Indiase stijl in het interieur (14 foto’s): prachtig ontwerp van appartementen

Het kleurrijke Indiase interieur trekt aan met zijn lichte uitvoering. Kleurrijke combinatie van tinten, gezellig meubilair, een overvloed aan textiel en handwerk - dit alles is typerend voor de oosterse stijl. Om een ​​hoek in de Indiase stijl bij u thuis te creëren, is het belangrijk om kennis te maken met de tradities van de woning.

Lichte woonkamer in Indiase stijl

decoratie

Het interieur moet warme tinten hebben - oranje, karmozijnrood, roze, bruin. Voor het afwerken van muren kunt u verf of behang gebruiken, die een traditioneel oosters ontwerp hebben. Geschikt textielbehang, imiterende dure stof. Afwerking met houten panelen met draad is ook aanvaardbaar voor Indiase stijl.

Heldere decoratie in een slaapkamer in Indiase stijl

Het plafond kan worden ingericht met rijke kleuren. Hiervoor is het behang voor schilderen geschikt. Spanplafonds en gipsplaatstructuren zijn ook relevant. De meest geschikte optie - om een ​​luifel met textiel te maken, met in het midden een enorme kroonluchter.

Als vloerbedekking is het mogelijk een steen, een parket of een laminaat, een tegel te gebruiken. 3D zelfnivellerende vloeren met een patroon in oosterse stijl passen ook.

Oosters design omvat de aanwezigheid van grote ramen en deuren, waardoor de kamer wordt overspoeld met zonlicht.

Helder textiel in het Indiase interieur

meubilair

De Indiase stijl in het interieur suggereert de aanwezigheid van houten en rotan meubels. Voor het versieren van de gevels van kasten is het gebruikelijk om snijwerk te gebruiken. Meubels gemaakt van kunstmatige materialen mogen niet aanwezig zijn in het interieur.

Tafels hebben meestal lage poten. De werkbladen zijn gemaakt van hout, steen of gietijzer. Stoelen zijn ook laag, in de kamer kunt u een schommelstoel plaatsen van rotan, een bank voor voeten. Meubilair voor het opbergen van kleding in India wordt vervangen door houten kisten. Veel meubels en decor zijn gemaakt van rotan. In Indiase huizen bijvoorbeeld, worden vaak rieten potten met composities van exotische bloemen gevonden.

Bedden met een luifel zijn ook kenmerkend voor het oosterse interieur. Als optie kunt u een kleed plaatsen met een kleed boven het hoofdeinde van het bed.

Stijlvol meubilair in de Indiase woonkamer

Woonkamer

Het belangrijkste meubilair in de woonkamer is een comfortabele bank met velours of lederen bekleding. Het moet plaats bieden aan een groot aantal kussens in verschillende vormen - rond, vierkant, in de vorm van rollen. Gemak is een belangrijk kenmerk van de Indiase stijl. In het interieur van de kamer meubels met gebeeldhouwde benen is welkom. In de woonkamer zal niet overbodig zijn en stoelen, er zouden er meerdere moeten zijn. Ze kunnen worden geweven of compleet worden met een bank.

Gezellige woonkamer met open haard in Indiase stijl

Plaats in de woonkamer een salontafel waar je je vrienden kunt trakteren op drankjes die volgens Oosterse recepten zijn bereid. De tafel moet gemaakt zijn van hout met gesmede of gesneden elementen.

Voeg het interieurontwerp toe aan de planken - open of gesloten. De kleppen kunnen worden gesneden of met traditionele schilderkunst.

Lichte woonkamer met lichte accenten in Indiase stijl

Slaapkamer ontwerp

De muur versieren de slaapkamer met schilderijen of behang. Als je denkt dat dit je zal afleiden, versier dan de muren met monochrome verf - perzik, roze, barnsteen.

1

Het bed in de Indiase stijl kan van twee soorten zijn - met een houten of gesmeed hoofdeinde. Kasten met een oosterse vormgeving presteren op dezelfde manier als de luiken voor de ramen - massief, met gebeeldhouwde of geverfde patronen. Als add-on in de slaapkamer kunt u een scherm plaatsen waarachter de strijkplank of het bureau zich verstopt.

Grote slaapkamer in Indiase stijl

De slaapkamervloeren zijn voorzien van vloerbedekking in oosterse stijl. Hang op de ramen mooie gordijnen met een karakteristiek ornament, hang de gordijnen helemaal onderaan.

Voor het aansteken van de slaapkamer, kunt u gebruik maken van lampen gemaakt van gesmeed metaal met felle lampenkappen. Beddengoed wordt ook geselecteerd in Indiase stijl. Gebruik naast de basiskussens decoratieve motieven, in gevallen met kwastjes en kleine ruches. Verschillende schilderijen in massieve houten lijsten benadrukken ook de Indiase stijl in het interieur.

Slaapkamer in rode en oranje kleuren in Indiase stijl

badkamer

Om het oppervlak van de badkamer visueel te vergroten, gebruikt u een lichte tegel om de muren af ​​te werken. Geschikte tinten voor decoratie - zand, beige, wit. Gebruik bovendien amberkleurige en gouden kleuren om accenten te creëren. Om het interieur te styliseren, maakt u op de muur of op de vloer een mozaïekpaneel met dieren die kenmerkend zijn voor het oostelijke land - India. Een koe is bijvoorbeeld een heilig dier voor het Indiase volk.

Gebruik in de badkamer loodgieterswerk grijs, wit of crème kleur. De vorm van het bad zelf moet rond zijn, het kan betegeld worden met een oosters patroon of mozaïek. Het ontwerp zal het houten meubilair en de rieten manden aanvullen voor linnen en andere accessoires.

Grote slaapkamer in Indiase stijl met een hemelbed

Grote slaapkamer in Indiase stijl met een hemelbed

keuken

Toegang tot de keuken kan worden gedaan in de vorm van een puntige luifel, die typisch is voor Indiaas design. Plaats in de eetzaal een tafel met een tafelblad in oosterse stijl. In plaats van stoelen kunt u banken met kussens, trekjes gebruiken. Vo
or de Indiase stijl wordt gekenmerkt door lage, maar comfortabele meubels.

Voor verlichting kunt u verschillende bronnen gebruiken: een kroonluchter, schansen, lampen en staande lampen. Ze moeten geplaatst worden, rekening houdend met de speciale kenmerken van de opstelling van de werk- en eetruimtes.

Het keukenschort voert tegel uit, die een kenmerkend oosters ontwerp heeft. De rest van de muren kan worden geverfd of geplakt met textielbehang.

Maak in de keuken niches of planken om ze op te hangen. Het plafond kan worden afgezet met een bamboemat. Een eenvoudigere oplossing is om het in oranje of karmozijnrode kleur te schilderen.

Aangezien de Indiase stijl in het interieur gebaseerd moet zijn op contrasten, kun je dit idee gebruiken om fel textiel te gebruiken. Rode of oranje gordijnen sieren de ramen. Op de stoelen plaats decoratieve kussens van karmozijnrode kleur. In de keuken kunt u ook de gerechten van felle kleuren gebruiken.

Open de boog met gekleurde mousseline. Om de kapbuis van zadekorirovat te verbergen, kun je hem achter de constructie van gipsokartonnoy verstoppen. Batterijen schilderen onder de kleur van de muren, zodat ze het uiterlijk van de keuken niet bederven.

Als je de oude gevels in een felle kleur schildert, kun je geen keukenset kopen.

Lichte rechthoekige woonkamer in Indiase stijl
Heldere kleuren - een kenmerk van het Indiase interieur

Inrichting en details

Indiaas design zal altijd helpen om de karakteristieke objecten van het decor te benadrukken. Ze kunnen worden gekocht tijdens een reis naar de oostelijke landen of om te zoeken in winkels in de stad. Sommige soorten decor kunnen alleen worden gedaan of worden besteld bij de meesters. Een bekende kunstenaar kan bijvoorbeeld schilderijen maken waarop Indiase goden, de aard van het land, de bewoners worden afgebeeld.

Mooi decor in Indiase stijl

Als decor van het Indiase interieur kun je prachtige wierookhouders en kandelaars gebruiken met aromatische kaarsen, Boeddhabeeldjes, ivoren dozen. Dit alles is typerend voor de oosterse cultuur. In een appartement zijn objecten die geestelijk verbonden zijn met de dood, tegenslagen en armoede onaanvaardbaar. Omdat in India de stroming van Feng Shui wijdverspreid is, rusten ze hun woningen volgens de regels uit.

Het ontwerp van de keuken kan worden aangevuld met keramische gerechten met een karakteristiek patroon, theepotten en trays van brons. In Indiase interieurs zie je vaak beelden van godheden en heilige dieren. Ze zijn gemaakt van hout, ivoor en brons. Gebruik voor het opbergen van kleine dingen decoratieve kistjes versierd met parelmoer en stenen.

In het Indiase binnenland zijn alleen die items gemaakt van natuurlijke materialen - hout, steen, ivoor - geschikt. Deze materialen hebben een positieve positieve energie, wat erg belangrijk is voor de inwoners van het land. Indiërs waarderen ook handwerk.

Slaapkamerdecoratie in Indiase stijl

In oosterse huizen kun je zo'n decor vinden:

  • Kussens en spreien met borduurwerk, die het meubilair versieren;
  • geweven tapijten;
  • decoratieve schermen;
  • outdoor vazen;
  • decor "blaasmuziek", populair tijdens de Feng Shui;
  • wandpanelen;
  • Gebrandschilderde lampen.

Een oprechte interesse in de Indiase cultuur komt voort uit de originaliteit, originaliteit, verscheidenheid van kleuren, decor. Daarnaast is het oosterse interieurontwerp gevuld met natuurlijke materialen, die zeer gewaardeerd worden in de moderne wereld.

Wedstrijden in het interieur in Indiase stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 2 =