Hoe kies je een mooie combinatie van kleuren van muren, vloeren en meubels (55 foto’s)

Met het creëren van comfort en comfort wil elke huisvrouw zeker een uniek beeld creëren voor zijn huis. Vul het met een speciale sfeer van gezelligheid en comfort, individueel geschikt voor uw gezin.

Beige, groen en bruin in het interieur van de woonkamer

Lichte accenten in het interieur

Donker beige kleurencombinatie in het interieur

Om de juiste omgeving goed te kiezen, hoef je niet blindelings de modetrends te volgen, het belangrijkste is om je eigen smaak te hebben en naar je verlangens te luisteren. De perceptie van de wereld als geheel is tenslotte een heel individuele aangelegenheid, iets dat goed is, want een ander is slecht.

Wit interieur met pastel accenten

De combinatie van turquoise kleur in het interieur

De combinatie van bordeauxrode kleur in het interieur

Verschillende trucjes in het werken met het kleurenschema

Donkere tonen:

 • de mogelijkheid hebben om eventuele tekortkomingen te verbergen
 • optisch ruimte verminderen

Lichttonen:

 • Omgekeerd, visueel de kamer uitbreiden
 • Voeg de frisheid en gezelligheid van het appartement toe

Zwart en groen interieur

Combinatie van bloemen in een rustieke stijl

1

De combinatie van bloemen in de kinderkamer

Veel kleuren van tonen:

 • Een dominant moet altijd één kleur zijn.
 • De diversiteit aan kleuren mag in geen geval de situatie in het huis overbelasten.
 • Kies een bepaalde kleur voor de basis, voeg er zijn eigen kleuren aan toe.
 • De inrichting moet altijd lichter of donkerder zijn dan de muren van de kamer.
 • Versier het plafond en de vloerbedekking niet met dezelfde kleur, anders ziet de ruimte er uit evenwichtig uit, waardoor er een onaangenaam gevoel ontstaat.
Turquoise accenten in de kamer

De combinatie van paarse bloemen in de slaapkamer

De combinatie van bloemen in de woonkamer

Combinatie van kleuren in het interieur

Contrasterende kleuren in het interieur

Basiskleuren. De basisregels van hun combinatie

Zwart - een redelijk universele kleur, perfect geschikt voor alle andere tonen. Maar de meest nabije bondgenoten behalve wit en rood zijn groen, geel en oranje.

Rood - activerende en opwindende kleuren, met uitzondering van contrasterende witte en zwarte kleuren, ziet er geweldig uit met geel, groen en grijs.

Geel - een tonicum en versterkt de kleur van het zenuwstelsel, voelt comfortabel aan met blauw, paars en blauw.

Groen - de kleur van frisheid en inspiratie, in aanvulling op de bovenstaande combinatie ziet er perfect uit op de achtergrond van een goudbruine, lichtbeige en rustige donkere schaduw van geel.

Blauw - de kleur van een diepe bodemloze oceaan of lucht, waardoor de concentratie toeneemt. Wonderbaarlijk harmonieert met een rijke geel, lila en staal.

Violet-witte slaapkamer

De combinatie van tapijt en textiel in het interieur

De combinatie van rood in het interieur

Kleur bed in het interieur

De combinatie van kleuren in het interieur van de keuken

De kamer corrigeren met de kleur van de muren

Met de juiste kleur van de muren kunt u visueel werken met de architectuur van de ruimte: de afmetingen van de ruimte uitbreiden, verbreden, optisch boven of onder het plafond plaatsen en, indien nodig, functionele gebieden toewijzen.

Cream Blue Living Room

De combinatie van kleurenpanelen in het interieur

De combinatie van pastelkleuren in het interieur

Kleurafstemming in het interieur

De combinatie van kleuren in het interieur van de retro

Correct geselecteerde tonen helpen bij het corrigeren van imperfecties van muren in de vorm van scheuren, onregelmatigheden aan het oppervlak of vlekken. Voor deze gelegenheid heb je verven van zachte onverzadigde tonen nodig. Maar denk nog steeds aan de intensiteit en de hoeveelheid zonlicht die de kamer binnenkomt.

Gebouwen op het noorden zijn heldere kleuren en kamers met ramen op het zuiden of oosten hebben een intens schaduw.

Niet alleen de muren, maar ook de vloer met het plafond en het meubilair moeten harmoniseren met elkaar voor een consonante combinatie van kleurenpalet in het toekomstige interieur.

Tinten van kleuren in het interieur

Proefschilderij van muren

De keuze van de kleur van de muren is veel belangrijker dan de inrichting van meubels en decor in de kamer. Maar aan de andere kant kan de kleur van de muren op elk moment eenvoudig worden veranderd, maar meubels worden niet voor een jaar gekocht. Elke huisvrouw wil een favoriete keukenset om het oog zo lang mogelijk te verheugen.

Op verschillende oppervlakken ziet dezelfde verfkleur er individueel uit:

 • Op het oppervlak van een gladde textuur ziet de verf er lichter uit;
 • op een ruw oppervlak - integendeel, meer donker;
 • op mat - de kleur zal warmer lijken;
 • op gepolijst - kouder.

Als u twijfelt over het resultaat en wilt controleren of de gekozen tint juist is, schilder dan een klein gedeelte van de muur voor het monster.

Turkoois-oranje accent in de eetkamer

De combinatie van roze in het interieur

De combinatie van grijs in het interieur

De combinatie van blauw in het interieur

De combinatie van kleuren in het interieur van de slaapkamer

Kleur van muren

Als de kleur van de muren saai is geworden, kan deze gemakkelijk in een andere kleur opnieuw worden geverfd. Als je de muren van monochrome kleuren beu bent, schilder dan eentje met de verf van de tegenovergestelde kleur in contrast. Een contrasterende ontvangst vereist u minimale tijd en geld, en uw interieur zal er anders uitzien. En als de kleur het opnieuw opnieuw verveelt, kunt u eenvoudig wijzigen.

Trouwens, het schilderen van een van de muren, op dit moment onderscheidend van de andere, is een vrij modetrend in het interieur.

Groene muren in de kamer

De combinatie van gekleurde wanden in het interieur

De combinatie van lichte kleuren in het interieur

Witte kleur

Een universele kleur die een gevoel van ruimte creëert, maar steriele zuiverheid kan worden geassocieerd met ziekenhuiswanden, die naast verveling ook onaangename sensaties toevoegen. Harmoniseert met bijna elke tint. Dit is zijn belangrijkste voordeel ten opzichte van de anderen. Maar toch, het is het best gecombineerd met blauw, rood en zwart. Dat wil zeggen, als tot nu toe in uw huis het wit de overhand heeft gehad, indien gewenst, kunt u het verdunnen met alle kleuren van de regenboog.

Witte muren en meubels in het interieur
Witte muren en meubels in de woonkamer

De combinatie van textiel in het interieur

Roze kleur

Vakkundig gebruik van verf kan niet alleen een nieuwe adem in het oude interieur geven, maar ook de architectuur van de ruimte gemakkelijk modelleren. Met behulp van een lichte wand is het echt mogelijk om in een functionele ruimte een kamer met langwerpige vorm te verdelen.

Roze accenten in de woonkamer

De combinatie van donkere tinten in het interieur

De combinatie van warme kleuren in het interieur

Een grote ruimte, waarin lichte kleuren de overhand hebben, wees niet bang om de sappige heldere kleur te verdunnen. Deze combinatie geeft de kamer alleen een chique en superioriteit.

De vloeren in beige of crèmetinten en lichte meubels worden op miraculeuze wijze verdund door een roze muur of fuchsia-gekleurde muur.

De roze slaapkamer

Combinatie van terracotta kleur in het interieur

De combinatie van groen in het interieur

Oranje kleur

Door dezelfde intensiteit van de kleuren wordt harmonie van kleuren eenvoudig bereikt. Als u enkele van de trucjes kent, kunt u niet alleen handig kleuren combineren, maar ook ruimte bestellen.

Oranje meubilair in de woonkamer

Groen-blauwe combinatie van kleuren in het interieur

Wit en geel interieur

De muur van de oranje kleur benadert optisch het afgelegen deel van de kamer, waardoor de ruimte visueel te gezellig wordt.

De verzadigde oranje kleur van de muur ziet er geweldig uit in samenwerking met de groene vloer, tapijt of vloerbedekking. Aan deze compositie zou het raadzaam zijn versierde elementen van witte, crème of geelgroene tinten toe te voegen.

Oranje, witte en zwarte kleuren in de keuken

Blauwe kleur

De kleur van rust en rust, omdat de koude tonen van blauw en grijs fungeren als een kalmerend middel voor het zenuwstelsel, balans gevoelens en gedachten, en zelfs als een slaapkussen een droom brengen.

Witblauwe slaapkamer

Ideaal voor ruime kamers met grote ramen. Probeer de muur aan het hoofdeinde van het bed te schilderen, waar het huishouden in een diepblauwe kleur slaapt, het maakt perfect vrienden met grijstinten en blauw, waarmee je de rest van de muren en de vloer kunt schilderen.

Blauw, wit en bruin in de slaapkamer

Pittige kleur

Om een ​​interieur in oosterse stijl te creëren, gebruikt u de heldere, verzadigde kleur van oosterse smaakmakers en specerijen. Zachte tinten van kardemom, kurkuma en kaneel helpen bij het recreëren van het interieur, dat doet denken aan de ontwerpstijl van Noord-Afrikaanse huizen. Het palet van tinten specerijen is perfect gecombineerd met andere zachte tonen.

Pittige kleuren in het oosterse interieur
Een mooie combinatie van pittig en blauw in het interieur

Blauwgouden interieur

Aardse kleur

De natuurlijke kleuren van aardse tinten worden perfect met elkaar gecombineerd, ze kunnen naar eigen goeddunken worden gemengd, in elk geval zal het resultaat uitstekend zijn. Het succes van deze kleur ligt juist in de natuurlijkheid en de ongekende zachtheid.

Aardse kleuren in de woonkamer

Warme houttinten sluiten perfect aan op bruine en zandtinten. De combinatie van deze kleuren zorgt op zijn beurt voor een rustgevend effect en een natuurlijke kleur.

De combinatie van aardachtig en beige in een kleine slaapkamer

Warme kleur

Elegante zachte kleuren, zoals melkachtig, zachtroze, de kleur van gesmolten melk zullen een prachtig uitgangspunt zijn voor het interieurontwerp van de woonkamer. De kleur van dergelijke muren kan niet beter worden verslagen, als je donkerblauwe gordijnen in de kamer ophangt en ergens in de kamer een stoel met een elegante bruingeelachtige kleur plaatst.

Warme kleuren maken de slaapkamer gezellig

conclusie

Ieder van ons kan het hoofd bieden, zo lijkt het, met de onoplosbare taak om de kleur van meubels en de kleur van de muren te combineren. Om geen gehaast ooggevoel te hebben en geen gevoel van harmonie te geven, is het alleen nodig om eenvoudige regels en basisvereisten te volgen in de competente opstelling van het kleurenpalet.

Beige, witte en gouden kleuren in de klassieke woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

80 + = 87