Meubels van massieve den (31 foto’s): moderne en klassieke modellen

Zacht oranje kleur, absolute gladheid van het oppervlak, kwaliteit en betrouwbaarheid, vele manieren van decoratie - het is allemaal grenen. Het grenen meubilair is betrouwbaar, duurzaam, fascinerend met een soort monumentaliteit en originaliteit. Een kledingkast, ladekast, een tafel gemaakt van massief grenen - en je voelt een nog krachtiger levensenergie, positieve en organische aard.

Borst van dennen in het binnenland

Pine: het symbool van macht, of de keuze van een man van kennis

Eens, vroeger, werd de pijnboom niet alleen gewaardeerd om zijn kenmerken en kwaliteiten. Toen werd het niet zozeer gebruikt om meubels te maken, maar om een ​​ongeëvenaarde sfeer in het huis te creëren. Deze naaldboom werd vereerd ten koste van krachtige natuurlijke energie, een positieve start, werd beschouwd als een boom van licht en zon. Hoe kun je anders de lichtste kleur van hout waarnemen in vergelijking met andere rassen?

Eettafel en stoelen gemaakt van grenen in het interieur

In die tijd meubels in het huis van een denneboom te hebben, betekent bekend te staan ​​als de wijze persoon, die gezondheid en een lang leven verlangt om leden van een familie en bezoekers te bezitten. Ecologische en biologische veiligheid van een boom - in nuttige fitontsidah, helpen om te gaan met ziekten van allergie en respiratoire aard, het verhogen van de immuniteit, het opheffen van de stemming. Met zo'n meubelstuk lijkt u aromatherapie te nemen op het grondgebied van een mondain kuuroord.

Borst van dennen

Handige harsen in grote hoeveelheden, aanwezig in het hout, zelfs na industriële verwerking, laten geen ontwikkeling van schimmel, schimmel en verval toe. Daarom is grenen meubilair een uitstekende optie voor kinderkamers, waar een onberispelijke netheid nodig is. Vanuit deze buurt winnen de kinderen in dubbelspel, omdat grenen meubels niet alleen een positieve invloed hebben op de gezondheid en psycho-emotionele toestand, maar ook een uitstekende smaak ontwikkelen. Wat wil je nog meer ?!

Een bed en een stoeprand van een den in een interieur van een slaapkamer
Bureel van grenen
Meubels voor een huisje gemaakt van grenen
Commode in de slaapkamer

Voordelen van meubels van dennenhout, of binnenkort zul je niet vertellen

Als u geïntrigeerd bent door de oude waarde van grenen, vindt u het leuk met kwaliteit en betrouwbaarheid, evenals de kosten van meubilair, dan zult u de rest van de voordelen waarderen. En er zijn er veel van.

Lange levensduur. Een dergelijk criterium van grenen meubelen veroorzaakt chemisch-fysische eigenschappen van hout, de juiste keuze van het materiaal voor de vervaardiging van ladeblokken, kasten, stoelen en commodes (grenen, geaccepteerd voor verwerking, moet meer dan 100 jaar), een aanzienlijke dichtheid, de bijzondere structuur van de vezels. Het is het overwegen waard het gemak van de zorg voor dergelijke meubels en hout bewerken, die het mogelijk maakt om alle ecologische eigenschappen die geen twijfel dat dit meubilair zal tientallen jaren duren toestaat te handhaven.

Klassiek bed en grenen bed in de slaapkamer

Aangename textuur en kleur, patroon. Harmonie komt voort uit de structuur van dennenvezels, die een gevarieerd patroon, een tint champagne tot diepe barnsteen heeft, wat een uniek uiterlijk creëert, de aandacht trekt, fascineert en fascineert. Pine kan worden onderscheiden van elke andere houtsoort door de lichtste tint en concentrische cirkels van dezelfde dikte die dicht bij elkaar liggen. Bij het kiezen van een meubel gemaakt van grenen, vragen de boom groeiende regio: droge klimaat en zandige bodem zal een meer dichte structuur van vezels en rijke kleuren (myandovy optie) te bieden, en de bomen die groeien op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid, zal meer worden blootgesteld aan de temperatuur veranderingen als gevolg van een losse structuur ( de condoomvariant).

Zwarte eettafel gemaakt van grenen

Eenvoudig te verwerken. Door zijn meer losse structuur dan andere rassen, is het gemakkelijk om met een dennenboom te werken en rekken en kisten, stoelen en tafels, kasten en andere meubels te maken. Opgemerkt moet worden dat de den geen hulpcoating vereist: een hoogwaardige blanke lak is voldoende om het meubel vele jaren helder, individueel en stralend te maken. Om dezelfde reden is grenen meubilair niet getint of geverfd om te kunnen genieten van een natuurlijk patroon en natuurlijke kleur. Een uitzondering is de decoratie van dergelijke meubels met hun eigen handen als een experiment voor een kamer in een van de nationale of natuurlijke stijlen.

Set grenen meubelen in de slaapkamer
Pine keuken set
Wit meubilair van den voor zomerresidentie
Meubels gemaakt van grenen in een kwekerij

Meubels gemaakt van grenen: feiten en onderscheidende kenmerken

Feit nummer 1. Grenen meubelen zijn monumentaal, gereserveerd en laconiek. Het is gemakkelijk om te zien door te kijken naar het model van de eerbiedwaardige producenten: hier alleen dikke stevige benen, tafelblad 3-4 cm dik, en andere design kenmerken die maken het niet mogelijk om zulke dingen te roepen te delicaat in vergelijking zo niet de eik, de innovatieve kunststoffen, spaanplaat en MDF.

Dit komt door de lossere vezelstructuur en het aanzienlijke gewicht, waarmee vakmensen meubelstukken kunnen maken die perfect bestand zijn tegen hun eigen gewicht en die ervoor zorgen dat de benodigde items kunnen worden opgeborgen in een ladekast, een kast, een grenen voetstuk. Vergelijk daarom de varianten van meubels van verschillende houtsoorten van dezelfde grootte. Onthoud dat de grenen ladenkast binnenin minder bruikbare ruimte heeft dan dezelfde kist met waardevolle houtsoorten, bijvoorbeeld.

Keukenstel met een staander gemaakt van grenen

Fact No. 2. Vanwege het feit dat dergelijke meubels hebben een aanzienlijk gewicht, kies voor haar de plaats van "permanente ontwrichting". Meubilair uit de array is natuurlijk niet mobiel en is niet ontworpen om door de kamer of het appartement te bewegen. Maar plotseling moet je de kist of het bed verplaatsen op een moment dat niemand thuis zal zijn?

1
Grenen meubels voor het interieur van de eetkamer

Feit nummer 3. Heterogeniteit van structuur geeft aan producten uit een dennenbos verschillende kleurtinten op één oppervlak, black-outs van knopen, contraststrips. In deze - natuurlijke natuurlijkheid en charme, die je aan niemand wilt verliezen. Transparante vernis om te helpen - en een grenen ladekast, een bed, een kledingkast fascineert met de energie van warmte, licht en zon, betovert met rust en deelt een stukje natuurlijkheid.

Meubilair in de woonkamer gemaakt van grenen

Deze 3 feiten maken het gemakkelijk te begrijpen dat solide, solide, monumentale grenen meubelen zijn ontworpen voor landelijke, rustieke of provence stijl. Het is in de kamer, gemaakt in lichte matte tinten, amber-gouden voorwerpen van grenen meubelen zullen niet alleen functionele elementen dienen, maar ook decoratief. Voeg toe aan deze buurt een paar licht interieur, accessoires, textiel, tapijten en spreien in patchwork eigen werk - en bewonder hun gedeelde stilistische component, oneindig en perfecte harmonie in de kamer!

Kaptafel gemaakt van grenen
Hoekkeuken van grenen
Beige grenen meubels in de eetkamer

Inrichting van een kamer met grenen meubelen, of onthouden van de regels

Kies een meubelpakket dennenhout voor een slaapkamer, een keuken en een hal in dezelfde stijl, of besluit om een ​​soort samensmelting van ongelijksoortige meubels te maken, vergeet niet:

  • gevoel voor verhoudingen. Meubilair van goede kwaliteit is prima. Je moet echter niet de hele kamer ermee vullen, zelfs als het gebied het toestaat. Selecteer de benodigde meubels voor de woonkamer in landelijke stijl of de rustieke slaapkamer, waardoor meer ruimte overblijft voor gemak en comfort;
  • competente lay-out. Een meubelenset van een den in een hoek of de helft van een kamer monteren, is om de tweede helft ervan te strippen. Zo'n vulling maakt de kamer zwaar, somber en ondraaglijk, ondanks het feit dat er voor goed natuurlijk materiaal is gekozen. Teken een lay-out, rangschik meubels in potlood om de beste optie te vinden - elegant, praktisch en handig voor iedereen;
  • varianten van de regeling. Meubelsets met verschillende vormen - alles hangt af van het gebied en de vorm van de kamer. In ieder geval zal het correct zijn om in een zone met verschillende functies een enkele ruimte van een kleine ruimte te verdelen.
Witte kast gemaakt van grenen
Wit en bruin grenen meubilair voor de eetkamer
Eetmeubels voor een huisje van dennenhout
Pine stoel
Witte kast gemaakt van grenen
Meubels gemaakt van grenen in het interieur van de kinderkamer

Het nieuwe leven van oude objecten, of waar komt creativiteit

Grenen meubels, ondanks het gebruik van hoogwaardige vernis, vervaagt vroeg of laat. Breng het terug naar de helderheid en uitstraling kan zijn bij herhaaldelijk aanbrengen van lak. En je kunt oude en moderne technieken gebruiken om oude meubels te versieren om het interieur een nieuw geluid te geven en te decoreren met interessante elementen.

Bed en trottoirbanden gemaakt van grenen

Om iedereen te helpen - de techniek van decoupage. Originele tekeningen, papier beeldjes, oude ansichtkaarten, kant of textiel ontwerpen van een bepaalde kleur en textuur kan worden toegepast op de voordeuren van garderobe of kast, commode en een hoog hoo
fdeinde. Van de materialen zijn alleen lijm, schaar, lak voor bevestiging, roller en spons nodig om overtollige lijm en vernis te verwijderen. En het meubelstuk zal er niet een zijn van tientallen, maar uniek.

Salontafel van grenen in de woonkamer

Techniek craquelure voegt een tiental jaar toe aan je favoriete tafel, kast of rekken. Speciale lak, bitumineuze patina - en op het oppervlak zal een dun patroon van spinnenwebben verschijnen, die de binnen- en buitenkleur tonen, waarbij de dagen van de oude tijden en de huidige momenten worden gecombineerd. Gebruik deze techniek het meest interessant voor meubelstukken gemaakt van dennen van complexe vorm, op de hoeken, zodat dergelijke slijtage "onverwacht" was en maximale aandacht trok. Er zijn ook veel opties voor het versieren van grenen meubels, evenals modellen van meubels zelf.

Witte eettafel en grenen stoelen
De woonkamer is gemaakt van grenen
Wit en bruin grenen meubilair in landelijke stijl voor een slaapkamer
Bed, muur en pilaren van den in de slaapkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 5 = 4