Kunststoftegels voor wanden en vloeren: installatiefuncties (27 foto’s)

Kunststof badkamertegels zijn een uitstekend alternatief voor klassieke tegels en kunnen een goede optie zijn voor een economische en stijlvolle afwerking. Een kunststof plafondtegel wordt gekenmerkt door vele positieve kenmerken en een zeer eenvoudig schema, waarvoor de tegel moet worden gelegd.

Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels

Plastic tegels

In dit artikel zullen we in detail de volgende punten bespreken:

 • Hoe wordt de plastic tegel gelegd?
 • Welke parameters moet een kunststof vloertegel hebben?
 • Welke parameters moet een kunststof wandtegel hebben?
 • Hoe een kunststof paneel kiezen voor de badkamer onder de tegel?
 • Soorten decoratieve tegels voor de keuken en badkamer.

Na de belangrijkste voordelen, nadelen en ook aspecten van installatiewerkzaamheden te hebben overwogen, vindt u zelf de antwoorden op vele vragen met betrekking tot het proces van afwerking van de ruimte.

Plastic tegels
Plastic tegels

Plastic tegels
Plastic tegels

De belangrijkste voordelen van tegels op basis van kunststof

Allereerst is het de moeite waard om de voordelen van plastic tegels te overwegen, die u zullen helpen begrijpen waarom de tegels van dit materiaal het meest optimaal zijn wat betreft praktische bruikbaarheid en het gemak van een badkamerafwerking.

Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels

Een van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Bescherming tegen agressieve externe omgeving, evenals ongunstige omstandigheden. De badkamer is, in tegenstelling tot de keuken, onderhevig aan regelmatige temperatuurveranderingen, verhoogde luchtvochtigheid en een grote ophoping van stoom. Vrijwel elke persoon is zich bewust van het feit dat een grote hoeveelheid vocht een negatief effect kan hebben op veel afwerkingsmaterialen. Kunststof tegels zijn echter niet onderhevig aan negatieve effecten van dergelijke verschijnselen, waardoor ze vakkundig worden geconfronteerd.
 • Weerstand tegen substanties voor het schoonmaken, het schoonmaken, en andere chemische producten met agressieve structuur. In een badkamer kamer, mensen vaak omgaan met procedures die betrekking hebben op persoonlijke hygiëne, grondige reiniging en wassen met chemicaliën met een zeer actieve structuur. Kunststof tegels op muren en plafonds zijn bestand tegen chemische preparaten.
 • Eenvoudig onderhoud van de platen. Tegels van kunststof zijn gemakkelijk schoon te maken en de restanten van zeepscheiding, hygiëne, poeder en water kunnen eenvoudig met een eenvoudige doek worden verwijderd.
 • Eenvoudige installatie. Plastic tegels in tegenstelling tot de keramische producten om te leggen is veel gemakkelijker. Vanwege het gemak van kunststof kost het installeren van tegels niet veel tijd.
Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels

Ondanks de merkbare voordelen heeft kunststof ook bepaalde nadelen.

Laat eigenschappen zoals vochtbestendigheid, weerstand tegen stoom en ook temperatuurverschillen inherent zijn aan een materiaal, het is beter om contact van kunststof en verwarmingselementen te vermijden. Allereerst kunnen dergelijke elementen een pijpleiding zijn waardoor heet water stroomt, een radiator en een inrichting voor het drogen van handdoeken.

Plastic tegels
Plastic tegels
Plastic tegels

Installatie werk

Opgemerkt moet worden dat kunststof als materiaal bijna niet inferieur is aan conventionele tegels, in sommige categorieën kan het de gebruikelijke keramische tegels aanzienlijk overtreffen.

Plastic tegels
Plastic tegels

Het leggen zelf gebeurt op een vrij eenvoudige manier, zonder dat de installateur speciale kennis en vaardigheden nodig heeft. De gehele workflow kan vrij snel worden uitgevoerd. Het installatieprogramma heeft zowel een huls als gipsplaat nodig. Oblaschetka is een soort skelet, waar de reeds gelegde objecten zich bevinden.

Plastic tegels
 1. Het eerste dat u moet doen is de oppervlakken goed te verwerken, met behulp van een speciale primer die de verspreiding van schimmel en schimmel kan voorkomen.
 2. Aan het einde van de behandelingsprocedure is het noodzakelijk om het oppervlak uit te rusten met speciale rails, waarvan de afstand niet meer dan vijftig centimeter mag zijn. Gipsplaatplaten moeten op het oppervlak van de rails worden bevestigd. Het is belangrijk dat de gipsplaat de eigenschap heeft weerstand te bieden tegen vocht, anders zal de afwerking van de badkamer met de tijd beginnen te worden vernietigd, wat de muur zelf negatief kan beïnvloeden.
 3. Vanwege de zorgvuldige verwerking van het oppervlak van gipskarton met een speciale primer, zullen plastic platen die op het plafond en de wanden worden geplaatst veel efficiënter worden gekoppeld.
 4. Gebruik de lijm van een gespecialiseerd monster, dat meestal wordt gebruikt tijdens reparatiewerkzaamheden. Het is uitstekend voor het monteren van tegels van kunststof.

Na het einde van de legdatum moet u enige tijd wachten en pas dan de werking van de sanitaire unit starten.

Plastic tegels
Plastic tegels
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 85 = 88