Meubelkleurige walnoot in het interieur (51 foto’s): mooie tinten en succesvolle combinaties van kleuren

Meubelkleur walnoot - een universele optie voor de meeste moderne interieurs. Het ziet er rijk en nobel uit, past organisch in bijna elke stijl van interieur en past goed bij een reeks kleuren en tinten.

Wanddecoratie en walnoothouten tafel in de woonkamer

Kast in de kleur van een noot in een klassieke stijl

Bankkleur walnoot

Notenhout met een diepe tint en een expressief patroon wordt vaak gekozen, niet alleen voor meubels, maar ook als het belangrijkste materiaal voor het hele interieur. Een rijk kleurengamma van lichte honingtonen tot donker mahonie zorgt voor een onvergetelijke kleur in elke kamer.

Nootkleuren in het interieur

Meubelnotenhout is bruin met een roodachtige of grijsachtige tint. Tegen deze achtergrond zijn donkere aders duidelijk zichtbaar, waardoor het materiaal er qua volume en textuur uitziet. Nut heeft veel variëteiten:

 • Italiaans;
 • de Griek;
 • Milan;
 • Braziliaanse;
 • Spaans;
 • VS;
 • pecannoot.
Eettafel en stoelen van rode walnoot

Slaapkamer met walnootkleur

Glanzend notenhouten meubilair

Ontwerpers classificeren meestal alle notenhouten meubels in overeenstemming met de schaduw: rood, goud, donker en licht.

Meubels, deuren, parket in het walnoot assortiment zijn tegenwoordig ruim vertegenwoordigd in de markt. Er zijn echter maar weinig mensen die nadenken over hoe dit materiaal te combineren met andere elementen van het interieur.

De muur in de woonkamer van hun walnoot

Kastenkleur walnoot

1

Borst van kleur walnoot

Walnoten in bruine honing passen perfect bij elke stijl van interieur. Moderne trends in het ontwerp van de keuken of eetkamer nemen de natuurlijke warmte van de walnoot, waartegen contrast glanzende voorgevels, roestvrij staal van huishoudelijke apparaten, glazen oppervlakken en ingebouwde verlichting perfect contrasteren.

Bed kleur walnoot

Met behulp van donkere, diepe tinten walnootarray kunt u een visuele uitbreiding van de ruimte en een hogere plafondhoogte in de kamer bereiken. Voor dit doel moet u echter kiezen voor lage meubelstukken (kisten en andere modulaire opties) in combinatie met lichte muren en wit geschilderde plafonds.

Walnoten meubels suggereren dat deze specifieke tint de dominante zal worden in het ontwerp van de kamer. Dit betekent dat warme en lichte bruine tinten niet alleen in meubels, maar ook in de vloerbekleding en in textiel moeten worden opgemerkt. Zorg bovendien voor extra verlichting om een ​​vervaagd en somber uiterlijk van de kamer te voorkomen.

Ontwerpertafel van walnoot

Ronde tafelnootkleur

Keukenkleur walnoot

De combinatie van walnoot met andere kleuren en tinten

Let bij het kiezen van meubels onder een moer goed op de combinatie van kleuren. Dus de combinatie van notenhouten meubels met rode, oranje of lila bloemen geeft het interieur extravagantie. Als je de klassieke Engelse richting in het decor wilt, combineer dan de noot met blauwe, bordeauxrode en flesgroene tinten.

Koude walnoottinten zien er beter uit met wit, blauw, lichtgroen en warm - met crème, geel, korenbloem en kaki.

Gedeeltelijke muurafwerking in de badkamer met walnoot

Gelakt meubilair in kleur walnoot

Massief notenhouten meubelen

De combinatie van walnoot en beuk ziet er heel exotisch uit. Voor een dergelijke tandem is het beter om behang met een grijze kleur te selecteren.

Kies voor zachte fauteuils en sofa lichte zandkleuren. Kasten en boekenrekken met noten kleuren zijn in goede harmonie met een salontafel onder beuken.

Let bij het kiezen van meubelnoten voor het interieur op het volgende:

 • Meubilair mogen niet samenvloeien met muren. De kleur van muren, vloeren en deuren moet lichter zijn dan meubels.
 • Meubilair onder de moer ziet er het beste uit tegen de achtergrond van de wanden van gele of groene tinten. En het palet van kleuren is erg breed: van romig tot oker en van pistache tot gedempte kruiden.
 • Kleurenhout walnoot ziet er organisch uit in koude interieurs. Vooral als de kamer naar het noorden kijkt. Muren, accessoires, textiel - alles moet in een warm bereik zijn.
De façade van de kaptafel in de badkamer van hun walnoot

Noten kleur eettafel

Kleur walnotenschoen

Italiaanse walnoot in het interieur van het appartement

Italiaanse walnoot is in Rusland bijzonder populair geworden, niet alleen in de productie van meubels, maar ook in de productie van vloerbedekkingen. Dit materiaal is het meest grillig, dus denk bij het ontwerpen van het interieur goed na over de kleurencombinaties. Basisregels voor het combineren van:

 • Donkere kleuren van meubels - lichte muren en vloer.
 • De beste combinatie: een Italiaanse noot en tinten geel en groen.
 • Geen rode "buurt".
 • Accessoires van warme kleuren.
Zittend van Italiaanse walnoot

Walnoot bureau

Keukenkastjes kleur walnoot

De beste plaats om de kleur van Italiaans notenhout te gebruiken, is de slaapkamer. Luxe gebeeldhouwde sets, bed hoofdeinden zullen perfect matchen met pastel decoratie van muren, lichtgroene gordijnen en melkachtige beige sluier op het bed.

Houd er bij het uitrusten van de keuken rekening mee dat de Italiaanse walnoot harmonieus is in combinatie met witte, beige of gele muren en een aanrecht van dezelfde neutrale tint.

In een klassieke woonkamer met luxe tapijten, gordijnen en tapijten, zullen de meubels in de kleur van Italiaans notenhout er geweldig uitzien. De bijzonderheid van het meubilair van deze tint is dat het tapijt erg goed is.

Hoekkast van Italiaans notenhout

Kastenkleur walnoot

Gefineerd meubilair in walnoothout

Milan-noot: positieve stemming en huisgezelligheid

Milan-noot is een zeer leefbare kleur. Hiermee komen ze perfect overeen:

 • producten uit dezelfde array;
 • kers, gewit eiken;
 • warme en kalme tinten van een andere schaal, bijvoorbeeld karamel, zand, oker;
 • grijs, groenachtig, roze;
Eettafel en stoelen van Milan nut

Verbazingwekkend gecombineerd meubilair van deze kleur met producten van echt leer.

Milan-noot - de kleur van gezelligheid en rust. Interieur, waar dit kleurbereik heerst - warm en huiselijk.

Mooie stoel gemaakt van Milan nut

Notenkleur walnoot

Kleur walnoot slaapkamer

Verbrande Spaanse noot

De Spaanse noot (nogal) die bij ons uit Peru kwam, is de donkerste van alle walnootmassieven. Zijn kleur is verbluffend: donkere chocoladehout met lichte stroken. Dit is echter een heel hard ras.

Kist van Spaanse noten

Donkere chocoladekleuren van walnootmassa zien er heel expressief uit, contrast, dus deze elementen in het interieur van de slaapkamer mogen niet te veel zijn. Als u een Spaanse noot kiest voor een kaptafel, nachtkastjes of om een ​​werkruimte in een slaapkamer in te richten, plaatst u deze instelling op een lichte achtergrond. Pastel en zelfs een sneeuwwit palet om alle oppervlakken van de kamer af te werken, is hier heel geschikt.

Muur gemaakt van Spaanse walnoot

Tafelkleur walnoot

Koffietafel kleur walnoot

Amerikaanse walnoot: luxe en respect voor het interieur

Amerikaanse walnoot - een symbool van luxe en respect. Dit soort walnoot heeft een meer gelijkmatige en verzadigde textuur. Amerikaanse notenhout, onderscheiden door zijn hardheid en weerstand tegen vervorming, wordt gebruikt voor het maken van elite meubels.

Amerikaans notenparket

Het kleurenpalet van de Amerikaanse walnoot is erg breed: van lichtbruine tot chocoladetonen. Bij het inrichten van een kamer meubels combineren met lichte, zachte tonen. Je kunt een warmere beuk in het decor toevoegen: het geeft een vleugje pit aan het interieur.

Amerikaanse notenhouten werktafel

Kastenkleur walnoot

Noten kleur eetkamer

Meubelnoten in het interieur van de slaapkamer

Een van de beste opties voor meubels is een slaapset van walnoot. Meestal is het versierd met een complex beeldhouwwerk, vergulding, spiegels met zandstralen. Het interieur van een slaapkamer met dergelijke meubels mag niet worden overladen met onnodige details. Ideale vulling - lichte muren en vloer, olijfgordijnen en beige beddensprei op het bed.

Nutcase meubels in de slaapkamer

Fans van minimalisme moeten voor hun interieur kiezen voor een eenvoudigere versie van notenhouten meubels. Maar zelfs een eenvoudige kast, een bed of ladekast ziet er stijlvol uit.

De originele manier om een ​​slaapkamer te versieren, is het gebruik van wandpanelen achter het hoofdeinde van het bed. De geaccentueerde muur, gemaakt met behulp van walnootpanelen, zal dienen als het semantische centrum van de kamer om te slapen en te rusten.

Vloeren en muren van walnoot

Kleur badkamer walnoot

Tafelkleur walnoot in de woonkamer

Notenvoer

In het interieur van de keuken ziet walnoten meubilair in de Engelse stijl er zeer indrukwekkend uit. U kunt kiezen voor een verfijnde suite met natuurlijke gevels en dure handgrepen, of u kunt kiezen voor een eenvoudigere oplossing. Elk meubel met notenhout zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken door een natuurlijke warme schaduw. De kamer vulde zich onmiddellijk met licht.

Keukenmeubilair in walnoot

Voor het decoreren van de wanden van de keuken kun je kiezen voor beige, geel of lichtbruin. Wilt u een meer rigoureus interieur - stop bij de grijze versie van de muren. Vergeet niet dat de noot niet combineert met rood. Maar met een groot verlangen kun je in de keuken een paar rode accessoires plaatsen. Koop bijvoorbeeld gerechten met Bordeaux-kleur.

Werkblad in de keuken van walnoot

Moer in de woonkamer

Alle walnotenrassen hebben een uitgesproken structuur, dus bij de productie van meubels voor de woonkamer worden meestal eenvoudige en laconieke vormen gebruikt. Klassieke, strakke façades zonder decor kunnen een hoogtepunt van het interieur worden dankzij de prachtige textuur van het materiaal. Als achtergrond is het beter om monochrome lichte tinten te kiezen.

Verdieping en plank in de woonkamer gemaakt van walnoot

Honingtonen van de noot zien er organisch uit met oranje, lichtgroene, gelig-buffy, mosterdkleur. Het meubilair van noten in de woonkamer is een luxe die alleen aanvaardbaar is voor ruime en lichte kamers. Als uw woonkamer panoramische ramen heeft, kunt u naast meubels ook de walnootafwerking van muren en zelfs het plafond gebruiken. Maar zelfs in een ruime woonkamer, laat minstens één muur achter met een lichte afwerking. Laat het geaccentueerd worden in het kader van deze kamer. Gebruik voor het afwerken van de vloer een plank van natuurlijk notenhout. Harmonische afwerking van het imago van de woonkamer zal een salontafel zijn, afgestemd op de kleur van het laminaat.

Commode met walnoothoogte in de woonkamer

Een andere mogelijkheid om notenhout te gebruiken in het interieur van de woonkamer is de ruimte rond de openhaard:

 • ingebouwde racks;
 • frames voor schilderijen, spiegels of foto's boven de haard.

De luxueuze kleur van de boom en het vuur in de open haard samen zullen er harmonisch uitzien.

Salontafel van walnoot en glas

Nootvormig meubilair in de studeerkamer, hal, eetkamer

En in deze kamers is er een plek met noten meubels! De kast kan worden ingericht in een klassieke stijl. Kies hiervoor voor muren beige verf of behang, leg een sluimertapijt op de grond, doe een paar vazen ​​en zorg voor een klassiek interieur.

Werktafel van walnoot

Alle elementen van notenhout, of het nu de ladekast in de gang, de eetzaal in de eetkamer of het meubilair op kantoor zijn, zijn echte kunstwerken. En ze vragen een fatsoenlijke omgeving. Meubilair onder de moer is perfect gecombineerd met:

 • tapijten;
 • zware gordijnen;
 • wandtapijten in vergulde frames;
 • Chinese vazen,
 • duur porselein.

Als u de traditionele Engelse stijl in het interieur van de kast wilt recreëren, combineert u notenhouten meubels met blauwe, flessengroene, smaragdgroene tinten. Warme tinten van meubilair zullen het koele palet van de afwerking in balans brengen en samen zullen ze een harmonieus, maar origineel ontwerp van de werkplek creëren.

Lichttafel van walnoot

Schaduwen van noten in de badkamer

De badkamer in het chocolade-honing assortiment is het gebied van ontspanning en rust. Natuurlijke tinten zijn aangenaam voor het oog, ze verlichten stress en heldere gedachten. Noottinten van meubels en afwerkingen zullen een unieke sfeer creëren.

Afwerking in de badkamer met walnoot

Dus, de meubelnotenhout is vrij veelzijdig en ziet er geweldig uit in het interieur van elke kamer. Nootachtige tonen vallen op tegen de achtergrond van lichte wanden, terwijl ze niet combineren met het rode en
roze palet, maar ook met donkere en rode houtsoorten. Als hiermee rekening wordt gehouden, krijg je met dergelijk meubilair zeker een gezellig interieur.

Kast voor een gootsteen van een walnoot
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 3