Origineel bamboe behang: voordelen van gebruik (21 foto’s)

Zoals de naam al aangeeft, is bamboe behang gemaakt van bamboe. Bij het produceren van dit type achtergrond wordt echter alleen de bovenste laag van de snede gebruikt. In de eerste fase wordt bamboe zorgvuldig en grondig gedroogd - de bamboestammen worden opgeslagen in een speciaal daarvoor bestemde ruimte. In deze ruimte wordt de luchtvochtigheid geregeld. Vervolgens voeren de specialisten het verwijderen van de bovenste laag van de snede uit. Vervolgens wordt de lijm aangebracht op de basis van de stof. Dit is hoe het bamboe behang is gemaakt.

Bamboe behang op het balkon
Bamboe in keukenontwerp

Bamboe- behang voor muren kan verschillende kleur- en textuurkenmerken hebben. Het hangt allemaal af van de tijd van verzameling van materiaal voor de decoratie van de muren. Het kleurbereik kan van lichtgroen tot bruinig van kleur zijn. Ook op de schaduw van bamboe voor de muur wordt direct beïnvloed door de technologie waarmee het materiaal wordt verwerkt. Dus donkere kleuren worden verkregen door warmtebehandeling. Een helder palet is het resultaat van het gebruik van het materiaal in een natuurlijke kleur.

Bamboe behang

Wanddecoratie met bamboe behang

Kortom, het palet van bamboeschaduwen onderscheidt zich door een rijke verscheidenheid aan keuzes. U kunt eenvoudig de beste optie kiezen voor uw interieurontwerp. Wat betreft de voordelen van behang van dit type, zijn er veel van:

 • Bamboe behang is niet bang voor ultraviolet licht, zodat je muren niet vervagen.
 • Bamboe is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal dat lang kan meegaan.
 • Het verzorgen van bamboe is eenvoudig en vereist niet veel tijdelijke en financiële verspilling. Stof en vuil kunnen worden verwijderd met water en zeep of met een stofzuiger met een zacht mondstuk.
 • Uitstekende geluids- en warmte-isolerende eigenschappen. Het zal helpen om te beschermen tegen verhoogde geluidsbelasting vanuit de volgende kamer en maakt het mogelijk om de kamer een beetje warmer te maken.
 • Antistatisch. Bamboe is niet geëlektrificeerd.
 • Past perfect in verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern.
 • Bamboe- behang kan op elk oppervlak worden aangebracht. Het belangrijkste is om de nodige voorbereidende maatregelen goed uit te voeren.

Natuurlijk heeft bamboe, net als elk ander materiaal, zijn nadelen. Dit materiaal is erg duur, dus het behang ervan wordt als duur beschouwd. Dit is misschien het enige nadeel.

Bamboeblad in het interieur
Bamboe behang in de stijl van eco

Kenmerken van het toepassen van bamboe behang

Als u een materiaal zoals bamboe-achtergrond hebt gekozen, is het nuttig om de informatie over hun toepassing te bestuderen. Hoe het bamboe behang te lijmen? Het verlijmen van bamboe behang veronderstelt consistente naleving van de volgende stadia van het werk:

 1. Voorbereiding van het muuroppervlak. Breng geen behang aan op verf of kalkoppervlak. Muren moeten van de oude coating worden verwijderd. Als de onregelmatigheden meer dan 3 mm overschrijden, zal het nodig zijn om de wand te vullen.
 2. Verticale markering. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het behang precies en correct is geplakt. Rollen met behangrol op de vloer. Ze moeten een paar dagen de tijd geven om te gaan liggen voor acclimatisatie in de kamer.
 3. Om de coatings van dit type te fixeren, zijn speciale lijm, een gasmasker, beschermende kleding en gereedschap zoals een spatel, roller, schaar en ijzerzaag nodig.
 4. Bamboebekleding op de muur plakken in overeenstemming met het ontwerp van het interieur.

Dit proces vereist een zorgvuldige en zorgvuldige aanpak. Rollen worden op de vereiste parameters gesneden. Gebruik hiervoor een decoupeerzaag of een ijzerzaag. Vervolgens wordt lijm op de rol aangebracht. Gebruik een getande lijmkam en breng een dunne laag lijm aan op de muur. Ook wordt de lijm met een borstel op de achterkant van het behang aangebracht. We passen een beetje lijm toe. Hij zou niet per ongeluk op de voorkant moeten komen. Na 10-15 minuten wordt het behang op de muur aangebracht, geplakt en gerold met behulp van een rubberen roller. Er mag geen lucht onder het behang zijn.

Bamboe behang in de woonkamer
Bamboe behang in het interieur van de woonkamer

De volgende doeken moeten op dezelfde manier worden geplakt, netjes kont. We laten het behang 1-2 dagen drogen, we openen de ramen en deuren niet. Verbindingen na het lijmdrogen worden aanbevolen om te worden behandeld met een afdichtmassa. Vervolgens moet al dit oppervlak worden gelakt.

Indien nodig kan de lijm worden vervangen door vloeibare nagels. Vloeibare spijkers zijn gestippeld op een dichter gedeelte. Het canvas wordt stevig tegen de muur gedrukt door de handpalm. De rondingen van het behang zijn versierd met lijsten, die met lijm zijn bevestigd en voor betrouwbaarheid met spijkers. Deze decoratie van de muren ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

Bamboe behang in de kamer
Bamboe behang in de gang

Decoreren met bamboe behang van verschillende kamers

Bamboe behang groen, grijs, bruin ziet er effectief uit in elke kamer: gang, slaapkamer, keuken. Dit komt door het feit dat dit natuurlijke materiaal een groot aantal onmiskenbare voordelen heeft. Het behang wordt goed getolereerd door temperatuurschommelingen en is niet bang voor mechanische schade. Een verscheidenheid aan kleuren is geweldig. Bamboe-doeken van lichte kleuren worden gebruikt voor het afwerken van plafonds.
De donkere zijn onvervangbaar bij het decoreren van muren met bamboe behang.

Bamboe groot behang
Bamboe behang in de keuken

Natuurlijk bamboe behang in de woonkamer ziet er zeer indrukwekkend uit. Met hun hulp kunt u de kamer een natuurlijke perfectie geven. De decoratie van de wanden in de woonkamer kan worden gedaan met behulp van verschillende decoratieve technieken. Bamboe canvas is geschikt in combinatie met planten, meubels van een natuurlijk palet.

1
Bamboe behang in de eetkamer
Bamboe behang in de badkamer

Bamboe canvas in de gang of gang draagt ​​bij aan een gevoel van gastvrijheid.

Als je kiest voor warme tinten bamboe - donkergroen, pistache, chocolade - zal die ruimte vooral gezellig zijn. Bamboe behang in de gang, gang helpt de kamer te vullen met de illusie van dieren in het wild. In de gang is deze variant van wandafwerking het meest relevant, omdat deze slijtvast is.

Bamboe behang in het interieur van het appartement
Bamboeblad in het interieur van het moderne

Bamboe behang in de hal zal nooit saai lijken. Ze creëren het uiteindelijke beeld van de natuurlijke aanwezigheid.

Bamboe canvas in de slaapkamer maakt het mogelijk om een ​​gevoel van gezelligheid en comfort te creëren. Dergelijk materiaal als bamboe is het meest geschikt voor recreatiegebieden. U kunt dit soort behang aanvullen met een houten bed met een strikte geometrische vorm, in toon of in één palette aan hen, gezellige lampen, planken. Bamboe canvas in de slaapkamer wordt voornamelijk gebruikt om een ​​minimalistisch ontwerp te creëren.

Bamboe behang op het plafond
Bamboe behang in de slaapkamer
Bamboe behang op de slaapkamermuur

Bamboebamboe in de keuken is tegenwoordig een populaire oplossing. Het feit dat het bamboeschild wordt gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen vuil en gemakkelijk te verzorgen. Voor het interieur van de keuken is de waaier pistache-, groene of grijze bamboe perfect. Als je de keuken warmte wilt geven, let dan op de gouden tinten. Ook, zoals in de gang, in de keuken, helpt bamboe een prachtig en ecologisch schoon gebied te creëren, waarin het aangenaam is om te zijn.

Bamboebekleding met een verticale locatie

Bamboe behang op het balkon wordt gebruikt om een ​​gezellige en rustgevende sfeer te creëren. Het interieur van het balkon is zo dicht mogelijk bij het natuurlijke design. Lichte of warme strepen van natuurlijk materiaal dragen bij aan een uniek ornament in het ontwerp. Bovendien wordt bamboe effectief gecombineerd met hout, planten, rieten meubels.

Zonering met bamboe
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =