Moderne Scandinavische stijl in het interieur van de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken (25 foto’s)

De beroemde God Odin, de boom als het belangrijkste symbool van aanbidding, vreugde voor de zonnestralen, zuiverheid van geest en fysieke kracht zijn de "bestanddelen" van de Scandinavische landen. Zoals Zweden, Denemarken, Noorwegen. Complexe draaddraden en directe associaties - en u krijgt een modieuze, nu Scandinavische stijl in het interieur. Wat trekt hem aan bij de Slavische? Hetzelfde als de Scandinaviër. Het is licht schoon, ruimtevrij, materiaalzuiver. Functioneel, praktisch, stijlvol. Niets overbodig.

Eethoek en keuken in Scandinavische stijl

Scandinavische stijl: een paar woorden over een belangrijke optocht

Een appartement in Scandinavische stijl, een landhuis of slechts een paar kamers, bijvoorbeeld een kinder- of woonkamer, zijn huishoudelijke artikelen op voorraad, die allemaal op hun plaats zijn. Nut, het gebruik van accessoires-visueel en handig (in tegenstelling tot de stijl van minimalisme) - dat is een van de basisregels van de Scandinavische stijl.

Het trok de inwoners van Europa 50-ies, waarvoor de stijl van de Scandinaviërs een soort zucht-zwaluw werd. Fris, schoon, logisch, begrijpelijk en eenvoudig. Dat is de reden waarom het Scandinavische interieur door velen werd gewaardeerd, en het werd gewoon in het huis van een eenvoudige griffier en de baas van een bekend bedrijf. En het was een soort tandem van minimalistische stijl, een moderne stijl met een vleugje eco- en etnostijl.

Woonkamer met witte meubels in Scandinavische stijl

Een ander kenmerk van de stijl is de onafhankelijkheid van de ruimte. Een klein appartement-Chroesjtsjov, een stalinka of een chalet met plafonds van 3 meter - het maakt niet uit. Een unieke Scandinavische stijl in het interieur wordt absoluut overal. En dat allemaal dankzij de eenvoud, duidelijkheid en het gemak van het implementeren van dromen. En je krijgt een beetje een natuurlijke, enigszins historische, enigszins moderne stijl. Stijlvolle fusion!

Het is gemakkelijk om een ​​interieur van het huis in Scandinavische stijl te maken, evenals appartementen voor degenen die het bezit van de grootouders hebben ontvangen. Het feit is dat houten vloeren worden bewaard in een dergelijke woning (die belangrijk is voor het interieurontwerp), veel antieke meubels uit hout, evenals kamers - woonkamers, slaapkamers, kinderen, keukens en badkamers - met grote ramen en geen stapels onnodig afval. Natuurlijke materialen, vrijheid van ruimte, veel licht is wat de Scandinaviërs nodig hebben. Het ding blijft voor de kleine: om het klassieke Scandinavische ontwerp te realiseren.

Een loft-kamer in een mansarde in de Scandinavische stijl
Lichte woonkamer in Scandinavische stijl
Hoek groot raam in de woonkamer in Scandinavische stijl
Zwart en wit Scandinavisch interieur
Eetkamer in Scandinavische stijl
Kleine gezellige keuken in Scandinavische stijl

Woonkamer in een huis in Scandinavische stijl

De regels van de Scandinavische stijl, of gewoon voor iedereen

Een klein appartement-Chroesjtsjov, een chalet voor het seizoenleven, een privéhuis in Scandinavische stijl ziet er functioneel, stijlvol en licht uit. Moderne stijl zal een beroep doen op innovators, de hele tijd die veranderingen vereisen, en conservatieven die een eeuwige en stabiele willen. Kennismaking met materialen voor decoratie van interieur, verlichting, kleurengamma, benodigde accessoires - en moderne stijl is gemaakt.

Tal van nuances / subtiliteiten, of zakelijk in kleur

Wat kan een woonkamer, kinderkamer, badkamer of keuken in Scandinavische stijl zijn? White. En dit is ondubbelzinnig, maar helemaal niet eenvoudig. Mat pastel wit, koud wit, wit, vloeiend in een schaduw met zacht beige, de toevoeging van lichtroze, olijf, blauw - al deze kleuren - je humeur elke dag, emoties / gevoelens / verlangens. In het wit - de puurheid van de Scandinavische stijl, vrijheid, ruimte en het huidige "gevoel" van het moment. Daarom moet speciale aandacht worden besteed aan het kiezen van een witte tint, zodat deze u elke nieuwe dag aantrekt. Again. En nogmaals.

De witte kleur van de woonkamer, keuken of slaapkamer, vergroot visueel de ruimte van kleine kamers, brengt vrijheid en een gevoel van zweven. Zelfs een appartement met één kamer wordt groter, breder, ruimer. Als accenten - heldere accessoires, en de kamer ziet er levend, functioneel en gezellig uit. En zal de gereinigde afdeling van het ziekenhuis niet herinneren.

Het klassieke ontwerp van het appartement of het interieur van het huis in Scandinavische stijl impliceert een combinatie van witte en natuurlijke houttinten. Het kan worden gebleekt of grijs eiken, een cognac schaduw van linden of ... koolzwart. Dit geeft de kamer een drive, creativiteit, energie, waarmee je contrasten kunt verslaan.

Inkomhal met een bibliotheek in Scandinavische stijl

Licht en verlichting: een harmonieuze combinatie van belangrijk

Scandinavische stijl in het interieur betekent veel natuurlijk licht. Lange winter, gebrek aan vitamine A maakt iedereen melancholisch en een beetje geïrriteerd. Laat uw kinderen, hal, keuken een nieuw licht spelen in een letterlijke en figuratieve zin.

Als je ramen - de noordkant of ze worden door de bomen aan d
e buitenkant verduisterd - pak dan allerlei lampen, schansen, staande lampen, kroonluchters voor de kamer. Simpele vormen en materialen. Geef de kamer de maximale hoeveelheid licht die mogelijk is. Tegelijkertijd moet de verlichting zacht, gedempt en gezellig zijn. Een goede rust hebben.

Als je de eigenaar bent van grote ramen op het oosten, heb je ongelofelijk veel geluk. U hoeft ze niet te gordijn, waardoor het natuurlijke licht minimaal is. Geen gordijnen, gordijnen, jaloezieën. Waarom? Maar als je niet zo "openlijk intiem" kunt leven, gebruik dan Romeinse gordijnen gemaakt van tule, sluier, chiffon, mousseline. Lichtgordijnen - Scandinavische stijl in het interieur met de maximale hoeveelheid zonlicht!

1
Slaapkamerverlichting in Scandinavische stijl

Meubilair: basisregels bij uitstek

Ondanks de verscheidenheid aan opties heeft een appartement / landhuis speciale meubels nodig. Degene die bij uitstek geschikt is voor de Scandinavische stijl. Kies het eenvoudig door de regels te volgen. Dit zijn:

  • natuurlijkheid van materialen. Rotan, hout, glas, smeedijzer (met een vleugje eco-stijl) is wat je nodig hebt;
  • formulier. Een bank, een fauteuil, stoelen, tafels en zelfs een poef moeten compact en ergonomisch zijn, zodat ze in een klein appartement een plaats vinden, en in de grote hal van een landhuis is er een maximum aan nuttige ruimte;
  • functionaliteit. Een favoriete stoel kan een fauteuil zijn, een bank voor twee of zelfs drie personen, een keukenset is er een die zelfs een groot aantal gasten zal huisvesten.

Deze stijl heeft echter een geheim: je kunt er het meubilair van ecostijl, minimalisme, modern, barok of klassiek Engels combineren. Dat wil zeggen, in een kamer kunt u een tafel-kast gemaakt van glas en een vintage kist met gesmede poten, bijvoorbeeld. Het belangrijkste is bruikbaarheid, functionaliteit, noodzaak en dagelijks gebruik.

Het belangrijkste kenmerk van het meubilair in de Scandinavische stijl is functionaliteit, daarom kunt u op uw ruimtes open planken, planken en kasten gebruiken. En om boeken, reeksen schotels, foto's, kleine kleinigheden, dure accessoires op te bergen. En ook kasten, ladekasten, ladekasten, laden, kasten, multi-module systemen, waarin u alles kunt opslaan wat u maar wilt. Praktisch, eenvoudig, functioneel.

Natuurlijk interieurmeubilair in Scandinavische stijl
Meubilair in de woonkamer in Scandinavische stijl
Grijs meubilair voor woonkamer in Scandinavische stijl
Keuken in Scandinavische stijl

Stijlvolle gadgets of mogelijk decor: voeg creatief toe

Handig gezellige Scandinavische stijl in het interieur is niet alleen functionaliteit, maar ook dynamiek. Het moderne interieur moet krachtig, energiek, opwindend en opgewekt zijn. Tegelijkertijd, eenvoudig, eenvoudig, praktisch. En dit impliceert de aanwezigheid van meerdere decorelementen.

De hoofdregel is niet om het interieur te overbelasten. Dus vind een plek voor posters in retrostijl, felle beeldjes, originele vazen, kussens en tapijten die de aandacht trekken. Mogelijke panelen, schilderijen en alles wat met eigen handen wordt gemaakt. Een geweldige keuze - groene vrienden! En de Scandinavische stijl in het interieur zal door de ziel worden getemperd en de eenvoudige genoegens van het zijn waarderen.

Decoraties voor een woonkamer in Scandinavische stijl
Decor voor woonkamer in Scandinavische stijl
Details benadrukken het gemak van Scandinavische stijl
Hal in Scandinavische stijl
Lichte woonkamer in Scandinavische stijl
Grote slaapkamer in Scandinavische stijl
Badkamer in Scandinavische stijl
Keuken met geruite gordijnen in Scandinavische stijl
Kleine gang in Scandinavische stijl
Ruime woonkamer in Scandinavische stijl met tapijt en decoratieve gestreepte kussens
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 2 =