Naadloos textielbehang – vergeten klassiek (28 foto’s)

Hoewel deze registratiemethode tegenwoordig een van de meest geavanceerde en populaire is, begon het lijm-naadloze behang vele eeuwen geleden. Dit is hoe de huizen van de beroemde adel werden ontworpen. Een zware, zware doek werd op de muren geplaatst en dankzij de integrale textuur werd de kamer compleet en perfect gemaakt.

Klassiek naadloos behang

Naadloos behang met bloemen

Tegenwoordig wordt naadloos textielbehang het meest gebruikt in interieurs gemaakt in klassieke stijlen of in de moderne stijl. Het kunnen monofonische doeken zijn of hele afbeeldingen van complexe vormen. Meestal wordt dergelijk behang opgemaakt door de hele kamer, maar er zijn varianten van interieurs, wanneer slechts één muur wordt omlijst door een naadloze doek.

Naadloos grijs behang

Naadloos behang in de stijl van een chique chic

Naadloos behang in de eetkamer

In moderne interieurs zijn er niet alleen naadloos behang voor muren, maar ook opties voor het plafond. Ze zijn duur en alleen specialisten kunnen dergelijke ontwerpen monteren, maar het eindresultaat is alle investeringen waard.

Naadloos behang met decor

Naadloos behang met geometrische prints

1

De stofstructuur van het behang voelt prettig aan en houdt de warmte goed vast, waardoor het mogelijk is om een ​​gevoel van gezelligheid en rust in de kamers te creëren. Bovendien, naadloze behang gemaakt van stof geluid uitstekende geluidsisolatie, dus deze coatings worden steeds vaker gebruikt in slaapkamers en werkkamers.

Naadloos textielbehang

Naadloos stoffenbehang

Naadloos behangpatroon

Variaties van naadloos canvas

Stoffen behang van dit type kan in verschillende variaties worden uitgevoerd: van zijde, jacquard, vlas en andere draden. Een dergelijke verscheidenheid aan texturen geeft aanleiding tot een overvloed aan mogelijke kleuren. Monochroom, licht, wit en beige, helder en ongewoon - met de naadloze textuur kunt u unieke ontwerpopties creëren. Zijden behang is bijvoorbeeld vaak versierd met afbeeldingen van fantastische vogels en bloeiende bomen, die er geweldig uitzien als je interieur in oosterse stijl is gemaakt.

Naadloos blauw behang

Naadloos behang in de woonkamer

Naadloos behang in het binnenland

Voor degenen die niet kunnen beslissen over de keuze van kant-en-klare kleuren, hebben ontwerpers naadloos behang ontwikkeld voor het schilderen. Met dergelijk behang kun je niet alleen je eigen interieur maken, maar het ook veranderen wanneer je maar wilt.

Naadloos behang op kantoor

Naadloos bruin behang

Naadloos behang met zwanen

Kinderstofbehang naadloze achtergrond heeft heldere en vrolijke kleuren en bewaart ook perfect de warmte in de kamer en beschermt tegen vreemde geluiden. Dergelijk behang kan zowel in een ruimte voor kleuters als op plaatsen van kinderen van oudere leeftijd worden gebruikt.

Naadloos behang in Jugendstilstijl

Naadloos behang met ornament

Naadloze behangpastelkleur

Kleverig naadloos behang

De essentie van naadloos behang is dat ze op het oppervlak van een enkel web worden geplaatst, vandaar de problemen bij het verlijmen van het materiaal, dus het is beter om deze procedure aan professionals toe te vertrouwen of om met een groot bedrijf te werken.

Naadloos behang met prints

Naadloos behang in de stijl van de Provence

Naadloos behang met een bloemenpatroon

Alvorens naadloos behang te verlijmen, meet opnieuw het beeldmateriaal van de ruimte, verwijder alle platbands en plinten, sla het benodigde gereedschap op. Voor lijmen is het beter om lijm voor zwaar behang te kiezen, dit zorgt voor een betere hechting op het muuroppervlak.

Hang naadloos behang horizontaal van vloer tot plafond, het canvas wordt niet gesneden. Een kenmerk van het verlijmen van dit soort behang is dat tijdens het werk alle deuren, ramen en andere openingen in de ruimte worden geplakt. In het laatste stadium snijden ze de contour door.

Naadloos behang met een patroon

Naadloos roze behang

Naadloos behang met rozen

Dus, het algoritme voor het werken met een naadloze doek:

  1. Duidelijke muren en hoeken. Lijn indien nodig uit en voer extra oppervlaktevoorbereiding uit.
  2. Verwijder de platbands, plinten, baguettes.
  3. Rol naar de plaats in de hoek waar het werk zal beginnen. Meestal is dit de hoek waar al het massieve meubilair zich in de toekomst zal bevinden.
  4. Breng een lijm aan op het gebied van maximaal twee meter en bevestig een doek.
  5. Druk het canvas strak tegen de muur, bevestig het met speciale latten aan de boven- en onderkant, dit houdt het oppervlak na het drogen.
  6. Schroef de rol los en lijm deze verder langs de omtrek van de kamer, stevig tegen de muur gedrukt en vastgezet. Controleer elke twee meter de verticaliteit van het canvas met een laser of een loodlijn.
  7. Wanneer u terugkeert naar het referentiepunt, moet u het canvas zo maken dat de naad nauwelijks zichtbaar is.
  8. Overtollige snit, gesneden ramen en deuren.
  9. Reiki moet alleen worden schoongemaakt nadat het canvas volledig is uitgedroogd en op het oppervlak is bevestigd.
  10. Installeer de verwijderde platbands en plinten.

Op het eerste gezicht lijkt het proces van lijmen heel eenvoudig, maar deze indruk is onjuist. Het is beter om dit werk toe te vertrouwen aan een bouwteam bestaande uit meerdere mensen, omdat het proces gecoördineerde coördinatie vereist over de hele omtrek van de kamer en een hogere vermogensbelasting heeft - naadloos behang wordt meestal geproduceerd met rollen van 50 m.

Naadloos behang met oosters patroon

Naadloos groen behang

Naadloos behang met goud

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 4 =