Klassieke stijlen in het interieur (21 foto’s): het creëren van een prachtig ontwerp met behulp van decor

Tot op heden zijn er veel verschillende stijlen van interieur. Ze evolueerden als de evolutie van de mensheid, wetenschap en technologie. Basis stijlen van het interieur kwamen naar ons uit de oude tijd. De meeste mensen geven de voorkeur aan een klassieke stijl in het interieur.

Klassieke keuken

De klassieke interieurstijl van het appartement omvat:

  • Griekse stijl.
  • Romeinse stijl.
  • Romaanse stijl.
  • Gotische stijl.
  • Renaissance.
  • De barok.
  • Rococo.
  • Classicisme.
  • Modern.

Alle klassieke stijlen van het interieur zijn versierd met een groot aantal decoratieve objecten (kroonluchters, gordijnen, beeldjes, schilderijen, enz.). Laten we stilstaan ​​bij de belangrijkste klassieke stijlen in de volgorde van hun historische ontwikkeling.

Antieke stijl in het interieur

Griekse stijl

Griekse architectuur is de standaard voor alle interieurstijlen. De Grieken stichtten het bestelsysteem (een systeem van kolommen en balken), dat een integraal onderdeel is van de inrichting van het huis in de klassieke stijl. Het oude Griekse interieur wordt gekenmerkt door een lichtkleurenschema en een gebrek aan luxe. Elementen van design in de Griekse stijl zijn: marmer, fresco's, vazen ​​en amfora.

Het belangrijkste kenmerk van de Griekse stijl is de hoge plafonds. Voor de aankleding van een woonhuis of een ruim appartement worden hoge plafonds ondersteund door majestueuze kolommen met stucwerk. Een massieve kroonluchter aan kettingen met vergulding wordt het centrum van de woonkamer of kast.

Griekse stijl in het interieur van de gang

Meubels moeten eenvoudig zijn, gemaakt van natuurlijke materialen. Het villen van stoelen met leer of fluweel is uitgesloten. De poten van het meubilair zijn concaaf naar buiten gericht, wat de ruimte een harmonie geeft.

Accessoires in de Griekse stijl worden vertegenwoordigd door schilderijen van helden uit de oudheid, keramische beeldjes van mythische dieren, amfora's, geschilderd gebruiksvoorwerpen. Raamdecoratie met stof is niet typisch. Vlas en natuurlijk katoen worden zelden gebruikt.

Griekse stijl in het interieur van de woonkamer
Griekse stijl in het interieur van de woonkamer met open haard

Romeinse stijl

Romeinse stijl combineert luxe, raffinement en grootheid. Dankzij de Romeinse stijl hebben Italiaanse bogen en plafonds in de vorm van een koepel wortel geschoten in het interieurontwerp. Romeinse stijl benadrukt de delicate smaak van de eigenaren van het huis.

Romeinse stijl in het interieur van de badkamer

Wanneer het inrichten van een appartement in de Romeinse stijl geen behang gebruikt, zijn de wanden in één kleur geverfd. Bij het kiezen van een verf geven ze de voorkeur aan een licht of warm kleurenschema. Gebruik een felle verlichting om de ruimte in de studio visueel te vergroten. De vloer in de oude Romeinse stijl is versierd voor elke steen.

Romeinse stijl in het interieur van de woonkamer

Voor het ontwerp van de hal of woonkamer in Romeinse stijl kiest u voor duur Italiaans meubilair. Gesneden benen van stoelen, rieten banken, zeldzame schilderijen zijn onmisbaar in het interieur van de kast van de Romeinse stijl. Het meubilair in de kamer is versierd met verguldsel, ingelegd met halfedelstenen, ivoren inserts.

Romeinse stijl in het interieur

Romaanse stijl

Romaanse stijl onderscheidt zich door de middeleeuwse romantiek. Particuliere huizen in Romaanse stijl lijken op een majestueus Europees kasteel. Vanwege de strengheid wordt deze stijl niet gebruikt om het hele huis te versieren. De elementen van het romaanse decor vullen het interieur van de gang echter aan in de klassieke stijl. Het ontwerp van de kamer in romaanse stijl vereist veel ruimte.

1
Romaanse stijl in de woonkamer

Kenmerken van de romaanse stijl - een ruime hal, massieve deuren, enigszins ruwe lijnen, metselmuren, het ontbreken van behang, een enorme trap. De somberheid van deze stijl van interieur verdunt een boom van warme tonen. Grote tapijten en fresco's worden gebruikt als accessoires.

Romantiek in een witte en bruine slaapkamer

Gotische stijl

Deze unieke interieurstijl staat bekend om zijn glas-in-loodramen, houtsnijwerk, puntige torentjes. Een kenmerkend kenmerk van de "gotische" architectuur - hoge gewelfde plafonds. Daarom is het onmogelijk om een ​​maximale gelijkenis te bereiken met het originele gotische interieur in een eenkamerwoning. Dit is alleen mogelijk in een groot privé-huis.

Gotische stijl in het interieur van de gang

Materialen voor muurdecoratie zijn niet uniform. Gebruik meestal steen en hout met donkere tinten. De achtergrond is uitgesloten. Heldere glas-in-loodramen creëren mysterieuze lichteffecten op heterogene coatings en ladders.

Gesneden vergulde benen van het bed, geborduurde dichte spreien met floraal ornament, massie
f golvende gordijnen - canonische elementen van de slaapkamer in de gotische stijl. Een slaapkamer of een kantoor in gotische stijl spreekt over de verfijnde smaak van de eigenaars van het huis.

Gotische stijl in het interieur van de woonkamer met open haard

Renaissance

Deze klassieke stijl wordt gekenmerkt door elegantie, rust en zachtheid. Kleuren gaan vloeiend over van de ene schaal naar de andere. Alle elementen van de inrichting creëren een enkele harmonieuze stijl van het interieur.

Bestudeer het ontwerp van uw huis zorgvuldig voordat u het in renaissancestijl inricht. Net als in alle antieke stijlen van het interieur, zijn de belangrijkste vereisten voor de inrichting hoge plafonds. Om de muren af ​​te werken gebruikt u steen, marmer. Vaak zijn de muren versierd met verf of stoffen. In de muren van de studio nissen maken voor de opslag van decor items.

Stijlrenaissance in het interieur van de slaapkamer

Een tafel met gebeeldhouwde poten, zachte stoelen, een massief tapijt, dikke gordijnen - harmonieus passend in het interieur van de hal of woonkamer in de stijl van "Renaissance". Vergulden wordt gebruikt in alle soorten meubels van elke kleur. Dure Italiaanse meubels zijn de beste oplossing.

Stijlrenaissance in het interieur van de keuken

barok

De originele "paleis" -stijl. Hij wordt gekenmerkt door pomposity, verfijning en luxe. De architectuur van deze stijl is nogal ingewikkeld: vloeiende lijnen, sierlijke decoraties, stucwerk. Voltooi het project met bogen en kolommen.

Slaapkamer in barokstijl

Barok heeft een heterogene, maar elegante decoratie. Gebruik bij het decoreren van muren getextureerd behang, houten gekleurde panelen, verguld stucwerk. Het plafond is gewelfd. De vloer is versierd met keramische tegels met florale ornamenten.

Kisten, vitrines, chique gelakte meubels met ronde poten vormen een aanvulling op het interieur van het kantoor of de woonkamer. Een ronde houten trap is het hoogtepunt van de barokke hal. Voor het versieren van de halvensters, gebruik gordijnen gemaakt van dichte stof met een lambrequin.

Eetkamer in barokstijl

Rococo

Complexe lijnen, mythologische patronen, een overvloed aan stucwerk en goud - de basis van de Rococo-stijl. Rococo wordt gekenmerkt door een pastelkleurenschema. Een dergelijk interieur kan het beste worden gecreëerd in aparte ruimtes.

Woonkamer in de stijl van rococo

Bij het versieren van de muren moet er een complex stucwerk zijn. In Rococo is het plafond een voortzetting van de muren, herhaalt het hun patronen en textuur. De vloer kan van hout of keramiek zijn.

Het meubilair van deze stijl moet zeer elegant en duur zijn. Het totale ontwerp van het meubilair is gevuld met florale motieven, allerlei soorten krullen en houtsnijwerk. Kroonluchters, grote kroonluchters, oude sets, horloges met een slinger - prachtige stukken in Rococo-stijl decor.

klassicisme

Keer terug naar het oude tijdperk - de belangrijkste beschrijving van het classicisme. Nogmaals, er zijn duidelijke geometrische patronen, strikte naleving van verhoudingen. Een speciale plaats in de decoratie is een lichtkleurenschema.

Classicisme in het interieur van de woonkamer met open haard

De muren zijn versierd met natuurlijke houten elementen in lichte kleuren. Vaak gebruikte gebeeldhouwde panelen in de toon van het behang. De planken zijn zo eenvoudig mogelijk met een prachtige hangende kroonluchter. Vloeren in de stijl van het classicisme - parket.

In deze stijl, Italiaanse meubels zijn gemaakt van mahonie, die is bedekt met prachtige dichte stof. Extra decoratieve items in de stijl van het classicisme moeten duur zijn, maar ingetogen. De kamers zijn versierd met fresco's, sculpturen.

Woonkamer in de stijl van het classicisme

modern

Deze moderne stijl is alleen aan je verbeelding onderhevig. Elegante vormen, vloeiende lijnen, asymmetrie, de afwezigheid van duidelijke grenzen - de belangrijkste kenmerken van de moderniteit. Plantaardige patronen, natuurlijke materialen, warme kleuren - allemaal harmonieus gecombineerd in een moderne modernistische stijl.

Trappen in art nouveau-stijl

Met elk project van een privéwoning of appartement met één kamer kunt u alle kenmerken van de moderniteit ontdekken. Voor de decoratie van muren is elk monofonisch materiaal geschikt. Als de muurbedekking een stille achtergrond heeft, moet het plafond de aandacht trekken. Ontwerpers wordt geadviseerd om een ​​contrasterende kleur te kiezen voor het schilderen van het plafond.

Houten trappen, exclusieve schilderijen, textiel met florale ornamenten zijn essentiële attributen van de Art Nouveau. Kastmeubilair gemaakt van natuurlijk hout met originele hoes wordt het centrum van een ruime studio.

Slaapkamer in art-nouveaustijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 1