Grijze achtergronden in het interieur: interessante combinaties (31 foto’s)

Volgens de ongekunstelde mensen is grijs een oninteressante en deprimerende kleur, maar dergelijke gedachten zijn stereotiep. In werkelijkheid ziet het er luxueus en ingetogen uit en biedt het een grote ruimte voor het creëren van een "saai" ontwerp.

Grijze achtergronden hebben veel toepassingen en kunnen, afhankelijk van de schaduw, verschillende emoties en gevoelens overbrengen. Om een ​​comfortabel en uniek interieur behoefte om te weten hoe grijs te gebruiken in verschillende soorten kamers die bijdragen aan de grijze achtergrond waarmee ze worden gecombineerd, in sommige gevallen, meer geschikte behang met strepen en voor welke doeleinden te creëren.

Grijs 3D-behang

Grijs papierbehang

Tinten grijs

Grijze kleuren hebben veel schakeringen en elk heeft zijn eigen doel:

 • Effen grijs behang is neutraal, maar in combinatie met andere kleuren geeft het interieur de juiste kleur. Heldere landschappen passen subtiel in de atmosfeer en gekleurde elementen van het interieur worden op de juiste manier onderstreept. Bovendien kunnen eenkleurige gestreepte achtergrond, samen met versieringen en eenvoudige monochrome meubels, de grootte en vorm van de kamer visueel veranderen.
 • Donkergrijze achtergronden in het interieur hebben een stalen, houtskoolkleur, waardoor de ruimte zelfvoorzienend is. Het wordt goed gecombineerd met lichte en pastelkleuren, die elkaar verdunnen.
 • Lichtgrijs. Deze schaduw helpt de kamer visueel te vergroten en harmonieert met contrasterende warme kleuren.
 • Blauw-grijs. Deze zachte schaduw helpt kalmeren en is perfect voor grote slaapkamers. In combinatie met wit zal de ruimte lichter worden en de nodige dynamiek verwerven. Grijsblauw kan zelfs op een warme zomerdag een koel gevoel in de kamer geven.

Elke tint op zijn eigen manier past in het interieur en geeft hem het juiste contrast en uniciteit.

Grijs behang met zwart patroon

Grijs behang in klassieke stijl

Ontwerpopties

Het ontwerp met grijs behang is anders:

 • Gestreept behang. Afwerking in een strook grijze kleur vergroot de ruimte door het effect van "de muren schuiven", dankzij een brede band. Het kan alleen op één muur worden gebruikt, zodat de strip er niet erg kleurrijk uitziet. Grijs samen met witte strepen zal helpen om de smalle muur te vergroten. Vaak zien verticale banden visueel het plafond in lage ruimtes en de zolder omhoog. Voeg echter niet te veel streepjespapier toe, "het kan de ruimte vullen met lijnen, waaruit het hele interieur zal versmelten. Als gevolg hiervan is gestreept behang ideaal voor een kamer met kleine afmetingen.
 • Grijs behang met een patroon, patroon. De grootte en de kleur van het patroon moeten worden geselecteerd, afhankelijk van dezelfde parameters in de kamer zelf. Behang in een kooi, in de vorm van geometrische vormen of abstracties passen in grote en middelgrote kamers, en eenvoudig en eenvoudig - klein.
 • Met bloemen. Deze wallpapers zijn geschikt voor zowel klassieke als moderne stijl. De kleur van de afbeelding kan in de tint van meubels of gordijnen gaan of een gouden of witte tint hebben.

Slim kiezen tussen de schaduw en het ontwerp, kunt u kiezen voor een mooie wallpaper voor elke kamer.

1

Grijs bloemenbehang

Grijs behang met bloemen

Ontwerp van grijs behang

Met wat is gecombineerd

De combinatie van grijs behang is veelzijdig, omdat het een grijze gecombineerd met andere kleuren kunnen zijn: roze, turkoois, gedempt geel, lichtgroen, olijfgroen. Hij kan schreeuwende kleuren dempen, waardoor ze organisch in het interieur passen. Een breed scala aan grijstinten, van licht tot donker met verschillende tinten, helpt bij het kiezen van achtergronden voor verschillende ruimtes.

Grijze achtergronden in de kamers

Het interieur met grijs behang geeft de kamer een elegante, verfijnde, nobele uitstraling en geeft een gevoel van vrede en stabiliteit, vooral in combinatie met pasteltinten. Voor een slaapkamer, een woonkamer en een kinderkamer is het beter om papierbehang te kiezen, en de rest - sterke non-woven of vanille.

Om de ruimte er moderner uit te laten zien, kunt u mat of satijn behang gebruiken met een interessante textuur.

Grijs vliesbehang

Grijs behang met een geometrisch patroon

Grijs behang in de woonkamer

Grijs behang in de slaapkamer

De slaapkamer is zeer geschikt voor lichtgrijze tinten of witte elementen in combinatie met grijs. Dit geeft de kamer een gevoel van rust en ontspanning, wat een positieve invloed heeft op slaap en rust. Samen met de elementen van wit meubilair zal de slaapkamer schoner en fris lijken. Grijs-blauw behang in het interieur is beter te verdunnen met warme tonen.

Grijs behang in het interieur van de slaapkamer kan een romantische sfeer geven, als u ze combineert met pasteltinten: teder roze, lichtgroen en blauw. Ook een beetje plezier brengt komische tekeningen en buitengewone accessoires. Om het interieur niet te overbelasten, kunt u voor de wand bij het hoofdeinde van het bed een donkergrijze tint of patronen kiezen. Deze oplossing zorgt voor het juiste accent en benadrukt het elegante ontwerp van de slaapkamer.

Grijze achtergronden in het interieur

Grijs behang in een kooi

Grijs behang in de keuken

Achtergronden in de kinderkamer

Grijze kleur is geschikt voor een kind van elk geslacht, wat erg handig is. In de kinderkamer wordt het stijlvol gecombineerd met lichte meubels en pastelkleuren en een donkere tint past perfect bij de heldere kleuren. Bijvoorbeeld, voor de ruimte van een meisje kan worden verdund met roze tinten, en voor jongens - blauw, waaruit, samen met een
lichtgrijze tinten van de kamer zal een zachte gemak zijn. Ook geschikt voor kinderbehang zijn polka dots.

Lichtgrijs behang

Donkergrijs behang

Grijze stofbehang

Grijs behang in de keuken

In de keuken is de luchtvochtigheid hoger dan in andere kamers, daarom is het beter om in plaats van papierbehang vinyl, niet-geweven of vloeibaar behang te gebruiken. Ze zijn gemaakt van vinyl of ander polymeer materiaal voor decoratieve beschermende coating.

Typen vinylbehang:

 • op papierbasis;
 • non-woven.

Dankzij een verscheidenheid aan textuur kan vinylbehang met succes de oneffenheden van de muren verbergen en kleine voorwerpen in de keuken benadrukken, wat behoorlijk veel is. Het enige nadeel van vinylbehang is het onvermogen om lucht door te laten, waardoor de muren niet kunnen ademen.

Grijs jugendstilbehang

Grijs monofoon behang

Grijs behang in de gang

Lichtgrijs behang in het interieur helpt de ruimte visueel te vergroten. Samen met houten meubilair van natuurlijke, lichte kleuren nadert een koel grijs passend. Als het meubilair een ongewone kleur heeft, is het beter om een ​​monofone achtergrond te kiezen, die heldere kleuren zal bevatten. Voor de eetkamer past een behang in een bloem of andere lichte tekeningen, waarmee u ruimte kunt toewijzen aan de algehele kleur en een draai kunt geven aan het ontwerp.

Grijze kleuren worden vaak gebruikt om keukens om te zetten in een high-tech stijl, waarbij gordijnen, handdoeken en bloemen aan het interieur worden toegevoegd.

Grijs behang in de hal

Voor de hal is elke grijstint, zelfs met een helder patroon of textuur, geschikt. Dankzij het correcte lichtscenario neemt de kamer uit het donkere behang niet af, dus er is niets om bang voor te zijn. Grijze achtergronden in het interieur van de woonkamer zullen de nadruk leggen op aristocratie en elegantie. Ze worden ook met succes gebruikt bij het decoreren van een open haard of muur bij een tv, met name een strip. Gestreept behang zal een contrast creëren en het juiste accent plaatsen, en ook de ruimte hoger maken door verticale brede stroken.

Grijs behang met prints

Grijs behang met een afbeelding

Grijs behang met zilver

Voor een kamer met een klein formaat is het beter om lichte, contrasterende tonen te kiezen en geen toevlucht te nemen tot bloemenpatronen. Donkergrijze tinten worden gecombineerd met grote kamers, echter, voor een typische kamer ideaal is een gebalanceerd grijs. Stevig behang of een doek met een textuur ziet er goed uit met lichte interieurdetails. Eigenlijk ook het gebruik van behang met ornament of een helder expressief patroon, wat perfect is voor het creëren van een klassieke stijl. Een groot ornament moet worden verdund met andere elementen, dus deze oplossing moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt: aan één muur of samen met meubels en zwart-wit textiel.

Grijs behang met zeefdruk

Grijs behang met een tekening van honden

Grijs behang met uilen

Grijs behang in de gang

In de gang is het beter om geen donkere tinten te gebruiken, om de kleine kamer niet te versmallen. Grijs moet kleine gebreken in de gang verbergen en zelfs vervuiling. Om dit te doen, is het beter om een ​​combinatie van zwarte en witte kleuren of een combinatie van grijs en steen te gebruiken, wat een succesvolle ontwerpbeslissing zal blijken te zijn. Om de grootte van de ruimte visueel te vergroten, kunt u het monochrome grijze behang verdunnen met een glanzend plafond of de gang vullen met een grijze doek samen met goud of zilver. Vergroot ook het gebied om een ​​lichtgrijze tint te helpen, samen met een zwarte horizontale strook en witte bloemen.

Grijs behang in de slaapkamer

Grijs glas achtergronden

Grijs behang in de eetkamer

De combinatie van gordijnen

Bij grijs behang is het eenvoudig om een ​​kleurencombinatie van gordijnen te kiezen, omdat grijs een universele assistent is, die geschikt is voor veel kleuren en stoffen. Selecteer de gordijnen moeten gebaseerd zijn op de taak:

 • Lichtheid met licht, zachte tonen, goed fit gordijnen en zonwering lavendel, melk, beige kleuren te maken, bijvoorbeeld, organza.
 • Voor raamselectie is het beter om gordijnen en portières met felle kleuren te gebruiken.
 • Met dikke muren harmoniëren dichte gordijnen.
 • Voor grote kamers met veel ramen zijn gordijnen met diepe kleuren geschikt.
 • Met grijs behang kun je gordijnen van elke vorm combineren, waardoor er veel ruimte is voor creativiteit.

De platte stof voor de muren in grijstinten zullen een verscheidenheid aan rollen, bij uitstek geschikt voor ieder type ruimte, of het nu het behang in een strip, cel, erwten, bloem of gewoon, ze past in elke stijl, van klassiek tot hi-tech, het maken van uit te voeren De kamer is luxueus of in de geest van minimalisme.

Grijs behang met een patroon

Grijs behang in de badkamer

Grijs vinylbehang

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 7 =