Gouden achtergrond: kenmerken van gebruik in verschillende kamers (34 foto’s)

Steeds vaker proberen eigenaars van appartementen en landhuizen ongebruikelijke tonen naar het interieur van het huis te brengen, met de nadruk op de elegantie en luxe van decoratie. Het behang met goud, iriserend onder de zonnestralen, is een ideale oplossing om dit effect te verkrijgen. Niet iedereen is het echter eens met de juistheid van gouden tinten in het interieur van een huis. Men is van mening dat het overmatig gebruik van deze kleur het ontwerp uitnodigend en smaakloos maakt.

Gouden behang met abstract patroon

Gouden behang met ananas

Wit en goud behang

Kenmerken van het gebruik van gouden achtergronden

Sinds de oudheid symboliseert de kleur van het edelmetaal welzijn, rijkdom, luxe. Om het interieur te versieren gaf de aantrekkelijkheid en onderstreepte de verfijnde smaak van de eigenaar van de woning, het is belangrijk om verschillende regels te volgen:

 • De belangrijkste voorwaarde voor de vorming van het interieur is de naleving van de maatregel. Golden verwijst naar een warm kleurenschema, dus het leidt tot een visuele reductie in de ruimte. Het overschot aan afwerking van gouden tinten wordt door onze ogen moeilijk waargenomen, vooral in de aanwezigheid van schittering door de zon of elektrische verlichting. Experts raden aan deze te combineren met andere tonen in een verhouding van 1: 3.
 • Als je weet dat je eigen gevoel voor stijl kan falen, is het beter om de vorming van een interieur in goud toe te vertrouwen aan professionele ontwerpers. Het is belangrijk om een ​​grote of een paar kleine accenten te maken. Dus, als gouden behang in de hele kamer wordt geplakt, worden de meeste extra accessoires in rustigere kleuren geselecteerd.
 • Strikte naleving van een stijlrichting. Als de doeken aan de muren zijn versierd met klassieke monogrammen of gevarieerd zijn met een overvloed aan patronen, dan lijken oriëntaalse kussens of moderne lampen ongeschikt.
 • Een spel met verschillende tinten goud. Gedempte tonen met tekens uit de oudheid komen in de klassieke richting, helder en briljant - naar de moderne stijl.

Gouden achtergrondkleuren zullen nooit smaakloos zijn als ze op de juiste manier in het interieur worden aangebracht.

Gouden papierbehang

Gouden behang met zwart meubilair

Gouden behang in klassieke stijl

Gouden behang met bloemen

Welke kleuren mengen goud?

Het gebruik van gouden tinten vereist een zorgvuldige selectie van extra tinten. Op zichzelf creëert deze kostbare kleur een expressief accent, anderen - benadruk het alleen maar en dien een gemeenschappelijke achtergrond te creëren. De meest voordelige combinaties in het interieur zijn:

1
 • Pastelpalet. Zo'n ontwerp oogt elegant en zacht, maar tegelijkertijd luxueus. Wit-goud of beige-goud interieur past goed in elke kamer, ongeacht de stijl. Deze optie is geschikt voor gebruik op alle wanden in de kamer.
 • Warme tonen. Om een ​​aangename zonnige atmosfeer in de kamer te creëren, volstaat het om geel behang met goudvlekken of tekeningen te gebruiken. Tandem van deze tinten ziet er geweldig uit in de kinderkamer, slaapkamer en ook in de keuken.
 • Blauwe accenten. Het interieur is spectaculair en ongewoon. Het is actueel voor een klassieke richting en kamers met veel antieke antieke meubels en accessoires. Goudblauwe achtergronden worden geassocieerd met mariene thema's, brengen gemak en frisheid in de kamer.
 • Chocolade en bruine tinten. De combinatie is geschikt voor strenge en traditionele interieurs. Om de tandem zag er niet al te somber en nors, het is verdund met lichte meubels en textiel.
 • Groene patronen. Gouden behang in het interieur met een groen patroon zal het oog verrukken en opbeuren. Het is beter om ze in de kamer te plakken, die het meest wordt bezocht in het huis. Vaak worden schilderijen in de klassieke stijl gebruikt, maar experimenten zijn toegestaan. Dus de geometrische figuur is actueel voor moderne richtingen, het beeld van bloemen- en plantmotieven is voor de Provence.
 • Een helder palet. Tegenwoordig worden achtergronden met goud in het interieur steeds vaker gecombineerd met rood, kersen, roze, paars en andere rijke kleuren. Als gevolg hiervan worden expressieve interieurs verkregen. Gebruik ze met de nodige voorzichtigheid. In de slaapkamer kunt u met de contrast-tandem niet afstemmen op een ontspannende ontspannen vakantie.
 • Wit en goud wallpapers zijn ideaal voor kleine kamers. Een dergelijke combinatie vergroot de ruimte visueel en vult deze met licht.
 • Het zwart-goud interieur is een gedurfde combinatie waarin de zonnetonen een ondergeschikte rol moeten spelen. Anders wordt het ontwerp overbelast en smaakloos.

Vaak worden extra tinten gebruikt op behang, maar ook in textiel, meubels en accessoires. Het grote voordeel van gouden doeken is een uitstekende combinatie met lichte en donkere meubels in elke richting.

Gouden behang in het huis

Gouden achtergronden in de stijl van eco

Gouden behang in de stijl van ethno

Geschikte stijlen

De schakeringen en de textuur van goud zijn volledig afhankelijk van de gekozen stijlrichting. Laten we eens kijken naar hun belangrijkste kenmerken:

 • Classic. Gebruik schilderijen die zijn versierd met thematische patronen. Het is beter als ze zich op een donkere achtergrond bevinden.
 • Hightech, minimalisme. Kies een gouden achtergrond in kleur voor de muren.
 • Modern. Monochrome doeken zijn het meest geschikt, de uitgesproken textuur van producten is welkom.
 • Oosterse thema's. Gebruik achtergrond met een gouden patroon.
 • Art Deco. Topische coatings gedecoreerd met pure strikte versieringen zijn actueel.

Naleving van alle subtiliteiten van een bepaalde stijl is een garantie voor het creëren van een interieur van een droom. Het wordt aanbevolen om behang te selecteren voor een al goed doordacht en gevormd ontwerp.

Gouden vachtbehang

Gouden behang met een geometrisch patroon

Gouden behang in de woonkamer

Toepassing in het interieur

Behang in gouden kleuren kan in elke kamer worden gebruikt. Overal waar ze verschijnen, is er een lente zonnige sfeer en gezelligheid.

Woonkamer

Deze kamer is bedoeld voor vriendelijke bijeenkomsten, het ontvangen van gasten, het houden van feestelijke evenementen. Goudbehang in de woonkamer zal bijzonder geschikt zijn, omdat ze een plechtige aristocratische sfeer creëren. Selectie van meubels is het waard om te volgen, volgens uw eigen smaakvoorkeuren. Verfijning en lichtheid brengen voorwerpen in pastel, melkachtige, beige tinten. Bruin, koffie, zwarte tonen daarentegen voegen aan het binnenste van de strengheid toe.

Gouden behang in het interieur van de slaapkamer

Bruin goud behang

Gouden behang in de keuken

Het benadrukken van de kleur van de muren in de hal zal helpen bij het vergulden van lampen en textiel. Harmonische toevoegingen zijn gouden gordijnen of kussens.

Om de woonkamer te ontwerpen, zijn de voorkeurstijlen klassiek en modern. Effectief ziet er gestileerd in de oude dagen tegen de achtergrond van gouden tinten, gelegen rond de omtrek van de kamer. Moderne interieurs suggereren het creëren van een helder accent alleen op een van de muren.

Goud mat behang

Gouden jugendstilbehang

Gouden behang met marmer

De slaapkamer

Om de slaapruimte mysterieus en chic te maken, is het de moeite waard om de muren te verlijmen met gouden behang. Deze kleur maakt de kamer modern en gezellig, het neemt een persoon mee naar een ander tijdperk, gevuld met elegantie en luxe.

Gouden behang in de slaapkamer wordt vaak gekocht voor het ontwerp van het slaapgedeelte. Traditionele ornamenten en floristische patronen met een uitgesproken textuur zijn populair. Om de ruimte meer licht te maken, bevinden de gouden tinten zich rond de omtrek. Goud wordt vaak gebruikt in kinderkamers voor een volledige zonering.

Gouden behang-partners

Gouden behang in de stijl van de Provence

Gouden retro behang

Juiste selectie van tinten en patronen maakt elke kamer aantrekkelijk. Het behang ziet er organisch uit in klassieke interieurs, maar ook in de stijlen van de Provence, Art Deco, Barok. Ontwerpers raden aan om in slaapkamers lichte kleuren te gebruiken, evenals behang in strepen.

keuken

Glanzend linnengoed is niet de beste oplossing voor keukenruimte. Als je de kamer een glans wilt geven, gebruik dan een matte achtergrond die de diepte en het volume van de kamer geeft.

Gouden afwerking in keukens is zeldzaam. Het creëert een aristocratische feeststemming. Bij het vormen van een interieur, is het belangrijk om verschillende regels in acht te nemen:

 • het gebruik van monochrome en patroondoeken is aanvaardbaar;
 • meubilair is verouderd of modern geselecteerd, alle vormen zijn aanvaardbaar;
 • gebruik geen donkere hoofdtelefoons.

Gouden behang met een afbeelding

Gouden behang met ruiten

Golden Shebbie-chic behang

Inkomhal

Toegang tot de kamer is van groot belang, omdat het wordt gezien door iedereen die de drempel van het huis overschrijdt. Het is door de verschijning van de gang dat de bezoeker de smaak en voorkeuren van de eigenaar van het huis zal beoordelen.

Om de ruimte visueel uit te breiden, moet je behang wit met goud gebruiken. Aangename kleuren trekken de aandacht en plaatsen accenten.

Goudbehang met zeefdruk

Gouden wallpapers in de slaapkamer

Gouden behang in de eetkamer

badkamer

Het is vermeldenswaard dat in de badkamer deze kleur zeer zelden wordt gebruikt. Gouden tinten kunnen de ruimte verfijnd en stijlvol maken. Het enige om te onthouden is dat ze er niet erg aantrekkelijk uitzien in ruime kamers.

Om een ​​spectaculair interieur te creëren, moet je vergulding aan het sanitair toevoegen, waarna de ruimte met alle kleuren zal spelen.

Gouden textielbehang

Goudstofbehang

Gouden behang met een patroon

In gebouwen zoals keuken, badkamer en hal kan geen papier worden gebruikt. Het is beter om de voorkeur te geven aan vinylbehang, met een verhoogde weerstand tegen vocht en mechanische invloeden.

Behang met een gouden patroon is een geweldige oplossing voor iedereen die zijn huis origineel, aantrekkelijk en stijlvol wil maken. Kleur geeft elke kamer een adel en aristocratie. Afhankelijk van de gekozen stijl wordt behan
g monochroom of met tekeningen gebruikt.

Gouden behang in de badkamer

Gouden vinylbehang

Gouden behang met oosters patroon

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

42 + = 46