Hoe plint in het interieur te gebruiken: ongewone en standaard oplossingen (21 foto’s)

Het interieurontwerp ziet er niet uit zonder een goed gekozen plafond- of vloersokkel. Er is een enorme variëteit aan latten, afhankelijk van het materiaal van de fabricage en de kleuroplossing, daarom kan elke stijl van het interieur worden aangevuld met het ontbrekende element.

Rol in het interieur

Decoratieve projecties zijn niet alleen een belangrijk functioneel doel, maar vervullen ook esthetische taken:

 • de buitenplint in het interieur maskeert de niet-esthetische opening tussen de muur en de vloer. Daaronder zijn kabels verborgen;
 • plafondplinten verbergt verbindingen tussen de afwerking van de muur en het plafond en vergroot visueel de grootte van de kamer. De decoratieve balk kan een helder accent in de kamer worden, waardoor het een charme en persoonlijkheid krijgt.

De plint kan een eenvoudige vorm hebben of een ingewikkeld patroon hebben, maar voordat u een plafondplint of plint voor de vloer van een kamer kiest, moet u het materiaal bepalen.

Witte plint in het interieur

Decoratieve plint in het interieur

Radius plint in het interieur

materialen

Je moet zo'n uitsteeksel kopen, dat harmonieus in het algehele interieur past. De meest voorkomende plinten:

 • Wood. Het materiaal is vrij duur vanwege de ecologische compatibiliteit en duurzaamheid. Goed in harmonie met de vloeren en meubels. Vaker gebruikt worden walnoot, eik, bamboe, esdoorn.
 • MDF. Productietechnologie - persen van houtvezels bij hoge temperaturen. Ideaal voor badkamer en keuken als gevolg van weerstand tegen temperatuurveranderingen en vocht. MDF plinten zijn voor schilderen of lamineren.
 • Gefineerd. Tijdens het maken van verschillende soorten toning. De basis van de bar is grenen of vuren, en de dekking is waardevolle boomsoorten.
 • Plastic. Het uitsteeksel van PVC is het meest populaire type. Het is bestand tegen omgevingsinvloeden en heeft een aantrekkelijke waarde. Dankzij een verscheidenheid aan texturen siert de kunststof plint het appartement in elke stijl. Het is gemakkelijk te installeren en kan zich aanpassen aan de functies van de kamer.
 • Polyurethaan. Dit afwerkingselement van polyurethaanschuim bevindt zich op een modern modieus niveau in het interieur. Het is mooi, gemakkelijk te reinigen, onschadelijk en bestand tegen mechanische schade. Polyurethaan plinten zijn een goedkope, maar hoogwaardige optie voor het vervangen van lijstwerk. Hij is in staat om de meest gewaagde ontwerpideeën te implementeren. Polyurethaan sokkel maakt zelfs het meest gecompliceerde gekromde oppervlak.
 • Onder het tapijt. De bar is gemaakt van plastic en heeft een speciale groef voor het inbrengen van de stof. Plinten helpt het tapijt veilig te bevestigen en bevordert een soepele overgang van vloer naar muur.
 • Keramiek. Ze worden gebruikt in kamers met een keramische of keramische granieten vloer.
 • Cork. Gebruikt in exclusieve en ongewone interieurs. Het product kan worden gefineerd of gemaakt van een stevige kurkboom.

Elk van deze opties heeft zijn voor- en nadelen. Ze zijn allemaal eenvoudig samen te stellen en geven de ruimte een complete uitstraling.

Houten plint in het interieur

Wandplanken in het interieur

1

Plint PVC in het interieur

Witte kleur

Witte plinten in het interieur zijn vooral populair. Deze kleur wordt vaak gebruikt voor het plafond of raamkozijnen, dus dit frame past goed in het interieur.

Sneeuwwitte balken zijn in staat om het oppervlak van de kamer visueel te vergroten.

Het materiaal van de witte plinten voor de vloer wordt gekozen op basis van de parameters van de vloer. Als de vloer bijvoorbeeld is gemaakt van massief eiken, dan is de juiste oplossing om een ​​houten plint te installeren.

In ruime kamers is een brede sokkel in het interieur geschikt. Hij zal hem een ​​solide uitstraling geven, vooral in combinatie met de kolommen. Een richel aan de onderkant van de kamer beschermt deze tegen beschadiging.

Witte plint en muurbevestiging vereisen grondige zorg en reiniging. Ze verzamelen gemakkelijk vuil en stof op zichzelf.

Voorgevormde plint in het interieur

Flexibele plint in het interieur

Sokkel in het interieur

Contrastcombinatie

Fans van gewaagde oplossingen kunnen de afwerking van de kamer voltooien met een halster van contrasterende kleuren. De rand van donkere kleur van wengehout is een interessante decoratieve zet. Het ziet er interessant uit in combinatie met zwarte vloertegels en heldere decoratieve elementen - rood of geel.

Gesneden plint in het interieur

Plint in rustieke stijl in het interieur

Brede sokkel in het interieur

Een van de primaire kleuren in interieurontwerp kan worden herhaald in plinten. De bars in de toon van meubels zijn het beste. De kleur van de plint in de schaduw van een deel van de kamer is toegestaan. Bijvoorbeeld gordijnen, kroonlijsten, schilderijlijsten, textiel.

U kunt een andere optie kiezen en de plint in het interieur van de kamer in een tint decoreren die niet wordt gebruikt, maar wordt gecombineerd tussen de basistinten van decoratie of meubels.

Stenen plint in het interieur

Gelamineerde plint in het interieur

Trapplinters in het interieur

De keuze van de plint voor de kleur van de elementen van de kamer

Wilt u niet altijd gewoon een klassieke witte sokkel in het interieur gebruiken. Soms, om het evenwicht te bewaren, wordt het product geselecteerd voor de kleur van de elementen van de kamer:

 • Paul. Als we een standaardcombinatie van een vloer met een vloerbalk kiezen, zal deze geen aandacht trekken. Soms is het niet mogelijk om de juiste kleur van de plint te vinden, dan komt het element voor schilderen de redding te hulp. De compositie wordt strikt in de schaduw van de bestaande vloerbedekking geselecteerd. Kleuring wordt vóór of na de installatie uitgevoerd.
 • De muren. Plinten binnen in de kleur van de wanden spelen ook geen enkele decoratieve rol. Maar ze zijn in staat om de hoogte van het plafond visueel te vergroten. De bar is in een donkere of lichte tint geverfd terwijl de wanden worden bijgesneden.
 • De deur. De opening in de muur, het canvas en de richels zijn gemaakt in een oplossing met één kleur. Vanaf de zijkant lijkt het alsof de balk over de hele ruimte van de kamer gaat. Dus een zwarte of gekleurde plint combineert alle elementen van het interieur.
 • Het raam. Een interessante en gewaagde combinatie wordt niet vaak gebruikt. Het ziet er het meest effectief uit als de vensteropening zwart, olijf, grijs of in een andere afwijkende tint is. Designer receptie werkt niet met het raam gesloten door de gordijnen.
 • Furniture. Het is de grootste compositie in de kamer, dus het kleurontwerp in een vergelijkbare tint creëert een stijlvol interieur. Een keuken met een grijze set wordt bijvoorbeeld aangevuld met een grijze plint, ongeacht de toon van de muren, het plafond of de vloer.
 • Plafondbalken. De witte brede plint zal de elegantie van de witte balk gunstig benadrukken. Hetzelfde effect produceert een donkere balk met een donker product.

Een hoge sokkel in het interieur kan fungeren als een onafhankelijk decorelement, vooral als het in een lichte tint is gemaakt. De breedste projectie kan communicatie en andere niet-esthetische details verbergen. Het belangrijkste is dat de kleur wordt gecombineerd met andere kleuren in het interieur.

Sokkel uit de reeks in het interieur

Vloerafwerking in het interieur

Sokkel met patina in het interieur

De keuze hangt af van het gedeelte van de kamer

Voor een harmonieuze combinatie van de plint in het interieur wordt rekening gehouden met de afmetingen van de ruimte:

 • grote kamer. Hier is de keuze van plinten in breedte, patroon en vorm vrijwel onbeperkt. Voor hoge plafonds is gekozen voor een brede plafondplint in het interieur, zodat deze niet verdwaalt in de ruimtelijkheid van de ruimte. Een element met een patroon onder het stucwerk vormt de gebruikelijke dimensionale ruimte met een hoogte van 2,8 m in de feestzaal;
 • kleine kamer. In zulke kamers ziet een nette plint er goed uit. Een polyurethaan sokkel met een lichte stucwerk is aanvaardbaar. De richel met de overlays creëert een prachtig medaillon in de kamers in een romantische of klassieke stijl.

Voor registratie worden gebruikt als standaard sets van plinten, en gemaakt om individuele bestelling in overeenstemming met het ontwerp. De eigenaar van de kamer kan alleen beslissen welke optie voor hem het meest acceptabel is.

Kunststof plint in het interieur

Sokkel met verlichting in het interieur

Plint voor schilderen in het interieur

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

57 + = 61