Metalen bed – een complete rust in elk interieur (23 foto’s)

Metalen voorwerpen van metaal werden in de oudheid zeer gewaardeerd en zijn vandaag de dag niet meer populair en relevant geworden. Uitstekende combinaties van hardheid en betrouwbaarheid met elegantie zijn de belangrijkste redenen voor de aantrekkelijkheid van metalen meubels en vooral de bedden.

Metalen bed met houten palen
Metalen bed in de kinderkamer

De sterkte en duurzaamheid van producten wordt bepaald door de eigenschappen van het materiaal, de kenmerken van zorg, hun voor- en nadelen.

Kinderbed gemaakt van metaal

Bed van metaal in het huis

Voordelen van metalen bedden:

 • weerstand tegen temperatuurveranderingen en schade (moeilijk te krassen of te breken);
 • het vermogen om grote gewichtsbelastingen te weerstaan ​​- geschikt voor verschillende categorieën klanten;
 • veelzijdigheid van het interieur - gesmede producten kunnen in veel stijlen worden gecombineerd. Originele bedden zien eruit als decoratieve elementen gemaakt van hout, glas, steen. Het artistieke smeden benadrukt de individuele smaak van ingezetenen;
 • milieuvriendelijkheid, hoewel voor veel consumenten de natuurlijkheid van materialen alleen wordt geassocieerd met hout. Moderne metalen meubels, vervaardigd volgens alle regels van technologische processen, zijn echter ook milieuvriendelijk. Metaal verzamelt zich niet en stoot geen schadelijke onzuiverheden uit, daarom is het ideaal voor een slaapkamer;
 • stabiliteit - sommige modellen zijn erg moeilijk te verplaatsen.

nadelen:

 • instabiliteit tegen vocht;
 • koude van het metaal - sommige eigenaren zijn onaangenaam om koele oppervlakken aan te raken.
Voorgesteld bed van metaal

Varianten van de constructie

Moderne metalen bedden zijn op twee manieren gemaakt. Ponsen is een transportproces voor de productie van onderdelen. Smeden - ingewikkelde stap-voor-stap werken met metaal (bij hoge temperaturen), waarvoor professionele vaardigheden en individuele vaardigheid vereist zijn.

Bed van metaal in gotische stijl

Bed van kunstsmeedwerk

Modellen met bed in de fabriek

Het belangrijkste materiaal voor het maken van meubels is ijzer. Soms wordt koper gebruikt - een legering van koper met zink. Holle buizen van ijzer of een staalprofiel (dikte 1,5 - 2 mm) zijn de belangrijkste materialen bij de productie van fabrieksbedden, dus een bed met een metalen frame is relatief licht. Vergelijkbare ontwerpen zijn bestand tegen een gewicht tot 200 kg (dit is een gemiddelde van twee personen). Overmatige belastingen kunnen leiden tot het buigen van onderdelen of het breken van meubels.

Bed met een metalen hoofdeinde

Metalen bed in landelijke stijl

Gesmede modellen

Deze bedden zijn voornamelijk met de hand gemaakt. Omdat het metaal bij hoge temperaturen wordt verwerkt, is het bestand tegen aanzienlijke belastingen. Het maken van smeedijzeren bedden is uitsluitend handwerk met speciale gereedschappen en apparaten. De werken tonen de stijl / het handschrift van de meester en elk product is uniek.

De kosten van bedden worden niet alleen bepaald door de manier van produceren. De prijs wordt beïnvloed door de keuze van het materiaal dat wordt gebruikt om modellen te maken: koper, ijzer, ijzer, aluminium.

Gebruik voor het exterieur van het product poederlaktechnologie. Dankzij de onbeperkte kleuren kunt u een schaduw voor elk interieur kiezen.

Bed op een metalen frame
Gesmeed bed in de slaapkamer

Soorten metalen bedden

Voorwaardelijk kunt u verschillende parameters selecteren die helpen bij het bepalen van het juiste model van het bed.

Door eigenaar

Bedden zijn gemaakt voor kinderen en volwassenen. Met bedden voor volwassenen all clear (standaard lengte 200 cm), maar modellen van de kinderen nog steeds leeftijd divisie: wieg (draaibaar), voor kinderen van zes maanden tot kleuters / studenten (tot 160 cm lang), tieners (minder dan 190 cm).

1

Op het aantal slaapplaatsen

Het type bed wordt bepaald door de breedte van het model: een metalen eenpersoonsbed (80-100 cm), een dubbel model. Uit de Sovjettijd is de term "vrachtwagen" gebleven - de modelbreedte van 140-150 cm bleef, maar de definitie komt nu vaker voor - compacte tweepersoonsbedden.

Typisch is de modelstap van een tweepersoonsbed 20 cm (140 cm, 160 cm, 180 cm, 200 cm). De keuze van het product moet op een verantwoorde manier worden behandeld, omdat het nog steeds nodig is om een ​​matras te kiezen.

Rood metalen bed
Metalen bed in het interieur van het appartement
Metalen bed in Art Nouveau-stijl

Verschillende vormen, structuren

De meest traditionele en gebruikelijke vorm blijft een rechthoekig model. Voordelen van dergelijke bedden: het is gemakkelijk om meubels te kiezen voor elk interieur, veel fabrikanten, verschillende prijzen (handgemaakte producten van een complex ontwerp zijn niet goedkoop).

Ovaal en rond meubilair zien er niet standaard uit. Om de schoonheid van het ontwerp en het gebruiksgemak te waarderen, is het beter in grote kamers.

Speciale opties - bedden met luifels of standaards voor installatie van een luifel.

Tweevoudige metalen modellen kunnen stationair of mobiel zijn en in kinderkamers worden geïnstalleerd.

Metalen bed in Provençaalse stijl
Grijs metalen bed

Hoofdbord opties

Dit ontwerpelement kan hoog, laag, stevig of opengewerkt zijn. Een tweepersoonsbed met een metalen hoofdeinde kan één stevige rug of twee onafhankelijke delen hebben.

Stationaire hoofdeinden zijn één met het bed. Scharnierende elementen zijn op de muur boven het bed gemonteerd en zijn belangrijker als decoratief element.

Bed met hemelbed voor 4 posters
Bed van staal in het interieur

Metalen bed in het interieur

Om het bed er organisch uit te laten zien in het interieur, is het raadzaam om vooraf na te denken over de stijl van de kamer, stel je het model voor in de kamer, de combinatie met het decor, de decoratie van de muren.

Harmonie van metaal in de slaapkamer

Metalen bedden - onafhankelijke interieurartikelen. Om een ​​geïntegreerde omgeving te creëren, is het echter wenselijk om aanvullende gesmede elementen of een aantal ontwerptechnieken te gebruiken:

 • Gesmede borstkas is perfect bestand tegen de taken van een traditionele ladekast, wat vooral belangrijk is voor oosterse, Arabische interieurs;
 • de poef met metalen decor vormt een perfecte aanvulling op het slaapkamermeubilair in een klassieke stijl;
 • lampen met gesmede voetstukken, geïnstalleerd op nachtkastjes of op de wanden gemonteerd, creëren een interessant "ensemble" met bedden;
 • niet-standaard oplossing - herhaling van smeedpatronen in interieurartikelen, bijvoorbeeld op de spiegeldeuren van de ingebouwde kast;
 • gesmede frames voor spiegels, kandelaars, hangers benadrukken de sfeer in de kamer.
Bedpatroon van metaal
IJzeren bed in het interieur

Smeden in de omgeving

Het voelt alleen maar aan dat het metaal koud is. Dankzij bekwame ambachtslieden en creatieve ontwerpers met behulp van vervalste producten, worden speciale en unieke interieurs van de kamers gecreëerd. Metalen bedden passen perfect in verschillende stijlen.

Het meest organisch smeden benadrukt de stijl van de Provence. De lichtheid van het romantische interieur wordt gevormd door een bed met een hoofdeinde met vloeiende lijnen. Ook traditioneel en populair is de combinatie van smeden en stilistiek van vintage of country design.

Verguld bed van black metal

Bed met overkapping of overkapping - het belangrijkste detail van het oosterse interieur. Voor een laag breed model kunt u alleen een boegbeeld installeren. Prachtige tapijten, een combinatie van goudtinten, ivoor en paars geven de slaapkamer ook een oosterse luxe. Een voortreffelijk ontwerp laat niemand onverschillig. Brons en koperen dingen (vazen, kisten) maken de kamer gezellig. Gesmede gesmede lampen geven de slaapkamer een mysterieuze sfeer dankzij het spel van licht en schaduw.

Witmetalen bed

In de minimalistische stijl slaapkamers, zijn rechthoekige bedden met chroom / matte afwerking relevant. En de hoofdeinden moeten eenvoudige vormen hebben (zonder patronen). Modellen met houten elementen zijn geschikt.

Metalen bed in Art Deco-stijl

Met de technologie van het maken van meubels kunt u elke vorm / patroon voor de benen, rugleuning / hoofdeinde belichamen. Als het bed wordt gekocht voor een afgewerkt interieur, dan wordt rekening gehouden met het gebied en de stilistiek, decoratie van de kamer. Wanneer je vanuit het niets aan de situatie denkt, kun je dromen met een combinatie van metalen meubels en interessante ontwerpoplossingen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

52 − = 44