Panelen voor plafond: installatie door eigen handen (23 foto’s)

Als je een renovatie in een appartement begon, vroeg je je waarschijnlijk af hoe je in elke kamer het ontwerp van de plafonds kon kiezen. Zo zal bijvoorbeeld het plafond in de schuimkamer of het spanplafond in de slaapkamer er goed uitzien, maar hier is het plafond in het toilet of het plafond op het balkon beter om PVC-panelen te maken.

3D-panelen op het plafond

Panelen op het plafond van het balkon

Kunststof panelen en plafonds beter keukens schede, omdat in deze gebieden is vaak veel vocht, rook en dampen en kunststof panelen PVC altijd mogelijk en eventueel een doek bevochtigd met bijvoorbeeld een reinigingsmiddel wrijven. PVC plafondpanelen in de badkamer niet eens slechter wanneer getroffen door een straal water en kunststof spiegel panelen voor het plafond eruit zal zien in de kamer gewoon prachtig, vooral als het naadloos paneel.

Beige plafondpanelen

Decoratieve panelen op het plafond

De afwerking van het plafond met PVC-panelen, evenals de afwerking van het plafond met MDF-panelen, is niet al te ingewikkelde procedure. (Voor degenen die niet weten, melden we dat MDF een vezelspaanderplaat van gemiddelde dichtheid is).

Houten panelen aan het plafond

PVC-panelen, zoals de meeste soorten vezelplaten, gefineerd of bekleed met een kurk, of gefineerde panelen, worden eenvoudig gesneden en eenvoudig vastgemaakt door middel van rails bij het installeren van het plafond van de panelen met uw eigen handen.

Het plafond van het schuimplastic in de woonkamer of het plafond in de gang vanaf de spaanplaatpanelen met een laag fineer is prachtig, maar in de badkamer is het beter om een ​​vals plafond van kunststof panelen te plaatsen. Houd er ook rekening mee dat PVC-panelen voor het plafond in de keuken of MDF-panelen voor het plafond in de gang een geschiktere oplossing zijn als u besluit om reparaties uit te voeren.

Panelen aan het plafond in het huis

1

Glanzende panelen op het plafond

Hoe maak je zelf een plafond van kunststof panelen?

Voor degenen die niet weten wat deze plafondpanelen zijn, informeren wij u dat dit plastic stroken zijn die meestal 3 of 6 meter lang en 25 of 30 centimeter breed zijn. Hun korte uiteinden worden afgesneden, en lange degenen worden gemaakt in de vorm van sloten, die een soort van die zijn beschikbaar voor laminaatplaten.

Installatie van kunststofpanelen wordt uitgevoerd op een houten of metalen frame uit het profiel dat wordt gebruikt bij het installeren van een materiaal zoals GKL.

Allerlei afwerkingen van kunststof panelen aan de binnenkant zijn hol met verstijvers. Vanwege wat ze hebben kenmerken als een voldoende hoge sterkte en een laag gewicht. Om het plafond met kunststofpanelen te bedekken, hebt u ook enkele speciale profielen nodig, ook van kunststof.

Typen PVC-profielen voor kunststof panelen op het plafond

Dus voor de installatie van een plafondcoating of wandbekleding, moet u ook de volgende profielen aanschaffen:

 • "Start" (nodig om het einde van de panelen te sluiten);
 • "F-profiel" (ontworpen om het einde van de panelen in de hoeken te sluiten met de overgangen naar de muur);
 • "H-profiel" (gebruikt om pvc-panelen in de lengte te bouwen);
 • "Buitenhoek" en "binnenhoek" (ze lijken enigszins op elkaar, maar in de structuur zijn zodanig gerangschikt dat de ene beter wordt gebruikt om de uiteinden van de panelen aan de buitenkant en de andere aan de binnenhoeken te sluiten);
 • "Plafondplinten" (deze wordt gebruikt als de muur niet is ommuurd en het plafond is gemaakt van kunststof panelen en vertegenwoordigt in feite een "verfijnd startprofiel");
 • "Universele hoek" (zelden gebruikt, want hoewel het voor elke hoek kan worden gebruikt, ziet het effect dat wordt verkregen vanuit esthetisch oogpunt er niet erg indrukwekkend uit).

Overweeg vervolgens hoe u een plafond maakt van de PVC-panelen in de badkamer of het plafond in het toilet als de wanden van dit pand al bedekt zijn met tegels die het ruwe plafond niet met 5-10 centimeter bereiken.

Panelen op het plafond van de keuken

Panelen van massief hout op het plafond

Het frame monteren

In het voorgestelde geval voor overweging, zijn er twee opties: u kunt de skeletten van het karkas boven de tegel bevestigen, of u kunt - en direct daarop. De tweede methode moet onmiddellijk worden geëlimineerd, als mogelijk gevaarlijk, wat kan leiden tot schade aan de keramische bekleding van de wanden.

Wat de eerste optie betreft, is een interessante oplossing het volgende: om gips van gips Knauf ROTBAND te kopen en dit over de tegel toe te passen in de vorm van een smalle strook van vijf centimeter breed, vertrouwend op de tegel van de voltooide coating. Dit maakt het mogelijk om samen te vallen met het vlak waarop het profiel moet worden bevestigd, met het vlak van het oppervlak van de voering.

De geleiders kunnen direct na het "vastgrijpen" van het pleisterwerk, dat wil zeggen in een paar uur, met deuvels worden vastgemaakt. Als u in dit geval een plafond bouwt in een badkamer met panelen of een plafond op het balkon, gebruik dan alleen gegalvaniseerde profielen voor het frame, aangezien dit plaatsen met een hoge luchtvochtigheid zijn.

MDF-panelen op het plafond

Montage van de panelen aan het plafond

Paneelmontage

Hoe PVC-panelen te bevestigen? Natuurlijk, over profielen. Eerst moet je het eerste paneel nemen en het iets korter maken (drie tot vijf millimeter) dan de beschikbare breedte van de kamer. Voor het knippen van kunststof panelen is het mogelijk met behulp van een kleine ijzerzaag of elektrische decoupeerzaag, en randen te schuren met een schuurpapier of een vijl, terwijl u probeert het paneel niet te verfrommelen. Vergeet niet om de film ook voor installatie van de plastic panelen te verwijderen, want in de gemonteerde vorm om een ​​dunne laag beschermende coating te verwijderen, vormt dit een groot probleem.

Lambrisering van het plafond met panelen

Panelen van schuim op het plafond

Vervolgens starten we het smalle uiteinde van het eerste paneel in het kunststof startprofiel en stellen we het paneel aan de andere kant op de tegenoverliggende muur. Vervolgens moet u dit paneel naar de dichtstbijzijnde muur verplaatsen en langs de brede kant in de groef van het profiel op deze muur plaatsen. Gebruik indien nodig een smalle spatel of mes en pas goed op dat u het materiaal niet beschadigt.

Kunststof panelen aan het plafond

Hoe het paneel aan profielen vast te maken? Gebruik van zelftappende schroeven en ringen. En je moet dit ook heel voorzichtig doen, niet vergeten dat ze het plafond verzamelen van panelen die gemakkelijk beschadigd kunnen raken, zelfs met niet erg sterke mechanische invloeden. Als Bit glijdt de kop van de schroef, kunt u gemakkelijk doorboren het paneel, dat is dan waarschijnlijk moeten worden vervangen door een nieuwe. Wij raden u aan een gat in de muur van het profiel te boren, en ze hebben om de schroeven te draaien: dit zal toelaten om snel te verzamelen plafond afdekplaten in de keuken, in de badkamer en in elke andere kamer zonder het materiaal te beschadigen, ongeacht of de houten lambrisering voor het plafond of rack-panelen of PVC-panelen voor het plafond.

PVC-panelen op het plafond

Plastic tegels op het plafond

Als alle panelen aan het plafond zijn gemonteerd (gedokt) behalve één, moet er nog worden besloten hoe dit laatste paneel moet worden gemonteerd? Snijd het zo lang dat het slechts een paar millimeter minder was dan de afstand tussen de muren, verminderd met de breedte van één montageprofiel. Plaats vervolgens het paneel in één profiel totdat het stopt en het vrij bungelende uiteinde wordt zonder problemen in het tweede profiel gestoken, waarbij het paneel enigszins in de richting wordt geschoven.

Dat is alles. Het is klaar. Het plafond is gemonteerd. De reparatie is echter nog niet voltooid, want ongeacht of het plafond op het balkon of het plafond in de slaapkamer, of het plafond in de gang, of het plafond in de badkamer is bevestigd, moet nog steeds worden besloten hoe gaten moeten worden gemaakt voor de lampen erin.

Ze kunnen pre-cut "op de grond" te zijn door het berekenen van te voren, in een bar, waar het nodig is, of te snijden van de reeds "op zijn plaats", met behulp van een boor of kronen, of zelfs een eenvoudige keuken mes, als het materiaal van PVC-panelen zijn zeer zacht en cut zonder moeite.

Roze panelen op het plafond

Panelen voor zilver op het plafond

Voordelen van PVC-plafonds

Als je op geen enkele manier kunt beslissen hoe je het plafond in de keuken of in het toilet moet repareren, is het tijd om uit te zoeken wat je krijgt als je bij de reparatie van dit pand plastic PVC-panelen als afwerkingsmateriaal gebruikt:

 • de mogelijkheid om het plafond te nivelleren met gebreken aan het oppervlak van elk willekeurig oppervlak zonder de vorm van de oude coating te hoeven veranderen;
 • eenvoud van installatie van lampen van elk type;
 • het vermogen om verschillende communicaties te verbergen onder een plastic coating;
 • lichtheid van constructie (het is lichter in gewicht en in montagetechnologie, in vergelijking met gipsplaatplafonds);
 • je verbetert zowel de geluidsisolatie als de thermische isolatie van de kamer;
 • u hoeft geen "natte" bouwprocessen te gebruiken (u hebt bijvoorbeeld niet de plamuur nodig die nodig is voor plafonds van gipsokartonnyh-vellen), u hebt niets nodig om te coaten, te verven, enz.
 • en het belangrijkste voordeel bij het repareren van plafonds met PVC-panelen is dat u de meest vochtbestendige plafondafdekking maakt;
 • uw plafond zal nooit beschimmelen en zal in de loop van de tijd niet veranderen, zelfs niet tegen de overstroming die de buren van boven hebben georganiseerd;
 • een dergelijke plafondbekleding kan herhaaldelijk worden gemonteerd en gedemonteerd.

Grijze panelen op het plafond

Panelen op het plafond in de badkamer

Zijn er nadelen?

 • Meerlagige kunststof plafonds verzamelen nooit: esthetisch niet erg indrukwekkend schouwspel.
 • Voor het grootste deel zien de plastic panelen in elke kamer er niet uit als design-verfijning en dure kamerinrichting.
 • Tussen de panelen, zelfs met het blote oog, zijn gewrichten te zien.

Het toepassingsgebied van kunststofpanelen is in de regel beperkt tot badkamers, gangen, loggia's en keukens. En in deze gevallen is het mogelijk om een ​​plafond van schuimplastic of een plafond in een rekmetaal te gebruiken dat gemaakt is van dunne tape op aluminiumbasis, gemonteerd op zogenaamde rackpanelen.

Panelen op het plafond van een landhuis

Spiegelpanelen aan het plafond

Panelen voor goud op het plafond

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

46 + = 49