Oranje gordijnen – een niet-triviale kleur van textiel in het interieur (20 foto’s)

Iedereen zou graag een individueel en stijlvol interieur willen hebben. Maar weinigen staan ​​klaar om veranderingen in het hoofdontwerp te accepteren en de traditionele omgeving te verdunnen met echt creatieve elementen. Om de ruimte te ontwerpen terwijl deze niet uitdagend is en een harmonieus uiterlijk en een levendig karakter heeft gekregen, moet men zich houden aan bepaalde regels, inclusief de combinatie van kleuren. Het is de oranje kleur van de gordijnen waardoor de ruimte er helder en ongebruikelijk uitziet.

Oranje gordijnen in de Afrikaanse stijl

Oranje satijnen jaloezieën

Voordelen van de oranje schaal:

  • Ideaal voor het verfraaien van de raamopeningen van de kinderkamer. De energie van de sinaasappel zal altijd de bron zijn van de opgewekte stemming van de kinderen. Bij het kiezen van textiel moet je de voorkeur geven aan een paar gedempte kleuren, zodat de gordijnen in de avond geen bron van prikkelbaarheid worden, wat niet de norm is, vooral niet voor kinderen;
  • creëert een visuele uitbreiding van de ruimte, wat erg gewild is in kleine kamers aan de noordkant. Evenzo is dit effect niet overbodig in ruime kamers;
  • oranje tinten passen perfect in het interieur van elke stijl. En deze kleur is in goede harmonie met zowel donkere meubels als licht. Gordijnen in rood-oranje kleur vormen een prachtige aanvulling op de ascetische stijl van hightech of minimalisme. Als het interieur van het appartement is gemaakt in de stijl van barok of imperium, dan is het aangewezen om textiel te gebruiken met een rijke geeloranje kleur. Ook luxueuze portieres met barnsteenkleur;
  • Orange Gamma wordt geassocieerd met plezier, optimisme en enthousiasme. In dit geval is de kleur interessant gecombineerd met verschillende andere tinten, van lichtgroen tot zwart.

Oranje gordijnen in de woonkamer

De hal is de centrale plek van het appartement / huis, daarom ziet oranje textiel voor de ramen er meer dan passend uit, omdat het elke dag een zonnige sfeer in de kamer creëert.

Soms gebeurt het dat het ontwerp van de kamer een verkoudheid krijgt en kleine elegante decorelementen corrigeren de situatie niet. In dit geval kunnen de oranje gordijnen op de ogen gemakkelijk en eenvoudig een positieve noot in de kamer brengen en de atmosfeer met warmte vullen.

Oranje gordijnen met een bando

Oranje gordijnen in klassieke stijl

Oranje dag-nachtgordijnen

De combinatie van wit en oranje kan worden toegeschreven aan de klassiekers van het ontwerp. Voortreffelijk comfortabel interieur is eenvoudigweg om een ​​minimale inspanning te leveren - het is genoeg om de oranje Romeinse gordijnen aan te vullen met een lichtgordijn van tule, batist, organza.

Fatsoenlijke en niet-standaard looks combineren in het ontwerp van de kamer met oranje textiel op de ramen met lichtblauwe muurdecoratie. Deze combinatie zorgt voor een sfeer in de kamer op hetzelfde moment, vers koel en zonnig opwarming. Om textiel aan de wand te linken, is het aan te raden om een ​​stof met een blauw ornament of een strookje fuzzy blue te kiezen.

1

Oranje gordijnen in de kinderkamer

Oranje gordijnen in het huis

Oranje gordijnen in de woonkamer

Men kan het erover eens zijn dat het moeilijk is om een ​​beslissende beslissing te nemen en de kamer in oranje tinten te versieren, zodat beginnende "zonne" transformaties beter zijn met eenvoudige dingen - het veranderen van de gordijnen. Bij het gebruik van fel geeloranje gordijnen is er een eenvoudige manier om de inrichting van de kamer te combineren met het raamdecor. Het is genoeg om kleine textielgodgets met dezelfde tinten en textuur te hebben: decoratieve kussens, dekens of sprei. En bij het gebruik van veel designeraccessoires (vazen, schilderijen in kaders, beeldjes), is het belangrijk om geen "glade bloeiende paardebloemen" uit de kamer te maken. Toch is de elegantie in het interieur in de eerste plaats gematigdheid.

Oranje gordijnen van katoen

Oranje gecombineerde gordijnen

Oranje monochrome gordijnen

Ontwerpers beschouwen het tapijt als een vriendelijk object in relatie tot het textieldecor van de ramen. Wanneer u een degelijk product kiest, moet u er rekening mee houden dat het vloerkleed een helderder palet moet hebben dan de gordijnen. Een uitstekende ontwerpmethode om de kamer een huiselijke en bewoonde uitstraling te geven - om een ​​tapijt van geelbruine tinten te leggen.

Oranje gestreepte gordijnen

Oranje gestreepte gordijnen

Oranje gordijnen met print

Oranje gordijnen in het interieur van de slaapkamer

Het gebruik van oranje stoffen in het ontwerp van de slaapkamerramen kan tot controverse leiden, omdat deze lichte schaduw niet bijdraagt ​​aan ontspanning en pacificatie in de avond. Een kleine truc om dit vooroordeel te omzeilen is om de slaapkamer te versieren met een oranje gordijn voor de herfst-winterperiode om het gebrek aan zonlicht te compenseren. Bij bewolkt en regenachtig weer zorgen alle oranje tinten voor warmte en comfort in de kamer. Als u nog steeds lichte rolgordijnen in de vensteropening installeert, is het niet moeilijk om de gordijnen op de kroonlijst op gezette tijden te vervangen.

Oranje rechte gordijnen

Oranje Romeinse blinds

Oranje gordijnen met een afbeelding

Hoe oranje gordijnen kiezen in de keuken

Hun relevantie in de keuken zal niemand betwijfelen, want het is zo natuurlijk: de ochtendvers gebrouwen thee drinken in een zonnige positieve sfeer. Bovendien zien oranje gordijnen er geweldig uit in modellen met verschillende montagemogelijkheden. Allereerst verwijst dit naar rolgordijnen. Het unieke van dit ontwerp ligt in het aanpassingsvermogen aan elk doel van de kamer. Deze producten zien er geweldig uit op de ramen van kasten en in kinderkamers, in de woonkamers en vooral in de keukens.

Een interessant idee voor een ruime keuken is om gordijnen op te hangen met oranje bloemen. Textiel moet bij voorkeur worden gekozen met een witte linnen basis. Zulke gordijnen in de vloer zien er geweldig uit met een Romeins gordijn van barnsteenkleur. Geen slechte optie - een transparante oranje tule en witte rolgordijn.

Oranje gordijnen in de slaapkamer

Oranje gordijnen in de eetkamer

Oranje gordijnen met een patroon

Geblokte keukengordijnen van koperbruine tint, versierd met lambrequin, passen perfect in de keuken van de Provence-stijl.

De oranje kleur is helder genoeg en zelfvoorzienend, daarom is het bij gebruik van deze schaduw in een interieur noodzakelijk om voorzichtig te zijn met zijn overvloed. In een grote hoeveelheid oranje kan irritatie veroorzaken, als u thuis een gevoel van optimisme en levendigheid wilt brengen, is het raadzaam om met kleine elementen te beginnen. Als een optie kunt u vensteropeningen versieren met niet-monotone textiel en zachte kleuren met patronen, omdat de individualiteit in ontwerp altijd wordt gemaakt met behulp van experimenten.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + 2 =