Gordijnen gemaakt van jacquard: luxueus textiel in het interieur (23 foto’s)

Moderne gordijnen gemaakt van jacquard verschillen heel anders van andere opties door hun uiterlijk. Ze zien er geweldig uit in de hal, in de kinderkamer, in de woonkamer en zelfs in de keuken. De kosten zijn betaalbaar en de kwaliteit op het hoogste niveau. Dergelijke gordijnen voldoen volledig aan alle criteria waaraan ze precies zijn gemaakt, omdat dergelijke modellen geen licht laten, een goede sterkte hebben, niet doorbranden in de zon, gemakkelijk kunnen worden gewassen en gestreken. Ze hebben geen speciale zorg nodig.

Beige gordijnen gemaakt van jacquard

Witte jacquard gordijnen

Jacquardstof, dat wordt gebruikt om gordijnen te maken, heeft moderne patronen, zakken en verschillende ontwerpattributen. Kant-en-klare producten kunnen tijdens vakanties in uw appartement worden opgehangen of dagelijks worden gebruikt. Het is met hun hulp dat het interieur compleet en origineel is. De aanwezigheid van verschillende kleuren maakt het gebruik van dergelijke gordijnen in de kinderkamer, in de woonkamer en zelfs in de keuken mogelijk.

Turquoise gordijnen gemaakt van jacquard

Klassieke jacquard gordijnen

Bloemengordijnen van jacquard

Kenmerken van jacquard gordijnen

Het belangrijkste kenmerk van gordijnen gemaakt van jacquard zit in de stof. Het wordt gecreëerd door middel van een afzonderlijke interliniëring van draden met verschillende dichtheid. Tientallen jaren geleden werd dit weefsel actief door mensen gebruikt als bekleding van verschillende meubels. In de loop van de tijd hebben veel ontwerpers zich gerealiseerd dat dit materiaal er geweldig uit zal zien in de raamopeningen. En moderne gordijnen van jacquard zijn perfect te combineren met meubels en beddengoed.

Gordijnen gemaakt van jacquard met decor

Gordijnen van jacquard in de kinderkamer

1

De eigenaardigheid van jacquardgordijnen is dat hun modellen een complex patroon en een groot aantal verschillende kleine details hebben. De basis bestaat uit synthetische en katoenen stoffen, en het patroon is geborduurd met zijden garen, wat resulteert in een oogverblindend resultaat.

Nu is er een groot aantal soorten gordijnen gemaakt van jacquard. Om deze reden moet je zelf een model kiezen dat perfect past bij de ruimte waar ze zullen hangen. Jacquard-producten kunnen een uitstekende combinatie van kleuren in verschillende interieurs bereiken. Weefsel kan verschillende patronen hebben en de variëteiten van dergelijke producten kunnen worden genoemd:

 • Japanse soorten;
 • de mouw van de bisschop;
 • glijdende constructies;
 • Italiaans;
 • roll;
 • schuifgordijnen;
 • de Romein.

Gordijnen van jacquard in het huis

Gordijnen gemaakt van jacquard met een blauw patroon

Moderne jacquard gordijnen verschillen van andere gordijnen in dergelijke functies:

 • kleine details;
 • complexe patronen;
 • katoenen en synthetische draden;
 • patronen gemaakt door zijde garen.

Dankzij de nieuwste functie wordt een stof met een bepaald effect geproduceerd. Daarnaast kijkt het origineel in de kamergordijnen van jacquard met satijn, die bruine, gouden, grijze, rode en andere kleuren kunnen hebben.

Gordijnen van jacquard in de woonkamer

Gordijnen gemaakt van jacquard in het interieur

Voordelen van de producten

Als je jacquardgordijnen op een foto of in realtime bekijkt, kun je meteen zien welke plussen en minnen het heeft. Het eerste verschil is de dichtheid van het product. Bovendien zijn dergelijke weefsels enkellaags en dubbellaags. Alle modellen zien er geweldig uit in de slaapkamer en op het privékantoor. Vooral als ze samen met satijn worden gebruikt. De belangrijkste voordelen van dit materiaal zijn:

 • hoge sterkte;
 • ondoorzichtigheid;
 • niet uitbranden in de zon;
 • gebruiksgemak in het dagelijks leven.

Het aantrekkelijkst in deze gordijnen is de afbeelding. Het is gemaakt van talrijke originele patronen van verschillende meesters. Het weefsel zelf is van plastic. Om deze reden zijn de gordijnen perfect gedrapeerd en hebben ze een mooie uitstraling. Een van de populaire modellen zijn Romeinse gordijnen, die nu voor een betaalbare prijs worden verkocht.

De gemaakte jacquard-blekout verschilt lang en wordt ook gemakkelijk gewist. De gordijnen zelf zijn erg dicht, dus ze beschermen de kamer perfect tegen tocht en licht. Met behulp van dergelijke producten kunt u elke kamer bijwerken, omdat ze in elk interieur passen. Het belangrijkste in dit geval is om niet te vergeten om de juiste tule voor hen te kiezen.

Een mooie Jacquard verduistering past perfect in de slaapkamer en woonkamer. De stof zelf is dicht, niet doorlatend voor licht, en het jacquard-patroon maakt dit product eleganter en verfijnder. Als u jacquard gordijnen met doorschijnende witte gordijnen gebruikt, is deze optie de beste oplossing voor elke slaapkamer.

Bruine jacquard gordijnen

Creme gordijnen gemaakt van jacquard

Gordijnen gemaakt van jacquard met lambrequin

Manieren om te gebruiken in het interieur

Gordijnen met ingeweven patronen kijken idealiter in de hal. Als u modellen met een tweelaagse voet en een volledige afbeelding selecteert, kan dit het effect van het theatrale gordijn creëren. Voor Romeinse blinds zien er geweldig uit in de kamer, is het beter om een ​​paar kleuren te selecteren. Dit zal een kamervullingseffect creëren. Versier je de raamopening met opheffing van Romeinse gordijnen, dan kun je
in dit geval een mooie en moderne woonkamer krijgen.

Voor een slaapkamer is het beter om een ​​groen doek met satijn te kiezen, dat een patroon met een plant zal hebben, omdat ze zullen helpen kalmeren en zich afzonderen met de natuur. Veel gezinnen houden van lichtgordijnen met satijn. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het feit dat ze slecht worden beschermd tegen straatverlichting en de buitenwereld.

Gordijnen gemaakt van jacquard op de oogjes

Gordijnen gemaakt van jacquard met ornament

Gordijnen gemaakt van jacquard met plukjes

Voor de keuken moet je Romeinse rolgordijnen kiezen, omdat ze de stralen van de zon niet zullen missen. Bovendien zullen ze geen vet en stof verzamelen. Kies in de kinderkamer modellen met felle kleuren: roze, wit en blauw. Ook moet men letten op de kroonlijsten, die ook decoratieve elementen moeten hebben om de aandacht van de gasten te trekken. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat de waardigheid van jacquardgordijnen in de dichtheid ligt, zodat ze de baby perfect beschermen tegen direct zonlicht tijdens de slaap overdag, wat belangrijk is voor veel ouders.

Gordijnen gemaakt van jacquard met print

Gordijnen gemaakt van jacquard met patroon

Grijze jacquard gordijnen

Moderne gordijnen gemaakt van jacquard en satijn worden steeds vaker gebruikt, niet alleen voor appartementen en privé-huizen, maar ook voor restaurants, hotels, biljart- en kantoorruimtes.

Dus, gordijnen gemaakt van jacquard verschillen in hun uitvoerbaarheid. Ze verliezen hun uiterlijk niet na een tiental wasbeurten. Jacquard is perfect gestreken en laat niet vallen. De gordijnen zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen gemakkelijk een elegante uitstraling voor uw kamer creëren. Om deze reden zijn ze zo populair bij kopers.

Blauwe gordijnen gemaakt van jacquard

Gordijnen gemaakt van jacquard met een patroon

Groene gordijnen gemaakt van jacquard

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

15 − 8 =