LED-plint: maak van de gewone kamer een kleurrijke wereld (24 foto’s)

Een goed georganiseerde verlichtingsoplossing zal helpen om de ruimte te transformeren. Dankzij de achtergrondverlichting verandert het de geometrie en is het niet langer statisch. Een van de meest relevante en effectieve manieren om uw huis exclusief, origineel en gezellig te maken, is de verlichting van de plint met LED-strips. Hij kan nauwelijks volwaardige verlichting vervangen, maar hij zal in staat zijn om een ​​romantische schemering in de kamer te creëren.

Aluminium LED-plint

Witte LED-plint

De LED-plint brengt het interieurdesign de tonen van exclusiviteit en originaliteit. Alleen is het nodig om de juiste baguette en een geschikte lichtbron te kiezen. De ruimte is aanzienlijk getransformeerd na installatie van de plafond- of vloerverlichting.

Houten LED plint

LED plint

Nadelen en voordelen van LED's

Ontwerpers hebben LED's geadopteerd en deze opgenomen in de aankleding van verschillende ruimtes. De populariteit van LED's is te danken aan de volgende voordelen:

 • Krachtige helderheid met een laag stroomverbruik. Het energieverbruik in vergelijking met andere lampen (luminescent, gloeilamp) is 5 keer kleiner bij een vergelijkbaar lichtrendement;
 • lange levensduur. Gemiddeld is dit 50 000-100 000 uur. De tape is niet bang voor trillingen, maar wanneer beschermd, is hij niet bang voor vocht;
 • veiligheid. In deze lampen, lage niveaus van ultraviolette en infrarode straling, is er geen gevaar voor gezondheidskwik;
 • grote variëteit. Er zijn verschillende kleuren LED-linten te koop;
 • brandveiligheid. LED's warmen niet veel op.

Er zijn LED-lampen en nadelen. Deze omvatten:

 • ontoereikendheid van de verlichting (LED-verlichting is nuttig als extra lichtbron);
 • prijs. Een relatief nadeel is een hoge prijs in vergelijking met een halogeenlamp of een gloeilamp. Na een tijdje zal het echter mogelijk zijn om de energiebesparing op te merken;
 • moeite met uitwisselen. Als er ten minste één diode kapot gaat, moet u de hele tape demonteren om deze te vervangen. Om de tape terug te bevestigen, moet de lijm op zijn, omdat de lijmbasis het niet kan vasthouden.

LED plint in het huis

Gedachte led-plint

1

Een lichtgevende plint maken: we definiëren met materialen

Voor de onafhankelijke vervaardiging van een plint met achtergrondverlichting is alleen de meest elementaire kennis van de natuurkundige wetten nodig om een ​​elektrisch circuit op de juiste manier samen te stellen. Het installatieproces zelf duurt niet langer dan twee dagen. Als er geen behoefte of tijd is om te sleutelen aan de verzameling van een reeks LED's, kunt u een kant-en-klare verlichte plint kopen. Het hoeft alleen aan de muur te worden bevestigd en op een stopcontact te worden aangesloten.

Selecteer tape

In de uitverkoop zijn er verschillende soorten lampen en tapes, waardoor elke persoon verlichting op het plafond van de kamer kan regelen.

LED-plafondverlichting heeft verschillende voordelen:

 • laag stroomverbruik;
 • lampen worden niet warm en verwarmen de nabijgelegen oppervlakken niet;
 • De tape kan worden gesneden in elke lengte die geschikt is voor het plaatsen van een bepaalde maat;
 • U kunt de instellingen aanpassen om de verzadiging van het licht te veranderen, het licht van het plafond in- en uitschakelen.

Kies bij het kopen de kleur van de tape. U kunt kiezen uit een optie met één kleur of meerdere kleuren, waarmee u de kleurmodus kunt regelen.

De helderheid hangt af van de geïnstalleerde diodes, op hun afmetingen. Hoe groter de maat van de LED, hoe helderder hij schijnt. Meest gebruikte LED's SMD 3528 (grootte respectievelijk 35 × 28) en SMD 5050 (LED-maat 50 × 50 mm).

Besteed aandacht aan de bescherming tegen vocht. De tape kan open en beschermd zijn (verzegeld) met een siliconencoating, die voorkomt dat vocht de elementen binnenkomt die de stroom geleiden. Als de tape vochtbescherming heeft, heeft deze een IP-markering en een bijbehorende digitale waarde.

Dichtheid van diodes. Hoe hoger het is, des te helderder zal de gloed zijn. Volgens de normen kan de tape een rij hebben met normale of dubbele dichtheid met 60, 120, 240 dioden per meter of dubbele rij met dubbele dichtheid met 30, 60, 120.

LED plint in het interieur

LED plint in de gang

LED-led plinten

Een plint kiezen

De tape van de LED's wordt bevestigd met behulp van een plint. Hij zal het in een statische positie houden en beschermen tegen schade. Plint voor vloer of plafond wordt baguette of filet genoemd.

De haas, die precies tegen het plafond en de muur aanligt en de gebreken in de verbindingen maskeert, is niet geschikt voor verborgen verlichting. Daarom zijn er speciale plinten ontwikkeld voor LED-strips die onder een hoek aan het plafond of de wand zijn bevestigd. Hierdoor kan het licht verdampen, waardoor het effect van decoratieve verlichting ontstaat. In de plint bevindt zich een speciale parachute voor het leggen van de tape. De afronding heeft kleine randen, wat ook de lichtuitvoer verbetert. Binnenin kan een dunne laag folie zijn, buiten de trogbedekking met een siliconen pad.

De keuze van de plint moet worden uitgevoerd op basis van de geometrie van de ruimte waar deze zal worden geplaatst. Voor halfronde gebieden is het beter om schuimplinten te kiezen, voor het afwerken van een grote perimeter moet u een flexibele optie kiezen, omdat de wanden vaak ongelijk zijn. Polyurethaan plinten zijn geschikt voor spanplafonds, omdat het een hoge dichtheid heeft.

De lengte van de plint, die in de uitverkoop is, is 2 meter. Voordat u het koopt, moet u de omtrek van de kamer berekenen, waar een plint met achtergrondverlichting zal worden geïnstalleerd.

Sokkel met LED-strip

LED plint voor trappen

LED plint in Art Nouveau-stijl

Ze bevestigen de plint met LED-achtergrondverlichting op verschillende manieren, afhankelijk van het materiaal waaruit de plint is gemaakt. De houten filet wordt vastgezet met zelftappende schroeven, de plinten van lichte materialen worden vastgezet met vloeibare nagels.

Plafondfilets door de verscheidenheid van hun ontwerpen kunnen de LED's verbergen en met behulp van flexibele structuren is het mogelijk om de gebogen omtrek van de kamer te benadrukken.

Selecteer het profiel dat u nodig hebt zodat de bovenrand wordt omgeleid naar de kamer en binnen een nis vormt waarin het LED-systeem is bevestigd. Het profiel is aan de onderkant bevestigd.

Het gehele plafondverlichtingssysteem onder de plint is verborgen van de bodem, van boven is een diffuse zachte gloed die het plafond langs de hele omtrek aangeeft. Een dergelijk decoratief ontwerp kan worden aangevuld met kleine lampen.

De keuze van plafondelementen voor LED-achtergrondverlichting is geweldig. Ze hebben verschillende maten, vormen, decoratieve elementen.

LED plint buiten

LED plint muur

LED plint

Het gebruikte materiaal is:

 • Foam. Het produceert zeer lichte plinten, maar het schuim wordt niet gebruikt voor vloerverlichting vanwege het brandgevaar.
 • De boom. Houten plinten zijn erg duur en vatbaar voor brand.
 • Metal. De meest vuurvaste optie, maar dergelijke plinten zijn vrij duur en kunnen alleen aan rechte wanden worden bevestigd. Aluminium plinten zijn meer geschikt voor high-tech stijl en zijn gemaakt met speciale uitsparingen voor LED-strips.
 • Polyurethaan. Het is een van de optimale materialen voor profielen. Goed verbergt onregelmatigheden, geschikt voor het wikkelen van muren, het onderscheidt zich door een goede "prijs-kwaliteit" -verhouding. Een combinatie van polyurethaan en aluminium wordt vaak gebruikt.

Vloerplinten voor verlichting verschillen qua ontwerp van het plafond. Het is een kabelkanaal en een snap-in deksel. Het omhulsel moet zijn gemaakt van een transparant materiaal dat licht dissipeert.

Aanvullende materialen

Naast LED-tape en -filets zijn voedingen, controllers en connectoren vereist. De connector is vereist voor het aansluiten van een elektrisch circuit zonder een soldeerbout. Controllers zijn nodig om de helderheid van de achtergrondverlichting en de chroma te wijzigen. De voedingseenheid of de spanningsomvormer converteert de spanning van 220 volt van de gebruikelijke aansluiting in de 12 of 24 volt die nodig is voor diodes, beschermt het elektrische circuit tegen stroompieken in het netwerk.

LED plint met achtergrondverlichting

LED plint plafond

LED plint in de gang

installatie

Verlichting van de plint met hun eigen handen is heel goed mogelijk, tenzij het is gepland om de bedrading te veranderen of een scheiding van de communicatie van het elektrische paneel te maken.

Voordat u een hoogtepunt maakt, moet u de ruimte meten en de beelden van de ledstrip berekenen. Bepaal vervolgens de kracht van het hele circuit, op basis van de dichtheid van de bollen per meter lengte. De LED-strip geeft meestal het stroomverbruik per meter aan. Het is alleen nodig om het te vermenigvuldigen met het aantal meters dat nodig is voor de verlichte ruimte en als gevolg daarvan zal de kracht van de krachtbron worden verkregen, maar het is beter om meerdere voedingen te kopen.

Pak de voeding, controller. Als er meerdere banden zijn, is voor elke tape een extra voeding geselecteerd. Het lint wordt 5 meter verkocht, de standaardbreedte is één centimeter, de dikte is 0,3 mm. Het is flexibel en bestaat uit equidistante LED's. Het vereiste vermogen voor heldere LED's is 12-24 volt.

Verbind de band met de voeding. Om de hoeveelheid DC-stroom te beperken en om te voorkomen dat het elektrische circuit doorbrandt, bevindt zich een weerstand in de tape. Het vermogen van de voeding moet overeenkomen met de som van de vermogens van alle LED's. Als het meer dan 50 watt is, hebt u een grote voeding nodig die moeilijk te verbergen is. Het is beter om verschillende kleine blokken te gebruiken. De helderheid, de kleur van de achtergrondverlichting wordt aangepast met de afstandsbediening.

LED plint gesneden

LED sokkel met lampen

Plint met LED-verlichting

Als u een monochrome tape wilt invoegen, is deze rechtstreeks aangesloten op de voeding en op het netwerk. Als er verschillende kleuren diodes zijn, verbindt u eerst de controller en vervolgens de LED-kaart. Na het monteren van de tape moeten alle soldeerpunten worden geïsoleerd met behulp van een krimpkous, die niet alleen de aansluitingen van het elektrische circuit isoleert, maar ook duurzaam en duurzaam maakt. Het is tijd om het circuit te controleren. Het is inbegrepen in het stopcontact en als alles normaal is, ga dan verder met de installatie op een plafondbaguette.

LED's kunnen boven de plint worden geplaatst, in de technische opening tussen de plint en het plafond. In dit geval kunt u de goedkoopste filets gebruiken, alleen zodat ze niet bang zijn voor een temperatuur van +60 graden.

De plint voor een plafond is beter vooraf op de hoeken geknipt en aangepast, maar niet in een pik vastgemaakt, en er was een speling van niet minder dan 50 mm breed boven de bovenrand. Het profiel is op korte afstand van het plafond bevestigd. De plint moet op de pleisterlaag of op het betonoppervlak worden bevestigd in plaats van op het behang. De afstand tussen het plafond en de bovenkant van het stokbrood moet 60-70 mm zijn.

Voorafgaand is het noodzakelijk om plinten aan te brengen en ze in hoeken te zagen. De plaats waar de kroonlijst zal worden geplaatst, wordt vooraf gereinigd, behandeld met een primer. De filet wordt bevestigd met vloeibare spijkers of op zelftappende schroeven.

LED-plint met schijnwerpers

LED plint groen

LED plint geel

LED-strip kan eenvoudig worden vastgemaakt. Het heeft een zelfklevende rug op de rug, bedekt met een beschermstrook, die vóór het bevestigen wordt verwijderd. De tape kan eenvoudig in maat gesneden worden om in de filet te passen. De bandzone van de tape wordt met speciale middelen geprimed, zelfs vóór de installatie van de plafondprofielen. De tape is net onder de rand van het stokbrood gelijmd en de kabel is verborgen in een nis. Plafondbasis met verlichting geïnstalleerd.

Gewone LED-tape in combinatie met een goed gekozen en gemonteerde plafondplint transformeert de ruimte onherkenbaar. Met zijn hulp kun je een kinderkamer, badkamer, gast veranderen in een heldere, kleurrijke wereld. Het is alleen nodig om de verbeelding te laten zien en als iets niet werkt, kun je altijd gebruikmaken van de service van professionals.

Plint met LED-strip is een combinatie van schoonheid, economie in het interieur van de kamer. Met zijn hulp kunt u een breed scala aan felle lichteffecten creëren. Een groot aantal helderheidsinstellingen, de werkingsmodus van de lampen geeft meer vrijheid voor de verbeelding.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 14 = 15