Houten plafond in het interieur (19 foto’s): prachtige kleuren en decoratie

Het houten plafond is geen "vorige eeuw", maar een nieuwe trend in het interieur. Als u goed ontwerpt, kunt u een ongeëvenaarde sfeer creëren waarin belangrijke details worden belicht. Dergelijke moderne technieken worden vaak in de praktijk gebruikt, zodat ze vrij kunnen worden overwogen om bepaalde conclusies te trekken.

Houten plafond in de witte slaapkamer

Verschillende opties voor het afwerken van het houten plafond

Als je nadenkt over hoe je het plafond in een houten huis moet afknippen, kiezen sommige mensen voor een hang- of trekoptie. Ja, het verkort de reparatievoorwaarden en heeft ook verschillende voordelen, maar deze optie verandert de algemene sfeer, waardoor het onherstelbare schade aanricht. Het is veel praktischer in een privé-huis om natuurlijk materiaal op verschillende manieren toe te passen:

  • Met zichtbare balken;
  • Zonder balken.

In het binnenland kunnen beide methoden zonder beperkingen worden toegepast, waarbij materialen correct worden vergeleken. Dergelijke mooie opties kunnen niet worden uitgesloten om gezelligheid en comfort te bereiken.

Mooi slaapkamerontwerp met houten plafond

Balken van een houten plafond

Vandaag de dag is het afwerken van het plafond met houten balken een teken van luxe en rijkdom geworden in het huis. Vergelijkbare moderne varianten zijn te vinden in nieuwe projecten, waarbij de eerste vereiste het creëren van gemak voor elk gezinslid is.

Experts suggereren twee soorten gebruik van balken:

  • Ondersteunende structuren;
  • Simulatie van het ontwerp.

In een complex interieur van de kamer kunt u verschillende materialen gebruiken, en zelfs het traditionele witte plafond ziet er aantrekkelijk uit. Om dit te doen, moet je nadenken over het donkere ontwerp, waardoor het decoratieve details worden.

Houten plafond met balken

Dragende structuren

Balken kunnen dragende vloerconstructies blijven. In dit geval draagt ​​het houten plafond tegelijkertijd een functionele belasting. Hoewel dit het complexe ontwerp en ontwerp van de verbluffende elementen niet ontkent. En hun kleur wordt geselecteerd in overeenstemming met hun eigen wensen. De enige beperking is de voorlopige redactie. In de eerste fasen moet deze nuance worden overwogen. Gewoonlijk verbergen mensen dergelijke elementen liever, maar ze kunnen met succes worden gebruikt om het lage plafond visueel te verwijderen.

Lager balken op het plafond

Lager balken op het plafond
Lager balken op het plafond in het interieur

Simulatie van constructie

De meest gebruikte afwerkingsvarianten, waarbij imitatie van de dragende structuur wordt toegepast. In dergelijke gevallen wordt het houten plafond afgewerkt met balken, maar dit is een gewoon decor. Voor hem, vaak zelfs niet met behulp van natuurlijke materialen, die het gewicht van de afwerking vermindert, wordt professionals geadviseerd om de coniferen te verwijzen naar hun elegante patroon. U kunt op alle mogelijke manieren het uiterlijk van de badkamer of andere kamer wijzigen. De technieken worden gerechtvaardigd door de schoonheid, hoewel het ontwerp enigszins gecompliceerd is door de details, die worden beïnvloed door de kleur.

Balken in het interieur van de keuken
Houten balken op een wit plafond

Houten plafond zonder balken

Balken zijn niet de enige optie voor afwerking. Houten plafond is op andere manieren gemaakt, maar het ontwerp ervan vereist een goed zicht op de omliggende ruimte en professionele vaardigheden. Geen verlaagd plafond in het appartement kan worden vergeleken met het voor zijn aantrekkelijkheid, dus het is winstgevend om geld uit te geven, het creëren van gezelligheid.

Een decoratief uiterlijk wordt bereikt met behulp van natuurlijke materialen. Het is praktischer om te eindigen met een voering, die gemakkelijker is om mee te werken, maar volledig het gevoel van natuurlijk hout overbrengt. En dit is geen imitatie, maar de juiste toepassing van beschikbare middelen. Daarna hoeft de kamer niet wit te schilderen, als een klassieker beschouwd.

Mooi houten plafond in het huis

Houten plafond met spotverlichting
Houten natuurlijk plafond in de woonkamer
Prachtig houten plafond in de slaapkamer

Dakplafond in de keuken: voor- en nadelen

Vaak houden mensen van de houten imperiaal. Aan de ene kant trekken de kleuren en het design de aandacht, maar aan de andere kant heeft dit decor verschillende nadelen. Tijdens de renovatie moet het appartement alle nuances aanspreken, dus het is noodzakelijk om beide benaderingen in detail te bekijken.

Dakplafond in de woonkamer en keuken

Voordelen van de plafonds:

1

Decoratieve plafonds van de voering zijn niet moeilijk te ontmoeten. In het interieur worden ze const
ant gebruikt, vooral omdat het moeilijk is om goede decoraties te maken op de planken. Opgemerkt moet worden bepaalde voordelen, die de registratie winstgevend en nuttig maken:

  • Elegant uiterlijk;
  • Gemiddelde kosten;
  • Duurzaamheid.

Gebruik van de voering in de eerste plaats geeft je de mogelijkheid om een ​​geweldig ontwerp te krijgen in een privé huis. Geen panelen vervangen rekken in het interieur, dus professionals geven de voorkeur aan een betrouwbare aanpak. En de plafondlampen geven de juiste verlichting, waardoor het houten oppervlak in de kamer wordt benadrukt.

Het houten oppervlak is goed bestand tegen mechanische schade en temperatuurveranderingen. Hierdoor is het gebruik van voering in elke kamer handig, in tegenstelling tot planken. De levensduur van een dergelijk plafond is geweldig en schilderen om de kleur te behouden is niet nodig, wat de eigenaars zeker zal bevallen.

Licht houten plafondlijst

Tegens van de plafonds:

Wanneer u een houten plafond gaat maken in de keuken of in de badkamer, moet u niet onmiddellijk een beroep doen op rekken. Clapboard is beter om andere kamers of muren in orde te maken, om niet van tevoren onnodige complicaties te creëren. Het gekozen ontwerp hangt niet alleen af ​​van kleur of aantrekkelijkheid, het is ook noodzakelijk om materialen op een praktische manier te benaderen. Wat zijn de nadelen van dekking?

  • Complexe zorg;
  • Extra afwerking.
Prachtig houten lattenplafond

Een mooie kleur en uitstraling zorgt ervoor dat je een of twee keer terugkeert naar natuurlijke materialen. Nu voeren de professionals de panden schoon, maar ze herinneren ons aan de nadelen. Dus, je moet je voorbereiden op de toepassing van impregnatie, als het niet wordt gebruikt, omdat in de badkamer of in de keuken te maken zal krijgen met meer vocht. Ze zullen een beschermende laag creëren, die het ontwerp benadrukt en betrouwbaar maakt.

In tegenstelling tot voering, imitatie van hout vereist geen permanente zorg. Zijn kleur en ontwerp verschillen bijna niet van natuurlijk materiaal en als u de juiste verlichting kiest, zijn de panelen een ideale vervanging. Hiervoor zijn beide lampen en kroonluchter perfect, dus er is geen limiet.

Retic houten plafond met prachtige verlichting

Houten plafond in de woonkamer

Als je door de projecten kijkt, kun je er zeker van zijn dat professionals in een privéwoning wonderen doen. Ze kiezen vrijelijk voor kleuren en lampen en creëren een onbeschrijfelijk interieur, zelfs in de badkamer. Alleen mensen geven de voorkeur aan natuurlijke materialen en natuurlijke verlichting, dus het schilderen van de planken van de muur is in het verleden gebleven. De gezellige woonkamer is volledig afgewerkt met hout en wordt fantastisch.

Houten plafond in de woonkamer-keuken

Het plafond was een langdurig probleem. Sommige mensen geven de voorkeur aan panelen, hoewel ze in de badkamer ze met succes weigeren. In sommige opzichten hebben ze gelijk, omdat de soort niet veel verandert, maar waarom een ​​betere aanpak verlaten?

In een woonhuis kan de woonkamer in elke vorm worden afgewerkt. Zowel witte als donkere kleuren vormen een perfecte aanvulling op het decoratieve plafondontwerp. Kroonluchter en lampen blijven op de achtergrond. Ze veranderen in gewone verlichting en behouden alleen functionaliteit. Wat is het geheim van het nemen van ontwerpers?

Door een decoratief ontwerp te maken, gebruiken professionals visueel gewicht en kracht. Dit effect kan worden gecreëerd met behulp van planken en balken op het plafond, als u panelen op de muren monteert. Met de receptie kunt u elke kleur toepassen, hoewel wit nog aantrekkelijker blijft. De woonkamer is erin verdronken, zelfs een gedempte verlichting, waarvoor verlichting en een kroonluchter worden gebruikt, biedt comfort.

Wit houten plafond in de woonkamer

Als je een donkere kleur in je huis wilt zien, is het beter om met contrasten te werken. In dit geval spelen de kroonluchter en de armaturen een belangrijke rol, omdat het schilderij van de muur en het meubilair moet opvallen, waardoor de details op de achtergrond blijven. Meestal worden hiervoor heldere panelen gebruikt, bijvoorbeeld van lichte houtsoorten. In de badkamer hebben de kleuren bijna geen invloed op de sensaties van een persoon, omdat zijn aandacht wordt getrokken door niet te kleuren, maar door sanitair. Wanneer de ontwerper de woonkamer verandert, moet hij zelfs de verlichting veranderen, vrij om onmiddellijk van kleur te veranderen.

De boom is perfect voor het afwerken van het plafond, als de kleur wordt geselecteerd in overeenstemming met de omringende ruimte. In dit geval geven de kroonluchter en lampen voldoende verlichting, maar de kleuren en het patroon van het materiaal blijven een actueel probleem. In de badkamer kunt u goedkope panelen gebruiken, maar in de woonkamer of in de keuken moet u naar complexe trucjes kijken.

Natuurlijk houten plafond in de woonkamer met open haard
Houten plafond in de keuken met een barteller
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

85 + = 92