Groene gordijnen in het interieur – klassiek en luxe (28 foto’s)

Gordijnen zijn een belangrijk element in de inrichting. Correct gekozen stofkleuren helpen om een ​​compleet beeld van het interieur te creëren, de kamer een gevoel van schoonheid en gezelligheid te geven. Groene gordijnen in het interieur zien er elegant en nobel uit. Groene kleur niet belastend, het wordt gecombineerd met verschillende stijlen en richtingen.

Verschillende kleuren groen in het interieur

Het palet van groene tinten is ongewoon breed: van lichtgroen tot pistache. De groene kleur is warm en koud, afhankelijk van het overwicht van oranje-gele of blauwe tinten erin. Koudgroene tinten worden ondergedompeld in een kameratmosfeer van striktheid en officieel karakter. Warmgroene tinten zijn rustgevend. Ze worden vaak gekozen voor kinderkamers. Mint, aquamarijn schaduw verfrist. Flessen en olijfkleuren werken vreedzaam. Gordijnen van deze tinten zien er geweldig uit op kantoor, vooral in combinatie met neutrale grijs-beige tinten.

Groene gordijnen op het boogvenster

Groene satijnen jaloezieën

Naar het interieur zag er stijlvol en effectief uit, groene gordijnen moeten worden gecombineerd met behang, meubels, interieurartikelen van andere kleuren. Er zijn basiskleuren, de combinatie waarmee als harmonisch wordt beschouwd: grijs, wit, zwart, beige.

De muren van een gedempte oranjegele kleur in het interieur zien er spectaculair uit in een combinatie van donkergroene, smaragdgroene, mooie flessentinten gordijnen.

Witgroene gordijnen

Turquoise gordijnen

Fans van heldere kleuren kunnen combineren in de groene binnengordijnen met fel oranjerode bloemen. Een dergelijke ontwerpoplossing is geschikt voor het verfraaien van een keuken of een kinderkamer.

Fans van klassiek design moeten letten op de combinatie van groen en wit. Om het interieur er helderder uit te laten zien, is het aan te raden het te verdunnen met felle details.

De combinatie van groen en zwart ziet er hard uit. In zo'n ruimte moet er goede verlichting zijn om geen gevoel van compressie te creëren. Het wordt aanbevolen om sappige tinten stof te kiezen.

1

Gordijnen gemaakt van malachiet of turquoise stof zullen liefhebbers van conservatisme en soberheid aanspreken. De tinten zijn zelfvoorzienend, vereisen geen extra decoratie.

Briljante groene gordijnen

Groene gordijnen in klassieke stijl

Regels voor het kiezen van groene gordijnen

Blinds met groene kleur moeten worden gekozen, geleid door de volgende parameters:

  • de grootte van de kamer;
  • zijn verlichting;
  • het overwicht van andere tinten van het interieur;
  • kenmerken van het ontwerp van de kamer.

In een ruimte met een groot oppervlak is het aangewezen om gordijnen met donkere of felle tinten op te hangen. In een kleine kamer zullen de gordijnen van kalme groene tinten er goed uitzien.

Groene gordijnen met bloemenpatroon

Groene tweekleurige gordijnen

Bij het kiezen van gordijnen, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan welke kant de ramen vandaan komen. Aan de zuidkant is het altijd licht, hier zijn de stoffen van ondoorzichtige stof in combinatie met het tule materiaal geschikt. Kleine ramen worden aanbevolen om te versieren, groene rolluiken of vouwgordijnen op te hangen.

De consistentie van details in het interieur wordt bepaald door hoe correct de kleuren en textuur van de stof worden gecombineerd. Het is beter om een ​​lichte kamer toe te voegen aan een tule of gordijnen gemaakt van organza. In een kamer met onvoldoende verlichting, zullen de gordijnen van zware stoffen er harmonieus uitzien.

Blauwe en groene gordijnen

Groene gordijnen in polka dots

Hoe groene gordijnen kiezen voor verschillende interieurs?

Gordijnen van groene kleur harmonieus kijken in het interieur uitgevoerd in verschillende stijlen en richtingen.

Smaragdgroene, olijfgroene, lichtgroene gordijnen van organza kunnen het interieur aanvullen, gemaakt in een klassieke stijl. Het is passend om het ensemble aan te vullen met lambrequins, pickings.

De basis van ecostyle is groen. Het past perfect bij natuurlijke materialen. Een verticale strook op Romeinse gordijnen zal niet alleen het interieur opfrissen, maar ook visueel vergroten.

Groene gordijnen in de woonkamer

Groene gordijnen van katoen

Provence is een rustieke stijl. Het ontwerp ziet er harmonieus uit in lichtgroene tinten. Stof met een grote groene print geeft het interieur een levendigheid en originaliteit. In de rustieke stijl (land) zien goede linnen gordijnen warme, gedempte tonen eruit. Gordijnen van de Provence van organza vormen een sfeer van gezelligheid, tederheid.

Smaragdgroene gordijnen

Groene gordijnen in een kooi

Interieur in de stijl van minimalisme tolereert geen kleine details en schokkerigheid. Groene gordijnen moeten monofonisch zijn, gemaakt van dichte stof.

Style hi-tech staat bekend om zijn uitvoerbaarheid, dynamiek, gestrengheid van vormen. In dit interieur is het aangewezen om groene draadgordijnen op te hangen, die kunnen worden gedecoreerd met grote vouwen. Liefhebbers van experimenten kunnen stoffen van dezelfde kleur combineren, maar met verschillende texturen. Het is interessant in deze verduisteringsrolluik in het interieur. Gordijnen aan de ogen - een geweldige oplossing voor moderne stijl.

Er zijn ontwerprichtingen waarin de groene kleur ongepast is. Het is barok, Rococo, Shebi-chic en sommige etnische richtingen.

Groene korte gordijnen

Groene gordijnen op de ogen

Gordijnen groen in het interieur van de woonkamer

Aangezien de kamers in het appartement verschillende functies hebben, moeten gordijnen voor hen worden gekozen op basis van waar de kamers voor zijn bedoeld en wie er in wonen.

De kinderkamer heeft een recreatieruimte, spelletjes en activiteiten. Als de hoofdfunctie van de kamer een droom is, is het wenselijk dat de gordijnen naaldhout zijn, smaragdgroen. Deze tonen zijn afgestemd op een rustige stemming. Groene gordijnen in de kinderkamer zijn geschikt voor kinderen die lijden aan het syndroom van hyperactiviteit. Olijfschaduwen verhogen de concentratie van de baby. Als de kamer zich in het zuiden bevindt, selecteert u groene gordijnen met een dichte stof in combinatie met een doorzichtige stroomuitval voor organza of gordijnen.

Groen gestreepte gordijnen

Gordijnen met een groene print

Rechte groene gordijnen

Groene gordijnen in de keuken worden geselecteerd, rekening houdend met de grootte van de kamer, de functionaliteit. Ze kunnen met succes worden gecombineerd met feloranje-rode of gele elementen van meubels, souvenirs. Als de kamer klein is, moet u deze inrichten met korte keukengordijnen. Romeinse gordijnen - de best passende optie voor het versieren van de keuken, die desgewenst kan worden gedecoreerd met een dierlijk ontwerp. Lichtdichte verduisteringsgordijnen met groene kleur creëren een sfeer van romantiek en semi-duisternis in het interieur van de keuken.

Als je het interieur maakt, kun je de mogelijkheid van de kroonlijst niet verdoezelen. Originaliteit voegt decoratieve elementen, lussen, stropdassen, gordijnen aan de oogjes toe.

Groene gordijnen met plantaardige print

Groene Romeinse blinds

De hoofdfunctie van de slaapkamer is slaap. Groene kleur moet zo goed mogelijk ontspannen en rusten. Sappige oranjegele, rode tinten zijn niet geschikt voor het versieren van een slaapkamer. Als de slaapkamer in klassieke stijl is gemaakt, kunnen er plechtigheid en pompeusheid worden toegevoegd met behulp van dichte gordijnen, lichte gordijnen gemaakt van organza, gordijnen met lambrequins. Groene gordijnen in de slaapkamer moeten gemaakt zijn van een lichtdichte stof voor een volledige nachtrust. Geweldige optie - verduisteringsgordijnen. Het zou goed zijn om in de slaapkamer van de Malachiet-schaduw van de Romeinse gordijnen te kijken. Interessante notities van ontwerpers kunnen worden gemaakt door in de kamer gecombineerde gordijnen op te hangen. Een ongewoon effect wordt bereikt door de combinatie van verschillende stoffen en texturen. Gordijnen op de ogen - een goede optie voor de slaapkamer. Met siliconen bevestigingen kunt u de stof stil maken.

Groene gordijnen met een afbeelding

Groene rolluiken

Groene gordijnen in de woonkamer moeten worden geselecteerd, gezien de toon waarin de kamer is gemaakt. Het wordt aanbevolen om muren, vloer- en plafondverlichting te maken, deze methode stelt u in staat om de grootte van de ruimte visueel te vergroten, een atmosfeer van ruimte en lichtheid te creëren. Romeinse gordijnen in de hal kunnen worden gecombineerd met dichte nachtgordijnen.

Groene gordijnen in de slaapkamer

Lichtgroene gordijnen

Gecombineerde gordijnen van groene kleur - de trend van dit seizoen. In de mode is nog steeds een rechte stijl met vloeiende vouwen. Gordijnen van groene kleur kunnen een extra esthetiek geven aan de ruimte, benadrukken het unieke ontwerp.

Donkergroene gordijnen

Groene gordijnen met een patroon

Groene gordijnen op een hoog raam

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 41 = 45