Kristal tafelgerei: rassen, regels van zorg (22 foto’s)

Zoals u weet, is kristal in ons leven een integraal onderdeel van de plechtige tafelomgeving. De technologie van productie van gerechten uit dit materiaal verscheen meer dan vijfduizend jaar geleden.

Een hoog niveau van transparantie wordt bereikt door het gebruik van lood in het materiaal. Als de hoeveelheid lood in een pot groter is dan 10%, kan het kristal worden genoemd. Het beste gerecht is dat waarbij het loodniveau 30% is.

Servies uit kristal heeft hogere kosten in vergelijking met conventioneel glas en vereist daarom een ​​grondiger benadering van de zorg. Als u niet op het glas van deze soort let, maak het dan niet schoon, dan wordt het in korte tijd troebel. Om het kristal lang glanzend te houden, is het noodzakelijk om het in een oplossing met citroensap of azijn te wassen.

Kookgerei van bariumkristal
Tsjechisch kristal

Kristallen servies kan worden gepresenteerd met wijnglazen, glazen, candybars, saladekommen, suikerkommen, specerijen, vazen, kannen en nog veel meer.

Kwaliteitsglas mag geen insluitsels en opaciteit hebben en als u het met een vochtige vinger vasthoudt, gaat het over. Schalen, vouwen en ruwheid zijn een teken van vervalsing.

Glazen gemaakt van Tsjechisch kristal
Kristal glazen

Rassen van kristal

In de consumentenmarkt kan kristal van verschillende typen worden gevonden. Elk van hen heeft zijn voordelen:

  • Lead. In dit gerecht is de aanwezigheid van lood 36%. Zo'n variëteit verscheen meer dan 350 jaar geleden. Het is sterk en ondergaat geen vernietiging onder invloed van een zuur medium of alkaliën. Het materiaal is absoluut veilig voor de menselijke gezondheid.
  • Mountain. Deze soort trekt een groot aantal mensen aan met esthetische kwaliteiten. Het is een schitterend, duurzaam en duurzaam materiaal. Met deskundige zorg zal hij nog lang tevreden zijn met zijn ongeëvenaarde externe gegevens. Meestal wordt bergkristal gebruikt bij de vervaardiging van sieraden, lenzen en een verscheidenheid aan dure producten. Producten van bergkristal kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder rokerig en zwart.
  • Barium. Betrouwbaar en duurzaam materiaal, dat qua eigenschappen vergelijkbaar is met lood, maar barium heeft.
  • Bohemen. Er is geen lood in deze soort. Dit kalium-calciumglas, dat wordt gekenmerkt door uitstekende esthetische gegevens.
Glazen gemaakt van kristal
Servies van gekleurd kristal

Gekleurd en transparant kristal

Tegenwoordig biedt de markt van kristalproducten gerechten uit verschillende kleuren. Het kan zowel transparante als gekleurde elementen zijn. Gebruiksvoorwerpen van gekleurd kristal worden verkregen door toevoeging aan de samenstelling van bepaalde additieven. Als u kobalt toevoegt, wordt het materiaal blauw. Cadmium of goud geeft de mogelijkheid om kristal te krijgen met een roodachtige tint. Gele en groene kleuren zijn mogelijk door toevoeging van ijzer. Met het gebruik van zuiver mangaan is het mogelijk om gerechten met een rijke gele kleur te maken.

Decoratieve vazen ​​van bergkristal
Kristallen wijnglazen

U kunt glas decoreren met verschillende decoratiemethoden. Meestal is het kristal versierd met goud. Een vergulde folie wordt van buiten of binnen in het materiaal gestoken. Schilderen met goudoxide of satijn kan ook worden gebruikt. Als u een niet-glanzend oppervlak wilt hebben, breng dan mattering aan.

Tsjechisch kristal: voordelen

Verhoogde vraag naar gerechten uit Tsjechisch kristal. Dit materiaal wordt gekenmerkt door een opvallende transparantie en een hoge sterkte. Kristal uit Tsjechië wordt verkregen door middel van een speciale behandeling. De fascinerende verstrooiing van het licht van de gerechten ziet er prachtig en duur uit.

Tsjechische glas- en kristalgerechten combineren harmonische vormen en vloeiende ornamenten. Ze ziet er prachtig uit op tafel.

Karaf kristal
Glazen gesneden glas

Tsjechische kristalschalen zijn van hoge kwaliteit. Het is gemaakt door moderne technologieën en oude tradities te combineren. Ontwerp is exclusief en onovertroffen. Een groot aantal elementen wordt handmatig uitgevoerd. Het assortiment is breed. Het wordt vertegenwoordigd door talrijke wijnglazen, glazen, vazen, borden en vele anderen.

Crystal Blankets
Kristal tafelgerei in laconiek ontwerp
Kandelaar gemaakt van kristal

Criteria voor de verzorging van kristal

Alle kookgerei heeft de juiste verzorging nodig. Als u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat en het oog opvalt met zijn ongeëvenaarde uiterlijk, moet het vakkundig worden verwijderd. Zorg voor kristallen brengt bepaalde aanbevelingen met zich mee.

1

Hoe kristal gerechten te wassen? Conventioneel vuil kan eenvoudig worden verwijderd met een rein
igingsmiddel en een pluisvrije doek. Het afwassen van kristal kan ook worden gedaan met een fluwelen doekje en een kleine hoeveelheid zetmeel.

Kristal tafelgerei
Kristalglas met vergulding
Glazen gemaakt van kristal

Om het kristal als nieuw te laten schitteren, voegt u gewoon een beetje azijn of citroenzuur toe aan het water. Hierna wordt het oppervlak gereinigd en droog geveegd.

Als het kristal lange tijd niet wordt gebruikt en zonder te wassen op het dressoir staat, kan zich een dikke laag stof vormen. Doe het snel weg, als je de borden in een bak water doet, wat aardappelen waren. U kunt dus elke vorm van vervuiling opschonen.

Vazen van loodkristal
Kristal tafelgerei met een patroon
Kristallen kistje met zilver

Als er na het afwassen onaanvaardbare troebele scheidingen zijn, kunnen deze gemakkelijk worden verwijderd als u het materiaal reinigt met een oplossing van zout en azijn.

Het wordt niet aanbevolen om het kristal in warm water te wassen. Het kan dus snel vertroebeld raken met de tijd. Mijn glas in warm water. Wijnresten kunnen gemakkelijk met een sopje uit de karaf of een glas worden verwijderd. Als je het antieke kristal al lang niet hebt gewassen, kun je het vuil van de helft van de aardappelen verwijderen. Dit is een goed reinigingsmiddel.

Vaas van kristal
Vintage gerechten gemaakt van kristal
Kristallen glazen met gouden decor

Om vlekken op de vaat te voorkomen, is het raadzaam om het niet na het wassen te drogen, maar veeg het voorzichtig droog.

Servies van glas en kristal is tegenwoordig een frequent attribuut van thuisvieringen. Transparantie is het belangrijkste criterium van kristal. Als de zorg geletterd is, zullen uw gerechten er duur en mooi uitzien.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 − 64 =