Patchwork gordijn – een exclusief element van het interieur (24 foto’s)

De techniek van patchwork is een echte opslagplaats voor creativiteit en verbeeldingskracht. Ze werkt even goed voor ervaren vakmensen en beginnende vrouwen. Altijd heldere, elegante en exclusieve producten van lompen zijn het hoogtepunt van het interieur.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

Een van de belangrijkste elementen van textiel in de kamer zijn de gordijnen. Ze bepalen de sfeer en kunnen de sfeer radicaal veranderen. Gordijnen in patchwork-stijl zijn een eenvoudige en originele oplossing voor een slaapkamer, woonkamer, eetkamer, keuken en zelfs een badkamer. Multi-gekleurde restjes en hun combinatie vinden een nieuw leven in de ramen van elke kamer in uw huis.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

Van de oudheid tot de moderne wereld

De eerste vermelding van deze techniek die bekend is sinds de tijd van het Oude Egypte - producten van stukken dierenhuiden. In West-Europa en in Rusland van de stukken doek gemaakt tapijten, beddenspreien en gordijnen.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

Patchwork is altijd beschouwd als een economische optie voor de vervaardiging van textiel. Armoede en schaarste dwongen mensen om te sparen en eindproducten te maken van vodden en restjes van verschillende stoffen, en om stukken stof te naaien op gepureerde en gescheurde spullen.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

In de wereld van vandaag is patchwork een trendy trend. Het is een harmonieuze aanvulling op moderne en klassieke interieurs. Zo zijn patchworkgordijnen niet alleen goedkoop, maar ook trendy.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

Welke stoffen kan ik gebruiken?

Voor het naaien van gordijnen met de patchwork-techniek is bijna elke stof geschikt. Katoen, organza, linnen, chintz, wandtapijten en fluweel zullen een uitstekende decoratie voor ramen zijn. Het is niet nodig om nieuw materiaal te gebruiken, en het knippen van oude stof zal het doen. Breng het in een geschikte vorm kan worden gewassen, gesteven en gestoomd met een strijkijzer. Na dergelijke procedures verliest het weefsel geen kleur en krimpt het niet tijdens verder wassen.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

Als u al hebt besloten over de keuze van de stof, let dan op de kenmerken en het leven ervan. Sommige materialen zijn te zacht en gevoelig voor vervorming of juist niet elastisch. Wanneer bijvoorbeeld vodden van een oude jas worden afgesneden, kan de stof "bubbelen" en zal het gordijn van zijden flappen niet lang meegaan.

Het optimale materiaal voor gordijnen is vlas en katoen. Ze zijn bescheiden in de zorg en bewaren hun externe gegevens lang.

Verblind lapwerk
Verblind lapwerk

Stijl naaiende gordijnen patchwork

Voor zijn lange geschiedenis heeft patchwork zijn eigen regels en ontwerpstijlen gevormd. Ze zijn rechtstreeks gerelateerd aan de toepassing van het product en binden aan een specifieke locatie. Van alle stijlen van deze techniek zijn drie hoofdtypen te onderscheiden.

Verblind lapwerk

Strikte geometrie

Het is het gemakkelijkst om uit te voeren, daarom stoppen beginners er meestal mee. Het product is samengesteld uit vodden met de juiste geometrie. De vorm van de onderdelen kan verschillend of identiek zijn, hoe meer opties, hoe interessanter het eindresultaat.

Verblind lapwerk

Japanse motieven

Alle vodden op de stof zijn in één patroon gevouwen. Zulke gordijnen zien er erg mooi en ongewoon uit. Ze kunnen zelfs een echte foto worden genoemd.

1
Verblind lapwerk

Chaos of Crazy Patchwork

Op het eerste gezicht vormen compleet verschillende texturen en kleuren samen een holistisch en doordacht product. Om zo'n product te maken, heb je veel ervaring in deze richting en een subtiel gevoel voor smaak nodig.

Verblind lapwerk

Met behulp van een van de genoemde stijlen, kunt u een mooi en ongewoon product krijgen. Het belangrijkste is om de kleur en textuur van de stof te kiezen in overeenstemming met het interieur van de kamer.

Verblind lapwerk

Met welke stijl van interieur kun je combineren?

Het grote voordeel van patchwork-textiel is de veelzijdigheid. Hij overwint klassiekers en moderniteit, brengt aan elk interieur zijn eigen speciale pit. De kamer in de stijl van provas wordt gezelliger met een lappendeken van katoen op het raam. Als tekening kunt u bloemmotieven of gebruiksvoorwerpen gebruiken.

De vintage salon krijgt een speciaal karakter met het uiterlijk van gordijnen gemaakt van fluwelen of satijn. Abstractie en ornament is een uitstekende keuze voor een kamer in een etnische stijl. Asymmetrie en onverwachte combinaties van texturen zullen de zelfverzekerde en scherpe aard van moderniteit benadrukken. Voor fans van al het ongewone, kun je een patchwork-patchwork maken in de avant-garde stijl en details verzamelen in de karakteristieke kleur en patronen.

Verblind lapwerk

Hoe patchwork jaloezieën met uw eigen handen naaien?

Het zelfmeesteren van de patchwork-techniek zal niet moeilijk zijn. Het belangrijkste ding is verlangen en op zijn minst minimale naaikwaliteiten.

Verblind lapwerk

Om de gordijnen in de patchwork-techniek mooi, origineel en harmonieus in de bestaande situatie te laten passen, is het noodzakelijk om enkele eenvoudige geheimen te kennen:

  • Hetzelfde type stof van verschillende kleuren ziet er altijd harmonieus uit in één product. U kunt zowel contrasterende kleuren als een klein verschil in schakeringen kiezen. De identieke textuur van het materiaal stelt u in staat de flappen steviger aan te halen en het product is duurzamer.
  • De verschillende textuur van stof en dezelfde kleur of patroon ziet er altijd origineel en stijlvol uit. Dezelfde motieven kunnen worden herhaald op kussens, spreien of tafelkleden.
  • Gebruik een voering op de kruising van de flappen. Deze regel is vooral belangrijk voor dunne en "gladde" materialen. U kunt batting of sintepon als voering gebruiken.
  • Kleine stukjes met een groot patroon zien er belachelijk uit in één compositie.
  • Flappen met een heldere print of patroon passen goed bij een monofone stof.
  • Altijd een win-win-klassieker is een kleine strook, erwten of een kerstboom.
  • Vergeet niet over de afwerking van de rand. Hiertoe speciale afwerkingsband of tape. Het afwerkmateriaal kan van een contrasterende kleur of van toon zijn naar het product.
  • Extra decor op de gordijnen is natuurlijk niet overbodig, als het in dit interieur past. Houten of glazen kralen, kralen, glazen kralen en pony - het hangt allemaal af van vindingrijkheid en verbeeldingskracht. Maar vergeet niet evenwicht en harmonie, zodat het product er niet te kleurrijk uitziet en overladen is met decor.
Verblind lapwerk

Kenmerken van zorg

Zoals elke textielsoort, hebben de gordijnen in patchworkstijl de juiste zorg nodig. Om het product lang te laten dienen en tegelijkertijd een aantrekkelijk uiterlijk te behouden, is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van het weefsel waaruit het is genaaid.

Verblind lapwerk

Complexe stoffen, zoals zijde of wol, vereisen speciale zorg. Als het wassen of strijken niet juist is, kan het product vervormd raken en volledig zijn esthetische uiterlijk verliezen. Het meest universele katoen in deze materie. Dun en licht materiaal blijft goed in vorm en de eigenaars zijn lang tevreden.

Verblind lapwerk
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 3