Orthopedisch kussenkussen: kenmerken van een gezonde slaap (63 foto’s)

Kussen in de vorm van een roller zorgt voor volledige ontspanning van de schouderspieren tijdens de slaap. Dit komt door de uniforme verdeling van het lichaamsgewicht. Orthopedische hoofdkussenrol wanneer het onder het hoofd wordt geplaatst, verbetert de bloedcirculatie in de handen en nek, vermindert hoofdpijn, normaliseert de slaap. Zo'n object is erg handig voor mensen van wie het werk gerelateerd is aan een zittende levensstijl. Het is ook goed om een ​​roller onder de nek of onderrug te plaatsen voor een comfortabele positie van het lichaam. Bij zwelling of krampen van de benen is het wenselijk dat het kussen voor het bed zich onder de knieën bevindt, waardoor spataderen worden voorkomen.

Satijnen kussen-kraal
Fluwelen kussenroller

Sierkussen satijn

Kussen fluwelen kussen

Beige kussenkussen

Kussen wit kussen

Kussen kussen zwart en wit

Kussen klassiek kussen

Kussenkleur kussen

Slapeloosheid, pijn in de nek en hoofd kan heel goed voortkomen uit een verkeerd geselecteerd kussen. Weelderige kussens hebben een negatieve invloed op de conditie van de bovenste wervelkolom, dus het klassieke kussen moet worden vervangen door een lange harde kussenwals. Alleen zal het de torso van de thoracale wervelkolom niet toelaten, als een ondersteuning voor de nek.

1
Witte kussenrol

Kussen kussen met bloemen

Kussen kussen in kinderkamer

Kussen kussen

Kussen in het kussen is lang

Kussen voor een tweepersoonsbed

Kussen kussen onder het hoofd

Decoratieve kussensrollen

Decoratieve kussenwals wordt gebruikt in elke kamer van het huis, op de plaats waar een bank staat. De productconfiguraties kunnen een variëteit hebben van: recht cilindrisch, "bot", "hoefijzer" en vele andere soorten.

Kussentjes voor de bank worden niet alleen gebruikt voor plaatsing onder de bovenrug, onderrug of hoofd. Het product kan worden gebruikt als ellebogen of benen. De omvang van decoratieve kussens-rollen is afhankelijk van de verbeeldingskracht van hun eigenaar. Het kussenkussen moet noodzakelijkerwijs in kleur worden gecombineerd met de kleur van de bank.

Kussen met kussen in klassieke stijl
Decoratieve kussenwals

Kussen kussen blauw

Kussen kussen in de woonkamer

Kussen kussenplaat

Kussen kussen bruin

Kussen lederen kussen

Speciale vulstoffen

Fabrikanten hebben de kussenrol tot een echte remedie gemaakt. Een slaapkussen om te slapen kan veel verschillende vulstoffen bevatten. De meest voorkomende vulstof is boekweitdop, goedkoop en milieuvriendelijk materiaal. Bovendien kan de kussenrol voor het slapen worden gevuld met polyurethaanschuim, latex en vele andere materialen. Steeds vaker vindt u producten met een geheugeneffect, in staat zich aan te passen aan de contouren van het lichaam en extra rugondersteuning te bieden. Vrouwen zijn blij om nekkussens te gebruiken met een verkoelend effect, die volgens de producenten de jeugd verlengen.

Kinder kussen-roller
Roller voor kinderen

Rood kussenkussen

Kussen kussen op het bed

Linnen kussenkussen

Kussenkussen art nouveau

Kussen kussen met opschrift

Hoofdkussen met kussensloop

Kussen effen kussen

selectie

Omdat het orthopedische kussen is ontworpen om op de zijkant te rusten, moet de hoogte van het kussen overeenkomen met de afstand van het begin van de nek tot het einde van de schouder. De comfortabele houding van het lichaam tijdens de slaap wordt beïnvloed door andere factoren:

 • opvullende kussenwals;
 • hardheid en andere kenmerken van de matras;
 • lichaamsgewicht;
 • favoriete posities in een droom.

Het is het beste om te kiezen om op de kussenrol te gaan liggen, omdat de elasticiteit en het volume van het product voor elke persoon individueel zijn. Als in rugligging volledige ontspanning van nek en schouders was, past het kussen perfect. Houd er rekening mee dat het kussen voor de hals niet onder het gewicht van een persoon mag worden gedrukt. Als gevolg van een goed afgestemd kussen, wordt een persoon wakker met een aangenaam gevoel van lichtheid in het hele lichaam en met een goed humeur.

Kussen
Roller in de stijl van eco

Oranje kussen Oranje kussen

Kussen kussen orthopedisch

Hoofdkussen in de vorm van een armleuning

Kussen roller

Kussen kussen in strip

Toepassing van kussen voor kinderen

Het gebruik van een kussen in de vorm van een kussen voor kinderen is van groot belang. Ze realiseert zich de mogelijkheid dat een klein kind op haar zij slaapt en de rol speelt van een steun voor de zwakke spieren van de baby. Vrolijke kinderkussens-rollen worden geproduceerd in de vorm van verschillende dieren: katten, honden, tijgers. Ze voelen prettig aan en hebben kleurrijke felle kleuren.

zorg

Pillow-roller vereist geen speciale zorg. Afneembare hoes moet van tijd tot tijd worden gewassen met de hand of met de wasmachine. Droog het kussen in de vorm van een roller wordt aanbevolen in een geventileerde ruimte, uit de buurt van hete batterijen en het vermijden van blootstelling aan de zon. Gebruik geen chemisch reinigen om te voorkomen dat chemicaliën de vuller van het product doordrenken en allergieën veroorzaken.

Kussen onder het hoofd
Pillow-roller van katoen

Kussen kussen in de gang

Kussen kussen met print

Kussen kussen in de stijl van de Provence

Zelf een kussen kussen naaien?

Over hoe je zelf een kussenroller kunt maken, op internet kun je veel masterclasses zien met stap voor stap instructie. Het kussen is gemakkelijk met de hand gemaakt. We knippen de details weg, naaien een kussensloop, vullen hem met vuller, voegen knopen en veters toe. Het productieproces vereist:

 • Roller gemaakt van schuimrubber;
 • batting en dun materiaal van zeldzaam weven voor het strekken van schuimrubber;
 • stof voor kussensloop;
 • Onderwerpen die overeenkomen met de kleur;
 • twee grote knoppen of borstels;
 • kant voor verkanting;
 • rits;
 • naaimachine.

Alle benodigde accessoires kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde winkels die stoffen en verschillende accessoires verkopen.

Kussenroller in de stijl van het land

Kussen kussen met patroon

Roze kussen

Kussen kussen in de slaapkamer

Kussen kussen met steek

Kussensloop voor de voetenbank

Kussen kussen met patroon

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de keuze van het weefsel waaruit de kussensloop is genaaid. Meestal worden hiervoor velours, tapisserie, satijn en andere materialen gebruikt. De kleur wordt gekozen naar uw smaak, rekening houdend met het interieur van de kamer. De zijkanten van de kussenwals zijn gedecoreerd met details die in kleur kunnen worden gecombineerd of, omgekeerd, contrast.

Kussen-kussen in de kooi
Liner kussen

Er zijn verschillende manieren om een ​​kussenrol te naaien. Het meest gebruikelijk is de vervaardiging van drie delen: het basiselement in de vorm van een rechthoek en twee zijdelen. Om de kussensloop perfect op het kussen te laten passen, moet u de metingen zorgvuldig uitvoeren.

Pillow-roller met synthetische filler
Voetkussen voor benen

Velours rolkussen

Kussen kussen met borduurwerk

Kussen kussen groen

Naast massief schuimrubber kan de kussenwals onder het hoofd van zacht garen zijn gemaakt. Om dit te doen, wordt het materiaal opgerold tot de gewenste diameter en dicht gewikkeld met gaas of ander materiaal met een zeldzaam weefpatroon.

Gestreepte kussenwals
Kussenstempel in de stijl van de Provence

Een interessante variant van kussenslopen voor het kussen is de kussensloop "lieverd". Een groot doek van rechthoekige stof verandert in een schuimrubberen mal, wordt aan elke kant samengetrokken door linten en het kussen ziet eruit als een groot snoep.

Kussen-kussen voor de nek
Pillow-roller voor een hond

Het is geen slecht idee om samen met kinderen een decoratieve kussenrol te maken voor welk doel dan ook. De fantasie van kinderen is onbeperkt, en ze brengen noodzakelijkerwijs ongewone ideeën in het ontwerp van een dergelijk object voor thuis.

Pillow-roller in de slaapkamer

Kussensrollers zijn gemaakt voor mensen die geven om hun gezondheid en de gezondheid van naasten, vooral kinderen. Originele multifunctionele kussensrollen voor slaap helpen om problemen van de bovenste wervelkolom, de bovenste en onderste ledematen op te lossen, hoofdpijn te elimineren, de slaap te normaliseren en bepaalde ziekten te voorkomen. Ze vereisen geen speciale zorg en vormen een aanvulling op het interieur van de kamer, omdat het een originele decoratie is.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =