Vergeet niet dat met het gebruik van heldere vinylbehang met thema's uit het Arabische Oosten, het oppervlak van de kamer visueel kleiner zal worden, dus de juiste optie zal het ontwerp van dergelijk materiaal slechts één muur zijn.

Plantaardige onderwerpen

Zulke coatings worden weergegeven door interliniëring van bladeren, takken, gras, stengels, bloemen. Het gebruik ervan is gerechtvaardigd in elke kamer en zelfs uiterlijk. Ze zijn populair bij consumenten, omdat ze een warme en harmonieuze sfeer creëren.

Grijs patroonbehang

Wallpapers met blauw patroon

Patroonbehang in Scandinavische stijl

Papieren vellen met een natuurlijke print worden gekenmerkt door rustige pasteltinten (wit behang, beige). In dit opzicht dienen ze als achtergrond voor een levendige dynamische omgeving.

Hun nadeel is de noodzaak om de randen van het canvas aan te brengen om de planten op de juiste manier aan te sluiten, zodat de reparatie en het proces van plakken mogelijk vertraging oplopen.

Bloemschildering

De papieren doeken in deze richting lijken meer op een foto: de kamer ziet er plechtig uit, het is huiselijk gezellig.

In het klassieke concept van deze prent is er geen overvloed aan kleuren, in tegenstelling tot de Engelse stijl. Doeken in kleine bloemen zijn ideaal voor landelijke stijl, een grote bloemenprint is geschikt voor Engels klassiek interieur.

Gedessineerd behang in de slaapkamer

Geweven behang met een patroon

Stoffenbehang met een patroon

In de moderne inrichting van het pand, is het florale thema gericht op het creëren van accenten, dus een bloemenprint in een kamer zou niet veel moeten zijn. Vaak zijn doeken met bloemen opgenomen in het interieur als panelen, inzetstukken, panelen, frames. Het ziet er modern en stijlvol uit.

Patronen met een driehoekig patroon

Gedessineerd behang in de badkamer

Behang met oosters patroon

Ontwerpers gebruiken bloemendecoratie voor een combinatie. Bloemsamenstellingen contrasteren effectief met monofonisch behang, waardoor de sfeer in de kamer nieuw leven wordt ingeblazen. Wit behang met de aanwezigheid van een muur met florale composities - een winnende optie in de Scandinavische stijl.

Wallpapers met helder patroon

Groen behang met een patroon

Wallpaper geel met een patroon

Het behang is niet alleen het papier dat de muren plakken. Het is een volwaardig decorelement dat een esthetische functie vervult. Doeken kunnen de ruimte zowel vervormen als transformeren. Maak de patroonselectie correct
en het interieur wordt uniek.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

27 − = 19