Hoe de juiste gordijnen voor de erker te kiezen (24 foto’s)

De erker noemt het geglazuurde deel van de muur uit het vlak, dat lijkt op het zijgedeelte van de lantaarn. De gumstructuren kunnen rechthoekig, halfrond, driehoekig of veelvlakkig zijn.

Dit architecturale element ontstond vele eeuwen geleden. Hij verscheen als een uitsteeksel op het fort, van waaruit het gemakkelijker was om op tegenstanders te schieten, en jaren later werd het een verfijnde raamstructuur. Van tijd tot tijd raakt de erker uit de mode, maar deze keert altijd terug, omdat het met zijn hulp gemakkelijk is om het gebouw een ongewone look te geven, om het te onderscheiden van de grijze massa. Ook de erkers bieden uitstekende verlichting en vergroten de woonruimte visueel.

Beige gordijnen voor de erker

Witte gordijnen voor de erker

Veel eigenaren twijfelen: of het nodig is om gordijnen voor de erker te kopen? Wees niet bang om het uiterlijk van dit ongewone ontwerp te bederven. Correct geselecteerde gordijnen onderstrepen alleen maar tal van voordelen.

Turquoise gordijnen voor de erker

Klassieke gordijnen voor de erker

Kies gordijnen voor de erker

Voor de erker produceren geen speciale gordijnen. Ze versieren dergelijke ramen met de gebruikelijke gordijnen gemaakt van luchtweefsels, luxe gordijnen en andere soorten venster "kleding". Er zijn echter een aantal universele regels, waarbij je waarneemt dat je in de erker de juiste gordijnen kunt ophangen:

 • Observeer de gekozen stijl van het interieur. Het ontwerp van gordijnen moet overeenkomen met het algemene beeld, maar niet eruit springen.
 • Focus op het gebied van ramen. Gevouwen textielontwerpen zullen derhalve de kleine afmeting van de erker verder verminderen. Terwijl meerlagige doeken geschikt zijn op grote ramen van vloer tot plafond.
 • Denk aan de kwaliteit van de verlichting. Dikke gordijnen op de erker van drie ramen kunnen de kamer van natuurlijk licht beroven, en te transparante tule biedt niet de nodige bescherming tegen zonlicht.

In het proces van het versieren van erkerstructuren met behulp van gordijnen, is het noodzakelijk om rekening te houden met alle genoemde factoren, maar het functionele doel van de kamer is vooral belangrijk.

Bloemengordijnen voor de erker

1

Gordijnen voor de erker in de woonkamer

In de woonkamer

Het ontwerp van de erker in deze kamer moet beginnen met een onderzoek van de kamer. In een ruime kamer die niet overladen is met meubels, zou je een klassieke oplossing moeten kiezen - een combinatie van strakke gordijnen met een lambrekijn en transparante tule. Deze optie zal het traditionele interieur aanvullen, zonder het zwaarder te maken. Voor de erker in de woonkamer, die rijk is aan decor en meubilair, zijn rolluiken nodig. Ze zullen er gereserveerd en streng uitzien.

Gordijnen in de erker voor de woonkamer helpen om het onooglijke landschap buiten de ramen te verbergen. Als je in een saai gebied woont, waar behalve van dezelfde gebouwen of saaie betonnen muren en bewonder niets, is dit de oplossing voor jou. Je kunt het raam versieren met chique Oostenrijkse gordijnen, die verschillen in de overvloed aan zware plooien, zodat het er luxueus uitziet, wat de rijkdom en de exquise smaak van de eigenaars van de woning zal benadrukken.

Gordijnen voor de erker op kantoor

Gordijnen voor de erker in de stijl van het land

Gordijnen voor een kleine erker zijn beter om te kiezen voor ophijsen, niets zal de penetratie van de zon in de kamer verhinderen en, indien nodig, kunnen ze worden weggelaten. Voor de woonkamer, ontworpen in de stijl van minimalisme, in dit geval, en de gebruikelijke blinds.

Als u besluit om de raamopening met schuifgordijnen in de vloer of met rechte gordijnen te versieren, vergeet dan niet om de schil van een dergelijke textielconstructie toe te voegen. Om dit te doen, kunt u ongebruikelijke stoffen op de stof vormen of deze versieren met decoratieve koorden.

In de slaapkamer

Gordijnen in de erker voor een slaapkamer moeten de hoofdfunctie vervullen: de kamer beschermen tegen overmatig licht, waardoor een comfortabele atmosfeer ontstaat voor rust. In dit verband, voor de vervaardiging van gordijnen worden gebruikt, sterke, lichte materialen (bijvoorbeeld zijde, brokaat en satijn). Om een ​​modern interieur te creëren, geeft u de voorkeur aan rolgordijnen van deze stoffen.

Ook kiezen vaak voor de slaapkamer gordijnen voor de erker in de vorm van gordijnen of multi-layer gordijnen. Dit laatste moet voorzichtiger zijn. Als de ruimte geen grote afmetingen heeft, maken grote doeken het beeld visueel nog kleiner. Kies voor kleuroplossingen voor kleine ruimtes pastelkleuren. Als de maat het toelaat, kunt u de selectie op gordijnen met donkere tinten stoppen.

Korte gordijnen voor de erker

Rode gordijnen voor de erker

In de keuken

De keuze van de gordijnen in deze kamer is afhankelijk van de zone waarin de erker zich bevindt. Voor het werkgebied in de keuken moet de voorkeur worden gegeven aan rolluiken op de vensterbank. Omdat het kookproces gepaard gaat met het vrijkomen van stoom en vocht, moet het materiaal waterbestendig zijn. Alleen dit zorgt voor de duurzaamheid van keukengordijnen.

Als er een eettafel in de erker ligt, kunnen lange gordijnen voor de ramen worden opgehangen. Het is beter dat ze wit of beige zijn. Dit zal ruimte toevoegen. Bij onvoldoende verlichting kan de erker worden versierd met korte gordijnen in de vorm van een boog.

Gordijnen voor een ronde erker

Gordijnen voor een vierkante erker

Op kantoor

Gordijnen voor de erker in deze werkruimte kunnen niet los van de functionaliteit worden geselecteerd. Gordijnen moeten gemaakt zijn van een dicht materiaal dat de penetratie van zonnestralen voorkomt. Gezien deze nuance, om een ​​modern kabinet te versieren, moet je stoffen jaloezieën kiezen. Met hun hulp is het eenvoudig om de mate van verlichting te regelen.

De raamvensters in de ruime studeerkamer, ingericht in klassieke stijl, zijn gedecoreerd met meerlaagse gordijnen met lambrequins. Dit ontwerp voegt verfijning toe aan de ruimte, met de nadruk op de delicate smaak en hoge status van de eigenaar van de kast.

Gordijnen voor de erker in de stijl van de shebbie-chic

Gordijnen voor de erker in de slaapkamer

In de wintertuin

Het ontwerp van gordijnen voor de erker in deze kamer is niet erg divers. Deskundigen zijn het erover eens dat de ideale optie in dit geval - de Romeinse gordijnen op de erker. Hun ontwerp stelt u in staat kamerplanten te beschermen tegen overmatig licht, zonder ze te beschadigen. Ook voor deze kamer, soms gebruikte rechte gordijnen, waarvan de lengte van het plafond naar de vensterbank. Maar als de eerste variant van het ontwerp universeel is, dan is de tweede variant alleen geschikt voor grote ramen.

Linnen gordijnen voor erkers

Gordijnen voor de erker in Art Nouveau-stijl

Gordijnen voor erker met plectra

Soorten dakrand voor de erker

Beginnen met het ontwerp van ramen met de keuze van dakranden voor gordijnen. Er zijn een aantal vereisten waaraan de crossbar boven het venster moet voldoen:

 • Om de ruimte harmonieus te laten lijken, moet de vorm van de kroonlijst samenvallen met de vorm van de erker.
 • Het stilistische ontwerp van de gordijnroede voor gordijnen mag niet verschillen van het algemene concept van het interieur.
 • Het bevestigingssysteem moet sterk zijn, anders kan het niet meerdere lagen stof bevatten.
 • Ook moet de structuur niet worden vervormd door het gewicht van de gordijnen.
 • Haken en wasknijpers mogen de vrije beweging van de doeken niet belemmeren en laten vooral ook defecten achter.

Gestreepte gordijnen voor de erker

Romeinse gordijnen voor de erker

Kroonlijsten kunnen zowel een plafond als een muurbevestiging hebben. Er is ook een variëteit in de fabricagematerialen. De meest populaire opties zijn:

 • Metal. Ze zijn duurzaam en betrouwbaar. Ze zijn niet bang voor externe invloeden. De nadelen zijn vrij veel gewicht.
 • Wood. Op grote schaal verspreid in de creatie van klassieke interieurs. Het is gemakkelijk om een ​​schaduw te kiezen die de kleur van meubels zal herhalen of er een gunstig contrast mee vormt. Nadelen van deze optie: de boom wordt blootgesteld aan mechanische invloeden, verdraagt ​​slecht vocht- en temperatuurveranderingen.
 • Aluminium. Dit is een uitstekende oplossing voor diegenen die een meerlaagse constructie willen maken. De producten zijn zeer licht, maar tegelijkertijd duurzaam. Ze zijn bestand tegen vocht en veranderen niet als gevolg van temperatuurveranderingen. Ook zijn deze kroonlijsten flexibel.

Gordijnen voor de erker met een afbeelding

Grijze gordijnen voor de erker

Afzonderlijk is het nodig om over de ontwerpkenmerken te spreken.

 • String kroonlijsten - alleen geschikt voor luchtweefsels, onder het gewicht van dichte materialen zal doorzakken. Uiterlijk zijn ze praktisch onzichtbaar.
 • Profiel - gewone modellen, maar in secties verdeeld om de gewenste vorm te creëren, en daarom gebruikt voor erkers, waarvan de wanden hoeken vormen. Op dergelijke kroonlijsten bewegen de gordijnen op de ringen gemakkelijk.
 • Round - hun voordeel in esthetiek. Door de decoratieve overlays zijn de voegen van de segmenten onzichtbaar. Deze optie is geschikt voor gordijnen op oogjes.
 • Buisvormig - kom van kunststof en metaal. Plastic is van korte duur, omdat ze doorzakken met de tijd. Metaal - een meer succesvolle optie, omdat ze gemakkelijk te buigen zijn.
 • Band - hebben speciale draaiende delen, waarmee u het gewenste niveau van buigen kunt bereiken. Ze kunnen meerdere rijen bevatten.
 • Heffen - meestal gemonteerd op het plafond. Gebruikt voor Romeinse en Oostenrijkse gordijnen.

Vensters kunnen het kenmerk van uw huis worden. Iedereen die op bezoek komt, kan geen bewondering tonen. Kies de juiste gordijnen om alle voordelen van dit elegante architecturale element te benadrukken.

Gordijnen voor de erker in de eetkamer

Tulle voor de erker

Gordijnen voor een erker met een patroon

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

36 − = 27