Hoe maak je zelf een plafond van multiplex? (30 foto’s)

Het plafond in het huis is een van de belangrijkste plaatsen waar het uitzicht meesleurt wanneer het wordt bekeken. Er zijn veel materialen om het plafond af te werken. Ze verschillen allemaal in het gemak van installatie, prijs, sterkte en uiterlijk. Populariteit is de afwerking van het plafond met multiplex. Vanwege de beschikbaarheid en gladheid van het oppervlak, wordt dit materiaal gewaardeerd door kopers.

Functies en variëteiten

Multiplex is een materiaal gemaakt van de beste fineerplaten. De vellen worden aan elkaar gelijmd zodat de vezels in de symmetrische vlakken samenvallen.

Multiplexplafond in een privé huis

Plafond van triplex in het land

Meesters die voor hun huizen triplexplaten kiezen, merken de aangename geur van hout in het pand op nadat ze zijn afgewerkt.

Door op het plafond te bonzen, kunt u veel meer positieve resultaten behalen, namelijk om de hoogte van het plafond te verminderen, het decor te diversifiëren en mezzanines te vinden.

Decoratief plafond van multiplex

Onderscheid multiplex door dikte, het originele hout, productietechnologie, weerstand tegen vocht en het externe oppervlak. Afhankelijk van de toplaag kan multiplex van verschillende typen zijn. Elite-soorten worden geproduceerd met beukenhout. Rassenrassen zijn gemaakt van berken, esdoorn en elzenhout.

Met betrekking tot slijpen worden de gemalen en geslepen categorieën onderscheiden.

Hoog plafond van multiplex

1

Verschillende merken zijn bekend met betrekking tot de werking van water. Dergelijke merken onderscheiden zich door de samenstelling die wordt gebruikt voor het lijmen van fineervellen en de topcoating. Er is ook een classificatie van papierformaten.

Multiplex plafondontwerp

Multiplex plafond in het huis

Voor- en nadelen

Het bevestigen van het plafond met multiplex heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen:

 • gekenmerkt door geluids- en warmte-isolerende eigenschappen;
 • De structuur van multiplex, bestaande uit vele lagen, verleent mechanische sterkte;
 • sommige variëteiten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en goed geïmpregneerd met bepaalde stoffen om de weerstand tegen vocht te verhogen;
 • Het getextureerde uiterlijk biedt hout gelijkenis, wat excentriciteit toevoegt aan het interieur;
 • laag gewicht, wat het gemak van de installatie van multiplex beïnvloedt;
 • De gladheid van het oppervlak draagt ​​op verschillende manieren bij aan het trimmen van het plafond;
 • de kosten.

Wat de milieuveiligheid van dit materiaal betreft, dit hangt af van de kleefstoffen die bij de productie worden gebruikt. In het geval van het gebruik van natuurlijk albumine, het complex van caseïnekleefstof, veranderen de eigenschappen van de basis niet en neemt de weerstand tegen vocht niet toe.

Bij gebruik van lijm op basis van bekeliet wordt multiplex duurzaam, vochtbestendig, bestand tegen agressieve omgevingen en behoudt het de flexibiliteit. Maar tegelijkertijd is praten over milieuzuiverheid niet langer de moeite waard.

Multiplex plafond in ecostijl

Geometrie van het plafond van triplex

Het plafond van multiplex heeft nog andere nadelen:

 • korte bedrijfsperiode;
 • de brandgevaarindicatoren staan ​​op een hoog niveau;
 • bij aanschaf moet u zich richten op de hoeveelheid vocht in de kamer.

Bij het gebruik van multiplex als uitgangsmateriaal voor het plafond in het huis, moeten extra sensoren worden geïnstalleerd om een ​​signaal voor een brand te geven.

Multiplex in de woonkamer

Plafond van multiplex in het interieur

Toepassingsmethoden

Iedereen kan een plafond maken van multiplex met extra gereedschappen en gereedschappen. Voordat je met het materiaal gaat werken, moet je het plafond waterpas maken.

Er zijn verschillende technologieën om het plafond met triplex te bedekken. U kunt de lijm gebruiken om rechtstreeks op het oppervlak van de coating te hechten of een krat te maken en het triplex erop te bevestigen. In de situatie met lijm wordt triplex gebruikt voor de plafonds van kleine ruimtes, waar geen temperatuurschommelingen optreden. De methode is anders in uitvoeringssnelheid. Maar het is de moeite waard meer moeite te doen om het materiaal te drukken.

Gewelfd plafond van multiplex

Geweven plafond van triplex

Locatie van de latten

Bij gebruik van een furring-sluiting is het noodzakelijk om vellen in de kist te naaien. Eerst is het noodzakelijk om de locatie van de kist te bepalen. De installatie van multiplex omvat de aanwezigheid van dergelijke gereedschappen en apparaten:

 • roulette;
 • potlood;
 • bouwniveau;
 • schroevendraaier;
 • punch;
 • schaar voor metaal
 • bars.

Geschilderd multiplex plafond

Bevestiging van het plafond van multiplex

Multiplex plafond in de keuken

Het stapelen van het plafond met multiplex begint met de locatie van de staven. De fasen van de installatie van de kist:

 1. vind het midden van het plafond;
 2. voer de markering van de kist uit, rekening houdend met de bevestiging van een paar vellen aan een deel van de staaf;
 3. om de knuppelstaven te bevestigen en hun horizontaliteit te controleren.

De hele bladen bevinden zich in het centrale deel van het plafond. Afgesneden vellen moeten op de randonderdelen worden geïnstalleerd. Houd
tussen de spijlen een lengte van 0,5-0,6 m aan om doorbuiging uit te sluiten bij het bevestigen op de kist.

Plafond gemaakt van waterdicht multiplex

Bevestiging van kratten en multiplex

Bevestig het krat als spijkers, pluggen of zelftappende schroeven. Plafond plafonds gemaakt van hout suggereren het gebruik van nagels. Op plafonds gemaakt van beton, is het eerst noodzakelijk om uitgravingen te maken voor zelftappende schroeven en pluggen.

Wanneer er verticale onregelmatigheden van klein formaat zijn, kunt u multiplexstukken onder de bar plaatsen.

Plafond van triplex in het appartement

Gelakt multiplex plafond

Multiplex aan het plafond is bevestigd op de latten. Deze fase wordt gekenmerkt door eenvoud en nauwkeurigheid van uitvoering. Regeling voor de installatie van multiplexplaten:
neem een ​​laken en til het op naar de kist;

 1. De rand van het blad wordt longitudinaal op de centrale strook van de staaf geïnstalleerd;
 2. om het oppervlak te egaliseren naar andere delen van de kist;
 3. Bevestig bij het gebruik van schroeven het laken met een afstand van 2 cm;
 4. volg dezelfde stappen met de volgende bladen;
 5. vellen die op de randen van de overlapping worden geplaatst, moeten op dezelfde manier worden gesneden en gefixeerd;
 6. Op de plaatsen van voegen van platen met een plafond en wanden is het mogelijk om baguettes te gebruiken die worden vastgemaakt door middel van lijm.

Wanneer u vellen dicht bij de wanden bevestigt, moet u een spleet (2-3 mm) laten, wat nodig is voor het verhogen van de basis vanwege temperatuurverschillen en vochtigheidsschommelingen.

Het plafond van multiplex met hun eigen handen vereist schroeven aan de randen van het blad met een bepaalde lengte-interval. Om het vel niet te splitsen, wordt de schroef in stappen van 1-1,5 cm van de randen geschroefd.

Naadverwerking omvat verschillende methoden. Naden van een plafond in het landhuis gemaakt van multiplex, het is mogelijk om te verbergen onder kleine reechnye-elementen. Breng daarna vernis of verf aan.

Multiplexplaten op het plafond

Installatie van triplex op het plafond

Toch is er nog een manier om het gemaakte plafond te plamuren. Er wordt een speciale stopverf voor hout gebruikt. Het aldus afgesneden plafond kan dan worden geplakt met behang of tegels. Natuurlijk, vul de groeven voordat u begint met het plamuren met een primer.

Het plafond ponsen met multiplex

Multiplex schilderij op het plafond

Soorten afwerkingen

Dan een plafond afwerken - eigenaren lossen op. Als het plafond gelamineerde multiplexplaten gebruikt, is de uiteindelijke afwerking niet nodig. Bij het gebruik van verf of vernis gaat de eigenschap van triplex "ademen" verloren. Het plafond in het houten huis kan worden geplakt met behang door polymeerpanelen.

Het plafond afwerken met multiplex

Multiplex plafondverlichting

Multiplex plafond in het tuinhuis

Als de verfmethode wordt gekozen, wordt het wateremulsietype gebruikt, dat de permeabiliteit voor lucht en sneldroging onderscheidt. Soms rijst de vraag: hoe het plafond van multiplex te schilderen om het interieur ongewoon te maken. In deze situatie zijn reliëf en textuur soorten kleurrijke materialen of het maken van een schilderij te redden.

Multiplex plafond in de slaapkamer

Wand van multiplex

Alvorens te schilderen voor een plafond is het noodzakelijk om een ​​waterafstotende mix te gebruiken om triplex tegen overmatige luchtvochtigheid te beschermen. U kunt een ander afwerkmateriaal gebruiken - vernis, glanzend of mat. Dergelijke verbindingen als vlekken worden niet gebruikt vanwege de onvoorspelbaarheid van het resultaat.

Multiplex plafond in de eetkamer

Licht multiplex plafond

Door het plafond af te werken met multiplex in een houten huis of een andere kamer, kunt u geld besparen en de installatie vereenvoudigen. Dit materiaal is geschikt voor veel interieurs, waardoor comfort en harmonie ontstaat.

Multiplexplafond in een buitenhuis

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

30 − = 27