Meubilair in landelijke stijl in het interieur (50 foto’s)

Landstijl heeft geen bepaalde nationaliteit. Maar aangezien "land" in het Engels "landelijk" betekent, kan men toch aannemen dat hij uit Engeland komt. Niettemin zijn veel landen verbonden met het Wilde Westen, dat het verbindt met Amerika. Sommigen geloven in het algemeen dat de richting is uitgevonden door Scandinavische ontwerpers. Maar het komt erop neer dat deze stijl tegenwoordig nog steeds veel fans over de hele wereld heeft, en dit is het belangrijkste.

Grijze smeedijzeren bank in landelijke stijl

In onze tijd, sprekend over het land, bedoelen we het gemiddelde beeld van de landelijke stijl. Met zijn simpele, want de dorpelingen zijn ouderwetse dure meubels gewoon niet kunnen veroorloven, maar milieuvriendelijk en zeer dicht bij natuurmeubilair. In elk land heeft de stijl zijn eigen nationaliteit en kleurrijke functie. Niettemin blijft het basisconcept van het land ongewijzigd.

Of het nu meubels zijn uit een Russische hut, een Amerikaanse boerderij, een Zwitsers chalet of een Engels huisje, het kan veilig worden genoemd - land. Meestal wordt de landelijke stijl gebruikt voor het decoreren van keukens, eetkamers en woonkamers. Zeer zelden gebruikt om een ​​slaapzaal te versieren, nog minder vaak, het wordt bijna nooit gebruikt in de inrichting van kinderkamers.

Stoel en bureaublad in landelijke stijl

Als u de voorkeur geeft aan een land, moet u ervoor zorgen dat het meubilair voldoet aan de basisvereisten van de stijl, namelijk eenvoud, gebruiksgemak en bruikbaarheid, voordat u de kamer gaat inrichten.

Landelijk meubilair moet de volgende kenmerken hebben:

 • Massiviteit, ruige uitstraling.
 • Ruw en ongepolijst oppervlak.
 • Wis correcte lijnen, klassieke vormen.
 • Imitatie van de oudheid of echt antiek meubilair.
 • Met de hand gemaakt meubilair of kunstmatig een dergelijke indruk maken.
Keukenmeubels in landelijke stijl

Vaker worden voor interieurs van een landelijke stijl houten of rieten meubels accessoires genomen. In deze stijl kunt u desgewenst het hele huis ontwerpen. Met een directe selectie van meubels van tevoren bepaalt u de stijl van het land, welk land u verkiest. Meubels van verschillende landen, zoals de algemene trends, zullen immers aanzienlijk verschillen, met in feite hun eigen karakteristieke kenmerken.

Opmerking voor de gastvrouwen! Een ruwe omgeving ziet er voordeliger uit in grote of op zijn minst onbeperkte locaties. Kleine kamers vereisen meer vloeiende lijnen en zachte vormen.

Houten keukenmeubilair in landelijke stijl

Kleurenschema van meubels in landelijke stijl

 • Het overwicht van lichte kalme pasteltinten.
 • Vetgedrukte accenten en felle tinten zijn ontoelaatbaar.
 • Glanzende oppervlakken in deze stijl zijn absolute taboes.
 • Ideale kleuren voor meubels zijn bruin en wit, evenals hun derivaten (beige, chocolade, ivoor, enz.).
 • Zeer actueel voor het land is een zachte blauwe en lichtgroene kleur.
 • De donkere kleuren van het meubilair zullen de kamer somberheid en zelfs onvriendelijkheid geven, en in combinatie met de donkere muren zal de situatie somber worden, wat duidelijk de basistheorie van landelijke stijl zal tegenspreken.
 • De donkere wanden worden goed gecombineerd met licht of crème meubilair. Gouden meubelaccessoires maken de kamer eleganter, maar niet pretentieus en vergroten optisch ook de ruimte.
Houten meubels in de eetkamer in landelijke stijl
Banken, tafels en boekenplanken in landelijke stijl

Keukenmeubels in landelijke stijl

In de keukenmeubels worden meubelitems met rechte lijnen en vormen met de eenvoudigste decoratie geschikt en het is beter zonder deze.

In een gestileerde keuken in dorpsstijl vindt u vaak dergelijke meubelaccessoires:

 • Een enorme eettafel gemaakt van ongecompliceerd hout, waarvoor het handig is om het hele gezin te monteren.
 • Eenvoudige vormen van de meest gewone houten stoelen, krukken of banken.
 • Antieke buffetten, gerestaureerd of gerenoveerd door zorgzame eigenaars, indien nodig. Antiek meubilair wordt immers veel meer gewaardeerd dan kunstmatig verouderd. Elk zeldzaamheid ding heeft zijn eigen geschiedenis, eens het werd gebruikt door onze voorouders. Ze hadden hun eigen leven, en we hadden de onze en de meubels die ze toen gebruikten, en nu zullen we voor altijd een soort gemeenschappelijke basis blijven.
 • Keukenbanken eenvoudig en relaxed.
 • Scharnierende kasten of planken moeten ook in een gemeenschappelijke rustieke stijl worden gemaakt. Als er geen meubels op de zolder staan, kun je dingen gebruiken met een ouderwetse imitatie.
 • Met een eer zullen oude kisten of manden voor het bewaren van keukengerei het oude beeld van antiek aanvullen en zelfs compleet maken.
Keukenstel, eettafel en stoelen in landelijke stijl

Bekend is het feit dat het land geen moderne huishoudelijke apparaten die worden tentoongesteld voor de show accepteert. Dit maakt het proces van het bedienen van onvervangbare keukenapparatuur erg moeilijk. Fans van deze stijl moeten van tevoren denken hoe mooi het is om de nodige elektrische apparaten te verbergen. Allereerst omwille van hun gemakkelijke bediening, zodat hun dagelijks gebruik de eigenaren geen overlast bezorgt.

Keukenmeubels in landelijke stijl

Keukenmeubilair in landelijke stijl houdt van alle soorten oude gerechten, keramische platen, bekers en potten. Het zijn deze kleine dingen die het interieur een extra gevoel van comfort en gezelligheid zullen geven. Dergelijke accessoires zien er goed uit, zowel op planken als op muren. Rieten manden voor allerlei delicatessen, blikjes voor thee en natuurlijk bloemen - al deze accessoires zijn onmisbare hulpmiddelen bij het creëren van een interieur in de stijl van een land. Het is mogelijk om een ​​verscheidenheid aan bloemcomposities te maken, zowel van kunstmatige als van levende planten. Een verplicht kenmerk van dergelijke floristische uitvoeringen zijn stijlvolle vazen ​​of potten.

Meubilair in de keuken / eetkamer in de stijl van het land
Keuken met een bar in de stijl van het land
Bruin keukenmeubilair met eiland in landelijke stijl
Keuken / eetkamer in landelijke stijl
Keukenbinnenland in landelijke stijl
Functionele keuken in landelijke stijl
Kast in de stijl van het land
Meubilair in de eetkamer in landelijke stijl
Keuken met eiland in landelijke stijl
Hoek wit-bruin in landelijke stijl
Keuken met schiereiland in landelijke stijl
Wit en bruin eetkamermeubilair in landelijke stijl
Houten meubilair voor keuken in landelijke stijl
Landkast kast
Landhuismeubilair
Romig eetkamermeubilair in landelijke stijl

Woonkamerinrichting in landelijke stijl

Op dit moment is een veel voorkomend fenomeen de combinatie van een woonkamer, een eetkamer, een hal en zelfs een keuken. In dit geval moet alle uniforme ruimte in dezelfde stijl worden gemaakt. En aangezien het land de voorkeur geeft aan uitsluitend natuurlijke materialen, is het de moeite waard om rekplafonds, linoleum en plastic panelen te vergeten. Het is ongepast om in deze stijl van glas, glanzend en chromen oppervlakken te kijken. Maar het gebruik van kunstsmeden, vooral het imiteren van oud metaal of brons, zal van pas komen. Kies voor de woonkamer meestal houten meubels van den, eik of kers.

1
Wit en beige meubilair in de woonkamer in landelijke stijl

In een dergelijke unitaire ruimte zijn meubelitems "met een vleugje oudheid" geschikt:

 • Kasten zonder polijsten.
 • Gestoffeerde meubels, bedekt met een grof doek van natuurlijke tinten (beige, blauwachtig, zacht groen, geelachtig bruin).
 • Planken voor boeken opgehangen aan het plafond.
 • Kisten.
Sofa in landelijke stijl

De afwerking van het interieur zal decoratieve accessoires helpen, bij voorkeur gemaakt door eigen handen of in de stijl van handgemaakt. Bijvoorbeeld zelfgemaakte kussens of dekens, geborduurde servetten, tafelkleden, dekens van vodden, hoezen voor ontlasting van grove vezels. In het interieur past ook de bureaulamp met een ongewone, enigszins excentrieke lampenkap, kandelaars en beeldjes van hout, brons of keramiek perfect.

Een belangrijk punt waarmee rekening moet worden gehouden in het interieur van de woonkamer is de aanwezigheid van een open haard, het is wenselijk dat het vuur echt is, maar als er geen opties zijn, is een kunsthaard ook geschikt. Maar de eigenaars van particuliere huizen kunnen zich de echte luxe veroorloven in de vorm van een echte Russische oven, waar u voedsel kunt bereiden. Indien gewenst zelf bouwen. Welnu, en als het niet aanwezig is, heeft het geadresseerd voor hulp aan professionals.

Meubilair in de woonkamer met een open haard in de stijl van het land

De landelijke stijl is zowel eenvoudig als complex. De grootste moeilijkheid is om huishoudelijke apparaten in het landelijke interieur te passen, wat duidelijk uit de algemene stilistische richting komt. Maar waar is de moderne man zonder een thuistheater, simulator of computer? Al deze apparaten en apparaten creëren onmiddellijk comfort en variatie in het dagelijks leven. De echte kenners van hun bedrijf, namelijk ontwerpers, kunnen ongewenste componenten in het interieur vakkundig "verbergen", maar de juiste juist benadrukken en zelfs benadrukken.

Meubels in de woonkamer in de stijl van het land
Rieten meubels in landelijke stijl
Gezellige bank voor Franse landelijke stijl
Sofa met bloemenprint in landelijke stijl
Gezellige woon-eetkamer in landelijke stijl
Geel en blauw meubilair in de woonkamer in de stijl van het land

Geel en blauw meubilair in de woonkamer in de stijl van het land
Houten meubels in landelijke stijl
Verschillende soorten huismeubilair in landelijke stijl
Houten en lederen meubels in landelijke stijl
Lichte fauteuil in landelijke stijl
Accessoires voor woonkamer in landelijke stijl
Beige en grijs woonkamermeubilair in landelijke stijl
Rieten stoel in landelijke stijl
Beige en zwarte meubels in de woonkamer met een open haard in de stijl van het land

Rustieke stijl slaapkamer

Als u besloten heeft om een ​​slaapkamer in een landelijke stijl te ontwerpen, weet u dat u op basis daarvan een voorbeeldig voorbeeld van gezelligheid kunt noemen.

De kamer biedt in dit geval:

 • Groot houten bed, altijd met een hoofdeinde.
 • Nachtkastjes van hout van verschillende rassen.
 • Kast van ruw onbewerkt hout.
 • Kaptafel.
Slaapkamer meubilair in landelijke stijl

Kies bij het kiezen van textiel voor slaapkamermeubilair dat kleurenpalet dat al in het interieur beschikbaar is. Geschikt groen, terracotta, goudpaars, textiel in een bloem en kleine cel doet ook geen pijn.

Doek voor meubelstoffering mag alleen van hoogwaardige materialen zijn, bestand tegen fysieke belasting en vervuiling. De ideale variant is het naaien van hoezen op meubelstukken die vervolgens in een stomerij of постирать kunnen worden gegeven. Al deze nuances zorgen voor een landelijke stijl, want de essentie is comfort, eenvoud en gelijktijdig functionalisme.

Bed in de stijl van het land in de slaapkamer

Als u een sfeer wilt creëren waarin het landelijke motief de boventoon voert, kunnen frisse lucht en natuurlijkheid niet alleen in uw eigen huis zijn, maar zelfs in een appartement in het centrum van een metropool, is het belangrijkste om de basisprincipes ervan in acht te nemen.

Meubels gemaakt van hout voor slaapkamer in landelijke stijl
Lichte crème in de slaapkamer in de landelijke stijl
Stijlvolle badkameraccessoires in landelijke stijl
Bruine ladekast en mooie accessoires in de badkamer in landelijke stijl
Wit meubilair in de badkamer in de landelijke stijl
Emerald curbstone onder de gootsteen in de badkamer
Lichte meubels in de badkamer in de landelijke stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

66 + = 76