LED-nachtlampje – magie in huis (20 foto’s)

LED-nachtlampjes - dit is een originele lamp, die van geringe waarde is, indien gedaan met uw eigen handen. Tegenwoordig is er een groot assortiment lampen voor zowel kinderen als volwassenen op de markt. Ze zijn allemaal geschikt voor accommodatie in residentiële, niet-residentiële gebouwen en zelfs op straat.

LED-nachtlampje op batterijen
Wit LED-nachtlampje

Nachtlampje LED is een armatuur die werkt op LED's. LED is een speciaal apparaat dat elektrische stroom omzet in licht. Hoe meer stroom er doorheen gaat, hoe helderder hij schijnt. Het toepassen van LED's begon in de late jaren 80. Op dit moment worden LED's op grote schaal gedistribueerd in de reclamebusiness, in showprogramma's, in ontwerp, in de auto-industrie.

LED-nachtlampje met decor

Er zijn verschillende soorten LED's:

 • multicolour;
 • hoogvermogen LED's;
 • infrarood;
 • UV.

Ze zijn ook verdeeld in kleuren: groen, geel, blauw, paars, rood, wit. Er zijn verschillende vormen: in de vorm van een cilinder, een vierkant, een rechthoekige vorm. Er is nog een classificatie: COW-type diodes, SMD, DIP. De laatste omvatten de oude modellen. En COW en SMD - nieuwe soorten LED's, verbeterd.

LED-nachtlampje voor kinderen

LED in het interieur: voordeel of schade

Tot nu toe zijn er geschillen over de schadelijkheid van light-emitting diodes. Sommige wetenschappers denken dat ze de menselijke psyche negatief beïnvloeden, omdat ze een relatief nieuw en ongebruikelijk fenomeen zijn voor mensen. Ze beweren ook dat wit LED-licht het gezichtsvermogen bederft. Dit geldt echter voor ondermaatse LED-lampen en nachtverlichting. Tot op heden is de schade aan LED's niet bewezen en sommige experts die tests hebben uitgevoerd, zeggen dat alleen een product van slechte kwaliteit schade kan toebrengen. En hij zal niet lang dienen.

Het is vermeldenswaard dat LED-verlichting in elke kamer kan worden geplaatst. Op de werkplek, thuis, in het huisje, op straat, in grote niet-residentiële gebouwen. Ze kunnen niet alleen veel licht in de kamer of studeerkamer brengen, maar ook decoreren. LED-lampen zijn het beste voor dit doel.

LED-nachtlampje met florale decoratie
LED-nachtlampje in de vorm van kaarsen

Hun voordelen zijn als volgt: ze worden in verschillende vormen geproduceerd, met verschillende kleuren en in verschillende configuraties. Bovendien drogen ze geen lucht en verbruiken ze weinig energie. Bij het kiezen van deze lampen loont het om aandacht te besteden aan de technische kenmerken van lampen. Ook is het de moeite waard om te overwegen dat goedkope LED-lampen snel kunnen falen.

LED-nachtlampje in de vorm van een paddestoel
LED-nachtlampje in het interieur van de kinderkamer

Voordelen en variëteiten van LED-nachtverlichting

Nachtlampje LED heeft een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat LED's weinig energie verbruiken, in tegenstelling tot een fluorescentielamp en een gloeilamp. Ze kunnen ook een andere kleur geven, niet alleen wit. Nog een voordeel: voor nachtlampen is een hele LED-tape ontwikkeld, deze heeft verschillende LED's. LED-lamp is verdeeld in twee soorten:

 • Degenen die verbinding maken met het netwerk.
 • Zelfstandige modellen die werken op batterijen.

Ze zijn ook verdeeld in een kinderlamp, nachtlampjes voor volwassenen, een nachtlampje met een bewegingssensor. Ook is er een classificatie volgens de modellen.

LED-nachtlampje in de vorm van een kat

Opgemerkt moet worden dat het nachtlicht van het LED-lint kan worden gekocht in de online winkel of in het bijzonder, waar ze lampen, kroonluchters en andere lampen verkopen. De prijscategorie is anders, maar eigenlijk is alles goedkoop. Een grote optie is beschikbaar in kinder nachtlampjes. Konijnen, schildpadden, beren, de maan, sterren en andere figuren en dieren.

LED-nachtlampje aan de muur

Interessante opties is het LED-nachtlicht met een bewegingssensor. De voordelen zijn als volgt: het geeft een helder licht dat u in staat stelt om te lezen en niet uw visie te bederven, en het bespaart elektrische energie. Er zijn modellen die vanuit het stopcontact werken, er zijn ook stand-alone modellen. Dergelijke lampen worden vaak gebruikt in niet-residentiële gebouwen, ingangen, tijdens reparaties, op straat.

1

Houd er rekening mee dat hoe meer functies in armaturen, hoe duurder het is. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet mogelijk is om dergelijke lampen in de buurt van elektrische kachels en radiatoren te plaatsen. Dit kan het niet alleen bederven, maar ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

LED-nachtlampje veelkleurig

Waar moet ik aan denken voordat ik iets koop?

Alvorens een LED-lamp te kopen, is het de moeite waard om enkele punten te overwegen. Kwaliteit wordt bepaald door het merk. Naast merken zijn er veel modellen van dit soort nachtverlichting. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het kiezen van een nachtlampje met een bewegingssensor. Voordat u koopt, moet u het type lichtbron, de mate van bescherming en de kracht van het apparaat bepalen. Ook is het noodzakelijk om het aantal radiatoren en extra functies te beschouwen.

LED-nachtlampje"облако"

Hoe maak je een LED-nachtlampje met je handen?

De meeste mensen denken dat het onmogelijk is om een ​​LED-nachtlampje met hun eigen handen te maken. Deze verklaring is onjuist. Bovendien, om zo'n lamp te maken, kost het wat tijd en eenvoudige materialen.

LED-nachtlampje, werkend vanuit het netwerk
LED-nachtlampje"ангел" в детской

U moet het volgende kopen:

 • diodes;
 • weerstand;
 • niet werkende fumigator;
 • condensatoren in de hoeveelheid van 2 stuks;
 • U hebt ook twee LED's met een superheldere witte gloed nodig.

Nu kunt u doorgaan met de montage.

LED-nachtlampje in de vorm van een pinguïn
LED-nachtlampje voor kinderen

De manier van montage ziet er als volgt uit: open de koffer van de oude fumigator en verwijder het verwarmingselement eruit. Dan moet je in de lege ruimte de LED's monteren. Het assembly-schema zelf is te vinden in gratis toegang op internet. Het is vermeldenswaard dat een zeer grote weerstand aanzienlijke actieve verliezen veroorzaakt, dus is het beter om een ​​weerstand van klein formaat of medium te kiezen.

Nachtlicht met retro lamp
LED-nachtlampje"роза"

LED-nachtlampen zijn niet alleen mooi, maar ook economisch. Dergelijke lampen zijn voornamelijk mobiel, ze verbruiken weinig energie, dienen lang en betrouwbaar. Nachtverlichting is goedkoop, bovendien kunnen ze met uw eigen handen worden gemaakt.

LED-nachtlampje"яблоко"
LED-nachtlampje in de vorm van beesten
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

55 + = 61