Oranje behang in het interieur: sappige kleuren in het dagelijks leven (23 foto’s)

Niet alle mensen houden van het heldere materiaal voor het afwerken van de muren in een woongebouw. Volgens psychologen en ontwerpers zal deze keuze een ideale oplossing zijn voor vrolijke, actieve en zelfverzekerde persoonlijkheden. Oranje behang kan worden gebruikt als een onafhankelijk element van het interieur, en in combinatie met andere kleuren, het creëren van harmonieuze composities.

Oranje behang in Afrikaanse stijl

Oranje papierbehang

Kenmerken van het gebruik van afwerkingsmateriaal

Wees voorzichtig bij het kiezen van de "oranje" kleur. Hij is emotioneel erg emotioneel, daarom is het belangrijk om rekening te houden met zijn impact op iemands mentale toestand.

Om het ontwerp er harmonieus en passend uit te laten zien, moeten alle kamers van het appartement of huis in dezelfde stijl zijn ontworpen. Door een keuze te maken voor een dergelijk helder afwerkingsmateriaal voor de wanden bevelen deskundigen aan om rekening te houden met twee punten:

 • hoe de kleur interageert met de ruimte van de kamer - verbreedt of verkleint, integendeel;
 • welke impact heeft op de emotionele sfeer van een persoon.

Door de muren te lijmen met oranje behang, in zo'n kamer, kan je vrede, rust, positieve emotionele lading krijgen. In tegenstelling tot rode tinten, veroorzaakt oranje geen agressie, maar verhoogt integendeel het gevoel van comfort, zelfvertrouwen, verbetert concentratie van aandacht.

Ontwerpers gebruiken actief oranje behang in het interieur van elke kamer in het huis. Ze zijn te zien in de slaapkamer, de woonkamer, de kinderkamer, de hal, de keuken en zelfs de badkamer.

Behang met oranje bloemen

Oranje behang in de kinderkamer

Oranje behang in het huis

1

Living Room Design

Omdat de achtergrond voor de woonkamer geschikt is als behang in elke schaduw oranje. Met hun hulp is het mogelijk om het pand nieuw leven in te blazen en de stemming van degenen die erin zitten te verbeteren. Aangezien deze kamer is ontworpen om vrienden te ontmoeten en te communiceren in de familiekring, kunnen de muren worden ingericht in de meest levendige versies. Explosieve oranje kleuren zijn echter niet geschikt voor kleine ruimtes en donkere decoratiematerialen moeten ook worden weggegooid. Experts raden aan een lichte, neutrale of gedempte oranje tint te kiezen.

Oranje behang in de stijl van ethno

Oranje achtergronden

Inrichting van een slaapruimte

Als u een achtergrond voor dit kleurenschema kiest, moet u voorzichtig zijn. Deze zone van een appartement of huis moet ontspanning, rust, een persoon voorbereiden op bed. Gegeven deze benoeming van de kamer, zou je de voorkeur moeten geven aan een delicate perzikkleurige schaduw.

Traditioneel is oranje behang te zien in de slaapkamer, ondersteund in de stijl van het land of de Provence. Het is passend om kleuren van andere paletten te combineren - groen of bruin.

Oranje behang met een geometrisch patroon

Oranje behang in de woonkamer

Oranje behang in het interieur. Oranje behang in het interieur

Orange Walls for Kitchen

In veel moderne appartementen zie je oranje behang in de keuken. Bovendien maakt een dergelijke decoratie van de muren het verblijf in dit deel van het huis aangenamer, het draagt ​​ook bij aan een toename van de eetlust.

Als u de "oranje" achtergrond gebruikt bij het ontwerpen van de keuken, is het belangrijk om de juiste meubels en gerechten voor deze plek te kiezen. Op een dergelijke lichte achtergrond zien witte, groene, beige en bruine meubels er fantastisch uit. In gevallen waar er geen mogelijkheid is om meubels in de keuken te veranderen, kunt u dergelijke ontwerptechnieken gebruiken:

 • in het midden van de tafel zet een kom citrus: sinaasappels, mandarijnen of grapefruits, het kan net echt fruit zijn, en een decoratieve dummy;
 • Gebruik een vaas voor het interieur van de keuken, gemaakt in dezelfde kleur als de muren;
 • Versier de koelkast met een paar magneten in het oranje bereik;
 • hang een "oranje" lampenkap in dit appartementsgebied;
 • krijg pannenlappen, theedoeken en tafelkleed in dit levendige kleurenontwerp.

Voor de keuken van vandaag kun je een glanzende versie van het behang vinden, die de kamer een aantrekkelijke glans geeft. In de keuken ziet u mooi fel oranje behang in combinatie met beige in de vorm van verticale strepen. Deze optie is de juiste keuze voor kamers met lage plafonds. Met dit ontwerp lijken de muren veel hoger.

Oranje behang in de keuken

Oranje behang in de stijl van de Art Nouveau

Met oranje behang in de keuken, de zwarte elementen van het interieur zijn goed gecombineerd - gerechten, keukenapparatuur, meubels. Voor het ontwerp van keukenwanden zijn vinylbehang het meest geschikt, omdat ze beschikken over een hoge sterkte en weerstand tegen vocht.

Effen oranje behang

Oranje behangpartners

Oranje behang in andere kamers

Vaak wordt oranje behang door ontwerpers gebruikt bij het versieren van andere kamers in een appartement of huis:

 1. Wanden van oranje tinten voor de gang - een goede oplossing voor die ruimten waar er geen natuurlijk daglicht is of er een gebrek aan is. Het is echter het vermelden waard te lichte en donkere tinten, een meer gastvrije hal zal er uitzien als de muren zijn ingericht in rustige tinten.
 2. In de k
  inderkamer raden zowel ontwerpers als psychologen aan om behang met een oranje tint te gebruiken voor stille, tot op zekere hoogte zelfs flegmatische of apathische kinderen. Heldere en lichte tinten zullen de kamer vrolijk maken en de sfeer van de eigenaar van de kamer verbeteren. Voor actieve kinderen in de kinderkamer is het niet nodig om de muren in een dergelijk kleurenschema te versieren.
 3. Als de andere kamers in het huis in de oranje kleurenschema zijn, moet u deze toevoegen aan de badkamer. Kies geen lichte en donkere kleuren voor kleine ruimtes, zodat ze nog kleiner lijken. Voor de badkamer is het beste een combinatie van "oranje" met wit of beige. Als de ruimte ruim genoeg is, kunt u oranje muren combineren met donkere artikelen van sanitair en meubilair - bruin of zwart.

Oranje behang om te schilderen

Wallpapers met oranje vogels

Originele achtergrond met een afbeelding

Stevig behang in oranje kleuren - niet de enige optie voor het afwerken van de wanden van moderne woningen. Op het afwerkingsmateriaal van dit palet staan ​​verschillende tekeningen:

 • lijn;
 • geometrische vormen;
 • bloem ornamenten;
 • abstracte motieven;
 • oosterse patronen.

De meest populaire zijn tekeningen in de vorm van geometrische figuren - driehoeken, ruiten, vierkanten, in een chaotische volgorde. Prachtig uiterlijk en verticale of horizontale strepen van verschillende breedtes.

Oranje behang met een afbeelding

Oranje behang in de slaapkamer

Pluizig behang

Non-woven oranje behang - een veel voorkomende versie van het afwerkingsmateriaal. Het wordt vertegenwoordigd door dergelijke variëteiten:

 • glad;
 • reliëf;
 • met het reliëfpatroon.

Een niet-geweven stof is echter niet geschikt voor alle kamers. Vliesbehang is een papieren versie, dus ze zijn niet geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en een neiging tot mechanische beschadiging: bad, hal, kinderkamer en keuken. Ze worden meestal gebruikt voor het interieur van een woonkamer, slaapkamer, hal.

Oranje glas wallpapers

Oranje behang in de eetkamer

Beste kleurcomposities

Bij het ontwerpen van het interieur, wanneer de wanden van de kamer worden ondersteund in het oranje palet, is het belangrijk om het principe van de juiste kleurencombinatie in acht te nemen. Om een ​​harmonieus interieur te creëren, moet u niet meerdere tinten van deze felle kleurvariatie in één ruimte gebruiken.

Ontwerpers noemen verschillende tinten die er harmonieus uitzien met oranje. Ze vallen allemaal in dergelijke categorieën:

 • neutraal;
 • achromatische;
 • warm;
 • koud.

De neutrale categorie bestaat uit natuurlijke beige tinten. Ze kunnen dus zowel warm als koud zijn. Ontwerpers raden aan voorkeur te geven aan de eerste versie van het beige palet. Als u besloten heeft om de wanden van een woonkamer met een heldere "oranje" te versieren, gebruik dan meubels gemaakt van MDF of melkplastic als meubels. Liefhebbers van onopvallende klassiekers moeten meubels van licht wengé, as, gedempte tinten esdoorn, beuk, els en iep van naderbij bekijken.

Oranje behang met een patroon

Achromatische kleuren zijn wit en zwart, verschillende grijstinten. Met deze kleuren ziet "oranje" van elke tint er harmonieus uit. Oranje kleur op een donkere achtergrond wordt helderder en meer verzadigd, maar veroorzaakt geen ongemak en agressie.

Oranje Vinylbehang

De neutrale groep bestaat uit groene tinten. Met het interieurontwerp kunt u kiezen voor een groen-oranje behang met verschillende ontwerpen. Het is interessant om groene abstracte of bloemmotieven op een oranje achtergrond te bekijken. Bij het regelen van de keuken kunt u kiezen voor een lichtgroene, peren-, muntkeukenset. Als je een doel hebt gesteld om het interieur meer fris te maken, zodat het in verband wordt gebracht met de lentegevoel, combineer 'oranje' met limoen, avocado, bosgroenten. Geef niet de donkere tinten groen op - smaragd, malachiet, olijf, kaki, varen. Ze brengen een gevoel van rust en stabiliteit in de situatie. Vooral geschikte kleurencombinaties zijn in de kinderkamer en slaapkamer.

Oranje behang met goud

Koude tinten zijn blauw en blauw, die worden vertegenwoordigd door een verscheidenheid aan verschillende opties. In het interieur van een appartement of huis kunnen wallpapers in oranje tinten het best worden gecombineerd met objecten in een paars palet. Welke koude kleuren worden gecombineerd met "oranje"? Je kunt kiezen voor amethist, blauweregen, indigo, hemelsblauw, korenbloem, zeegolf, spijkerbroek.

Als u van uw huis een zonnige, warme en gezellige plek wilt maken, kies dan voor oranje tinten voor het ontwerp van de muren. Om harmonie in het interieur te bereiken, zich te houden aan de basisregels en aanbevelingen van specialisten.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

69 − = 59