Laminaatdrempels – de finishing touch van het vloerontwerp (24 foto’s)

Het is onmogelijk om niet mee eens te zijn dat het laminaat een steeds populairdere en veelgevraagde vloerbedekking wordt. Bij het leggen is het belangrijk om elke fase van het proces correct te organiseren.
De installatie van de drempels voltooit de reparatie / installatie van de vloerbedekking. De belangrijkste functies van dit product zijn: beschermend en decoratief.

Fabrikanten produceren koppelelementen met een breedte van 10 tot 60 mm en een lengte van 1 tot 4 m.

Aluminium drempel voor laminaat

Zwarte drempel voor laminaat

De drempels voor laminaat zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • hout - onderscheidt zich door zijn ecologische compatibiliteit, een succesvolle combinatie met een laminaat "onder hout". De nadelen zijn hoge kosten, de behoefte aan constante zorg (polijsten, lakken). Voor de productie van hout wordt gebruikt eiken, essen, Amerikaans noten. Bevestig de elementen met speciale rekken. Het is raadzaam om te combineren met dure soorten laminaat;
 • plastic - gekenmerkt door flexibiliteit, democratische prijs. Feature - de mogelijkheid om kromlijnige oppervlakken te ontwerpen. Nadelen: gemiddelde kwaliteit, korte levensduur, snel afgewreven;
 • metaal - onderscheidt zich door de optimale kwaliteit / prijsverhouding. Voordelen zijn: duurzaamheid, esthetische uitstraling, eenvoudige installatie, weerstand tegen vocht, minimaal onderhoud. Producten zijn gemaakt van aluminium, messing, staal. De meest populaire zijn aluminium zakken. Vanwege het verschillende ontwerp (goud, zilver, "hout"), is het eenvoudig om een ​​model voor vloeren of deuraccessoires te kiezen;
 • de kurk - (compensatiestaaf) heeft een hoge flexibiliteit, past eenvoudig en neemt gemakkelijk de gewenste vorm aan. Meestal worden laminaat / stenen vloerovergangen gemaakt. Cons van het product kan worden beschouwd als een hoge prijs, gevoeligheid voor een hoge luchtvochtigheid.

Houten drempel voor laminaat

Eiken laminaatdrempel

Er zijn verschillende soorten drempels: multilevel, direct, final en angular.

 • Met nivellering wordt de overgang tussen vloerbedekkingen met verschillende hoogtes (van 3 tot 18 mm) versierd.
 • Straight verwijst naar de meest populaire producten en wordt gebruikt in ruimten met vloeren van dezelfde hoogte (drempel tussen het laminaat). Om dergelijke producten te installeren, is een hoogtevariatie van niet meer dan 2 millimeter toegestaan. Meestal gebruikt in deuropeningen, op de kruising van coatings van laminaat en linoleum. Zelfklevende basis zorgt voor een sterke fixatie van de bar.
 • Angle (trap) geschikt voor verwerking van het laminaat aan de randen van trappen (de producten zijn ingericht rubberstrip) voor het versieren tegels laminaat interface. Het is interessant om te kijken naar de laatste studio-appartementen waar de kookzone gebied duidelijk omschreven tegels vloerbedekking. Bij het bevestigen, pluggen en zelftappende schroeven worden gebruikt.
 • De laatste drempel wordt gebruikt als de rand van de verdiepingen met podiums of voor het afwerken van de toegang tot de balkons of in de gang.

De drempel voor laminaat is flexibel

Drempel voor gelamineerd laminaat

1

Hoe de drempels op het laminaat instellen?

Bij het installeren van docking-elementen worden verschillende bevestigingsmethoden gebruikt: verborgen, open (mechanisch), gemengd.

Open montagemethode

Je hebt gereedschap nodig: een perforator, een schroevendraaier, een meetlint.

 1. De lengte van de opvulling wordt gemeten - de afstand tussen de plinten.
 2. Op het oppervlak van het laminaat wordt met een potlood een markering aangebracht - een plaats voor het boren van gaten voor bevestigingen.
 3. Boorgaten worden geboord. Stof wordt zorgvuldig gereinigd. Deuvels zitten vast in de gaten.
 4. De drempel voor laminaat en tegels wordt met schroeven geschroefd.

Misschien ziet dit soort fixatie er niet erg esthetisch uit, maar het is zeer betrouwbaar.

Drempel voor laminaat gelamineerd

Drempel voor laminaat uit massief hout

Laminaatdrempel van MDF

Inbouwversie

Je hebt gereedschap nodig: een perforator, een potlood, een hamer.

 1. De afstand tussen de plinten wordt gemeten, het overtollige deel van de deur wordt afgesneden.
 2. De gaten worden geboord in de vloer (ze moeten strikt op één lijn worden geplaatst).
 3. In de gaten zijn deuvels van kunststof geplaatst.
 4. In de groef aan de verkeerde kant van de staaf worden schroeven over de hele lengte ingevoegd en verdeeld. In dit stadium is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schroeven precies tegenover de deuvels zitten.
 5. De staaf wordt over de kruising geplaatst en de schroeven worden in de deuvels gestoken. Als er een zelfklevende laag aan de verkeerde kant is, wordt de beschermfilm verwijderd.
 6. Bewegende bewegingen moeten op de balk worden gedrukt. Het is niet nodig om inspanningen in één keer op één plek te doen. De drempel voor het laminaat wordt gelijkmatig over de gehele verbindingslijn geperst.
 7. Gebruik voor de laatste bevestiging van de bar een hamer. Het houten blok wordt op het product aangebracht en met een hamer door de deur gestanst.

Een dergelijke bevestiging wordt vaak gebruikt in bogen, zodat de overgang niet zo merkbaar is en het visuele effect van een "enkele ruimte" wordt verkregen.

Metalen laminaatdrempel

Installatiedrempel voor laminaat

Bovengrens voor laminaat

Installatie van een flexibele drempel

Een laminaat van het gebogen grensvlak vloerbedekking te verkrijgen, wordt tegels gebruikt voor een flexibel laminaat moer 4 cm breed, met een T-vorm. Een soortgelijk product wordt
verkocht met baaien van drie meter. Flexibele dorpels voor het laminaat hebben verschillende kleuren (ongeveer 15 kleuren), die de selectie van modellen voor de vloeren docking vergemakkelijkt.

 1. Op de schone vloer (betonnen basis) wordt een lijn van verbindingen van oppervlakken geschetst. Het is wenselijk om de door de fabrikanten aanbevolen buigradius in acht te nemen.
 2. Het bevestigingsprofiel wordt bevestigd met een boor en schroeven door de markeringslijn.
 3. De vloerbedekking is gelegd.
 4. De baai met het profiel wordt ongeveer 15-20 minuten in een container met heet water (40-55 ° C) geplaatst.
 5. Het flexibele profiel klikt vast in de bevestigingen. Snijd de nagels af die alleen zijn afgekoeld.

Flexibele spijkers tussen de tegel en het laminaat zorgen voor vloeiende, gebogen lijnen bij het bestempelen van ruimte.

Vloerdrempel voor laminaat

Overgangsdrempel voor laminaat

Drempel tussen laminaat en tegel

Keuze van schaduw

Vloerbedekkingen in verschillende kamers moeten harmonieus zijn, dus de drempels zijn zodanig gekozen dat ze overeenkomen met de materialen van de vloer, de nuances van het interieur.

 • De klassieke optie - de drempels worden in dezelfde kleur gezet als de vloerplinten. Pluspunten: het interieur krijgt een afgewerkte look, creëert het uiterlijk van een enkele kleur ontwerp van de kamer.
 • Er is een drempel ingesteld, waarvan de schaduw de kleurafwerking van de deuropening ondersteunt. Dit geeft duidelijk de contouren van de deur aan. Voordeel: met deze techniek kunt u aangrenzende ruimtes visueel scheiden.
 • De meest gebruikelijke optie is een drempel, waarvan de schaduw de tint van de vloerbedekking ondersteunt. Het belangrijkste voordeel dat de populariteit van de receptie bepaalt, is dat de overgang naar het interieur onmerkbaar is en een illusie van een enkele ruimte wordt gecreëerd.

Het is wenselijk om dezelfde modellen in de hele kamer te maken.

De drempel voor laminaatverbindingen

Halfronde drempel voor laminaat

Verborgen drempel voor laminaat

Aanbevelingen voor het installeren van de paddle

De connector moet de naad sluiten en duidelijk onder de deur zijn. Dat wil zeggen, met de deur gesloten moet de balk niet zichtbaar zijn vanuit verschillende kamers.

Op de kruising van de coatings moet een ruimte van ongeveer 10 mm tussen de coatings worden gelaten. Een dergelijke vereiste moet niet als een gebrek aan werk worden beschouwd. Deze techniek wordt gebruikt om de spanningen van materialen te elimineren tijdens veranderingen in het microklimaat. Laminaat is erg gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid.

Stootvoeg voor laminaat

Aanmelddrempel voor laminaat

Angulaire drempel voor laminaat

Als u de dorpels niet met schroeven kunt bevestigen, kunt u deze plakken. In dit geval is het raadzaam om siliconen te gebruiken, die perfect op gladde oppervlakken (tegels, laminaat) kleven.

Om schade aan de deurafwerking te voorkomen bij het installeren van het product tussen de deuren, wordt de stang 1 mm korter gesneden dan de afstand tussen de deurhellingen.

Het oorspronkelijke ontwerp is vaak gebaseerd op het gebruik van verschillende texturen, op een combinatie van interessante vloermaterialen. Harmonisch lijkt het op een combinatie van vloertegels en laminaat. De juiste keuze van de opvulling zal de stijl van het interieur aanvullen en benadrukken.

Lagere drempel voor laminaat

De drempel voor laminaat instellen

Gouden drempel voor laminaat

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

83 + = 91