Gordijnen in de stijl van een café: een ongewoon ontwerp van uw favoriete gerechten (29 foto’s)

Gordijnen in de stijl van het café kregen hun naam vanwege het uiterlijk op plaatsen van openbare catering, waar ze het vaakst worden gebruikt. In huisinterieurs versieren zij de vensters van de keuken, de eetkamer, soms een badkamers of een toilet. Vanwege het ongebruikelijke ontwerp bedekken dergelijke gordijnen het venster niet tegen fel zonlicht, maar beschermen ze tegen passanten uiterlijk van de straat, waardoor de ruimte comfortabeler wordt.

Gordijnen café op het balkon
Gordijnen in de stijl van een café met bloemen

Speciale functies

Het belangrijkste kenmerk van de cafégordijnen is hun uitgesproken sierlijkheid, omdat ze slechts het raam half bedekken. Maar dit is genoeg om toegang tot de zon te bieden en een accent te leggen op het mooie raamkozijn.

Gordijnen in rustieke stijl

Gordijnen café op de deur

Het is acceptabel om gordijnen met lambrequins te combineren die de bovenkant van het raam afdekken op een zodanige manier dat er een opening tussen zit. De bovenste gordijnen kunnen evenwijdig aan de onderste worden geplaatst, zonder ze aan te raken, of om naar de vensterbank te vallen. Met behulp van deze methode kunt u een einde maken aan het ontwerp en de frisheid en luchtigheid van het beeld van het interieur behouden. Voor extra decoratie, gordijnen zijn versierd met guirlandes, kwasten of picks in toon.

Gordijnen in de stijl van een café op een dubbel blad
Gordijnen in de stijl van een café van katoen

Om de gordijnen aan de kroonlijst op te hangen, worden verschillende soorten bevestigingen gebruikt: op de oogjes, scharnieren, ringen en ogen, haken en vlechtwerk. Ter ondersteuning wordt ook een vislijn gebruikt, waarop de gordijnen aan de knik worden opgehangen.

Gordijnen van café in landelijke stijl
Gordijnen café in de kooi

Gordijnen in de stijl van een café op de ringen

Vanwege het feit dat een kleine hoeveelheid materiaal wordt gebruikt om gordijnen van het café te maken, onderscheiden ze zich door hun beschikbaarheid. Voorzichtige huisvrouwen kunnen de rest van het materiaal in de kast laten rondslingeren en nieuw leven inblazen.

Bruin gordijn café
Korte gordijnen in het interieur van de keuken

De belangrijkste variëteiten

Afhankelijk van het soort naaiwerk en de bevestigingsmethode, zijn er verschillende soorten gordijnen in de stijl van een café. De belangrijkste zijn de volgende:

  • "Scherm", gekenmerkt door het bevestigen van de stof op twee snaren of kroonlijsten op een hoogte van twee tot vijf centimeter boven het oppervlak van de dorpel;
  • "Zandloper" - gordijnen zijn hetzelfde als de vorige, maar in het midden zijn ze versierd met een lichte decoratieve sluiting;
  • "T-shirt" - gordijnen worden opgehangen aan de sluitingen gemaakt van stof, genaaid in de vorm van een strapless t-shirt; de bovenrand kan zowel van het hoofddoek van de gordijnen worden gemaakt als van de contrasterende kleur.

Het type gordijnen wordt geselecteerd in overeenstemming met de algemene stijl van het interieur, als aanvulling op of als focus op de opening van het raam.

Kanten gordijnen in caféstijl
Gordijnen in de stijl van een café in de keuken
Gordijnen van een café met een lambrequin

Bedrijfsruimten geschikt voor gebruik

Gordijnen cafe ideaal als aanvulling op het interieur van gebouwen met een kleine lay-out. Daarom gebruiken ontwerpers ze actief in keukens, badkamers en toiletten.

Gordijnen van café gemaakt van vlas
Gordijnen in de stijl van een café met klaprozen

Andere kamers waar u gordijnen kunt aanbrengen in de stijl van een café zijn:

  • De slaapkamer. Als je ze aan de raamopeningen van de slaapkamer hangt en extra elementen hebt toegevoegd, ziet de kamer eruit als een afgelegen hoek, waarin het aangenaam is om te ontspannen na een vermoeiende dag.
  • Kinderkamer. Goed uitziende korte gordijnen in de kinderkamer, vooral als je een materiaal opneemt met je favoriete stripfiguren. Dit zal help
    en een speciale wereld te creëren in de kamer die je niet wilt verlaten.
  • Eetkamer. De kamer, die traditioneel de verzamelplaats van alle huisgenoten is, zal met nieuwe kleuren spelen, het loont de moeite om de nodige aandacht te besteden aan het versieren van het raam.

Bijzonder indrukwekkend zijn de gordijnen van het café als een element van interieurs in de stijl van de Provence of het land. Deze trends, die de concepten van eenvoud belichamen en terugkeren naar de boezem van de natuur, kunnen niet worden verbeeld zonder ramen, eenvoudig en voorzichtig ontworpen.

Curtains-café in art-nouveaustijl
Gordijnen met draad in de stijl van een café
Gordijnen van organza in de stijl van een café
Originele gordijnen in de stijl van een café

Selectie van stof

Bij het kiezen van gordijnen cafe, in de eerste plaats, moet u het type stof en de kleur bepalen. Om een ​​kleine kamer te versieren, in het raam waar de zonnestralen zelden kijken, is het raadzaam om lichte eenlaagse gordijnen te gebruiken. Ze maken de ruimte visueel helderder en geven hem de ontbrekende lichtheid.

Gestreepte gordijnen café
Gordijnen café in het interieur van de keuken in de stijl van de Provence

En integendeel, als de raamopening voldoende verlicht is, moeten de gordijnen op de voering worden gekozen. Het beschermt niet alleen tegen overmatige blootstelling aan de zon, maar verlengt ook de levensduur van het weefsel en beschermt het tegen burn-out.

1
Gordijnen in de stijl van een café met uilen voor een kinderdagverblijf
Gordijnen café in het interieur van de keuken / eetkamer

De kleuren moeten worden geselecteerd of in tegenstelling tot de algemene achtergrond van de ruimte, of in combinatie daarmee. Gordijnen café ontworpen voor de keuken of eetkamer, traditioneel naaide van de stof met patronen in de vorm van bloemen, natuurlijke voorwerpen, dieren, geometrische en abstracte vormen. Voor het decoreren van de badkamer worden meestal eenkleurige stoffen met verschillende kleurenoplossingen gebruikt.

Gordijnen café voor een hoekraam
Gordijnen in de stijl van een café in de badkamer

Voor kinderen is het aangewezen om een ​​niet-strepende stof op te halen zonder een overvloed aan felle kleuren, om de ogen van het kind niet te vermoeien met een veelvoud aan kleuren. Deze zelfde regel is ook geschikt voor slaapkamers waarvan de ramen gedrapeerd moeten worden met gordijnen van pasteltinten.

Gordijnen in de stijl van een café met borduurwerk
Gordijnen in de keuken

Gordijnen in de stijl van cafés zijn ontworpen om het comfort van thuis te benadrukken. Op de juiste manier aangepast aan het kleurenschema en het type kleermaker, verbergen ze de tekortkomingen van kleine kamers, waardoor het interieur een afwerking krijgt.

Gele gordijnen in de keuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

74 − 73 =