Grijs in het interieur (84 foto’s): mooie combinaties en heldere accenten

In de decoratie van kamers wordt grijze kleur steeds populairder. Als u besluit te experimenteren, weet dan dat grijsgrijs anders is. Met behulp van deze kleur kunt u zowel elegante als stille interieurs creëren, en somber en koud. Naar grijs interieur veranderde je huis niet in een troosteloos huis, overweeg dan de unieke kenmerken ervan.

Grijs in het interieur van het appartement

Functionele kleur

Grijs heeft veel schakeringen, variërend van zwart tot wit. Het wordt verkregen door deze polaire kleuren te mengen. Ontwerpers vertrouwen daarentegen op hun halfgrijze werk. Hij is het die balanceert, kalmeert, een gevoel van harmonie en troost brengt. Is dit niet wat we van het huis eisen? Het is niet tevergeefs in kleurentherapie, het wordt gebruikt om ontspanning, vrede en gezonde slaap te bereiken.

Grijs in het interieur is meestal basic. Hoewel ontwerpers het als een groter potentieel zien. Ze creëren een moderne ruimte in de kamer, die op haar tinten wordt gespeeld, verkregen door haar te combineren met verschillende kleuren. Gamma kan variëren van warm grijs-beige en grijsbruin tot stralende pastelkleur, bijvoorbeeld een vrouwelijke en romantische grijs-roze tint. De verbinding van verschillende grijstinten in één ruimte maakt het interieurontwerp veelzijdig, dynamisch en elegant. Wees niet bang dat er te veel grijs zal zijn, je hoeft alleen maar de juiste "jouw" toon te kiezen. Experts weten dit meesterlijk. Het is moeilijk om een ​​grijs interieur met smaak te versieren, maar het is mogelijk.

Grijze vloer in het interieur van de keuken

Grijze woonkamer in klassieke stijl

Grijze woonkamer in ecostijl

Lichtgrijs interieur

Grijze slaapkamer

Binnenland van een grijze slaapkamer

Grijs interieur van de woonkamer

Lichtgrijze bank

1

De combinatie van grijs en geel

Grijs interieur

Grijze keuken

Met welke kleuren grijs combineren?

Het creëren van een solide interieur, je riskeert het saai te maken. Het is de combinatie van grijs in het interieur met zijn andere tinten en kleuren die zullen helpen de meest stoutmoedige ideeën te belichamen.
Grijs stemt zelfs overeen met alle kleuren en tinten:

Zwart en witte kleuren

Grijs zal het contrast zwart-wit verminderen en neutraliseren. Met behulp van dit "trio" kunt u monochrome interieurs creëren in de stijl van minimalisme en hi-tech. Dit ontwerp is geschikt voor het ontwerp van een slaapkamer of een studie van een man. Niets overbodig.

Als de basis is om 2 kleuren te nemen - lichtgrijs en wit, kunt u visueel de grootte van de kamer vergroten. Ongelofelijk stijlvolle looks met wit en donkergrijs. In dit geval kan een donker accent alleen op één muur worden gemaakt, voor de rest een lichte schaduw. Deze originele oplossing is niet geschikt voor alle kamers. In de woonkamer kan de wand grof worden bijgesneden - alsof het geen doshpatlevali is. Asfalt, leisteen of zelfs zwart - geschikte kleuren voor een dergelijk element.

Met een zwart en grijs interieur is het beter om op een lichte grijstint te blijven. Anders zal de kamer visueel verminderen.

Grijs in het interieur in combinatie met zwart en wit

Grijs-witte woonkamer

Grijze en witte keuken

Keuken in grijze en witte tinten

Woonkamer in grijs-witte tinten

Pastelkleuren

Combineer met grijs als warme, en koude verzadigde tinten pastels: blauw, lichtgeel en zelfs lila. Ze geven de ruimte niet alleen een extra volume, maar ook luchtigheid, lichtheid en een gevoel van vrijheid.

De combinatie met roze of blauw draagt ​​bij aan het vrouwelijk gemak van de slaapkamer en in het grijs-roze interieur van de kinderkamer - tederheid.

Grijze en pastelkleuren in de woonkamer

Interieur in grijze en lichtbeige tinten

Grijs en bleek violet

Grijs en lichtroze

Beige tonen

Grij
s met de toevoeging van beige wordt gezelliger en warmer. Een goede keuze - een combinatie met een zand-beige schaal. De zogenaamde pudrovye-kleur is de klassieker van het genre. Twee neutrale en nobele kleuren creëren een elegant en consistent interieur, dat perfect is voor een woonkamer en een familiekamer.

Stop niet alleen op het behang op de muren, het plafond, maar ook op meubels van dezelfde of donkerbruine kleur uit massief hout. Het ziet er duur en stijlvol uit.

Grijs en beige in het interieur van de keuken

Grijze beige keuken

Grijze beige badkamer

Grijs Beige woonkamer

Grijs-beige interieur van de woonkamer

Interieur grijs met beige

Groene kleur

Combineer heldere en sappige groene accenten op een lichtgrijze achtergrond. Een lichte of te donkere schaduw van groen kan grijs worden in het interieur in een vervaagde en prim.

Grijze en groene kleuren in het interieur van het studio-appartement

Grijze woonkamer met groen

Grijze woonkamer met groene kussens op de bank

Grijsgroene woonkamer

Grijze woonkamer met groene accenten

Grijsgroene keuken

Lila kleur

Het is met medium-grijze lila, paars en lila tinten er buitengewoon goed uitzien. In combinatie met grijs ontdoen ze zich van al hun negatieve eigenschappen en kunnen ze worden gebruikt zonder het risico de kamer somber en zwaar te maken. De meeste wanden, het plafond moet lichtgrijs zijn en als extra kleur kunt u lila en paars invoeren.
Dit verwijst naar een rijke toon, licht zo goed mogelijk zal er beter uitzien in de dames- of meisjekamers.

Grijze en lila kleuren in het interieur van de slaapkamer

Grijs-lila keuken

Grijze woonkamer met een paarse bank

Woonkamer met lavendelmuren

Grijze woonkamer met lila bank

Grijs-lila slaapkamer

Gele kleur

Ontwerpers zijn op zoek naar nieuwe oplossingen bij het ontwerpen van gebouwen. De combinatie van grijs en geel is trendy en zeer relevant. Wat het grijs mist - helderheid, opgewektheid - is in het geel. Maar er is slechts één regel, die zal resulteren in een ideale combinatie van deze twee kleuren. Als u donkergrijs kiest, zorg dan voor schaduw en sappig geel. Als u een lichtgrijze kleur in het interieur gebruikt, dan gaat dit samen met zand, lichtgeel en roze-geel.

Grijze en gele kleuren in het interieur

Grijs-gele slaapkamer

Grijsgele woonkamer

Grijsgele keuken

Grijze woonkamer met gele accenten

Grijze woonkamer met gele hoofdkussens

Rode kleur

Donkerrood en bordeauxachtig wegen een monotone grijsheid, zorgen voor een sombere en zware atmosfeer. De juiste beslissing - sappige en heldere kleuren: scharlaken en karmozijnrood. Zo'n alliantie in welke kamer dan ook zal er goed uitzien, het zal frisheid aan monochroom design toevoegen.

Grijs en rood in het interieur

Grijs-rood interieur van een appartement met twee niveaus

Grijze keuken met rode accenten

Lichtgrijs interieur met rode accenten

Grijze slaapkamer met rode accenten

Turquoise en blauwe kleuren

Met een turquoise en fel blauw, een frisse combinatie van verschillende tinten grijs uiterlijk. Het verfrist het interieur en trekt de aandacht.

Grijs en blauw in het interieur

Turkooizen vloer in de grijze woonkamer

Blauwe bank in de grijze woonkamer

Grijs-blauw interieur

Turquoise accenten in een grijze kamer

Turquoise accenten in de kinderkamer

Grijze en turkooizen keuken

Oranje kleur

Ongelofelijk gezelschap, denk je. Nee, omdat de oranje kleur alleen in accenten wordt gebruikt. Wortelen, oranje en sappige rode kleur zullen het interieur nieuw leven inblazen. Grijze kleur vormt een perfecte aanvulling op een breed scala aan kleuren dankzij de universele neutraliteit.

Grijs en oranje in het interieur

Oranje accenten in het grijze interieur

Grijs-oranje woonkamer

Regeling van kamers in grijze kleur

Een gewone man op straat die niet bekend is met de nieuwste ontwerpoplossingen, zegt dat het in een grijze kleur alleen mogelijk is om de hal te versieren. En natuurlijk zal het verkeerd zijn, omdat zo'n kleur met succes kan worden gebruikt bij het inrichten van een kamer.

In de keuken

Grijs is elegant en modern, maar het is geen merk en praktische kleur. Vervolg het kleurenschema van de wanden van keukenmeubilair, deuren en vloer. Probeer een grijs laminaat in het interieur en u zult zien hoe vers het eruit ziet. Het is mogelijk dat de keuken te zwart-wit is, maar rustig. Voegt gezelligheid en warmte toe aan de grijze keuken met houten meubilair.

Verdun de uniformiteit kan en met behulp van gebruiksvoorwerpen. Als de keuken is ingericht in een klassieke stijl, dan ziet het er elegant wit porselein uit. Helderdere gerechten of metalen accessoires geven de keuken een modernere uitstraling.

Keuken in grijze kleur

Grijze keuken

Ontwerp van grijze keuken

Keukenbinnenland in grijze tonen

Binnenland van een grijze keuken

In de woonkamer en slaapkamer

De hoofdruimte van uw huis - de woonkamer - kan rijker zijn. Grijze achtergronden in het interieur vormen de universele basis van de woonkamer, in harmonie met het witte plafond. De keuze voor stijl en meubilair is individueel. Met behulp van grijs kun je zowel een gezellige als warme wereld van je huis creëren en een historische glamour geven, zoals glamour en laconieke hi-tech.

Grijs meubilair in de woonkamer
Grijze muur in de slaapkamer

Grijze slaapkamer met paarse accenten

Interieur van de grijze woonkamer

Grijze woonkamer

Lichtgrijze slaapkamer

Grijze slaapkamer

badkamer

Wit sanitair ziet er geweldig uit tegen de achtergrond van grijze muren, vloeren en deuren.

Grijs-witte badkamer

Grijze badkamer in moderne stijl

Grijze badkamer in loftstijl

Grijze badkamer in klassieke stijl

Grijs-paarse badkamer in art-nouveaustijl

Accessoires voor grijs interieur

In feite zijn er geen materialen waarmee het grijs disharmonie zou creëren. Daarom kan het veilig worden gebruikt met alle materialen - zowel met natuurlijke als met ultramoderne kunstmatige oppervlakken:

versiering

Prachtige, verfijnde en elegante lichtgrijze kleuren die perfect complementeren met zilver, brons, spiegels, glas, kristal, parelmoer. Zilveren en glazen vazen, beelden, spiegels aan de muren, schilderijen zullen deel uitmaken van uw ontwerp.

Ornamenten in het interieur van een witte en grijze slaapkamer

verlichting

Voeg daarbij de zachte verlichting, waarmee het interieur flikkert, zal spelen met nieuwe kleuren. Lampen, spotlichten, rijk gesmede kroonluchters met een overvloed aan kristallen elementen - in een laconiek grijs interieur zullen ze geschikt zijn.

Luxueuze kroonluchter in een beige-grijze eetkamer

textiel

Voeg een grijze kleur toe kan een verscheidenheid van textiel zijn, niet per se helder. Grijze gordijnen in het interieur, bijvoorbeeld de woonkamer, zien er gezellig uit.

Grijs meubilair en gordijnen in de woonkamer

Lichte accenten

Versier de kamer met heldere accenten. Laat het midden van de woning een grijze bank worden in het interieur van de woonkamer, waarop gekleurde kussens zullen zijn: in een bloem, in een strook, in een doos, enz. Op de vloer kan een natuurlijk warm tapijt liggen met een lange stapel. Het gebruik van textiel is vooral belangrijk voor een slaapkamer en een kinderkamer. Dit zijn zachte dekens en linnen van delicate kleuren. In de badkamer zal een lichte toevoeging handdoeken brengen. Accenten leggen met verse bloemen: heldere rozen, lelies, callas en orchideeën.

Felrode accenten in het grijze interieur

Natuurlijke materialen

Een andere manier om toe te voegen aan het neutrale grijze interieur van originaliteit is om het te combineren met natuurlijke texturen: meubels gemaakt van hout of rotan, stenen ornamenten, bont, natuurlijke textiel. Dit alles zal de industrialiteit van grijs overschaduwen, een milieuvriendelijk trendy interieur creëren en rust en ontspanning bevorderen.

Houten vloer en grijze bank in het binnenland

Overdrijf het niet en versier het huis met felle accenten. Vergeet niet dat alles met elkaar moet worden gecombineerd: kussens met een tapijt, schilderijen met spiegels, meubels met behang en alles daartussenin. Houd de stijl bij. Anders zal het grijze interieur, dat een van de monsters en tekenen van smaak is, gemakkelijk veranderen in een voorbeeld van slechte smaak. Grijze kleuren, voorheen synoniem voor kleurloosheid, middelmatigheid en moedeloosheid, kunnen helpen om de individualiteit van de eigenaren te laten zien. Tegelijkertijd bewijst hij herhaaldelijk zijn veelzijdigheid en functionaliteit.

Grijze afwerking en meubels in de woonkamer met open haard
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 4 =