Japanse torenspits in de tuin – luxe zachtheid (28 foto’s)

Deze pretentieloze, gemakkelijk te vermenigvuldigen en luxueus bloeiende plant is in staat om elke tuin te versieren. Tegelijkertijd voelen veel mensen zich aangetrokken tot het feit dat de uitvoering van zulke werken als planten en weggaan geen problemen zal veroorzaken, zelfs voor beginnende tuiniers.

Japanse spirea
Japanse spirea

Algemene kenmerken

Spiraeus, gemakkelijk aangepast aan het Russische klimaat, wordt in veel regio's van de Russische Federatie gekweekt. Het geslacht Spirea omvat ongeveer 90 variëteiten van deze plant. En dankzij het werk van fokkers worden er voortdurend nieuwe interessante variëteiten waargenomen.

Japanse spirea
Japanse spirea

Het populairst onder landschapsontwerpers is Japanse spiraea, in de wetenschappelijke wereld genaamd Spiraea japonica en arriveerde in Rusland vanuit China en Japan. Het is dol op veel tuinders voor een lange en luxueuze bloei.

Japanse spirea
Japanse spirea

Een interessant kenmerk is het elliptische blad. In de lente, wanneer ze zijn opgelost, worden ze roodachtig bruin, ze worden groen met de komst van de zomer, ze beginnen opnieuw een roodachtige schaduw te krijgen in de herfst. Maar vandaag hebben fokkers al rassen gekregen die de kleur van hun bladeren niet veranderen van de lente tot de herfst.

Japanse spirea is superieur in duur tot de bloei van alle vertegenwoordigers in zijn soort. Vanaf half juni verschijnen er aangenaam ruikende bloemenmutsen, die een spectaculair schouwspel vertegenwoordigen dat je tot de herfst kunt bewonderen.

Japanse spirea
Japanse spirea

Biologische kenmerken

De Japanse spirea, bestand tegen vele ongunstige omstandigheden, wordt met succes gekweekt in bijna alle regio's van ons land, beginnend vanaf de zuidelijke grenzen en tot aan de poolregio. Het kan zelfs groeien zonder de aanwezigheid van vruchtbare grond, bemesting, drenken en onderdak voor de winter.

Japanse spirea
Japanse spirea

Spiraea Japans gedrenkt, in de regel, alleen het eerste jaar van haar leven. Het snoeien is ook optioneel. De hoogte van plantstruiken is afhankelijk van de variëteit en varieert in het bereik van 20 - 150 cm. De kroon van deze Spiraea-soort is halfbolvormig zonder "blote voeten", soms dicht, en soms enigszins "verward".

Japanse spirea
Japanse spirea

Voorbereiding van zaailingen

Alvorens te planten, moet het wortelstelsel van zaailingen in orde gebracht worden. Voor wat nodig is, gebruik je de snoeischaar, om de overwoekerde wortels in te korten en de beschadigde te verwijderen. Takken moeten ook worden gecorrigeerd, vooral als het jonge boomje overgedroogde wortels heeft. Het bovengrondse deel van de plant wordt met een derde ingekort.

Japanse spirea
Japanse spirea

Jonge boompjes met een gesloten wortelsysteem worden, nadat ze uit de container zijn gegraven, overvloedig bewaterd. In aanwezigheid van een ernstig verdord coma van de aarde, wordt het een tijdje bewaard in een bak met water.

Japanse spirea

Spiraea planten

Deze procedure wordt meestal gedaan in het vroege voorjaar, voordat de knoppen beginnen te ontluiken, of in de herfst. Hoewel Spiraea japonica - tolerante planten, maar het is beter als het zal groeien op zonnige sectie en vruchtbare (of turf vel) grond met de afstand tussen de zaailingen 50 of meer centimeter.

Japanse spirea
Japanse spirea

Plant deze decoratieve struik bij voorkeur op een bewolkte of regenachtige dag. In het gat voor de zaailingen wordt het aanbevolen om wat stenen of gebroken stenen te leggen en dan een laag tuingrond te gieten, aangevuld met rivierzand vermengd met turf. U moet dergelijke verhoudingen behouden:

1
  • bodem - twee delen;
  • turf - een deel;
  • zand is een deel.

De wortels van Spiraea nadat ze in de voorbereide put zijn geplaatst, zijn bedekt met aarde, die is same
ngeperst rond de zaailing. Het wordt ook aanbevolen om de grond met turf te bedekken, nadat het goed is besproeid.

Japanse spirea

Zorg voor de plant

Hoewel spiraea Japans is en verwijst naar pretentieloze planten, maar met competente zorg, kunt u een krachtigere groei bereiken. In dit geval, maak de grond regelmatig los en voer het wieden uit. Dan zal spiraea je behagen met de betoverende schoonheid van zijn wilde bloei. Ze verdraagt ​​het kapsel goed, waardoor het een ongebruikelijke, bloeiende haag wordt.

Japanse spirea

watering

In de Japanse spiraea wortelstelsel ligt dicht bij de grond, zodat de plant zich niet goed voelt in een droogte, en op dit moment is het noodzakelijk om veel vocht te voorzien, gieten onder zijn struik voor twee of drie emmers water om de 14 dagen. Na het snoeien ook wordt aanbevolen een paar weken overvloedig water bush spirea.

Japanse spirea

Bijkomende bemesting

Het is noodzakelijk om elk jaar op de plaats waar de Japanse spiraea wordt geplant, de mulch af te dichten, die turf moet bevatten, evenals compost of gehakte schors. Het wordt ook aanbevolen om de plant te bevruchten onmiddellijk nadat deze is gesneden met minerale meststoffen.

Japanse spirea

snoeien

Snoeien planten produceren om enerzijds bush vorm te geven, en ten tweede, lelijke verwijderen, gedroogd of veroudering scheuten die gesnoeid om de locatie van levensvatbare grote nier.

Japanse spirea

Terwijl je Japanse geesten verjongt, wees niet bang om het teveel te verwijderen.

Met de hulp van gewaagd kwalitatief trimmen, kunt u alleen het aantal nieuwe scheuten vergroten. Zonder een dergelijke procedure zullen de oude takken van de struik de neiging hebben om deze te laten zakken en de punt zal beginnen op te drogen.

Sommige ervaren tuinders worden geadviseerd om de struik elke vier jaar te kappen, zodat slechts 30 centimeter van de grond overblijft.

reproduktie

Divisie van de struik

Met de komst van de herfst tot het einde van de herfst, moet de spiraal van drie vier jaar worden uitgegraven, de wortels worden gewassen en in twee of drie heesters worden verdeeld. Dan moet je een gat in de grond maken en in het midden van een kleine heuvel gieten, waarop je een van de ontvangen struiken plaatst, eerst de wortels waterpas makend. De bron met de zaailingen erin wordt besprenkeld met aarde en met water gegoten.

Japanse spirea

graftage

Voor dit doel, de jaarlijkse scheuten, in juli gesneden, die vijf of zes bovenste bladeren naar links, het verwijderen van al de rest. Stekken vervolgens gedurende 10-14 uur in de oplossing "Epin" zijn activator plantdefensie functies en met "Kornevinom" biostimulatie preparaat dat dekglaasjes plantenweefsel irriteert en stimuleert de ontwikkeling van levende cellen gewonden gebieden. Hierna worden dergelijke goed voorbereide stekken voor verdere beworteling geplaatst in een bevochtigd zandig substraat.

Japanse spirea

Stekken worden bedekt met een film en drie keer per dag worden ze besproeid met water. Met het begin van de herfst en na het verschijnen van de wortels, worden de stekken dicht bij elkaar in de grond geplant en bedekken de gevallen bladeren. Vóór de lente worden stekken bedekt met dozen en ze worden op een permanente plaats in de lente geplant, als er scheuten op verschijnen.

Japanse spirea

Voortplanting door zaden

Zaaien kan het beste gebeuren in de lente in een mengsel gevuld met turf en aarde. Verschenen zaailingen worden in de vroege zomer in de tuin geplant en maken een snufje van de punt van hun hoofdwortel, wat wordt gedaan om een ​​betere ontwikkeling van de wortels van de plant te verzekeren. Japanse spiraea, geteeld met het gebruik van zaden, bloeit, pas na drie (en soms vier) jaar.

Japanse spirea

Decoratieve variëteiten en hun kenmerken

Dankzij de prestaties van fokkers van vandaag zijn meer dan vijftig variëteiten van Japanse spiraea bekend. In dit geval hebben landing en zorg voor elk van hen geen significante verschillen. En ze zijn allemaal charmant op hun eigen manier. Hieronder worden slechts enkele van de meest populaire variëteiten beschouwd.

  • "Goldflame" - een plant met kleine roze (soms met een roodachtige tint) bloemen en veranderende bladeren. In het voorjaar zijn de bladeren oranje, daarna geel, dan groen met geel, en in de herfst krijgen ze een oranje kleur met de toevoeging van koperkleur.
  • "Little Princesses" is een kleine struik met een hoogte van 60 centimeter of minder, met groene bladeren met een donkere schaduw. Bloemen, waarvan de diameter tot vier centimeter kan reiken, kunnen zowel rood als roze zijn.
  • "Golden Princess" - een soort Japanse spiraea hoogte tot 100 centimeter. Het heeft rood-roze bloeiwijzen en geel blad.
  • "Shirobana" is een struik met een hoogte van niet meer dan 60 centimeter met een brede kroon, soms met een diameter van 1,2 meter. Bloemen (wit of roze) verschijnen helemaal aan het einde van juli.
  • "Macrofylie" - een interessante plant met gerimpelde bladeren met een paarse en rode tint en bloemblaadjes met lichtblauwe bloeiwijzen.
  • "Crisp" is een struik van niet meer dan 50 centimeter met kleine roze bloemen van een lila schaduw verzameld in de vorm van bloemschermen met bloemschermen. Bloeit ongeveer twee maanden, sinds het midden van de zomer.
Japanse spirea
Japanse spirea

Japanse spirea in het verticale tuinieren van het huis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + 3 =