Meubels in de stijl van een minimalistisch interieur (50 foto’s): modern design

Moderne minimalistische stijl is een aantrekkelijk en laconiek ontwerp, dat vooral geschikt is voor stedelijke appartementen. Minimalisme combineert eenvoud, laconicisme en bijna compleet gebrek aan decor. Dit alles maakt de minimalistische inrichting van de slaapkamer, hal of woonkamer comfortabel, ergonomisch, functioneel, aangenaam voor het oog, maar tegelijkertijd niet zonder gemak en comfort. In het artikel zullen we nadenken over wat meubels hebben in de stijl van minimalisme.

Zwarte hoekbank en witte muur in minimalistische stijl

Opvallende kenmerken

Wat zijn de kenmerken van meubels in de stijl van minimalisme:

 • Meubilair, ook zacht, wordt gekenmerkt door een eenvoudig ontwerp en een laconiek ontwerp. Niets overbodigs, alles is vrij streng. Maar in deze eenvoud is er een gratie.
 • Meubels in deze moderne stijl worden gekenmerkt door scherpe hoeken. Maar minimalisme is niet vreemd aan afgeronde vormen. In dit geval zullen zelfs ronde tafels en andere design- en fabrieksmeubelen laconiek zijn.
 • De meubelvormen zijn geometrisch. Bovendien is deze geometrie duidelijk, nauwkeurig, zonder overbodige details. Vaak wordt deze functie gekenmerkt door designmeubilair voor de slaapkamer, woonkamer en hal, inclusief zacht.
 • De kleur is monofoon. Het maximale dat een minimalistisch meubelstuk kan betalen, is een combinatie van twee kleuren, vaak contrasterend. Bijvoorbeeld, wit en zwart, bruin in twee tinten, etc. De keuken en de hal, gemaakt in dergelijke kleuren, zien er bijzonder stijlvol uit. De kinderen worden zelden uitgevoerd in dergelijke kleuren, behalve voor een al bijna volwassen tiener middelbare school student.
 • In het ontwerp van de kamer zelden gebruikte glinsterende tinten, vaker - natuurlijke schaal. De keuken, de hal en de badkamerruimte zijn allemaal laconiek en neutraal.
 • Bijna volledige afwezigheid van onderdelen en verschillende decoratieve elementen. Hoe vloeiender, vrijer en zelfs oppervlakter, hoe beter. Geen "fintiflyushek", krullen en andere excessen meubels in de stijl van minimalisme, inclusief design en zacht, is niet welkom.
 • Modern minimalistisch meubilair is zeer functioneel. Aangezien deze stijl onnodige dingen en details uitsluit, moet een meubelstuk "volledig" worden gebruikt. Als deze tafel comfortabel is, met een minimum aan alleen de meest noodzakelijke planken en laden. Als de kast - het is zeer ruim, zonder decoratie, comfortabel en perfect passend in de omliggende ruimte, inclusief de badkamer. Hetzelfde geldt voor alle overige meubels.
 • Het is onwaarschijnlijk dat dit wordt genoten door gezinsmensen met kinderen, omdat het te laconiek is en veel gevaarlijke scherpe hoeken heeft. Maar voor creatieve 'eenlingen', vrijgezellen en familieleden die niet belast zijn met het gezinsleven, kan minimalisme een echte uitweg zijn. Immers, een minimalistische keuken of een hal kost niet veel tijd voor het schoonmaken, houten en plastic meubilair in deze stijl is comfortabel, produceert een uitstekende externe indruk, is functioneel, praktisch en zeer relevant.
 • Meubels in de stijl van minimalisme kunnen een ontspannend effect hebben op mensen. Zo'n ontwerp kan een uitstekende rust bieden na een zware werkdag vol evenementen. Laat de aandacht niet afleiden - het belangrijkste geheim van zijn impact. En de kinderen, en de keuken, en de hal, en andere kamers - niets in het interieur van deze kamers zou spanning moeten creëren voor de ogen en de hersenen.
Beige bank en fauteuil in de stijl van minimalisme
Grijs, wit en bruin meubilair in minimalistische stijl in de woonkamer

Beige en zwarte meubels in minimalistische stijl in de woonkamer
Zwart en wit meubilair in de stijl van minimalisme in de woonkamer
Zwart en wit meubilair in de stijl van minimalisme in de keuken

Grijze keuken in minimalistische stijl
Zwart en wit meubilair in de keuken in de stijl van minimalisme

Wit meubilair in de keuken in de stijl van minimalisme
Bruin en wit meubilair in de badkamer in de stijl van minimalisme
Wit meubilair in de badkamer in de stijl van minimalisme
Zwart en wit meubilair in de stijl van minimalisme
Wit bad en zwarte muren

kleur

Welk palet het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van meubels in de stijl van minimalisme, kenmerken:

 • Natuurlijk kleurenschema. Onnatuurlijke, zure, schreeuwende en synthetische kleuren zullen er niet zijn. De inrichting van de slaapkamer, woonkamer, hal en badkamer moet helpen ontspannen en ontspannen, inclusief de ogen. En deze rust wordt het best geleverd door een natuurlijk, natuurlijk kleurenschema.
 • De meest voorkomende kleur voor minimalistisch meubilair in modern design is wit. Deze pure en frisse kleur benadrukt perfect
  de nobelheid van lijnen en vormen. Bovendien is wit eenvoudig schoon te maken, maakt het interieur schoner, maakt het de ruimte lichter. Witte keuken of hal is een klassieker van het minimalistische genre.
 • Naast puur wit worden ook andere lichte tinten van metaal en hout gebruikt. Een kinderdagverblijf kan bijvoorbeeld een lichte zand- of beige tint zijn.
 • Zwarte kleur wordt ook vaak gebruikt, meestal - in tegenstelling tot wit. Omdat de volledig zwarte meubels van de slaapkamer of gang te somber zullen zijn.
 • Vaak tegen een achtergrond van zwart-wit-beige interieur van de slaapkamer of hal, een rode lederen stoel of dezelfde kleur bank opvalt als een lichtpuntje. Deze methode is geliefd in het minimalisme, het stelt ons in staat om het stijlvolle en moderne ontwerp van de kamer te benadrukken. Maar een helder en opvallend detail zou er één moeten zijn - indien groot en 2-3 - indien minder. Vaak worden kleurrijke posters of heldere afbeeldingen ook gebruikt op de achtergrond van laconieke meubels en muren.
Beige sofa's en zwarte plank in de woonkamer
Zwart-witte muur in de woonkamer in de minimalistische stijl

Zwart-witte muur in de woonkamer in de minimalistische stijl
Zwart en wit meubilair in de woonkamer-keuken in de stijl van minimalisme
Roze-grijze woonkamer in minimalistische stijl
Zwart, wit en bruin in het interieur van de woonkamer in de stijl van minimalisme
Zwarte bank in een witte woonkamer in een minimalistische stijl
Beige, bruin en wit in de woonkamer in minimalistische stijl
Zwart-witte woonkamer-keuken in minimalismstijl
Een grijs bed in een witte slaapkamer in een minimalistische stijl
Beige, bruin en wit in een moderne minimalistische slaapkamer
Beige, wit, zwart en roze in de keuken in de stijl van minimalisme
Bruin-beige keuken in minimalistische stijl

materiaal

Van welk materiaal is het meubilair gemaakt in de stijl van minimalisme:

 • Allereerst zijn dit houten oppervlakken. Meubels moeten worden geverfd - in de juiste kleurstijl. De keuken, de hal en de kinderkamer zijn vaak licht, meer donkere tinten zijn toegestaan ​​voor de badkamer.
 • Glazen inzetstukken worden ook vaak gebruikt. Dit kan een designtafelblad zijn van een salontafel gemaakt van dik gehard glas of een deur van laconieke rechthoekige kasten, rekken en andere glazen details. Glas geeft de slaapkamer, woonkamer of hal luchtigheid en lichtheid, waardoor het sombere interieur enigszins in balans is.
 • Verchroomde metalen poten en ander ontwerp van chroom. Metaal kan ook planken zijn, zelfs de poten van tafels en stoelen. Als een metaal wordt meestal staal van hoge kwaliteit, evenals aluminium, gebruikt.
 • Met leer bekleed meubilair het vaakst. Dit solide en nobele materiaal past perfect in een iets strenge stijl.
Meubels in de stijl van minimalisme van moderne materialen
Houten nachtkastjes in de slaapkamer in de minimalistische stijl
Meubels van glanzende spaanplaat in de slaapkamer in de minimalistische stijl
Houten meubels in de slaapkamer in de minimalistische stijl
Meubels van spaanplaat in minimalistische stijl
Meubels gemaakt van metaal en plastic in de slaapkamer in de minimalistische stijl
Modern bed en fauteuil in de stijl van minimalisme
Bed, trottoirbanden en tafel van glanzende spaanplaat in minimalistische stijl
Houten stoeprand in de stijl van minimalisme in de badkamer
Houten stoeprand in de badkamer
Meubels voor een boom in de stijl van minimalisme in de badkamer
Meubels van spaanplaat in de badkamer
Houten en plastic meubilair in de badkamer in de stijl van minimalisme

Kamer voorwaarden

Woonkamer of hal. Wat zijn de kenmerken van meubels voor de woonkamer in de stijl van minimalisme:

 • Moet in deze kamer twee dingen zijn - een bank en een kleine salontafel. Voeg de rest van het meubilair zorgvuldig toe aan de ruimte, alleen in het geval van hun duidelijke behoefte. Dezelfde methode is van toepassing op het ontwerp van de gang.
 • Natuurlijk kunnen maar weinig mensen in ons land toestaan ​​om slechts twee meubels in de kamer te plaatsen. We hebben ook opslagruimte nodig, omdat er meestal veel dingen in een gewoon appartement liggen, maar er is onvoldoende vrije ruimte. Het minimalistische interieur van de woonkamer maakt gebruik van compacte rekken of modulaire wanden. Ze hebben een stijlvolle, moderne uitstraling en nemen niet veel ruimte in beslag, passen vrij harmonieus in het interieur. Geschikt voor de badkamer, zelfs de kinderkamer met hun beschikbaarheid zal comfortabeler worden.
 • De tv zal logisch zijn om het nieuwste model te gebruiken - met een brede flatscreen. Zulke moderne technologie past het best in het minimalistische interieur van de woonkamer en neemt niet veel ruimte in beslag. De tv kan op een muur of op een afzonderlijke plank van de modulaire wand worden geplaatst.
 • Er zijn hele meubelsets te koop voor de woonkamer, in de stijl van minimalisme. Ze zijn in de regel een modulaire wand of een werkplek met een computertafel en een kast met planken en planken. Bekijk deze headsets van dichterbij - het is goed mogelijk dat een dergelijk houten model perfect in uw woonkamer past. Kinderen kunnen ook worden ingericht met een dergelijke suite, ze zijn zelfs voor de badkamer.
Witte hoekbank in minimalistische stijl
Beige en bruine minimalistische meubels
Wit meubilair in de stijl van minimalisme
Grijze bank in de woonkamer in minimalistische stijl

slaapkamer:

 • Eenvoudige vormen en lijnen - deze kenmerken zijn inherent aan de slaapkamer.
 • Een modern rechthoekig bed met geometrische, heldere vormen, in dezelfde geest van de stoeprand. Kinderen - een houten of metalen bed in deze stijl, ook zonder onnodige inrichting.
 • Meubilair is een beetje en alleen de meest noodzakelijke.
 • Hout en andere materialen zonder onnodige inrichting.
 • Voor de slaapkamer worden verborgen systemen gebruikt om dingen op te slaan. Het kunnen schuifdeurkasten, een ingebouwde hoek of nis zijn, rekken en modules. Ze zijn geschikt voor een badkamer, maar dan in een kleiner formaat.
 • Het bed, zoals altijd - in het midden. Meestal worden lage en brede varianten gebruikt. Geen prachtige hoofdeinden, baldachijnen, borstels en andere overbodige elementen mogen dat niet zijn. De kinderkamer is ook verstoken van overdadige inrichting.
 • Nachtkastjes voor de slaapkamer zijn niet veel hoger dan het bed, zonder decor, het ontwerp is laconiek en streng.
Zwart bed in een minimalistische stijl slaapkamer
Wit bed in een minimalistische stijl slaapkamer
Zwart bed met een hoog hoofdeinde in de slaapkamer in de stijl van minimalisme

Zwart bed met een hoog hoofdeinde in de slaapkamer in de stijl van minimalisme
Bruin-zwart meubilair in de slaapkamer in de minimalistische stijl

keuken:

 • Voor het ontwerpen van een minimalistische keukenset worden vaak glanzende oppervlakken gebruikt. Hun glans brengt een beetje plezier in een strikt steriele omgeving.
 • Het werkblad is vaak steen - marmer of graniet. Ook kan graniet worden gebruikt voor façades van de hal of badkamerafwerkingen.
 • Kluisjes - houten, monochrome kleuren.
 • Rechte lijnen en gladde oppervlakken, helder en recht - het belangrijkste kenmerk, dat een minimalistische keuken onderscheidt.
Witte suite in de keuken in de stijl van minimalisme
Witte suite in de keuken met een eiland in de stijl van minimalisme
Wit en bruin minimalistisch meubilair

Violetwitte meubels in de stijl van minimalisme

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

46 − 40 =