Groen plafond in het interieur: kenmerken, typen, combinaties met andere decorelementen (26 foto’s)

In het land van de sovjets was alles hetzelfde en stereotypisch. Vrouwen droegen dezelfde kapsels en mannen reden op hetzelfde type auto. En de reparatie had zijn eigen regels, uniform voor iedereen, en aan de basis lag een witgekalkt witgekalkt plafond. Vandaag, in het tijdperk van snel ontwikkelende technische vooruitgang, gingen ideeën over design veel verder dan de potten met witte en zelfgemaakte pasta. De plafondafdekking kan nu volledig onvoorspelbare tinten en kleuren hebben. Afgezien van hen is er een palet van groen, waarover we het vandaag net zullen hebben.

Witte en groene slaapkamer

Decoratief groen plafond

Nabijheid van de natuur

Ik moet zeggen dat de groene kleur van het plafond wordt beschouwd als een van de meest optimale voor het menselijk oog. Het symboliseert de nabijheid van de natuur, harmonie en pacificatie, straalt rust uit en creëert een uniek gevoel van gezelligheid in de kamer. Stress en irritatie verdwijnen, ze worden vervangen door ontspanning en vrede.

Houten groen plafond

Groen plafond in de kinderkamer

Dit kleurenpalet bevat tientallen tinten van witgroen tot rijk smaragd. Zelfs als je geen fervent aanbidder bent van groen, kun je gemakkelijk de juiste toon vinden.

Ontwerp een groen plafond

Groen plafond in het interieur van het huis

In welke kamer kun je een dergelijk project implementeren?

Opgemerkt moet worden dat deze kleur universeel genoeg is, daarom kan deze worden gebruikt in elke kamer van uw appartement of een landhuis. Green plafond in de keuken zal bijdragen aan het creëren een aura van vriendelijkheid en eenheid, om deze plek een centrum van aantrekking van alle huishoudens te maken. Het plafond in de slaapkamer zal helpen ontspannen en ontspannen. Het recreatiegebied zal comfortabel te betrekken bij een favoriete hobby lange winteravonden weg van de drukte en alledaagse problemen. In het plafond van de kinderen in de groene kleuren van bijzonder belang - de kinderen zijn dol op felle kleuren, dus graag het idee van het creëren van een "gazon" aan de top te nemen. Daarnaast zijn veel professionele ontwerpers zijn blij met de aanwezigheid van kleur tot bloei komen van de lente in het ontwerp van cafés, restaurants en andere horecagelegenheden.

1

Groen plafond in de slaapkamer

Groen plafond in de eetkamer

Het groene plafond in het interieur van de woning is een uitstekende oplossing voor woonkamers en ruime hallen. In zo'n kamer kun je gasten ontvangen die er zeker van zijn dat ze je huis in extase achterlaten. Het plafond in de badkamer of de kleedkamer in dit palet is ook een voordelige oplossing. Lichtgroene combinaties kunnen bijvoorbeeld helpen het volume van de kamer visueel te vergroten, waarvan de muren geen ramen hebben, en dus van de zonnestralen, en het warmer maken.

Dubbel groen plafond

Dacht groen plafond

Als u nog steeds niet voor deze of gene afwerking hebt gekozen, raden we aan om aandacht te besteden aan de spanplafonds. Ze zijn goed, want je kunt spelen met het licht, het installeren van spots en verlichting, en de structuur te versieren ornamenten en tekeningen. In combinatie met correct geselecteerde achtergrond op de muren, is het effect gewoon verbluffend. Bovendien heeft u altijd een keuze: u kunt zowel het groene glanzende plafond als het materiaal rekken met een matte applicatie.

Groen plafond van gipsplaat

Groene glanzende plafond

Beste combinaties

Welke combinaties zijn volgens jou het meest winstgevend? Het groene spanplafond sluit perfect aan bij de blauwe en gele decorelementen. En hoe meer de eerste is, hoe kouder de sfeer in het huis zal lijken. Wat dat laatste betreft, integreert het integendeel intuïtieve tonen van warmte en comfort van het huis.

  • Koude kleuren blauwgroen worden gecombineerd met blauw, beige, grijs en wit.
  • Als de muren zijn gemaakt in een lichtblauwe stijl, complementeer dan het ontwerp met het decor van rood, oranje, geel en koraal tinten.
  • Spanplafond van groen in een uitgesproken donker palet - optie, natuurlijk, heel extravagant en ongebruikelijk, maar heel toepasselijk, zoals in de badkamer. In combinatie met wanden in een licht palet ziet het er statistisch en luxueus uit. En als u puntlichten toevoegt, is het effect van de aanwezigheid van de diepe oceaan verzekerd.
  • Sappige bladgroenten perfect naast elkaar bestaan ​​met bruin, blauw, pastel en grijs gamma van behang.

Groen plafond in het interieur

Gecombineerd groen plafond

Gebruikte materialen

De meest economische optie voor het ontwerp van elke kamer is altijd beschouwd als een verf op waterbasis. Het kan zowel een glanzend als een mat effect hebben. Als je geen geschikt palet in de winkel kunt vinden, koop dan de kleur en witte compositie en mix alles tot de gewenste toon. Hier kun je experimenteren met hoeveel je ziel begeert. Bedek de eerste helft met een wit-groene tint, de tweede - de donkere. Het zal een soort gradatie zijn.

Groen plafond in de gang

Groen plafond in de keuken

Op de tweede plaats van winstgevendheid is er een plafond van gipskarton. GKL wordt beschouwd als vrij flexibel en buigzaam materiaal, dus laat al je verbeeldingskracht zien - en de originele vormen na een tijdje zullen een stijlvolle voortzetting van het interieur worden.

Hangende constructies nemen de mogelijkheid om gloeilampen te installeren. Dit verhoogt de vrije ruimte aanzienlijk en creëert een uniek lichtspel, waardoor de groene plafonds levend en licht worden. Apparaten kunnen heel dicht bij de muren worden geïnstalleerd, waardoor ze aanzienlijk worden uitgebreid, waardoor de ruimte nog groter wordt.

Groen plafond met kroonluchter

Groen plafond in de stijl van minimalisme

Groen plafond in Art Nouveau-stijl

Spanplafonds zijn natuurlijk duurder, maar moderne ontwerpers geven er de voorkeur aan. Ten eerste kunt u met behulp van dergelijke ontwerpen een uniek ontwerp maken dat het hoogtepunt van elk interieur kan worden. Ten tweede zal de kleur van het plafond nooit doorbranden en zal niet vervagen. Ten derde zijn ze absoluut veilig vanuit het oogpunt van de gezondheid van mensen. Stretch plafond in de keuken - in het algemeen een vondst, omdat het gemakkelijk te reinigen is van vuil en slib.

Stretch groen plafond

Opgeschort groen plafond

Nog een belangrijk voordeel: de mogelijkheid om 3D-tekeningen te maken, die de laatste jaren enorm populair zijn geworden. Ja, op dit canvas kun je nu elk patroon tekenen, het belangrijkste is om dit probleem creatief aan te pakken.

Groen plafond in de gang

Lichtgroen plafond in het interieur

Groene plafonds in het interieur van het appartement zijn de stijl, schoonheid en gezelligheid van het huis. Het begrijpen van de nabijheid van de natuur helpt mensen zich op hun gemak en beschermd te voelen. Een groot aantal kleuren in het palet stelt u in staat om al hun talenten en vaardigheden te tonen aan de volledige en een werkelijk uniek en origineel ontwerp van de kwekerij te creëren, woonkamer, slaapkamer, kantoor, keuken en zelfs de badkamer.

Donkergroen plafond

Groen plafond in de badkamer

Heldergroen plafond

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 54 = 60