Ingebouwde kasten in het interieur (50 foto’s): voorbeelden van ontwerp

Moderne interieurstijlen worden gekenmerkt door het gebruik van verschillende scheidingswanden en schuifdeuren. Dit type deuren komt voort uit het ontwerp van de ingangen van de metro's en het treincoupé. Moderne kasten zijn ook gemaakt door schuifdeuren. Dat is waarom ze ook kasten worden genoemd. Ingebouwde kasten zijn een soort kastmeubilair.

Zwarte ingebouwde kledingkast

Ingebouwde aluminium kledingkast

Ingebouwde kast met gebleekt eiken

Als de kast een soort doos is met planken en hangers, bestaat de ingebouwde structuur uit een schuifsysteem en interne vulling. Zijwanden worden weergegeven door wanden van een kamer of nis, afhankelijk van het type kast. De bodem en het dak worden respectievelijk weergegeven door vloer en plafond. Het vullen van dezelfde kast kan heel divers zijn, tot aan de persoonlijke wensen van de klant.

Prachtige houten inbouwkast

Ingebouwde garderobe wit

Ingebouwde kastruimte zwart

Ingebouwde kledingkast met een spiegel

Ingebouwde kastruimte eiken

Voor- en nadelen van ingebouwde modellen van schuifdeurkasten

Net als andere meubels hebben ingebouwde kasten bepaalde voor- en nadelen. Van hun voordelen is het mogelijk om het volgende toe te wijzen:

 • Ten eerste aanzienlijke ruimtebesparingen. De integratie gebeurt immers vaker op plaatsen die worden gevormd door niet-standaard configuraties van de ruimte. Hierdoor wordt het mogelijk om eerder nutteloze brouwsels en niches met voordeel te gebruiken, waardoor de tekortkomingen van de lay-out worden verborgen. Zelfs als de diepte van de nis klein is, kan deze worden vergroot, bijvoorbeeld met behulp van gipsplaat;
 • Ten tweede, de ingebouwde kast wordt stevig bevestigd aan de oppervlakken en vormt een enkel oppervlak. Dit opent een breed werkterrein op het gebied van decoratieve vormgeving, zodat het ontwerp van het product bijna alles kan zijn. Hiermee kun je tekenen met behulp van een ingebouwde garderobekamer, gemaakt in elke stijl;
 • Ten derde kun je een kledingkast gebruiken om de functionele gebieden te scheiden. Het is mogelijk om bijna elk idee te implementeren. Bovendien kunt u met zijn hulp ruimte creëren, niet alleen om dingen op te bergen, maar ook bijvoorbeeld een voorraadkamer. Dit is met name het geval als de diepte van de kast groot is;
 • Ten vierde wordt de vervaardiging ervan hoofdzakelijk uitgevoerd onder de volgorde die het mogelijk maakt om voor eigen behoeften te kiezen.

Van de tekortkomingen is het vermeldenswaard dat het alleen moet worden geïnstalleerd nadat de nis zorgvuldig is voorbereid. Het is een feit dat met verschillende scheeftrekkingen de slijtage van het schuifmechanisme toeneemt. Om ruimte te besparen voor installatie kan worden uitgelijnd met gipsplaat en op de vloer om een ​​kleine dekvloer te maken.

1
Belichaming van de ingebouwde kast
Ingebouwde kledingkast in de gang
Ingebouwde kast met ongebruikelijke deuren

Ingebouwde kledingkast in een klassieke stijl

Ingebouwde kledingkast

Soorten ingebouwde kasten

Afhankelijk van welk deel van de kamer is gepland om de kast te installeren, worden de volgende typen onderscheiden:

 • Ingebouwde nis;
 • Verzonken in een hoek;
 • Ingebouwde kamer-tot-muur.

Laten we elk van de opties nader bekijken.

Ingebouwde lichte kast

Ingebouwde kledingkast in de kinderkamer

Ingebouwde kledingkast in het huis

Ingebouwde kasten

Dit type kast wordt het meest gebruikt. Vóór de fabricage worden de afmetingen van een nis gemeten en wordt rekening gehouden met de kenmerken van de nis. Daarna staat hij idealiter op de plaats die voor hem bestemd is. Hier is het belangrijk om de afmetingen van de kast zo nauwkeurig mogelijk te bepalen om eventuele scheefstand van deuren en voortijdige slijtage van het schuifmechanisme uit te sluiten.

De garderobe, ingebouwd in de nis, kan worden geïnstalleerd in elk appartement van het appartement: een kinderkamer, een woonkamer, een hal, een slaapkamer, een hal en zelfs een smalle gang. Als er geen nissen in de kamer zijn, kan deze speciaal worden gemaakt, bijvoorbeeld uit gipsplaat. In dit geval kunnen de diepte en afmetingen van de nis als geheel onafhankelijk worden gekozen. Maar de wanden van gipsplaat zijn niet bestand tegen het hoge gewicht van de deuren, dus deze optie is relevant voor kleine constructies.

Kastkast ingebouwd in de nis
Grote witte inbouwkast

Ingebouwde kledingkast met compartimentdeuren

Ingebouwde hoekkast

De hoekkast is een van de meest modieuze interieuroplossingen. De voordelen van dit model van de kast liggen voor de hand, omdat het dezelfde oppervlakte beslaat als de klassieke wandgemonteerde kast, maar het interne volume is groter. Bovendien is het de hoekkast die het meest effectief de ruimte van de kamer gebruikt. De vulling van een dergelijk kastcompartiment is een paar secties, die aan elkaar zijn vastgemaakt en ook op de wanden zijn bevestigd.

Ingebouwde kledingkast

Ingebouwde, glanzende compartimentgarderobe

Ingebouwde kledingkast met blinde deuren

Een hoekkast in het slaapkamerinterieur is zeer harmonieus. Met zijn hulp kan hier een kleedkamer worden gevormd. Ook ziet de hoekkast in het interieur van de hal er prachtig uit. Vooral als het een vierkante vorm heeft. Dergelijke modellen van kasten kunnen worden gemaakt door deuren van verschillende vormen. Bijzonder mooie garderobe-hoek type, gedecoreerd met een radiusdeur.

Kast kast, ingebouwde hoek

Ingebouwde kledingkast in de woonkamer

Ingebouwde kledingkast in het interieur

Wandmontagebehuizing die aan de muur kan worden gemonteerd

De kamer is vaker met dergelijke kasten ingericht. In feite zijn ze een speciaal geval van een kast ingebouwd in een nis. Ze zijn gemaakt over de volledige lengte van de muur, waarop geen raamopeningen zijn. Zulke kasten zijn meestal groot, zodat ze een groot aantal noodzakelijke dingen kunnen opslaan. Hun breedte kan oplopen tot 4 m, dus de schuifsystemen hier moeten van de hoogste kwaliteit zijn om het hoge gewicht van de deuren te kunnen weerstaan.

Ingebouwde kledingkast in de loft-stijl

Ingebouwde kledingkast uit de array

Door de kenmerken van de kasten van dit type op de voorgrond te plaatsen, moet worden opgemerkt dat ze vanwege hun formaat enigszins omslachtig in het interieur kunnen kijken. Daarom is het aanbevolen om ze te installeren in een redelijk ruime kamer. Bovendien is het wenselijk om die versies van kasten te kiezen die een spiegel of lichte gevel hebben. Ook kan een dergelijke kast worden ingebouwd in een lange smalle gang met een uitlaat aan de zijkant.

Kast, ingebouwd in de hele muur
Zwart en wit compartiment kast, ingebouwd op de hele muur

Ingebouwde kledingkast met matglas

Varianten van gevels voor inbouwkasten

De gevel van de kast bepaalt het ontwerp. Daarom moet zijn keuze zeer verantwoordelijk worden benaderd. Dit komt ook door het feit dat de gevel van de deuren het zwaarst wordt belast. Daarom is het niet alleen nodig om het materiaal en de kleur te kiezen, maar ook hoogwaardige hardware.

Het vullen van de deuren van de schuifdeurkasten gebeurt met verschillende materialen. Ze worden geselecteerd met het oog op wat voor soort ruimte wordt geregeld, en ook welk ontwerp wordt gebruikt in het ontwerp.

Zwarte gevel van het ingebouwde kastcompartiment

Ingebouwde garderobe mat

Ingebouwde kledingkast van MDF

De meest voorkomende zijn de volgende materialen:

 • Mirrors. De kasten, versierd met een spiegel, zijn perfect voor het versieren van gangen. Dit is heel toepasselijk, omdat zonder een spiegel in zo'n kamer niet kan. Het grootste nadeel van kasten met een spiegel is de moeilijkheid om er voor te zorgen;
 • Spiegelen met zandstralen. Het spiegeloppervlak kan worden veredeld met een patroon dat wordt aangebracht door zandstralen. Het oppervlak is mat. Omdat de tekening door iedereen kan worden gekozen, kunt u een garderobe kiezen die niet alleen in een modern interieur, maar ook in een klassieke stijl is geïnstalleerd. Zo'n kledingkast kan worden ontworpen als een slaapkamer of een grote hal of woonkamer;
 • Gebrandschilderd glas. Als u een exclusief cabinetmodel probeert te krijgen, dan is deze optie precies wat u zoekt. Vanwege het feit dat de glas-in-loodramen met de hand worden gevouwen, wat voor een uniekheid van het interieur zorgt. Het is raadzaam om een ​​woonkamer of een ruime slaapkamer uit te rusten met een dergelijke kast;
 • Foto's afdrukken. Dergelijke gevels vertegenwoordigen een volledig beeld. Afhankelijk van het gekozen patroon, is het gebruik van de kast, waarop de gevel is gefotografeerd, raadzaam in bepaalde situaties. Als u bijvoorbeeld een kledingkast in een kinderkamer kiest, moet u de voorkeur geven aan tekeningen met kinderthema's. Wanneer u het in de slaapkamer installeert, zou u een romantische richting moeten verkiezen. Door de verscheidenheid aan tekeningen, wordt het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan ideeën in het interieur van de ruimte te implementeren;
 • MDF-panelen. Deze optie is de goedkoopste. Eigenlijk, hun gebruik in het ontwerp van kasten, die u van plan bent te gebruiken, bijvoorbeeld als een pantry. Bovendien zijn deze goedkope modellen geweldig als u van plan bent om een ​​hal of gang te versieren, gemaakt in elke stijl. Extern lijkt deze kast op de klassieke kastversie. De kleuring van dergelijke panelen is meestal eentonig (neutrale neutrale kleur of meer levendige kleuren kunnen worden gebruikt) of de houtstructuur nabootsen.
Glanzende tweekleurige façade van het ingebouwde kledingcompartiment

Ingebouwde kledingkast in de stijl van minimalisme

Ingebouwde kledingcoupé in Art Nouveau-stijl

Vaak kunt u varianten van schuifdeurkasten vinden, waarvan de gevels worden voorgesteld door verschillende versies van materialen. Als een voorbeeld is het mogelijk om een ​​combinatie van MDF met een spiegel of verschillende versies van glazen binnen een enkel blad voor te stellen. Als u voor het afdrukken van foto's hebt gekozen, moet u er rekening mee houden dat de tekening anders op elk blad kan worden toegepast of dat het een hele compositie kan zijn. De eerste optie is vooral relevant als u van plan bent een kleine kast te plaatsen.

Ingebouwde kledingkast met schuifdeuren

Ingebouwde kledingkast in de slaapkamer

Ingebouwde kledingkast met glas

MDF-panelen kunnen in verschillende kleuren worden gemaakt. Je moet ook een keuze maken, rekening houdend met het ontwerp van de kamer, evenals de afmetingen. De witte kleur van de gevel is bijvoorbeeld meer geschikt voor het ontwerp van kleine kamers. Hiermee wordt de algehele afmetingen van het product visueel verkleind.

De zwarte gevel van de ingebouwde kledingkast met transparante inzetstukken
Een voorbeeld van de organisatie van een ingebouwde kledingkast
Matglanzende zwarte gevel van de inbouwkast

Ingebouwde kledingkast transformator

Ingebouwde garderobe-hoek

Waarop u moet letten bij het kiezen van een ingebouwde kledingkast

Als u verschillende versies van inbouwkasten kiest, moet u verschillende punten overwegen:

 • Welk type deuropeningssysteem wordt gebruikt - monorail of roller. De eerste optie is betrouwbaarder, omdat hij bestand is tegen een vrij hoog gewicht van de deuren. Maar als de kast smal is, is het rolsysteem voldoende;
 • Welk profiel wordt gebruikt - staal of aluminium Het staal heeft een hoge sterkte, maar aluminium is veel lichter, wat van cruciaal belang is als de breedte van het product groot is;
 • In welke stijl worden de deuren gemaakt en welke materialen worden gebruikt. Let bij het kiezen op het ontwerp van de ruimte. Het afdrukken van foto's met een abstracte tekening zal bijvoorbeeld niet erg logisch lijken in een kamer die is ingericht in een klassieke stijl. Maar een lichte kledingkast, waarvan de voorgevel van deuren wit is, is een universele optie. Dit ontwerp van de kast zorgt voor de installatie in een kinderkamer, of een slaapkamer of een woonkamer;
 • Welke innerlijke vulling. Het hangt grotendeels af van de diepte en de breedte van het product. Een kast maken op bestelling, je kunt verschillende ideeën implementeren;
 • Kenmerken van de kamer. Hier wordt het bedoeld, niet in welke stijl het interieur wordt uitgevoerd, maar ontwerpkenmerken, zoals richels, bogen, overgangen, enz. Als u bijvoorbeeld een kledingkast in een smalle gang kiest, moet de maat niet groot zijn.

De functionaliteit en esthetische uitstraling van de kast zullen u lang plezier doen. Het belangrijkste is om vooraf te denken aan het ontwerp en de plaats voor installatie, evenals aan de interne vulling. Deze versie van de kast zal u helpen verschillende ideeën in het interieur te realiseren, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van vrije ruimte.

Ingebouwde rode kledingkast
Ingebouwde crèmekleurige garderobe
Bruin-witte ingebouwde kledingkast
Zwarte inbouwkast met verlichting

Ingebouwde kledingkast met een patroon

Ingebouwde garderoberuimte Wenge

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

75 + = 76